anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Overzicht 21 mooiste gebieden in Frankrijk voor een kampeervakantie

In deze blog vind je een lijst met 21 populaire kampeerregio’s in Frankrijk. Je vindt hier prachtige campings voor jong en oud. Deze omgevingen bieden voldoende mogelijkheden voor excursies en herbergen de mooiste bezienswaardigheden van Frankrijk.

Elzas

De Elzas, gelegen op een kruispunt van Europese hoofdroutes, is een grensstreek die enerzijds openstaat voor de wereld en anderzijds hecht aan de oude tradities. De langgerekte en tegen de Rijn gelegen Elzas heeft meerdere malen te maken gehad met andere grenzen.Door het sterk wisselvallige verleden heeft deze streek een eigen, sterke traditie gehouden. Langs de wijnroute zijn schilderachtige dorpjes gelegen met typisch Elzassische huizen.

Aquitaine

Een eindeloze reeks gele zandstranden, vestingstadjes en kastelen, praktisch overal wijngaarden, bergen en veel groen: dat is Aquitaine in het kort. Met zijn landschappen, cultuur en erfgoed is Aquitanië een rijke streek. Een overvloedigheid die ook afgelezen kan worden aan de diversiteit van de landschappen: de hellingen van de wijngaarden bij Bordeaux, de zanderige “landes” van de Baskische kust, de plateaus van de Périgord.

Auvergne

De Auvergne, in het hart van het Massif Central en middenin Frankrijk, is een originele en onbedorven vakantiebestemming om naar toe te gaan met de familie of vrienden. De regio Auvergne bestaat uit 4 departementen: de Allier, de Cantal, de Haute-Loire en de Puy-de-Dôme. Niet ver van de grenzen van de regio kunt u al enige mollige bergtoppen zien: voor uw ogen teken zich 80 vulkanen van de Puy keten af.

Bourgondië

Romaanse abdijen, hertogelijke steden, kastelen met geglazuurde daken en charmante dorpjes maken van Bourgogne een streek die rijk is aan historisch erfgoed.Met Bourgogne maakt men kennis via de wijngaarden. Chablis, Mâconnais en Côtes de Nuits vormen de geschiedenis en de reputatie van deze streek. Een vredige sfeer maakt zich los uit de landschappen, wat blijkt tijdens een trektocht door de Morvan.

Bretagne

Bretagne, een karaktervolle streek die gehecht is aan zijn eigenaardigheden, is een wereld apart in een uithoek van het land. Bretagne, het land van zeelieden en legendes, is gelijk bij het eerste contact aantrekkelijk. De kilometerslange kust, van Cancale tot de Golfe du Morbihan, bestaat uit kreken, lange stranden en mooie havens met granieten huizen waar men kan stoppen voor een flensje met cider.

Centre Val de Loire

Deze streek, van oost naar west doorstroomd door de Loire, baadt in het bijzondere licht van deze grootse rivier, die een inspiratiebron is en was voor beroemde kunstenaars, die hier dan ook in de loop der tijden een aantal parels van de Franse architectuur hebben gecreëerd. De hoogtepunten van de Franse architectuur zijn aan de oevers van de Loire gelegen en heten Amboise, Chambord, Chenonceau en Azay le Rideau.

Champagne – Ardenne

De sprankelende regio Champagne-Ardenne! Deze streek, waar de feestelijke drank met dezelfde naam vandaan komt, kan alleen maar gastvrij zijn. Hier kan de reis beginnen met een bezoek aan de wijnkelders. Men leert er niet alleen deze wijnen te proeven, maar ook wat hun geschiedenis is. Pommery, Veuve Clicquot, Ruinart. In Reims bevindt zich de kathedraal waar de koningen ingehuldigd werden, met zijn wonderbaarlijk fijne details.

Corsica

Corsica, het ‘Ile de Beauté’ (eiland van de schoonheid) met contrasterende kleuren. Blauw als de oneindige zee, donkergroen als de Corsicaanse den, okerkleurig als de Genuese torens en rood als de ‘calanques’, de rotsige baaien.Corsica is een juweel, overspoeld door zon. Het “Ile de Beauté” bekoort: kreken met turkooisgroen water, stranden van wit zand, olijf- en sinaasappelbomen langs de wegen.

Franche-Comté

Franche-Comté, gelegen tussen de Vogezen en de Jura, is een streek met een rijke natuur waar men een hoge prioriteit toekent aan de kwaliteit van leven. In de Franche-Comté, van het Juramassief tot aan de oevers van de Doubs, nodigt de natuur uit om in de eindeloze wouden, die door rivieren en bronnen worden doorsneden, te komen skiën en mountainbiketochten te maken.

Ile de France / Parijs

Ile-de-France, de streek rondom Parijs, heeft een prachtige natuur en is een fijn gebied om te wonen. In Ile-de-France is er natuurlijk veel te zien en veel natuur. Deze streek, met 9 koninklijke steden, talloze vaarwegen, meer dan 400 parken en tuinen, middeleeuwse dorpen en Cisterciënzer abdijen, is een streek met een uniek en fascinerend erfgoed. Versailles, Fontainebleau, Provins en natuurlijk de oevers van de Oise zijn daar schitterende voorbeelden van.

