anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Jongerencamping

Op vakantie naar een camping met je ouders. Als je ouders nog bezig zijn met het opzetten van de tent of het gereed maken van de caravan, ben jij al bezig met het maken van je eerste vriendjes. Vriendjes waar je de rest van jullie verblijf mee optrekt. Samen spelen en samen zwemmen. Bekijk ook ons overzicht met campings geschikt voor kinderen.

Voor het eerst met vrienden op vakantie

Er komt dan zo’n moment waarop je te oud bent om nog met je ouders mee te gaan. Dan ga je voor het eerst met je vrienden samen op vakantie. Je neemt zelf een tent mee en zoekt een leuke camping uit, waar je een aantal weken met je vrienden doorbrengt met maar een doel voor ogen: lol maken.

Aanbod jongerencampings in Nederland

In Nederland en België zijn er vele van die speciale jongeren campings. Dit zijn campings waar een beetje rumoer niet wordt geschuwd en mensen niet speciaal voor de rust komen. Nee, hier worden activiteiten georganiseerd en is er met name in het hoogseizoen van alles te doen voor jong en oud. Bovendien zoeken jongeren juist die campings op, waar voldoende uitgaansmogelijkheden in de buurt zijn. Deze campings bevinden zich in Nederland zowel aan de kust als diep verscholen in de bossen; van Drenthe tot Zeeland zijn er vele leuke jongeren campings te vinden waar jongeren, veelal vanaf 16 jaar en ouder, worden toegelaten. Wanneer je niet echt van kamperen houdt kan je ook kiezen voor glamping.

De leukste campings voor jongeren in 2024

Een voorbeeld van een jongeren camping is camping Dennenoord in Ommen. Zelf noemen ze het een ‘donders gezellige’ camping. Dat de camping populair mag worden genoemd, is wel te zien aan het feit dat er in de zomervakantie tussen de 700 en 800 jongeren op de camping vertoeven. Ook in plaatsen als Renesse en op eilanden als Terschelling vind je veel campings die heel geschikt zijn voor jongere groepen.

Top 5 jongerencampings zomer 2024

  1. Jongerencamping Dennenoord in Giethmen
  2. Camping Terpstra op Terschelling
  3. Camping Elzenhof in Renesse
  4. Camping Appelhof op Terschelling
  5. Camping ’t Hazenbos in Haaksbergen