anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

De 3 mooiste wandelgebieden in Oostenrijk

Indrukwekkende bergen en paradijselijke landschappen, is waar Oostenrijk voor staat. Het Alpenland, bestrijkt het grootste gedeelte van Oostenrijk. Zelfs driekwart van dit mooie vakantie land, bestaat uit bergen. De Grossclockner, is met zijn 3798 meter, de hoogste berg van Oostenrijk. Deze imposante berg, ligt in het fantastisch mooie nationaalpark, de Hohe Tauern. Tijdens een wandelvakantie, kom je hier gletsjers, rotsmassieven, groene dalen en de mooiste bergmeren tegen. Er is nog een prachtig gebied in Oostenrijk, het iets onbekendere nationaalpark, Nockberge. Hier hebben de bergen een gemiddelde grote en kun je genieten van heel veel groen en verre uitzichten.

Wandelvakanties in Oostenrijk zijn ontzettend populair

Een van de populairste activiteiten in Oostenrijk is, wandelen. Gewoonweg, omdat het een schitterend mooi land is. Indien, je op wandelvakantie naar Oostenrijk gaat, moet je goed uitkijken, waar jij als loper van houd en wat je conditie is. Indien, de keuze voor een reis naar het prachtige berglandschap is gemaakt, is een training voor die tijd geen overbodige luxe. In bijna alle wandelroutes in het Alpengebied, zitten pittige stijgingen en behoorlijke afdalingen. Houd, bij een vakantie in Oostenrijk, rekening met sterk afwisselend weer. Vooral in de bergen, kan het weer bijna iedere paar uur veranderen.

Donau Hohen Wanderweg

Dit is een echte aanrader, voor een rustige wandelvakantie, waarbij ook een rustdag, belangrijk is. Vanuit een hotel, in de mooie stad Passau, kun je diverse tochten maken. De Donau Hohen Wanderweg, is een schitterend wandelparadijs, in het Donautal. De mooiste rivier van Europa, de Donau, slingert in dit dal, tussen de heuvels door. Lopen langs de Donau, is romantisch, rustig, maar ook zeer afwisselend. Je komt hier de prachtigste burchten en ruïnes tegen. Je bezoekt, de mooiste boerderijen en nostalgische dorpjes.

Abtenau

In Abtenau, ligt een prachtig wandelhotel ”Hotel Gutjahr”. Het ligt op ongeeveer 45 minuten rijden van Salzburg. Voor een georganiseerde reis waarbij jijzelf helemaal niets anders hoeft te doen dan inchecken en lekker lopen, ben je hier op het goede adres. Je kunt hier volled verzorgde reizen boeken, met 6 overnachtingen, inclusief ontbijt, een 4 gangenmenu en compleet ingerichte kamers. Deze vakantie bevat ook 5 prachtige tochten, inclusief vervoer, naar en van het wandelgebied. Er is hier ook de mogelijkheid, om een individuele reis te boeken. Bij deze trip zijn alle mogelijkheden aanwezig voor beginners, maar ook tochten met GPS, voor de gevorderde wandelaar.

Grossarltal

Dit adembenemend mooie dal, ligt tussen de Hohe Tauern, het nationaal park van Oostenrijk. Dit is een geweldig gebied, voor de wandelaar, die tevens van een sneeuw wandeling houd. Indien je, in het Grossarltal verblijft, kun je van hieruit, de prachtigste tochten maken, over de alpenweiden en indrukwekkende bergtoppen. Na een behoorlijke klimpartij, vanuit het Grossarltal, kijk je uit op een oogverblindende bergwereld, vol met besneeuwde toppen, dennenbossen en de prachtigste dorpjes. Zowel in de zomer, als in de winter, zijn er in het Hohe Tauern gebied, de meest geweldige vakanties te houden. Naast het wandelen, zijn hier nog tal mogelijkheden voor andere activiteiten. Denk aan watersport of het bezoeken van oude stadjes en musea.