anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Newport

Op zoek naar een prachtig gelegen camping in Newport (Groot-Brittannië)? Je kunt genieten en rondfietsen in deze mooie streek. Een lang weekend of een hele week met eigen tent, vouwwagen, camper of caravan is niet duur. Je vindt al een prima plek vanaf €18,50 voor een overnachting. Kinderen zijn dol op de camping! Een weekendje of week in een huisje behoort ook tot de opties. Op onze website verstrekken we uitgebreide tips over het actuele campingaanbod en een indicatie van de kosten. Eveneens vergelijk jij snel populaire boekingsplatforms.

  • Newport is een populaire plek in het land Groot-Brittannië.
  • Op deze bestemming boek je luxe familiecampings met (binnen)zwembad maar ook heerlijk rustige staplekken. Een vaak geboekte camping is Tredegar House Country Park Caravan And Motorhome Club Site.
  • De rijafstand vanaf Utrecht is ongeveer 473 kilometer.
  • De doorsnee prijs voor een kampeerplek is ongeveer €25,50 per 24 uur.

Kamperen in Newport: goedkoop de leukste campings boeken

Komende lente of zomer heerlijk tot rust komen op een goede camping in de buurt van Newport? Kamperen in Wales (Groot-Brittannië) is dan zeker het overwegen waard! In en rondom deze plek tref je een veelzijdig aanbod. Je kunt kiezen uit grote gezinscampings die diverse faciliteiten (zoals een zwembad) aanbieden of juist een kleine en afgelegen kampeerspot (Camping key). In het stappenplan hieronder lees je precies hoe je een kampeerplek boekt.

Gemakkelijk een goedkope camping in Newport boeken

  1. Welke accommodatie kies je?

    Kamperen doen veel mensen met een tent. Je kunt ook kiezen voor een vouwwagen, caravan of camper. De prijs voor een tentplek is erg interessant. Met een camper of caravan ben je minder afhankelijk van het weer maar daarvoor moet je meer geld betalen. Eventueel kun je er zelf een kopen, of eventueel eerst iets huren.

  2. Wensen inventariseren

    Kampeerplaatsen in Newport vind je in veel afmetingen en varianten. Van kleine campings met uitsluitend wat basisvoorzieningen tot grote campings en luxueuze parken waarbij je geniet van alle faciliteiten als fietsverhuur en een beautysalon. Stel een lijstje op met alle belangrijke voorzieningen. Ga je met kinderen? Check dan ook de mogelijkheden zoals een animatieprogramma en een eigen zwembad.

  3. Vergelijk de campings en boek een plek

    Maak nu een keuze uit het grote aanbod kampeerplekken. Op deze website check je alvast wat nemen. Geschikte boekingssites zijn Suncamp, Vacanceselect, ACSI, Allcamps, ANWB en Campings.nl, Vacansoleil, Booking.com, Eurocamp, Rent-a-Tent, Campingdirect.com. Dikwijls kan je ook een reservering doen bij de aanbieder zelf. Bekijk vooraf altijd recensies op Zoover en Tripadvisor van gasten die hier al eens gestaan hebben. Bekijk ook de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Inpaklijst maken voor kamperen

    Maak voor vertrek een paklijst. Wat je hier noteert is onder andere: kampeerlamp, luchtbed, bbq of skottelbraai, bestek en servies, campingstoelen en tafeltje. Wat je ook moet meenemen: goede kleren, een warme trui en lekkere dikke sokken. Andere aandachtspunten: medicijnen, koelkast of koelbox, persoonlijke verzorgingsproducten, grondzeil en scheerlijnen.

