anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Ceredigion

Heb jij zin in een ontspannende vakantie op een camping in Ceredigion (Groot-Brittannië)? Je kijkt je ogen uit in deze unieke omgeving / bestemming. Een plekje reserveren voor een tent, camper, caravan of vouwwagen is erg goedkoop. Er zijn al plekken beschikbaar vanaf €20,25 per overnachting. Kinderen zijn dol op de camping! Een weekendje of week in een huisje is natuurlijk ook mogelijk. Op onze website geven we belangrijke uitleg over de meest gekozen campings en de bijbehorende tarieven. Daarnaast vergelijk jij online handige boekingssites.

  • Ceredigion is een geliefde omgeving in het natuurrijke Groot-Brittannië.
  • In deze omgeving vestigden zich 4- of 5-sterren familiecampings met animatie, zwembad en restaurants maar ook kleinschalige plekken. Een vaak gekozen camping is Woodlands Holiday Park.
  • De afstand vanaf Utrecht is circa 474 kilometer.
  • De gemiddelde prijs voor een staplek is plus minus €27,75 voor 1 nacht.

Kamperen in Ceredigion: de populairste campings boeken

De aankomende vakantieperiode heerlijk kamperen op een mooie camping in de buurt van Ceredigion? Kamperen in Wales (Groot-Brittannië) zal je zeker verrassen! In deze streek vind je een compleet aanbod. Het betreft luxe gezinscampings met (binnen)zwembad of rustige kampeerplekken bij de boer (Camping key). Aan de hand van het stappenplan leggen wij uit waar je op moet letten tijdens het boeken.

Stappenplan: een goedkope camping in Ceredigion boeken

  1. Het kiezen van een kampeer-accommodatie

    Kamperen doen veel mensen met een tent. Maar je kunt ook kamperen met een camper, caravan of vouwwagen. De tent is lekker flexibel en voordelig. Een caravan of camper is ideaal als je vaak kampeert, maar dit is niet goedkoop. Je kan gaan voor een caravan in privé bezit, maar het is verstandiger om het eerst eens te huren.

  2. Wat is belangrijk?

    Kampeerplaatsen in Ceredigion zijn er in alle soorten en maten. Van kleine campings met geen tot weinig basisvoorzieningen tot grote campings en huisjesparken waarbij je geniet van alle faciliteiten als een wasserette en een beautysalon. Inventariseer jouw wensen. Zijn er jonge kids bij? Check dan ook de mogelijkheden zoals een speeltuin en een zwembad met glijbaan.

  3. Zoek en boek een camping

    Bekijk de kampeerplekken die geschikt zijn en maak een keuze. In het campingoverzicht bekijk je alvast een aantal namen. Geschikte boekingssites zijn Eurocampings, ANWB, Vacanceselect, Allcamps, Suncamp & Campingdirect.com, Campings.nl, Rent-a-Tent, Booking.com, ROAN, Vacansoleil. Mogelijk kan je de reservering rondmaken via de website van de aanbieder. Let goed op reviews en oordelen op Zoover en Tripadvisor van Nederlanders die hier al eens geweest zijn. Veel nuttige info bekijk je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Inventarislijst kamperen

    Het is slim om eerst een paklijst te maken. Als kampeerder heb je heel wat nodig, denk aan: bbq of skottelbraai, kampeerlamp, bestek en servies, campingstoelen en tafeltje, slaapzak. Vergeet ook niet comfortabele kleding, een warme trui en lekkere dikke sokken. Andere handige spullen om bij je te hebben: persoonlijke verzorgingsproducten, afwasteil en afwasborstel, waslijn, medicijnen.

