anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

De 3 mooiste wandelvakanties in Schotland

Om een overweldigende natuur en de meest fantastische avonturen te ontdekken, waarvan je de mond zal openvallen, hoef je niet een hele wereldreis te maken. Vooral voor een wandelvakantie, is Schotland een prachtige bestemming. Schotland, kent een rijke cultuur en een spectaculair ruwe natuur. De Schotse bevolking, staat bekend om zijn enorme gastvrijheid.

Schotland, is totaal anders, als de meeste landen. Een uitdagend en mysterieus land, waar je niet snel uitgekeken zult zijn. Zo dichtbij en toch zo anders. Een ideale bestemming, voor de korte trip. Tijdens je verblijf zul je merken, dat de Schotse bevolking er alles aan doet, om het je naar de zin te maken.

Waar kan je het mooiste wandelen in Schotland?

Welk soort trip je ook wilt maken, Schotland, heeft alles wat je wenst tot zijn beschikking. Van een kleine gemakkelijke wandeling met de kinderen, tot een avontuurlijke wandeltocht, door de uitdagende wildernis. Tijdens een vakantie in Schotland, zul je naast het wandelen, ook veel wildlife tegenkomen. Het is geweldig, om de dieren te kunnen observeren, in hun eigen leefomgeving. Een wildlife, variërend van schotse Hooglanders tot edelherten en vele vogelsoorten. Gun jezelf ruimschoots overal de tijd voor.

De Orkney Eilanden

Deze Schotse eilanden groep, ligt ten noorden van de Schotse kust. Een schitterende eilandengroep, die bestaat uit 70 eilanden, waarvan er minder dan 20 bewoond zijn. Hier ontdek je Schotland op de mooiste manier. Je wandelt hier, door een prachtig groen heuvellandschap, langs verblindende witte stranden en donkere steile kliffen. De oceaan, kan hier helderder en blauwer zijn, dan de meeste subtropische zeeën. Tijdens een georganiseerde reis naar de Orkney eilanden, wandel je op 5 eilanden, onder de mooiste omstandigheden. De geur van de oceaan en het gekrijs van honderden zeevogels rond de kliffen, geven je tijdens deze trip, een heerlijk gevoel van vrijheid. Campingtip: Camping John O’groats.

De Schotse westkust

Een wandelvakantie, naar het eind van de wereld. Althans, zo werd de Schotse westkust, in vroegere tijden ook wel genoemd. Er zijn hier diverse accommodaties, van waaruit, je de prachtigste wandeltochten kunt maken. Vanuit Aberdeen, ga je verder naar de westkust, een mystieke omgeving met veel wind, regen, mistige dalen en berghellingen, die amper begroeid zijn. Bij het lezen van deze omschrijving, zul je in eerste instantie denken, wat een troostloze bende. Maar eenmaal hier aangekomen, is het of je in een avontuurlijk sprookje stapt. Een compleet andere wereld. Je zult tijdens deze vakantie, bijzondere vuurtorens zien en door een schitterend ongerept berglandschap wandelen.

De Spey Side Way

Jouw trip begint in de plaats Bucki en eindigt in de plaats Aviemore. Deze route, loopt midden door het gebied, waar de Schotse malt Wiskey vandaan komt. Een prachtige reis, die bij de kust begint en langs de rivier de Spey, naar het ZuidWesten loopt. De Spey, is bekend van de vele zalm, die hier jaarlijks doorheen trekt. De wandeltocht, gaat verder richting het Cairngorn gebergte, waar tevens het plaatsje Aviemore ligt. Tijdens deze mooie wandelvakantie, kom je ook langs de SpeyBay, waar je een grote kans hebt om dolfijnen te zien. Een complete tocht, duurt 9 dagen en je overnacht in verschillende guesthouses.