anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
 • Veelzijdig campingaanbod
  Hoge vroegboekkortingen
  Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Stacaravan

De stacaravan is een caravan die te groot is om met een personenauto of bestelbus te vervoeren, hier moet meestal een vrachtwagen aan te pas komen. Stacaravans staan vaak op boerencampings en vakantieparken en beschikken meestal over een elektriciteitsnet en een gas- en waterleiding aansluiting. Door aanpassing aan het Nieuw Burgerlijk Wetboek wordt alles dat voor een lange tijd met de grond verenigd is aangemerkt als onroerend-goed. Hierdoor kan het dus zijn dat een stacaravan onder de onroerende-zaakbelasting valt en daardoor kan het voorkomen dat er bouwvergunningen nodig zijn voor aanpassingen aan  de stacaravan. Dit kunt u eenvoudig controleren bij uw gemeente. Tenslotte is het soms belangrijk een recht van opstal op uw stacaravan te vestigen zodat u de eigenaar daarvan kunt blijven, anders kan de grondeigenaar door natrekking de wettelijke eigenaar van de caravan worden.

Een stacaravan huren voor een vakantie

Een stacaravan is een van de meest populaire accommodaties om te huren voor een weekend, weekje of langer vakantie. Stacaravans vind je volop in Nederland, België maar ook in Frankrijk, Italië en Duitsland. Op de mooiste plekjes aan zee of aan het water. In een stacaravan ben je van alle gemakken voorzien. Je vind hier een badkamer met douche, keuken en woongedeelte. Ook zijn er 1 of meerdere slaapkamers. Soms kan de bank in de kamer worden omgetoverd tot slaapbank. Hieronder vind je een aantal populaire vakantie aanbieders waar je mooie stacaravans kunt huren:

 • Eurocamp
 • Vacansoleil (ook veel tenten)
 • Topparken
 • Center Parcs
 • Landal
 • Allcamps
 • Roan
 • Suncamp

Een stacaravan kopen

Bij het kopen van een stacaravan is het allereerst verstandig te kijken welke merken en prijsklassen er zijn. Er zijn verschillende merken die zich specialiseren in de bouw van stacaravans. Bekende merken hiervan zijn Willerby, Abi, Atlas, Cosalt, Swift, BK Bluebird, Carnaby en Pemberton. Er is veel keuze op de markt van stacaravans, men kan kiezen voor een kleine en goedkope caravan maar kan het ook groots aanpakken en kiezen voor een caravan die haast niet te onderscheiden is van een huis, kortom voor ieder wat wils. Het slimst is om zelf op onderzoek uit te gaan en te kijken naar een caravan die aansluit op uw behoeftes, er zijn tal van showrooms waar dit mogelijk is.

2e hands caravan kopen

Let bij het kopen van een 2e hands caravan goed op de staat waarin hij verkeerd. Wanneer een caravan niet goed onderhouden is wordt het al snel erg prijzig om hem in een goede staat te restaureren. Kijk goed naar het sanitair, de waterleiding, de verwarming en het dak voordat u besluit een 2e hands caravan aan te schaffen

Een stacaravan overnemen? Heeft u een favoriete vakantieplek waar u maar al te graag elke zomer zou willen vertoeven? Dan is de overname van een stacaravan wellicht een goede optie voor u! Voortaan worden er veel stacaravans en chalets aangeboden voor overname. Dit scheelt u in het transporteren van de caravan en de kosten die daarbij komen (vrachtwagen, traktor).

Stacaravan verzekeringen

Het is verstandig uw stacaravan of chalet te verzekeren middels een stacaravanverzekering. Deze verzekering stelt u in de gelegenheid de caravan verzekeren tegen diefstal, brand etc. Het is ook mogelijk uw inboedel hierbij te verzekeren, bij het kiezen van de juiste verzekering moet u letten op de premie en de voorwaarden. De premie is meestal afhankelijk van de standplaats van de caravan, eveneens als de dag-of nieuwwaarde en de inboedel.