anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
 • Veelzijdig campingaanbod
  Hoge vroegboekkortingen
  Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings aan zee

Wil je er even heerlijk op uit? Voor veel mensen is een vakantie aan zee de ultieme ontspanning. In Nederland, België, Frankrijk, Italië en Spanje vind je heel veel prachtige campings aan zee. Zo’n strandcamping is gelegen vlak aan zee of in de duinen. Vanuit jouw tent, vouwwagen, caravan of camper loop je zo het strand op. In de zomer kan je hier lekker genieten op het strand. Maar ook in het voorjaar en het najaar is kamperen aan zee een aanrader. Je kunt heerlijke wandelingen maken en lekker uitwaaien op het strand. Op deze pagina lees je alles over campings aan zee en beiden we handige tips van campings in Nederland!

 • Voor veel Nederlanders is een camping aan zee de ultieme vakantie
 • In de zomermaanden kan je heerlijk genieten van de zon, daarbuiten kan je hier lekker wandelen en uitwaaien
 • In plekken rondom het strand heerst vaak ook een bijzondere gezelligheid met knusse restaurants en winkeltjes
 • Kinderen zijn ook dol op het strand. Een zwembad of speeltuin is bijna niet nodig want kinderen vinden het heerlijk om de hele dag te spelen op het strand en te zwemmen in de zee
 • De Waddeneilanden, Katwijk, Egmond, Callantsoog, Zandvoort en Bergen aan Zee zijn populaire plekken aan het strand waar je veel campings vindt

Welke campings aan zee zijn er?

Nederland heeft een hele mooie en diverse kustlijn. Van Noord-Holland tot aan Zeeland vind je talloze leuke plekken en dorpjes waar ook veel campings gelegen zijn. Doordat we zo’n klein land zijn is het strand voor iedereen binnen handbereik. Pak je caravan, camper, tent of vouwwagen en binnen 1 tot 2 uur sta je al op een prachtige camping direct aan het strand. Wat wil een mens nog meer? Hieronder vind je onze top-10 campings gelegen aan het strand in Nederland. Tip: bekijk ook alle campings aan het water.

 1. Kustpark Egmond aan Zee
 2. Vakantiepark Callassande
 3. Vakantiepark/camping Kijkduin
 4. Camping Tempelhof
 5. Camping Sint Maartenszee
 6. Camping De Krabbeplaat
 7. Strandcamping Zuidduinen
 8. Vakantiepark Koningshof
 9. RCN Vakantiepark De Schotsman
 10. Vakantiepark Capfun de Pekelinge

De mooiste strandcampings buiten Nederland

Nederland heeft natuurlijk een mooie kustlijn, maar ook in de landen om ons heen vind je prachtige strandcampings. En het mooie is: hier ben je vaak meer verzekerd van mooi en warm weer dan in Nederland.

 • Knokke-Heist in België
 • De zuidkust van Frankrijk biedt heel veel campings (ook met Nederlandse eigenaar)
 • In Italië kan je kijken naar campings langs de Adriatische kust of de Toscaanse kust
 • De kust van Istrië in Kroatië biedt een prachtig rotsstrand