anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Vosges

Op zoek naar een rustige camping in Vosges (Frankrijk)? Het is hier ontzettend genieten in deze prachtige natuurlijke omgeving. Ga op pad met je eigen tent, vouwwagen, caravan of camper is voordelig en kan al vanaf €18,75 voor een overnachting. Kinderen zijn dol op de camping! Het huren van een huisje, mobil home of stacaravan is natuurlijk ook mogelijk. Op dit platform bekijk je praktische uitleg over verschillende soorten campings en de verwachte kosten. Daarnaast vergelijk je via deze site populaire sites om te boeken.

  • Vosges is een gevarieerde plek in de reisbestemming Frankrijk.
  • In deze vakantieregio vind je luxe familiecampings met animatie, zwembad en restaurants maar ook lekkere rustige plekjes. Een suggestie van een camping is Camping Parc Du Château.
  • De rijafstand vanaf Utrecht bedraagt zo’n 556 kilometer.
  • De basisprijs voor een standplaats is is om en nabij de €26,25 p/dag.

Kamperen in Vosges: de beste campings boeken

Tijdens je volgende reis een staplekje huren op een bekende camping in de buurt van Vosges? Kamperen in Lotharingen (Frankrijk) is dan misschien wel iets voor jou! In deze regio heb je de keuze uit een veelzijdig aanbod. Het aanbod omslaat o.a. gemoedelijke gezinscampings met zwembad of rustige kampeerplekken bij de boer (Camping key). Via onze speciale stappenplan nemen we je stap-voor stap mee door het boekingsproces.

In vijf stappen een goedkope camping in Vosges boeken

  1. Het kiezen van een kampeer-accommodatie

    Een tent is een populaire manier van kamperen. Alternatieven zijn vouwwagen, caravan of camper. Een tent is goedkoop en zet je supersnel op. Een camper/caravan biedt nog meer gemak maar is wel duurder. Je kan er zelf een kopen, of je kunt er eentje vrijblijvend huren.

  2. Welke faciliteiten zijn belangrijk?

    Kampeerplaatsen in Vosges kom je tegen in veel verschillende categorieën. Van kleine campings met uitsluitend wat basisvoorzieningen tot grote campings en luxe glampings die van alle gemakken zijn voorzien. Denk aan faciliteiten als sportvelden en een beautysalon. Inventariseer jouw wensen. Gaan jullie met het hele gezin, inclusief kinderen? Bekijk dan ook of er iets wordt aangeboden zoals een kinderboerderij en een zwembad.

  3. Het boeken van de camping

    Je kunt nu echt van start met het zoeken naar kampeerplekken. Op deze website check je alvast wat nemen. Erkende boekingssites zijn Suncamp, Allcamps, Eurocampings, ACSI, Vacanceselect & Rent-a-Tent, Booking.com, Campingdirect.com, Vacansoleil, Eurocamp, ROAN. Ook kan je ook een reservering doen op de website van de aanbieder. Vergeet niet het bekijken van reviews en oordelen op Tripadvisor en Zoover van mensen die eerder op deze plek zijn geweest. Of zie de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Wat heb ik nodig voor kamperen?

    Zorg voor een goede voorbereidingen met een eigen paklijst. Wat je hier noteert is onder andere: luchtbed, bestek en servies, bbq of skottelbraai, slaapzak, kampeerlamp. Zorg ook voor prettige kleren die ook genoeg warmte bieden in de avond. Andere aandachtspunten: stormlijnen, tentharingen en tenthamer, persoonlijke verzorgingsproducten, koelkast of koelbox.