  5. Check de actuele reistijd en route

    Analyseer de actuele route en bereken hoeveel tijd je nodig hebt. Neem voldoende pauze (elke 2 uur een kwartiertje). Vertrek vroeg in de ochtend om spits te vermijden. Vaak is er een inchecktijd dat je uiterlijk binnen moet zijn.

camping-newport-groot-brittannie

Suggesties voor kamperen in Newport

Dit is een leuke streek in Wales (Groot-Brittannië). De afstand bedraagt zo’n 473 kilometer (gerekend vanaf Utrecht). De hoofdstad van dit land is London. Totaal wonen er in dit land +/- 60 miljoen inwoners. De spreektaal van de lokalen bewoners is Engels en als gangbaar betaalmiddel gebruikt men de Britse Pond (GBP). Nationale feestdag(en): Early May Bank Holiday 2 mei, Queen’s Birthday 18 juni, Boxing Day 25 december. Wat je als kampeerder niet moet vergeten: Wild kamperen is officieel toegestaan. Over het algemeen zijn autosnelwegen, bruggen en tunnels tolvrij. Er geldt geen vignetplicht. De landcode is +44, de netspanning is 230 Volt. Het stekkertype is G. Het noodnummer is 112. De kentekencode is GB en de landelijke tijdzone is UTC+01.

LandGroot-Brittannië
OmgevingWales
Gem. temperatuur14 graden
Wild kamperen mogelijk?Ja, officieel toegestaan
Vignet kopenNee
TolwegenNee
Plaatselijke taalEngels
GeldBritse Pond (GBP)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)378 km
Reistijd (vanaf Utrecht)473 km (+/- 5 uur)
Gemiddelde tarieven camping€25,50
Camping-suggestieTredegar House Country Park Caravan And Motorhome Club Site

Vakantiehulp: de juiste kampeerplek voor jouw situatie

In Newport kamperen kan je op veel plekken doen. Overnachten met een eigen vouwwagen, caravan, tent of camper geeft een heerlijk gevoel van vrijheid. Genieten van dezelfde luxe als thuis? Boek dan een luxe tent die al voor jou klaar staat (glamping) of een luxe vakantiehuisje.

Kies een staanplaats in Newport voor jouw eigen caravan of tent

Een financieel aantrekkelijke manier voor vakantie in Wales beleven is de losse staplek. Je viert hier vakantie in jouw eigen vouwwagen, camper, caravan of tent. Elke accommodatie heeft zijn charme, voordelen en aandachtspunten. Hieronder staat een lijst met een korte toelichting.

  • Kamperen in een tent: Een tent is gunstig geprijsd, je neemt het makkelijk mee en ze zijn er zowel voor stellen als grote gezinnen. Populaire soorten zijn de pop-up tent, koepeltent, familietent, piramide tent. De campingplaats is minder duur dan bijv. een caravan of vouwwagen. Je hebt wel meer kampeeruitrusting nodig. Je ligt praktisch op de grond wat zorgt voor weinig comfort (koud). Je bent daarnaast ook volledig weersafhankelijk.
  • Vouwwagen: Het is interessant een eigen vouwwagen te kopen en het opzetten gaat heel eenvoudig als je het doorhebt. Je hoeft geen bijzondere grote auto te hebben. Minpunten zijn de kosten voor stalling en dat het opzetten wat oefening vergt.
  • Caravan: Een eigen caravan biedt veel comfort en ruimte, maar is niet goedkoop. Ook betaal je stallingskosten. Tevens moet je een goede auto hebben met trekhaak (rijbewijs E is aan te raden).
  • Camper: Een camper biedt jou al reiziger wellicht het meeste comfort. Op veel locaties zijn speciale camperplekken beschikbaar. Een uitstekende keuze als je niet graag lang op 1 plek blijft. Het is wel duur en je bent minder wendbaar. Tip: huur eerst een camper om te kijken of het iets voor je is.

Glamping (ingerichte tent)

Met Glamping kan je luxe kamperen in exclusieve accommodaties. Je hoeft zelf geen kampeerspullen mee te sjouwen, je geniet van een goed matras en je hebt lekker veel privacy met eigen sanitaire voorzieningen. Je hoeft dus zelf weinig meer voor te bereiden. Glamping in Newport is dus een aanrader als je wel het kampeergevoel wilt, maar niet wilt inleveren op luxe.

  • Glamping is een vorm van kamperen en glamorous vakantie vieren.
  • Kookgelegenheid en badkamer zijn meestal inbegrepen.
  • De prijs voor een week vakantie ligt hoger t.o.v. bijv. een tentplek.

