Tunneltent
De tunneltent ontbreekt op geen enkele camping. Zijn populariteit heeft hij te danken aan zijn diversiteit. Van klein tot mega groot en maar liefst vier verschillende soorten materialen met daarbij behorende gewichtsklasses en prijzen. Daarnaast kan de wat grotere variant uitgebreid worden met voortent of slechts een luifel. Dit alles maakt het kopen van een tunneltent tot een complex proces.
Tips bij het kopen van een tunneltent
Allereerst bepaal je het aantal personen en de prijsklasse. Vervolgens stel je vast wat voor soort kampeervakantie het de komende jaren gaat worden. Nederland dat in de donkere uren erg koud koud kan zijn of Griekenland met zwoele avonden en nachten. Ga je van camping naar camping of blijf je op één plaats? Allemaal factoren die de keuze van het materiaal van je tunneltent bepalen. Zo hebben katoen en technisch katoen ademende eigenschappen. Nylon en polyester daarentegen hebben geen lucht doorlatende eigenschappen, maar wegen een stuk minder. Helaas is na het beantwoorden van deze vragen de keuze nog geenszins makkelijk. Er bevinden zich namelijk enorm veel merken op de markt. Alternatieve verblijfsvormen zijn de caravan en de vouwwagen.
Wat zijn bekende merken?
De keuze van een merk tunneltent wordt ingefluisterd door gevoel en emoties. Wie het Hollands ambacht omarmt komt uit bij Active Leisure. Degene met de hand op de knip is gecharmeerd van Ramble. Dit merk ontwikkelt de “tunnel” in eigen land, maar produceert in het Verre Oosten. Het vakantieverblijf dat gemaakt is van producten waarvoor een eerlijke prijs is betaald komt van Nomad. Voor liefhebbers van de Duitse degelijkheid is er Vaude en voor wie meer vertrouwen heeft in Denemarken kan kiezen uit Outwell en Easycamp. Eureka is al meer dan 100 jaar (sinds 1895) op de markt. Coleman en Bardani laten zich inspireren door de praktijkervaringen van actieve kampeerders.
Populaire merken Tunneltenten oktober 2024
- Coleman
- Active Leisure
- Ramble
- Outwell
- Easy Camp
- Bardani
- Cabanon
- Vaude
- Fjällräven
- Karsten
Vis-a-vis tent
Een begrip wat vraagtekens op roept. Een Frans merk misschien? Nog meer te kiezen. Nee, het is slecht een andere benaming voor een tunneltent. Alleen als hij deze naam draagt, weet je zeker dat de slaapcabine’s zich tegenover elkaar bevinden.
Waar koop ik een tunneltent?
Ben je zeker van wat je wil kopen. Dan biedt internet ruime mogelijkheden van webshops tot marktplaats. Wil je echter een goed advies, bezoek dan een kampeerspeciaalzaak. Er zijn verschillende speciaalzaken verspreid over het land. Rond Pasen organiseren een aantal van hen een tentenshow, waar alle modellen in vol ornaat schitteren. Bedenk alleen wel dat die grote tunneltent tussen zijn “broertjes” in de show niet zo groot lijkt. Als hij vervolgens opgezet staat op dat idyllische plekje in het bos, lijkt hij wel een reus. Hieronder vind je een aantal suggesties van winkels en webshops waar je goede tunneltenten kunt kopen.
- Karsten Tenten
- Obelink
- Bever
- De Wit
- Tenten.nl
- Bol.com