  5. Bekijk de route en wegwerkzaamheden

    Zoek de snelste route op via google maps voor een goede indicatie van de reistijd. Houd rekening met een pauze van 15 minuten na 2 uur rijden. Kijk of je de spits kunt vermijden. Bekijk in de reserveringsbevestiging tot hoe laat je uiterlijk het terrein op mag.

camping-vosges-frankrijk

Tips & tricks voor kamperen in Vosges

Dit is een mooie vakantiebestemming in Lotharingen (Frankrijk). De reisafstand is doorgaans 556 km (op basis van Utrecht als startpunt). De hoofdstad van dit land is Parijs. In het gehele land wonen er zo’n 60 miljoen bewoners. Men praat hier Frans en de nationale valuta is de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Wat je als kampeerder niet moet vergeten: Wild kamperen is deels toegestaan. Op de meeste snelwegen wordt tol geheven. In bepaalde grote steden heb je een milieuvignet nodig. Het landnummer is +33, de netspanning is 230 Volt. Het type stekker dat je hier gebruikt is C + F. Het noodnummer is 112. De kentekencode begint altijd met F en de lokale tijdzone is UTC+02.

LandFrankrijk
RegioLotharingen
Gem. temperatuur17 graden °C
Wild kamperen?Deels toegestaan
Vignet kopenNee
TolwegenJa
Nationale taalFrans
BetaalmiddelEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)445 km
Reistijd (vanaf Utrecht)556 km (+/- 6 uur)
Gemiddelde prijs camping€26,25
Beschikbare campingCamping Parc Du Château

Keuzehulp: het uitzoeken van een geschikte kampeerplek

In Vosges kamperen is iets wat je zeker eens moet doen. Een aantal nachtjes weg met de tent, vouwwagen, camper of caravan geeft een heerlijk gevoel van vrijheid. Zelf geen spullen meenemen? Reserveer dan een plek op een glamping of een mooi vakantiehuisje.

Een eigen staanplaats in Vosges: erop uit met eigen tent of caravan

Een laagdrempelige (budget) keuze voor vakantie in Lotharingen is het zoeken naar een privé staplek. Je geniet hier van de omgeving vanuit jouw eigen vouwwagen, tent, camper of caravan. Elke kampeer-accommodatie heeft voordelen en nadelen. In het gedeelte hieronder leggen we je alles uit.

  • Kamperen in een tent: Een tent is goedkoop, je kunt ‘m snel opzetten en ze zijn er in veel verschillende soorten en maten. Nederlanders kiezen vaak voor een pop-up tent, opblaasbare tent, piramide tent, vis-à-vis tent. De prijs voor een campingplaats is ook lager. Je hebt wel meer kampeeruitrusting nodig. Je ligt praktisch op de grond wat maakt dat je weinig comfort hebt (koud/tochtig). Verder ben je erg afhankelijk van het weer.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is voordeliger in aanschaf dan een caravan en je hebt lekker veel ruimte. Je kunt heel veel spullen meenemen. Houd rekening met stallingskosten en dat je eerst even moet oefenen met opzeten.
  • Caravan: Een privé caravan kun je inrichten zoals jij dat wilt, maar is niet goedkoop. Het opzetten van de caravan met voortent kost al snel 1 tot 2 uur. Je hebt ook een geschikt auto + trekhaak nodig (wij raden rijbewijs E aan).
  • Camper: Reizen met een camper geeft je de ultieme vrijheid. Je kunt gaan en staan waar je wil. Een uitstekende keuze als je niet graag lang op 1 plek blijft. Het is erg duur, en parkeren is niet eenvoudig. Ga eerst eens op pad met een huurcamper.

Voordelen en nadelen van glamping (ingerichte tent)

Glamping is een samenstelling van glamorous en camping. Je hoeft niet op pad met een volgeladen auto, de overnachtingsplekken zijn heerlijk en zelf een toilet en badkamer zijn vaak inbegrepen. Het bespaart veel tijd en stress. Glamping in Vosges is dus heerlijk als je houdt van het campinggevoel en de luxe.

  • Glamping is een vorm van kamperen en glamorous vakantie vieren.
  • Altijd met goed kookfaciliteiten en privé sanitair.
  • Ten opzichte van een staplaats ben je wel wat meer geld kwijt.

