anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
 • Veelzijdig campingaanbod
  Hoge vroegboekkortingen
  Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

De mooiste campings vlakbij de Plitvicemeren

Wie aan een vakantie in Kroatië zit de denken, moet gedurende deze vakantie zeker een dagje naar ‘Nationaal Park Plitvicemeren’ gaan. Dit park, dat in de provincie Lika-Senj ligt, biedt heel wat moois; het heeft in totaal 16 meren met kristalhelder water en wel 92 watervallen. Daarnaast beschikt het natuurpark ook over prachtige flora en fauna; er leven onder andere herten, beren, wolven en zeldzame vogels.

Wat zijn de Plitvicemeren?

De Plitvicemeren zijn onderverdeeld in de zogenaamde bovenmeren en ondermeren, die met elkaar worden verbonden door verschillende watervallen. De meren zijn in de loop van duizenden jaren ontstaan door de vorming van natuurlijke dammen in de Koranarivier. Hierdoor werd de rivier in verschillende delen opgesplitst. In 1949 werden de meren benoemd tot ‘Nationaal Park Plitvicemeren’, dat sinds 1979 opgenomen is in de UNESCO Werelderfgoedlijst van beschermde natuurgebieden.

Kan ik er het hele jaar heen?
Het nationale park is gedurende het hele jaar toegankelijk voor publiek. Hierdoor is het ook in de winter mogelijk om er van de mooie natuur te genieten en om met uw camera prachtige beelden te maken van het mooie sneeuwlandschap. Let op dat je minimaal 1 dag voor je bezoek een ticket moet kopen om het park in te kunnen. De tickets zijn in het hoogseizoen een stuk duurder dan in de overige maanden.

Toffe campings vlakbij de Plitvicemeren

 1. Camping Plitvice in Smoljanac (kleinschalig, vlakbij ingang 1 van de mern)
 2. Camping Korana (op ong. 6 km van de ingagn van de meren)
 3. Camping Turist Grabovac (op 8 km van de Plitvice meren)
 4. Camping Borje (circa 15 km van ingang #2)
 5. Hostel & Glamping Lana Haus (geen camping, maar gezellige huisjes op ong. 15 km afstand)
 6. Plitvice Holiday Resort, een wat luxer resort met veel accommodatie mogelijkheden