  5. Bereid je voor op de reis

    Vraag actuele route op (wegwerkzaamheden) om een beeld te krijgen bij de reistijden. Stelregel is: twee uur rijden, een kwartiertje rust. Probeer de spitstijd te vermijden. Kijk op de boekingsbevestiging tot hoe laat je mag inchecken.

camping-ceredigion-groot-brittannie

Suggesties voor kamperen in Ceredigion

Dit is een populaire bestemming in Wales (Groot-Brittannië). De afstand is om en nabij de 474 kilometer (berekend vanaf Utrecht). Het land heeft ook een unieke hoofdstad: London. De actuele bevolkingsstand is 60 miljoen bewoners. De locals spreken hier Engels en de huidige valuta is de Britse Pond (GBP). Nationale feestdag(en): Early May Bank Holiday 2 mei, Queen’s Birthday 18 juni, Boxing Day 25 december. Praktische gegevens voor kampeerders: Wild kamperen is officieel toegestaan. Over het algemeen zijn autosnelwegen, bruggen en tunnels tolvrij. Er geldt geen vignetplicht. De internationale telefooncode is +44, de elektra is 230 Volt. De stekkers die hier werken zijn van het type G. Bij een noodgeval bel je het noodnummer 112. De kentekencode van een rijdend voertuig begint met GB en de nationale tijdzone is UTC+01.

LandGroot-Brittannië
StreekWales
Gem. temperatuur14 graden celcius
Wild kamperen toegestaan?Ja, officieel toegestaan
Vignet verplichtingNee
TolwegenNee
SpreektaalEngels
GeldBritse Pond (GBP)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)379 km
Reistijd (vanaf Utrecht)474 km (+/- 5 uur)
Gemiddelde overnachting camping€27,75
Plaatselijke campingWoodlands Holiday Park

Vakantiegids: zo vind je de juiste kampeerplek

In Ceredigion kamperen is absoluut de moeite waard. Op een kampeerplek staan met jouw eigen tent, caravan, vouwwagen of camper is natuurlijk een mooi avontuur. Houd je van een exclusieve vakantie? Ga dan voor een speciale glamping-accommodatie of een luxe vakantiehuisje.

Boek een staanplaats in Ceredigion: een onvergetelijke vakantie met je eigen tent of caravan

Een zeer voordelige optie van vakantie in Wales vieren is het boeken van een losse staplek. Je kunt hier staan met een tent, caravan, camper of vouwwagen. Elk kampeermiddel heeft zijn eigen karakteristieke elementen en pluspunten. In de volgende opsomming gaan we daar verder op in.

  • Kamperen in een tent: Een tent is betaalbaar, is snel op te zetten en ze zijn er zowel voor stellen als grote gezinnen. Veel verkochte producten zijn o.a. de tunneltent, noktent, opblaasbare tent, daktent. De prijs voor een campingplaats is ook lager. Je moet van tevoren wel wat kampeerspullen kopen. Je ligt letterlijk op een matje op de grond wat het wel koud en tochtig maakt. Je bent daarnaast ook volledig weersafhankelijk.
  • Vouwwagen: Het is zeer praktisch en betaalbaar om een vouwwagen te bezitten en je hebt lekker veel ruimte. Je hebt geen speciaal rijbewijs nodig. Minpunten zijn de kosten voor stalling en dat het opzetten wat oefening vergt.
  • Caravan: Een caravan biedt je veel meer leefruimte, maar kost al wel snel €1.500 per jaar. Het opzetten van de caravan duurt best lang. Het rijden met een caravan vergt wat oefening (wij adviseren rijbewijs E).
  • Camper: Een camper staat voor het ultieme gevoel van vrijheid. Je kan overal naartoe rijden en verblijven. Een uitstekende keuze als je niet graag lang op 1 plek blijft. Maar het is niet goedkoop: je betaalt al snel €40.000. Tip: huur eerst een camper om te kijken of het iets voor je is.

Informatie over glamping (ingerichte tent)

Glamping betekent eigenlijk letterlijk luxe kamperen. Alles staat klaar bij aankomst (geen eigen kampeerspullen nodig), de bedden zijn erg goed en er zit meestal ook een wc en badkamer in. Zeker een aanrader als je nog nooit op een camping bent geweest. Glamping in Ceredigion is dus een aanrader als je wel graag in de natuur zit, maar ook van een beetje luxe houdt.