Languedoc – Roussillon

Kilometerslange zandstranden met als achterland de uitlopers van het Centraal Massief en de Pyreneeën. Dat is Languedoc-Roussillon, een streek met karakter waar de zon bijna permanent schijnt. Languedoc-Roussillon Septimanie is een contrastrijke streek met een grote variatie aan sites. De Camargue, het land van zout en veeteelt, strekt zich uit tot de zonnige stranden van de Middellandse Zee.

Limousin

Liefhebbers van de natuur, die graag tijdens hun uitstapjes genieten van de tradities van de handwerkslieden, voelen met deze streek gelijk een grote affiniteit. Tussen het groen van de bossen en de wouden kronkelen hier ook rivieren zoals de Creuse, de Vienne en de Dordogne.

Lotharingen

Lotharingen, de grensstreek tussen België, Luxemburg en Duitsland, is zeer strategisch gelegen. De Lorraine, bron van kunst en creatie, is trots op zijn unieke kennis: het kristal van Baccarat, vioolbouwers, aardewerk… De Art Nouveau ontstond in Nancy, op instigatie van Emile Gallé, meester-glasmaker en meubelmaker.

Midi-Pyreneen

De regio Midi-Pyrénées is met zijn acht departementen de grootste regio van Frankrijk en is midden in het zuidwesten gelegen. De natuurlandschappen in deze streek zijn uitermate gevarieerd. Van de Pyreneeën tot het dal van de Dordogne, van de Gascogne tot in de Gorges du Tarn: een diversiteit die alleen maar vergeleken kan worden met de rijkdom van de historische bezienswaardigheden.Dit brede gebied loopt van de Aveyron tot de Gers en van de Ariège tot achterin de Dordogne.

Normandie

Normandië, dat dank zij de Mont Saint-Michel – een ware wedloop met de tijd van middeleeuwse monniken wereldwijd bekend is geworden, biedt een schitterende kust, mooie steden en een prachtige natuur. Normandië strekt zijn groene en fleurige campagne uit tussen zee en bocagelandschap. En hoewel de Mont-Saint-Michel daarvan de mooiste troef is, blijft deze berg vanaf de Middeleeuwen het symbool van de manier waarop de mens de natuur beheerst.

Pays de la Loire

De Loirestreek, met zijn kastelen, abdijen, Romaanse kerken en wijngaarden, kent het heerlijke milde klimaat van de streek rond Angers, maar ook de stormachtige invloeden van de Atlantische Oceaan. De oceaan, de rivieren en kanalen. het water is de ziel van de streek. De Loire, die hier op de wereldmonumentenlijst staat, wordt omgeven door Renaissancekastelen en stroomt langs Angers, de hoofdstad van de Anjou

Picardie

In deze noordelijke provincie tussen de Marne en de Somme is Frankrijk ontstaan, want dit is de streek waar de Franken, de voorouders van de Fransen, ooit neerstreken. Picardie, aan de ene kant bij de Sommebaai en het Parc du Marquenterre behoorlijk woest, wordt prachtig gotisch langs de weg van de kathedralen Amiens, Laon, Beauvais.

Nord Pas-de-Calais

Een streek van feesten en menselijke warmte, waar de levensvreugde een belangrijke plaats inneemt. Deze streek, erfgenaam van een industriële traditie, is tegenwoordig gericht op het toerisme. Tijdens een markt of een feest dompelt men zich onder in een warme en levendige sfeer, zoals alleen de inwoners van het Noorden dat weten te doen.

Poitou-Charentes

De streek Poitou-Charentes kent een schitterende kust en is daarnaast zeer geschikt voor ecotoerisme. Poitiers, de oude hoofdstad van de streek Poitou, illustreert net als de rest van de streek dat verleden en toekomst samen kunnen gaan. Deze middeleeuwse stad herbergt de Futuroscope, het Europese park van afbeeldingen en communicatie. Zo’n 600 monumenten – abdijen en kastelen – getuigen van een rijk verleden, toen de Romaanse kunst zijn stempel drukte op deze streek.

Provence

Met de voeten in de Middellandse Zee en het hoofd in de Alpen biedt deze regio een breed scala aan kleurrijke landschapstypen. Alles zingt in deze streek, zelfs de wind, die hier mistral of tramontane heet. De weg van de Hoge Alpen loopt van Briançon via het meer van Serre-Ponçon en de Gorges du Verdon waar op een sportieve manier halt kan worden gehouden.

Rhone-Alpes

Een streek die gekenmerkt wordt door zijn bergtoppen en waar wandelen en wintersport nummer één zijn. Sneeuw in de winter, openluchtactiviteiten in de zomer: de streek is in tweeën gesplitst. Het skigebied strekt zich uit over de hele Savoie, met zijn alpenmeren, naaldbomenbossen en wandelroutes. Chamonix is gelegen bij de Mont-Blanc; Annecy en Chambéry vormen de actieve tegenhanger in het dal.

Riviera Côte-d’Azur

In de 19de eeuw werd in de betere kringen van Europa opeens gesproken van een magisch land waar het nooit winter was. Sindsdien is de Côte d’Azur altijd in trek gebleven. Azuurblauw is de kleur van deze streek. Zo licht dat de zee onmerkbaar overgaat in de lucht. De Franse Rivièra is het hele jaar door gewijd aan zomers genot. Tussen Cannes en Menton volgen zich elk jaar 3.000 evenementen op die al uw artistieke wensen vervullen.