anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
 • Veelzijdig campingaanbod
  Hoge vroegboekkortingen
  Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Kleine campings

Ben je specifiek op zoek naar een kleine camping? Een kleinschalige camping biedt veel voordelen, met name voor rustzoekers. Je hebt weinig overlast van bijvoorbeeld jongeren of animatieteams. Daarnaast worden mini-campings gekenmerkt door een persoonlijke sfeer. Vaak heb je rechtstreeks contact met de eigenaar. Omdat veel gasten vaak terugkomen leer je hier ook snel mensen kennen. Wanneer je kampeert met kinderen hoef je ook niet bang te zijn dat de kinderen verdwalen op een kleine camping. Het is erg overzichtelijk en jouw caravan of tent vind je altijd weer terug.

 • In Nederland zijn er honderden kleine campings, ook wel bekend als mini-campings.
 • Deze kleinere campings hebben maximaal 60 plaatsen.
 • Kleine campings worden gekenmerkt door rust, ruimte en natuur.
 • Je hebt weinig overlast en kunt dus heerlijk in alle rust kamperen.
 • De kleinschalige campings vinden we vaak terug midden in de natuur.

Mini-campings in Nederland

Sommige mensen gaan liever niet voor een grote familiecamping met animatie, zwembaden en een speeltuin. De mini-camping is populairder dan ooit. Met name bij rustzoekers. Want als je houdt van rust, ruimte en natuur dan is een kleine camping een perfecte keuze. Deze campings hebben maximaal 60 standplaatsen. Je geniet hier dus van lekkere grote plekken en je hebt veel privacy. Let op: heb je kinderen die houden van een zwembad, speeltuin en veel vertier in de vorm van animatie? Dan is dit type camping waarschijnlijk minder geschikt. Hieronder vind je onze top-10 kleinschalige campings in Nederland van april 2024:

 1. Camping Gastenboerderij Lucaswolde
 2. Minicamping Drentse Monden
 3. Camping De Peelhof
 4. Camping de Zonnehorst
 5. Camping de Grienduil
 6. Camping Lentemaheerd
 7. Camping de Betuwe Hoeve
 8. Buytenplaets Suydersee
 9. Camping De Nesse
 10. Camping Zwinderen

Is een kleinschalige camping iets voor mij?

Een kleinschalige camping is populair. Steeds meer mensen houden van de rust, privacy, ruimte en natuur die een mini-camping te bieden heeft. Daarnaast is dit type camping ook nog eens hartstikke goedkoop. De kleinschalige camping heeft 5 belangrijke voordelen:

 1. Kleine campings zijn vaak gelegen op mooie groene plekjes midden in de natuur.
 2. Kleinschalige campings bieden veel meer rust dan reguliere familiecampings.
 3. Persoonlijk en gastvrij: je hebt direct contact met de eigenaar.
 4. Mini-campings zijn goedkoper dan de grote luxe campings met zwembad en animatie.
 5. Authentiek: kleine campings hebben hun heel eigen karakter en hebben vaak bijzondere voorzieningen zoals eigen wijn, een boerderijwinkel of speciale activiteiten.

Een mini-camping is dus met name geschikt wanneer je houd van de rust, privacy en natuur. Als je op vakantie gaat met kinderen, en je weet dat zij juist houden van zwembaden, speeltuinen en animatie dan is een kleinschalige camping een minder goed idee. Voor kinderen is het dan al vrij snel “saai”. Je kunt natuurlijk ook een kleinschalige kampeerplek boeken vlakbij een grote speeltuin of dierentuin. Op die manier kan je zelf uitstapjes maken en heb je de drukte niet rondom je eigen kampeerplek.