  • Glamping biedt het comfort van een hotel, maar dan in de natuur.
  • Slapen, koken en douchen zoals je thuis gewend bent.
  • Het is wel een stuk duurder dan kamperen met een eigen tent.

Kindvriendelijke camping boeken?

Check de mooiste campings met animatie voor de kids en een groot zwembad.

Vakantiehuisje boeken

De meeste grote campings kunnen vaak ook bungalows aanbiedingen. Verspreid over het kampeerterrein staan vakantiehuisjes, stacaravans, tiny houses, groepsaccommodaties, chalets, bungalows. Daar kun je genieten van een ontspannen weekje of weekendje vakantie. Je profiteert van veel ruimte en het huisje heeft veel voorzieningen. O.a. een keukentje, koffiezetapparaat en tevens soms zelfs een jacuzzi of sauna.

  • Te boeken voor 2 tot wel 12 personen (stacaravan huren in Ceredigion).
  • Kies bijvoorbeeld voor een accommodatie als mobil home, appartement, chalet, stacaravan, vakantiebungalow, tiny house.
  • Ga je met het vliegtuig? Door het land vind je diverse luchthavens zoals Londen (LON), Glasgow (GLA), Manchester ((MAN).

Kindvriendelijke camping Wales: vakantieplezier voor je gezin

De gezinscamping is perfect voor families met 1 of meerdere kinderen jonger dan 12 jaar. Er is voldoende vertier voor de kinderen. Deze kindercampings bieden veel faciliteiten zoals een peuterbad en kinderboerderij. Er rijdt amper tot geen verkeer (toezicht). Binnen een uur rijden tref je meerdere dierenparken en themaparken voor een dagje plezier.

  • Animatie: een animatieteam vermaakt de kids de hele dag door.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met glijbanen en golfslagbad.
  • Speeltuinen: heerlijke speeltoestellen en trampolines.

Thematische campings

  • Camping aan het strand: lekker afkoelen aan de kust als het warm is.
  • Camping aan het water: zwemmen, zonnen of vissen aan de rivier of een meer.
  • Campings in het bos: een heerlijke ervaring waar je van opkikkert.
  • Honden toegestaan: neem de hond lekker mee naar de vakantiebestemming.
  • Kleinschalige minicamping: De kinderen kan je gemakkelijk in de gaten houden.
  • Gemeente camping: doorgaans kleine en voordelige parken met beperkt aanbod.
  • 4- en 5-sterren camping Ceredigion: luxe parken met heel veel (wellness) faciliteiten.

Standaard kosten kampeerplek Ceredigion

Ontvang je graag meer info over de gemiddelde prijzen van een kampeerplek in Wales? In het onderstaande overzicht bekijk je de gemiddelde (overnachting) tarieven (per dag/nacht). We informeren je ook graag over kamperen in Dorset, Pembrokeshire, Wiltshire en Derbyshire.

Gemiddelde staanplaats€27,75
Luxe 5-sterren campingplek€49,25
Kleine-staanplaats€20,25
Glamping (ingerichte tent)€58,75
Mobile-home€76,50
Comfort vakantiehuisje€89,75
Gemiddelde tarieven campingvakantie in Ceredigion april 2024 (indicatie)

Overzicht regio’s beschikbare vakantieparken

Hier tref je het lokale aanbod regio’s met vakantieparken en ANWB campings in Ceredigion. Klik door voor extra info. Bekijk ook meer informatie over Kampen bij de boer.

Boek de mooiste camping-aanbiedingen in Ceredigion

Bekijk de interessante last-minute deals voor een onvergetelijke kampeervakantie

Vergelijk boekingssites voor last minute Ceredigion camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Altijd actueel en betrouwbaar aanbod.
  • Vacanceselect: De glampingspecialist van Nederland.
  • Eurocampings / ACSI: Een van de grootste kampeer-zoekmachines van Nederland.
  • Allcamps: De specialist op het gebied van stacaravans en luxe tenten.
  • Suncamp Holidays: Altijd gezellige, kindvriendelijke en veilige parken.
  • ROAN: Ruime accommodaties met een heerlijk eigen terras.
  • Eurocamp: Goede geld terug garantie en/of eventueel gratis omboeken.
  • Rent-a-Tent: Aantrekkelijk aanbod voor de schoolvakanties.
  • Vacansoleil: Al meer dan 50 jaar de gaafste kampeervakanties.
  • Populaire campingketens: indien gewenst kan je ook direct boeken bij ketens als First Camp, Alannia, Flower Campings, Sandaya, LeadingCampings, Orbitur & Capfun, Ciela Village, Campéole campings, Yelloh! Village, Villagi Gran Vacanze, Huttopia.

