anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings aan het water

Wie denkt aan een camping langs het water denkt vaak al snel aan de zee. Maar gelukkig zijn er nog heel veel andere opties. Wat denk je bijvoorbeeld van een rivier, een meer of een grote aangelegde recreatieplas? Het is vaak heerlijk en rustig recreëren op deze plekken. Op deze pagina vertellen we je er alles over. Je kunt online eenvoudig zoeken naar deze campings en direct online een boeking maken. Zo ben je verzekerd van een mooi plekje aan het water!

Camping aan rivier

Heel veel mensen vinden het heerlijke om een camping langs een rivier te zoeken. Je kunt je tent opzetten of caravan neerzetten langs aan de rivier en zo direct genieten van heerlijk vermaak. Even lekker zwemmen in de ochtend of middag, een beetje vissen aan de oever of watersporten (zoals bootje varen, kanoën of waterskiën). Een rivier is vaak een stuk rustiger dan de kuststreek. Je hebt minder last van grote groepen recreanten en dagtoeristen. Ook hoef je niet te zoeken naar een parkeerplekje. Je loopt van je staanplaats zo de rivier in. Je kunt ook een mooie wandeling langs de oever maken. Tip: bezoek ook eens een camping in het bos.

Camping aan een meer

Een heel lekker alternatief zijn de natuurlijk de camping bij een meer. Met name in het buitenland zijn grote meren en kleinere meren met rondom verschillende overnachtingsmogelijkheden zoals hotels, appartementen, stacaravans en tentplekken. Met name in Frankrijk, Italië en Kroatië vind je deze mooie meren, maar ook in Nederland zijn er verschillende opties. Op een meer kun je vaak een boot huren, lekker zwemmen, suppen en andere kleine watersporten doen. Vaak liggen er ook fantastische waterparken en grote opblaas speeltoestellen in water in het water voor de kinderen.

Camping met recreatieplas / recreatievijver

Er zijn ook veel campings die zelf een recreatieplas hebben aangelegd. Dit is vaak uitgegraven in het midden van het park of aan de rand. Hierin kan gezwommen worden of gevist. Vaak zijn ze niet groot genoeg om op te varen. Wel zijn ze op deze manier heel kindvriendelijk. Er is vaak veel toezicht aanwezig en ook de allerkleinsten kunnen heerlijk spelen in en rondom het water. Neem schepjes mee om in het zand te spelen en huur een ligbed met parasol. De vakantie kan zo echt beginnen!