anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Christelijke camping

Vind jij het belangrijk dat je geloof kunt combineren met vakantie? Overweeg dan eens om een vakantie te boeken op een christelijke camping. Of je lid bent van een gemeente zoals de Vrije Baptistengemeente, Gereformeerde Gemeenten in Nederland, Hersteld Hervormde Kerk, Gereformeerde Gemeenten, Evangelische gemeente, Hervormde Gemeenten, Rooms-Katholieke Kerk, Protestantse Kerk in Nederland (PKN), een ander kerkverband of even helemaal geen lid van een kerk bent: iedereen is welkom op deze vakantieparken. Samen genieten van rust, ontspanning en zingeving; dat is het doel.

Kerkdiensten op de camping

Kenmerkend voor een christelijk vakantiepark is natuurlijk de viering op zondag. Sowieso wordt er op zondag een rustdag gehouden waardoor veel faciliteiten niet beschikbaar zijn. Het is een wat sobere dag waarin de focus ligt op het gezin, de familie, de vrienden, de omgeving, natuur en het beleving van het geloof. De kerkdiensten wordt vaak georganiseerd in een tent of groot gebouw. Soms met een bandje, een dominee / voorganger of online spreken (via youtube). Het belangrijkste is vooral dat er een ontmoeting kan zijn met andere vakantiegangers en gelovigen.

Christelijke conferenties

Op heel veel campings worden conferenties georganiseerd. Vaak zijn dit thema weken of weekenden rondom voor een specifieke doelgroep. Denk aan een marriage course, een Israel weekend, een week voor alleenstaanden, ouders / opvoeding, alpha en nog veel meer. Deelnemers verblijven dan in tenten, stacaravans of andere huuraccommodatie en nemen deel aan het gezamenlijke programma.

Muziek en zingen

Wat we veel zien op christelijke recreatieparken is dat er wordt gezongen en muziek wordt gemaakt. Mensen nemen hun gitaar of keyboard (of ander instrument) mee om samen te zingen. Denk dan aan opwekkingnummers, psalmen en gezangen maar ook moderne worship muziek zoals Hillsong etc. Dit beperkt zich niet uitsluitend tot de zondagen. Er worden regelmatig kampvuur-avonden georganiseerd om geloofservaringen met elkaar te delen en elkaar te bemoedigen.

Christelijke reisorganisaties

Er zijn in Nederland diverse reisbureaus met een christelijke identiteit die beschikken over een groot aanbod aan reizen en parkeerplekken. Denk aan Goed idee reizen (TUI) en Beter Uit. Ook RCN heeft veel kampeerplekken voor christenen in hun aanbod opgenomen. Zowel in Nederland als in Frankrijk, Duitsland en België zijn verschillende mogelijkheden. Verder vind je op deze website ook tips voor naturistencampings en boerencampings.