De weersvoorspelling voor Ceredigion, Groot-Brittannië

Je verblijft hier in een zeeklimaat. Een hele geschikte reistijd is zomermaanden. De gem. jaartemperatuur is 14 °C. juli is de heetste tijd van het jaar met 27 graden. Een gemiddelde dag in januari is gemiddeld genomen wat frisser met gemiddeld 9 graden. In het volgende gedeelte tref je de weersvoorspellingen voor de aankomende dagen.

Weersvoorspellingen april 2024


FAQ: een kampeervakantie boeken

Hoe goedkope kampeervakanties in Ceredigion zoeken?

In en rondom deze plek heb je de keuze uit flink wat kleine budget campings. Weinig luxe, al zijn alle basis faciliteiten wel aanwezig. Jij kan online direct boeken op de website van het park. Je kunt ook boekingssites gebruiken zoals Airbnb, Camping.eu, ANWB, Campings.nl, ACSI Eurocampings, Booking.com. Liever minder betalen? Tips: ga buiten het hoogseizoen en profiteer van vroegboekkorting of last-minute acties bij Tui, Vakantiediscounter, Prijsvrij, Sunweb, Suntip, Corendon.

Hoe duur is een gemiddelde kampeerplek?

Een doorsnee camping overnachting in Ceredigion kost om en nabij de €27,75 per plek. Kies je een budget-camping? In dat geval betaal je circa €20,25 per nacht. Voor een ruime staplek op een A-locatie moet je denken aan een prijs van €49,25 per nacht. Een overnachting in een wellness huisje, stacaravan, boomhut, lodge, ingerichte tent, vakantieboerderij is een stuk duurder. De meest populaire vakantieperiode juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als kerstvakantie, zomervakantie, meivakantie, herfstvakantie en weekenden of midweken zoals pasen, pinksteren, hemelvaart, oud en nieuw (feestdagen) zijn duurder dan normaal.

Kamperen met kinderen in Ceredigion: wat zijn de suggesties?

Kamperen met kinderen is iets wat je zeker eens moet doen. Maar houd wel rekening met een aantal zaken. Ga bij voorkeur voor een autoluw of autovrij park. Check ook de aanwezigheid van: trampolines, binnenspeeltuin, zwembad, theatershows. Achterhaal ook: Wifi (draadloos internet), kindersanitair en voldoende schaduwrijke plekken.

Kamperen in Wales met hond: hoe werkt dat?

Ga je met eigen tent of caravan kamperen? Op een hondencamping in Ceredigion is een hond ook toegestaan. Vaak geldt er een max van 2 honden per staplek. Het is noodzakelijk goede controle over de hondjes te hebben. Houd rekening met extra kosten voor een hond of kat. Er zijn ook steeds meer hondvriendelijke campings. Speciaal voor jouw huisdier faciliteren zij een hondenstrand, hondendouche en diverse uitlaatplekjes.

Welke bezienswaardigheden zijn er?

Dagtrips zijn voldoende beschikbaar in deze regio. Er zijn veel excursies en bezienswaardigheden in Ceredigion. Perfect voor singles, vriendengroepen en ook gezinnen met (jonge) kinderen. In deze regio ontdek je prachtige natuur. Geniet op rustige plekken of zoek de drukte op in de centrums. In de buurt vind je ook veel cultuur en monumenten. Je kunt ook eten bij de gespecialiseerde horeca (restaurants). De Britse mensen zijn bijzonder gemoedelijk.

Plaats een reactie