Kindvriendelijke camping uitzoeken?

Boek de sfeervolste campings met veel vertier voor jong en oud!

Vakantiehuisje boeken

Meer en meer grote campings hebben vaak ook bungalows in de verhuur. Er zijn diverse soorten en groottes beschikbaar qua tiny houses, groepsaccommodaties, vakantiehuisjes, bungalows, hutten, chalets. Een ideale uitvalsbasis voor een familieweekend. Het is comfortabel en je hebt alle faciliteiten zoals een kookgedeelte & soms zelfs een bad.

  • Een lekker comfortabel huisje midden in de natuur (stacaravan huren in Newport).
  • Kies bijvoorbeeld voor een accommodatie als mobil home, vakantieboerderij, tiny house, chalet, vakantiebungalow, appartement.
  • Ga je met het vliegtuig? Je kunt vliegen naar onder andere: Londen (LON), Glasgow (GLA), Manchester ((MAN).

Kindvriendelijke camping Wales: vakantieplezier voor je gezin

Een staplek op een gezinscamping is aan te raden voor families met jonge kids van 4 tot 12 jaar. Voor kinderen is dit het feest van het jaar. Je vindt hier allerlei voorzieningen als: een peuterbad en georganiseerde excursies. Medewerkers houden een oog in het zeil en er zijn weinig auto’s. In de regio bezoek je meerdere dierenparken en themaparken die leuk zijn om eens te bezoeken.

  • Animatie voor kinderen: de leukste activiteiten zoals knutselen of samen een film kijken.
  • Camping met Zwembad: een overdekt subtropisch binnenzwembad met glijbanen.
  • Speeltuin: samen met je kleintje op ontdekking op de speeltoestellen.

Welk type park past bij jou?

  • Camping aan het strand: ultiem ontspannen met een staanplaatst aan de kust.
  • Camping aan het water: op korte afstand van een rivier of meer verblijven.
  • Campings in het bos: de perfecte uitvalsbasis voor wandel- en fietstochten.
  • Honden toegestaan: zoek naar hond-vriendelijke reisbestemmingen.
  • Kleinschalige minicamping: Een intieme sfeer op de mooiste plekken.
  • Gemeente camping: hele standaard kampeerplekken op centrale plekken.
  • 4- en 5-sterren camping Newport: grote plekken en luxe sanitaire voorzieningen.

Verwachte prijzen kampeerplek Newport

Zou je graag meer weten over de gemiddelde prijzen van een kampeerplek in Wales? In het onderstaande overzicht check je de gemiddelde (overnachting) onkosten (per 24 uur). Op onze site vind je ook prijzen in Monmouthshire, West Yorkshire, Staffordshire en Nottinghamshire.

Normale staanplaats€25,50
Luxe 5-sterren staplek€45,00
Budget staplek€18,50
Ingerichte tent (Glamping)€53,75
Stacaravan€70,00
Luxe huisje€82,25
Normale tarieven campingvakantie in Newport mei 2024 (indicatie)

Overzicht regio’s beschikbare vakantieparken

Bijgaand kan je doorklikken naar de meest relevante regio’s met onder andere ANWB campings in Newport. Selecteer een van de parken voor alle info. Of lees uitgebreide informatie over Camping met zwembad.

Profiteer van de nieuwste camping-aanbiedingen in Newport

Sla je slag met de de mooiste last-minute deals voor een heerlijke kampeervakantie

De meest gekozen boekingssites voor last minute Newport camping aanbieding mei 2024