Kindvriendelijke camping uitzoeken?

Boek de mooiste campings met animatie voor jong en oud!

De voordelen van een vakantiehuisje

Veel grote campings bieden ook de optie tot het huren van een bungalow. Verspreid over het kampeerterrein staan groepsaccommodaties, stacaravans, hutten, bungalows, vakantiehuisjes, chalets. Heerlijk genieten met het hele gezin tijdens een week vakantie. Het is lekker ruim en het huisje heeft veel voorzieningen. O.a. een koelkast en tevens een eigen toilet.

  • Perfect voor een weekend met de familie (stacaravan huren in Vosges).
  • Kies bijvoorbeeld voor een accommodatie als mobil home, vakantieboerderij, appartement, stacaravan, chalet, tiny house.
  • Is een vliegvakantie meer wat voor jou? Er zijn diverse luchthavens zoals Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD).

Kindvriendelijke camping Lotharingen: vakantiebeleving voor het gezin

Op een gezinscamping staan vaak jonge families met kinderen tot 12 jaar. Alles is ingericht op het vermaak voor de kinderen. Veel kindercampings hebben o.a. een indoor-speeltuin en kinderdisco. Auto’s mogen alleen bij aankomst en vertrek op het park. Binnen een uur rijden zijn er diverse dierenparken en themaparken die leuk zijn om eens te bezoeken.

  • Kinderanimatie: mascottes, verkleedpartijtjes of dansshows.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met een ondiep gedeelte.
  • Speeltuinen: een mooie grote ruimte met diverse klim- en speeltoestellen.

Zoek op thema

  • Camping aan het strand: lekker afkoelen aan de kust als het warm is.
  • Camping aan het water: kinderen kunnen zich fantastisch vermaken aan een rivier of meer.
  • Campings in het bos: de meest magische manier om te kamperen.
  • Honden toegestaan: speciale locaties voor honden.
  • Kleinschalige minicamping: Je kunt de kids met een gerust hart rond laten lopen.
  • Gemeente camping: beperkt commerciële kampeerlocaties in bezit van gemeenten.
  • 4- en 5-sterren camping Vosges: wanneer het een beetje extra luxe mag zijn.

Standaard prijzen kampeerplek Vosges

Wil je een indicatie van de doorsnee kosten van een kampeerplek in Lotharingen? In het rekenvoorbeeld hieronder delen wij de gemiddelde (overnachting) onkosten (per nacht). Bekijk ook het aanbod en prijzen in Moselle, Savonlinna, Lappland en Nordösterbotten.

Normale staanplaats€26,25
Luxe 5-sterren campingplaats€47,00
Budget-staanplaats€18,75
Ingerichte tent (Glamping)€56,50
Mobile-home€73,75
Bungalow€86,75
Normale kosten campingvakantie in Vosges april 2024 (indicatie)

Overzicht regio’s beschikbare vakantieparken

Hier bekijk je het huidige aanbod regio’s met parken en ANWB campings in Vosges. Klik door voor extra info. Of lees uitgebreide informatie over Kroatië.

Sla je slag met de beste camping-aanbiedingen in Vosges

Check de de beste last-minute deals en vertrek binnen een paar weken

Populaire boekingssites voor last minute Vosges camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Vind unieke locaties en accommodaties in de EU.
  • Vacanceselect: Altijd aantrekkelijk reserveringsvoorwaarden.
  • Eurocampings / ACSI: Actueel aanbod van alle grote campingketens uit Europa.
  • Allcamps: Keuze uit ongeveer 1.000 parken in 10 verschillende landen.
  • Suncamp Holidays: De mooiste gezinsvriendelijke parken gelegen aan het water.
  • ROAN: Altijd gratis omboeken naar een andere locatie.
  • Eurocamp: De mooiste kampeerplekken voor jou geselecteerd.
  • Rent-a-Tent: Al meer dan 35 jaar de specialist in kampeervakanties.
  • Vacansoleil: De meest moderne vloot met stacaravans en bungalowtenten.
  • Boeken bij een campingketen: indien gewenst kan je ook direct boeken bij ketens als First Camp, LeadingCampings, Alannia, Orbitur, Aquadis Loisirs, Flower Campings of uiteraard Ciela Village, Qualité campings, Capfun, Campéole campings, Yelloh! Village, Huttopia.

