anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
 • Veelzijdig campingaanbod
  Hoge vroegboekkortingen
  Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Camping in het bos

Kamperen midden in het bos is een bijzondere ervaring. Je wordt ’s ochtends gewerkt door het gefluit van vogels, je geniet van de geur van groene bladeren en dennennaalden en er heerst een bijzondere rustige sfeer. Verder heb je natuurlijk kans dat je dieren zoals een eekhoorn, konijn of hert kunt spotten. Daarnaast is het bos een perfecte uitvalsbasis voor een wandeltocht of fietstocht. Nederland biedt een aantal prachtige bosrijke gebieden waar je ook veel campings en kampeerterreinen aantreft. Wildkamperen of paalkamperen is niet toegestaan in Nederland!

 • Nederland heeft vele prachtige bosrijke gebieden
 • Bekende voorbeelden zijn de Veluwe, Het Dwingelerveld, Het Baarnse Bos, Nationaal Park Zuid-Kennemerland, De Maasduinen en Het Wallebos
 • In deze bossen vind je ook veel (kleinschalige) campings en kampeerterreinen
 • Je kunt jouw tent, caravan of camper midden in het bos zetten en genieten van een vakantie in het bos
 • WIldkamperen of paalkamperen is in Nederland niet toegestaan, in sommige andere Europese landen is dit wel moeglijk
 • Wel zijn er in de Nederlandse bossen vaak kleinschalige kampeerterreinen waar je voordelig (of gratis) kunt staan

De mooiste boscampings

Een vakantie midden in het bos is gegarandeerd een succes! Je geniet van de rust en het geeft een heerlijk vrij gevoel om midden in de natuur te zijn. Een kampeerplek in de bossen geeft ook verschillende andere voordelen. Deze sommen we hieronder in het kort op (en overweeg ook zeker eens een camping met zwembad):

 • De bomen en struiken geven veel natuurlijke privacy
 • De bomen zorgen ook dat je goed beschermd bent tegen de zon
 • het is nooit saai in het bos. Voor kinderen is er heel veel te doen. Denk aan klimmen, verstoppertje of een ander leuk spel
 • Er zijn volop wandelroutes en fietsroutes

Top-5 campings in het bos februari 2024

Wil jij ook lekker genieten in het bos? In Nederland zijn er tientallen campings en kampeerplekken gelegen in de bossen. Hieronder bieden wij onze top-5 boscampings.

 1. Landgoedcamping de Börkerheide  in de Drentse bossen
 2. Camping de Reeënwissel in Nationaal park Drents Friese Wold
 3. Camping en Bungalowpark de Haeghehorst op de Veluwe
 4. Camping ’t Geuldal in Meerssen, Limburg
 5. Recreatiepark TerSpegelt vlakbij de Brabantse Kempen

Aandachtspunten bij het kamperen in de natuur

Ga je kamperen in de natuur? Dan is het belangrijk dat je je aan de gestelde regels houdt. De belangrijkste regels zijn dat je geen afval achterlaat en dat je de natuur niet verstoort. Ook met vuur moet je erg uitkijken. Daarnaast is wildkamperen niet toegestaan. De boete voor wildkamperen ligt op €140,00 dus die boete wil je niet riskeren. Gelukkig zijn er wel voldoende legale manieren om kleinschalig in de natuur te kamperen. Je kunt denken aan kamperen bij particulieren of georganiseerd “wildkamperen”. Dit zijn meestal Natuurkampeerterreinen waarbij je het gevoel hebt dat je midden in de natuur aan het kamperen bent. Je kunt ook kijken naar een van de vele boerencampings die Nederland rijk is.