  • ANWB camping: Geïnspecteerd door ANWB met europese service.
  • Vacanceselect: Luxe 3- en 4-sterren kampeerplekken voor optimaal vakantieplezier.
  • Eurocampings / ACSI: Met meer dan 200 filters vind je altijd de beste kampeerplek.
  • Allcamps: Kies uit 1 van de 750 aangeboden vakanties.
  • Suncamp Holidays: Snel online boeken (en hulp van de klantenservice via internet).
  • ROAN: Altijd voldoende aanbod in de grote vakantieperiodes.
  • Eurocamp: Goede geld terug garantie en/of eventueel gratis omboeken.
  • Rent-a-Tent: Ingerichte bungalow-, safari- of lodgetent en mobil homes.
  • Vacansoleil: Ideaal voor jonge gezinnen met unieke animatieprogramma’s
  • Reserveren bij de campingketen: eventueel kun je ook rechtstreeks boeken bij o.a. LeadingCampings, Orbitur, First Camp, Sandaya, Flower Campings, Alannia & Campéole campings, Capfun, Yelloh! Village, Villagi Gran Vacanze, Qualité campings, Ciela Village.

7-daagse weer voor Newport, Groot-Brittannië

Er is hier een zeeklimaat. De beste reistijd is zomermaanden. Gemiddeld ligt de temperatuur hier op 14 graden celsius °C. juli is een hete maand met gemiddeld 27 graden °C. De periode januari is het koudst met 9 graden celsius °C. In onderstaande weergave bieden we de prognose voor vandaag en de komende week.

Weersvoorspellingen mei 2024


Vragen rondom het thema kamperen

Hoe kan ik goedkope kampeervakanties in Newport opzoeken?

In deze streek vind je veel kleinschalige budget campings. Minimale luxe, maar alleen het echt nodige is aanwezig. Direct boeken? Dan kan dat middels de site van het vakantiepark. Je kunt ook reserveren via Camping.eu, Booking.com, Airbnb, ACSI Eurocampings, Campings.nl, ANWB. Liever minder betalen? Tips: vermijd het hoogseizoen en let op de last-minutes en vroegboekkortingen bij Suntip, D-Reizen, Tui, Vakantiediscounter, Corendon, Sunweb.

Wat betaal ik voor een kampeerplek?

Een reguliere camping overnachting in Newport kost €25,50 per nacht. Kies je een budget-camping? Dan betaal je ongeveer €18,50 per staplek. Voor een meer luxe standplaats gelden tarieven van gemiddeld €45,00 per dag. Het huren van een boomhut, vakantieboerderij, ingerichte tent, stacaravan, wellness huisje, strandhuisje is wat prijziger. De zomermaanden juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als voorjaarsvakantie, herfstvakantie, zomervakantie, meivakantie en een midweek of weekend zoals pasen, hemelvaart, oud en nieuw, kerst (feestdagen) zijn standaard wel wat duurder.

Kamperen met kinderen in Newport: wat zijn de beste plekken?

Kamperen met kinderen is iets wat je zeker eens moet doen. Wel moet je rekening houden met wat basis adviezen: Ga bij voorkeur voor een autoluw of autovrij park. Bekijk ook of de volgende faciliteiten aanwezig zijn: theatershows, kidsclub, trampolines, speeltoestellen. Check ook: Wifi (draadloos internet), privé sanitair en genoeg plekken met schaduw.

Kamperen in Wales met hond: gelden er regels?

Op vakantie met een eigen accommodatie? Op een hondencamping in Newport is een hond ook toegestaan. Vaak geldt er een max van 2 honden per staplek. De hond moet aangelijnd zijn. Meestal moet je een toeslag betalen voor de hond of kat. Sommige plekken zijn speciaal gericht op honden, dit zijn hondvriendelijke campings. Zij hebben zelfs extra faciliteiten voor huisdier als een strand en douche voor honden en speciale uitlaatplekken.

Welke bezienswaardigheden zijn er?

Deze regio heeft veel te bieden. Er zijn talloze actieve mogelijkheden en bezienswaardigheden in Newport. Leuk voor vriendengroepen en ook gezinnen met (jonge) kinderen. Hier is er unieke natuur. Er zijn allerlei leuke routes voor fietsers en wandelaars uitgezet. Je bekijkt hier ook allerlei cultuur en musea en oude gebouwen. Ook leuk: ga een avondje uit bij de lokale horeca (restaurants). De Britse bewoners zijn hartelijk en zeer gastvrij.

Plaats een reactie