anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Camper

Met deze camper op vakantie in de zomer, een rondreis door bijvoorbeeld Frankrijk, Spanje en Italië, in de winter skiën in Oostenrijk of Zwitserland of heerlijk overwinteren aan zee in Kroatie of Portugal? Het zijn zo maar een aantal voorbeelden, maar het kan allemaal met een complete, ruime en moderne camper! Op deze pagina lees je alles over campers en waarom jij zeker eens op campervakantie moet gaan.

Camper: compleet vakantiehuis op wielen

Een camper is volledig ingericht om direct mee op vakantie te gaan, “inpakken en wegwezen” dus. Op deze website van de verhuurder staat een overzicht van de uitrusting opgenomen. Essentiële zaken om zelf mee te nemen zijn onder andere slaapspullen (slaapzakken, kussens, dekens) en kleding. Is de standaarduitrusting niet voldoende? Je hebt vaak extra opties en mogelijkheden om je vakantie nog completer, comfortabeler of gemakkelijker te maken. Een vakantie met deze camper is ideaal voor oud en jong en dus ook voor gezinnen met (kleine) kinderen. Vanuit de camper is het prima mogelijk om “om je heen te kijken” naar het voorbij trekkende landschap. De diverse films die onderweg kunnen worden bekeken zorgen voor de nodige afleiding. Door het “on-board” toilet is het niet meer nodig om vaak te stoppen voor een sanitaire stop. Dit laatste mag overigens wel, kun je direct een broodje of iets dergelijks te halen! Geen zin om zelf met een caravan te rijden? Huur dan een stacaravan op locatie.

Een mooie ruime camper huren

Een camper voor de verhuur betreft vaak een 4 of 6-persoons camper. De camper heeft zitplaatsen die voorzien zijn van een autogordel en tijdens het rijden kunnen worden gebruikt. Zonder om te bouwen zijn er meerdere bedden beschikbaar voor de nacht. Na een kleine ombouwactie, waarbij de tafel en de banken in de camper “neergeklapt” worden, is het mogelijk om hier nog meer slaapplaatsen bij te creëren waarmee het totaal op soms wel 7 slaapplaatsen komt. Op basis van het reisgezelschap kies je een passende uitvoeren. Het huren van een camper is niet ingewikkeld. Je kunt online precies aangeven voor hoeveel personen je er een wilt huren. Campervakanties zijn vaak extra ontspannen als je wat meer ruimte in de wagen hebt. Kies daarom, indien mogelijk, voor een een nieuw en ruim model.

Modern en veilig
De meest huur-campers zijn gebouwd na 2010 en voorzien van een flink aantal moderne snufjes. De “auto” heeft een moderne motor en is krachtig maar ook zuinig (handig voor rijden in de bergen, langs de kust, in de stad of over vlakke natuurgebieden). In het rij-gedeelte is vaak een airco aanwezig zodat je tijdens het rijden van voldoende frisse lucht wordt voorzien. Ook aan de veiligheid is gedacht. Zo heeft een camper dubbele airbags, is er een gas- en koolmonoxide melder aanwezig die waarschuwt in geval van dreigende gevaren en is het stapelbed voorzien van netten die voorkomen dat kinderen uit het bed vallen.

Kamperen in de winter met een camper

In de winter is een camper een prima alternatief voor een skihut of appartement. De camper brengt je comfortabel naar je bestemming. Mocht je onderweg willen overnachten, dan is dat heel eenvoudig. Je hebt immers je slaapplaatsen bij je! In de winter zijn er 2 gasflessen aan boord in de camper, dit is voldoende voor een hele week in de sneeuw. Ook voegt de verhuurder vaak sneeuwkettingen en een klein elektrisch kacheltje (voor noodgevallen) toe aan de uitrusting. Mocht je meer informatie willen hebben over kamperen in de winter, neem dan gerust contact met een verhuurorganisatie. Zij kunnen je wellicht helpen aan allerlei handige tips en tricks!

Verzekering
Onderweg met een camper, dat betekent ook in alle vrijheid rondtrekken en altijd een eigen slaapplaats bij de hand. Bij dit gevoel van vrijheid hoort een goede verzekering, zodat in geval van een ongeluk of pech onderweg de vakantie zo snel als mogelijk voortgezet kan worden. Als je een camper huurt is deze vaak verzekerd met in het pakket deskundige hulpverlening in zowel binnen- als buitenland. Waarom deze Camperverzekering? Deze verzekering heeft een zeer uitgebreide dekking, zo is naast de All Risk verzekering van de camper een uitgebreide pechhulp in heel Europa meeverzekerd. De dekking is voor heel Europa maar ook bijvoorbeeld Turkije. Wij raden aan om zelf een reisverzekering voor alle reizigers af te sluiten