anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Naturistencamping

Vind jij het heerlijk om bloot rond te lopen? Een vakantie zonder kleren aan? Dan moet je specifiek gaan zoeken naar naturisten campings. Dit zijn vakantieparken waarbij is toegestaan om naakt te recreëren. Het is de bedoeling dat iedereen in z’n blootje op de camping rondloopt op momenten dat dit kan (mits het weer / de temperatuur het toelaat). Hiervoor gelden soms specifieke regels en instructies. Bepaalde ruimtes zijn bijvoorbeeld uitsluitend naakt toegankelijk en sommige gebouwen mogen alleen met kleding worden betreden (denk aan restaurants etc). Op deze pagina lees je meer over ‘recreëren zonder kleren’.

Wat is een naturistencamping?

Echte liefhebbers van rust en de natuurlijk kiezen ervoor om af te zijn naar een naaktcamping. Naturisten (of nudisten) zijn mensen die graag één willen worden met de omgeving / natuur en willen zich niet belemmerd voelen door de kleding die ze dragen. Vaak kun je hier verblijven in een eigen tent, caravan of campers. Er zijn doorgaans ook huuraccommodaties zoals ingerichte tenten, stacaravans en huisjes te huren. Er zijn voldoende faciliteiten zoals een sportterrein, zwembad en horeca. Bekijk ook onze tips voor het boeken van een boerencamping of jongerencamping.

Camping aan het water: zee of rivier

Heel veel bloot-campings zijn gelegen in bosrijke gebieden. Dit beperkt de inkijk en biedt meer beschutting en privacy. Veel naturisten vinden het heerlijk om naakt te zwemmen. Daarom vind je ook veel van deze parken aan een rivier, een meer of aan de kus / de zee. Op die manier kun je lekker en onbezorgd zwemmen en genieten van de omgeving. Op de camping kunnen mensen elkaar ontmoeten en leuke activiteiten ondernemen.

Lidmaatschap & regelementen

Er zijn naturistencampings waarvoor een lidmaatschap afgesloten moet worden. Op die manier vind er vooraf een check plaats op je mag boeken. Er gelden vaak ook aanvullende regels welke bij de receptie (en via de website van de camping) in te zien zijn. Wij raden aan deze vooraf goed door te nemen. Hierin staat bijvoorbeeld vermeld of er een minimale leeftijd van 18 jaar en ouder geldt of dat kinderen ook welkom zijn. Soms is het dragen van kleding verplicht op bepaalde momenten. Ook kan het zijn dat bijvoorbeeld fotocamera’s en telefoons verboden zijn op plekken waar andere vakantiegangers komen.