anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

7 tips voor een vakantie in Sicilië

Sicilië is als vakantiebestemming steeds meer in trek en dat is niet zo vreemd, want het eiland heeft veel te bieden: zon, zee, strand, maar zeker ook veel cultuur en een fantastische keuken! De oostkant van Sicilië was bij veel vakantiegangers al bekend, maar het westen trekt mede dankzij low cost-vliegmaatschappijen zoals Ryanair nu ook steeds meer bezoekers. Een aantal bezienswaardigheden die meer dan de moeite waard zijn volgen hieronder.

1. Segesta

De topattracties van Segesta zijn de Dorische tempel en het theater dat dateert uit de 3e eeuw voor Christus. De tempel bevindt zich onderaan de Monte Barbaro en is nog in prima staat. Vanaf het amfitheater heb je een schitterende uitzicht over de vallei en kun je de Golfo di Castellammare zien.

2. Erice

Hoog op de rots Monte San Giuliano (750 meter) ligt het pittoreske Erice met een kasteel en vele Middeleeuwse kerken. Goed te combineren met een bezoek aan Trapani of Segesta. Als je in de buurt bent is het zeker een aanrader om hier naartoe te gaan (als het niet te warm is).

3. Marsala en de saline (zoutpannen)

Marsala ligt op het uiterste zuid-westelijke puntje van Sicilië en staat bekend om de heerlijkste wijnen. De naam komt van het Arabische Mars-el-Allah, dat “Haven van God” betekent. Tussen Marsala en Trapani liggen de beroemde saline, waar zout wordt gewonnen door middel van verdamping van het zeewater. In een van de typische Spaanse molens in het gebied bevindt zich het zoutmuseum.

4. Monreale

Bekend door de prachtige kathedraal met mozaïekcylus waaraan 15 jaar is gewerkt. De kathedraal is van binnen mooier dan die van Palermo. Die van Palermo is echter van buiten een stuk indrukwekkender.

5. Palermo

De hoofdstad van de regio Sicilië en rijk aan kunst en cultuur. Belangrijke bezienswaardigheden in deze stad zijn het Palazzo dei Normanni, de kathedraal, de quattro canti, de beide theaters, de catacomben en ga zo maar door. Rondom Palermo heb je overigens ook prachtige campings.

6. Castellammare del Golfo

Dit kustplaatsje was lang geleden de Griekse haven voor Segesta en Erice, maar werd een vesting tijdens de Arabische overheersing. Het plaatsje heeft een gezellige haven met diverse restaurants en barretjes.

7. Riserva dello Zingaro en Scopello

In natuurreservaat Lo Zingaro kun je niet alleen een mooie wandeling maken, je hebt er ook een prachtig uitzicht op de Golfo di Castellammare. Combineer een wandeling in het natuurreservaat met een bezoek aan het nabijgelegen Scopello. Daar kun je iets drinken bij een van de barretjes of in de tuin van het bakkertje genieten van in de houtoven gebakken pani cunzatu of sfincione.