De weersvoorspellingen voor Vosges, Frankrijk

Deze regio heeft een zeeklimaat. De fijnste reisperiode is mei, juni en september. Het jaarlijkse gemiddelde (temperatuur) ligt op 17 graden °C. juli is de heetste tijd van het jaar met 28 graden °C. De periode januari is gemiddeld genomen wat frisser met gemiddeld 9 graden celsius °C. Hierna behandelen we de prognose voor de aankomende dagen.

Weersvoorspellingen april 2024


FAQ: onbezorgd kamperen

Op welke manier kan ik goedkope kampeervakanties in Vosges opzoeken?

In deze buurt zijn er tal van kleine voordelige campings. Geen grootse luxe faciliteiten, maar een fijn kampeerterrein met enkel de basics. Je kunt vaak rechtstreeks boeken via de site van het park (of telefonisch / per mail). Je kunt ook boekingssites gebruiken zoals Camping.eu, Airbnb, Booking.com, ANWB, Campings.nl, Campingdirect.com. Advies om te besparen: ga niet midden in het hoogseizoen en profiteer van vroegboekkorting of last-minute acties bij Tui, D-Reizen, Sunweb, Suntip, Vakantiediscounter, Corendon.

Welke tarieven hanteert men voor een kampeerplek?

Een gemiddelde camping overnachting in Vosges kost je +/- €26,25 per overnachting. Kies je een budget-camping? Reken dan op ongeveer €18,75 per overnachting. Voor een grote staanplaats op een 4-sterren camping betaal je gemiddeld €47,00 per overnachting. Verblijven in een vakantieboerderij, lodge, ingerichte tent, stacaravan, wellness huisje, boomhut is wat prijziger. De zomermaanden (juni, juli, augustus en september), schoolvakanties als meivakantie, herfstvakantie, voorjaarsvakantie, zomervakantie en midweken of weekenden als pinksteren, hemelvaart, oud en nieuw, pasen (feestdagen) zijn gewoonlijk duurder geprijst.

Kamperen met kinderen in Vosges: waar moet ik op letten?

Kamperen met kinderen is een groot feest. Maar niet elke plek is geschikt. We geven graag wat tips: Vraag even na hoe het zit met auto’s op het park Belangrijke faciliteiten zijn: theatershows, speeltoestellen, trampolines, zwembad. Andere praktische zaken: Wifi (draadloos internet), sanitaire faciliteiten en voldoende schaduwrijke plekken.

Kamperen in Lotharingen met hond: mag dat?

Ga je met eigen tent of caravan kamperen? Op een hondencamping in Vosges mag jouw hond ook mee. Vaak geldt er een max van 2 honden per staplek. De hond mag niet vrij rondlopen maar dient aangelijnd te zijn. Voor een kat of hond geldt soms een dagtarief van enkele euro’s. Er zijn ook speciale hondvriendelijke campings. Zij hebben zelfs extra faciliteiten voor huisdier als heerlijke wandelgebieden, uitlaatplekken en een hondendouche.

Wat zijn bezienswaardigheden in de buurt?

Dit is een natuurrijke en omgeving met veel hotspots. Denk aan sportieve activiteiten en bezienswaardigheden in Vosges. Leuk voor ouderen en gezinnen met kids. In deze regio is er een schitterende natuur. Geniet op rustige plekken of zoek de drukte op in de centrums. In de buurt vind je ook tal van cultuur en musea. Verrijk jezelf met lokale gerechten in de gezellige horeca (restaurants). De Franse mensen vinden gastvrijheid erg belangrijk.

Plaats een reactie