anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Camping met zwembad

Wie wil er nou tijdens de vakantie niet kunnen genieten van een zwembad? Voor zowel volwassenen als kinderen is dit een hele fijne faciliteit die eigenlijk niet mag ontbreken. Gelukkig beschikken heel veel vakantieparken over een mooi binnenzwembad en veel campings ook over een buitenzwembad die in de zomer prima verwarmd is. Of je nu een kleine bad zoekt of een subtropisch zwemparadijs: op campingsoverzicht.nl vind jij een mooi overzicht met geschikte bestemmingen. Op deze pagina lees je alles waar je op moet letten bij het boeken van deze campings.

Buitenzwembad

Een camping met buitenzwembad is in de zomer geen overbodige luxe. Praktisch alle grotere campings beschikken over een heel mooie aangelegd buitenbad met zonneweide, ligstoelen en parasols. Zo kun je heerlijke zwemmen en genieten van het mooie weer. Ook op bewolkte dagen kun je vaak prima vertoeven aan het water omdat er veel beschutting is door schuttingen, planten en bomen.

Binnenzwembad

Een binnenzwembad komen we steeds vaker tegen op buitenlandse en Nederlandse campings. Dat komt omdat ook veel mensen in de herfst, winter en het voorjaar op de camping willen recreëren. Vaak heb je hier de beschikking over voldoende kleedhokjes en kluisjes voor persoonlijke bezittingen / spullen. Er zijn ook recreatieparken die een buitenbad overdekt kunnen maken met een speciaal schuifbaar dak.

Subtropische zwemparadijs

Op de wat luxere vakantieparken komen we speciale subtropische zwembaden tegen. Dit zijn werkelijk prachtige binnenbaden met veel glijbanen, horeca, zitplaatsen, mooie beplanting en verschillende warme en koud baden. Vaak zijn er ook sauna’s, jacuzzi’s en bubbelbaden waarvan gebruik gemaakt kan worden. Doorgaans worden deze baden ook opengesteld voor daggasten. Daarom kan het, zeker in de weekenden, behoorlijk druk zijn.

Kinderbad / peuterbad

Ga je met kinderen op vakantie? Dan is het raadzaam te informeren naar babybaden of peuter speelterreinen. Veel nieuwere zwembaden beschikken over aparte plekken waar baby’s en jonge kinderen kunnen zwemmen. Soms met extra warm water en speciale speeltoestellen. Ouders kunnen vanaf de kant hun kids goed in de gaten houden en ingrijpen indien nodig.

Glijbanen en Aqualand

De wat oudere kinderen en tieners vinden het gaaf om van een glijbaan af te gaan. Dit is de reden dat veel campings met zwembaden ook glijbanen laten plaatsen. Soms zelf hele aparte losstaande baden waar de glijbanen op uitkomen. Op deze manier wordt de overlast voor andere badgasten beperkt. Wanneer je meer uitdaging zoekt kun je ook echt naar een Aquapark gaan. In Frankrijk zijn de Aqualand zwembaden aan de kust erg populair. Dit zijn waterparken met gigantisch hoge en snelle glijbanen.

Toezicht tijdens het zwemmen

Op bijna alle Nederlandse en buitenlandse campings is toezicht in het zwembad aanwezig. Er zijn badmeester of badjuffrouwen die zorgen dat vakantiegangers zich aan de regels houden. Ze letten op de veiligheid en focussen op het beperkten van lawaaioverlast en bommetjes / duiksprongen van badgasten (vaak kinderen). Er gelden vaak regels rondom het gebruik van zwembroeken, verplichte zwembandjes, luchtbedden en ballen / waterattributen. Let op: boek je een kleine camping, dan is daar vaak geen watertoezicht aanwezig.

Entertainment, Aquagym & Sporten

Overdag wordt er vaak van alles georganiseerd in het camping zwembad. Denk aan sporten zoals waterpolo of duikwedstrijden. Maar aquagym / aerobics in het water is populair in met name het buitenland. De kidsclub of het animatieteam van de camping organiseert ook voor de kinderen voldoende leuke activiteiten in en rondom het water.