anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Boerencamping

Kamperen bij de boer heeft de afgelopen jaren zijn intrede in Nederland gedaan. Om naast de huidige bedrijfsvoering extra inkomsten te genereren, vormden boeren enkele stukjes land om naar kleine kampeerterreinen.Nu blijkt dat er een grote behoefte is aan deze ‘terug naar de natuur kampeer filosofie’ storten steeds meer boeren zich op de exploitatie van deze campings…

Wat is er nu zo leuk aan ‘kamperen bij de boer’?

Kamperen bij de boer is echt!
Kamperen bij de boer is echt. De boer en zijn familie zijn echte mensen, menen wat ze zeggen en zijn recht door zee, maar ook gastvrij. Meestal zijn dit harde werkers die een goede prijs wensen voor hun producten, maar ook realistisch zijn. Bekijk ook de opties voor jongerencampings en kindercampings.

Dier en mens zijn samen!
Een leuke bijkomstigheid van kamperen bij de boer (en hetgeen wat misschien wel de meeste charme meegeeft) is de kennismaking met de dieren die op en rondom de boerderij leven. Soms kan men koe knuffelen, de varkensstallen mesten of eieren rapen bij de kippen. Met name voor de kleinere onder ons is dit een leerzaam fenomeen.

Ons kent ons!
Vaak wordt een boerencamping ook wel een mini-camping genoemd. De campings zijn in grootte niet vergelijkbaar met een normale familiecamping. Men kent elkaar vaak beter en een verblijf op een boerencamping is als thuiskomen in een klein dorp.

Rust
Je gaat naar een boerencamping om te genieten van de rust, weg van de stad en weg van alles. Kamperen bij de boer is voor diegene die het leven van alle dag willen ontvluchten. Nog nooit bij de boer gekampeerd? Laat je inspireren en kijk in welke regio zich de leukste boerencampings bevinden.