anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Salamanca

Een vakantieverblijf reserveren op een grote of juist idyllische camping in Salamanca (Spanje)? Je kunt hier heerlijk vakantie vieren in de heerlijke natuur en het diverse landschap. Lekker erop uit met een tent, camper, caravan of vouwwagen is erg goedkoop. Je vindt al een prima plek vanaf €21,50 voor een overnachting. Voor zowel ouderen als kinderen een feestje. Liever niet alles meeslepen? Een stacaravan, mobil home of huisje is een veel gekozen oplossing. Op deze camping-vergelijker verstrekken we duidelijke uitleg over de best beoordeelde campings en de mogelijke onkosten. Ook vergelijk je eenvoudig handige boekingssites.

  • Salamanca is een populaire plek in het rustgevende Spanje.
  • In deze buurt boek je unieke familiecampings met faciliteiten als zwembaden en speeltuinen maar ook rustgevende natuurcampings. Een van de favoriete campings is Camping Regio.
  • De reisafstand (gerekend vanaf Utrecht) is circa 1640 kilometer.
  • Een prijsindicatie voor een camping overnachting bedraagt zo’n €34,00 p/nacht.

Kamperen in Salamanca: de mooiste campings boeken doe je zo

Samen met familie een boeking rondmaken voor een heerlijke camping in de buurt van Salamanca? Kamperen in Castilie-Leon (Spanje) is dan misschien wel iets voor jou! In en rondom deze plek heb je de keuze uit diverse soorten campings. Je kunt kiezen uit toffe gezinscampings die diverse faciliteiten (zoals een zwembad) aanbieden of juist meer kleinschalige boerencampings (Camping key). Aan de hand van het stappenplan lees je precies hoe je een kampeerplek boekt.

Vijf-stappenplan voor een goedkope camping in Salamanca boeken

  1. Bepaal je manier van kamperen (accommodatie)

    Bij kamperen denk je misschien als eerste aan een tent. Voor iets meer comfort heb je ook de vouwwagen, caravan of camper. De prijs voor een tentplek is erg interessant. Met een camper of caravan ben je minder afhankelijk van het weer maar hiervoor zul je dieper in de buidel moeten tasten. Soms is het interessant om een tweedehands te kopen, hoewel huren vaak verstandiger is voor de startende kampeerder.

  2. Wensenlijstje

    Kampeerplaatsen in Salamanca zijn er in alle soorten en maten. Van kleine campings met enkele wat basisvoorzieningen tot de grote campings en luxe glampings met verschillende faciliteiten zoals fitness en een wellness centrum. Bedenk eerst welke faciliteiten jij belangrijk vindt. Gaan er kinderen mee? Bekijk dan ook wat er allemaal wordt aangeboden rondom een speelhal en een subtropisch zwembad.

  3. Vergelijk de campings en boek een plek

    Bekijk de kampeerplekken die geschikt zijn en maak een keuze. In het campingoverzicht bekijk je alvast een aantal namen. Uitstekende boekingssites zijn ACSI, Eurocampings, Suncamp, Vacanceselect, ANWB en Campingdirect.com, Vacansoleil, Campings.nl, Eurocamp, ROAN, Rent-a-Tent. Tevens kan je de reservering rondmaken op de website van de aanbieder. Tip: bekijk eerst de meningen op Zoover en Tripadvisor van mensen die eerder op deze plek zijn geweest. Aanvullende info lees je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Inventarislijst kamperen

    Stel altijd een inpaklijst samen. Denk dan bijvoorbeeld aan: luchtbed, campingstoelen en tafeltje, bbq of skottelbraai, slaapzak, kampeerlamp. Wat je ook moet meenemen: geschikte kleren, een warme trui, een warme broek, en dikke sokken. Andere spullen die je niet moet vergeten zijn: spelletjes, stormlijnen, koelkast of koelbox, medicijnen.

  5. Bereid het navigatiesysteem voor

    Controleer voor vertrek de route en kijk hoeveel reistijd nodig is. Stelregel is: twee uur rijden, een kwartiertje rust. Probeer zoveel mogelijk snelwegen te pakken en wegwerkzaamheden te omzeilen. Kijk op de boekingsbevestiging tot hoe laat je mag inchecken.

camping-salamanca-spanje

Alles over kamperen in Salamanca

Dit is een geweldige locatie in Castilie-Leon (Spanje). De afstand is om en nabij de 1640 kilometer (op basis van Utrecht als startpunt). Breng ook zeker een bezoek aan de hoofdstad Madrid. Het land wordt bewoond door zo’n 43 miljoen geregistreerde inwoners. Men praat hier Spaans en de gebruikte valuta is de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): februari Carnaval Gadiz, 12 oktober Nationale Feestdag Spanje. Wat je als kampeerder niet moet vergeten: Wild kamperen is officieel niet toegestaan. De meeste autosnelwegen zijn tolwegen. Een vignet is niet verplicht. De internationale landcode is +34, de netspanning is 220 Volt. Het type stekker dat je hier gebruikt is C + F. Het alarmnummer is 112/061. Het kenteken van een auto begint hier met E en de internationale tijdzone is UTC+02.

LandSpanje
StreekCastilie-Leon
Gemiddelde temp.16 graden °C
Wild kamperen?Officieel niet toegestaan
Vignet verplichtingNee
TolwegenJa
SpreektaalSpaans
ValutaEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)1312 km
Reistijd (vanaf Utrecht)1640 km (+/- 18 uur)
Gemiddelde tarieven camping€34,00
Regionale campingCamping Regio

Kampeergids: kies een kampeerplek

In Salamanca kamperen is een unieke belevenis. Op een kampeerplek staan met jouw eigen vouwwagen, caravan, tent of camper blijft iets moois. Liever niet sjouwen met spullen? Kies dan voor luxe: een glamping of volledig ingerichte accommodatie zoals een comfortabel vakantiehuisje.

Een eigen staanplaats in Salamanca: comfortabel kamperen met eigen accommodatie

Een gunstige optie voor vakantie in Castilie-Leon beleven is de losse staplek. Je strijkt hier neer met jouw eigen camper, tent, vouwwagen of caravan. Elk kampeermiddel heeft unieke eigenschappen (voordelen). Hieronder staat een lijst met een korte toelichting.

  • Kamperen met tent: Een tent is voordelig, je kunt ‘m snel opzetten en ze zijn er in veel verschillende soorten en maten. Denk aan de pop-up tent, daktent, piramide tent, familietent. De overnachtingsprijs voor een campingplaats is ook lager. Je moet wel investeren in wat kampeerspullen. Je ligt praktisch op de grond wat het wel koud en tochtig maakt. Tevens heb je geen eigen sanitair.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is niet al te duur en het is zeer simpel in gebruik (opzetten). Qua opslagruimte biedt het ook veel mogelijkheden. Jaarlijks krijg je wel te maken met de stallingskosten en dat het opzetten wat oefening vergt.
  • Caravan: Een eigen caravan biedt veel comfort en ruimte, maar kost al wel snel €10.000. Je mag op veel wegen maar 80 km per uur. Daarbij is een auto met sterke motor en trekhaak nodig (vanaf 3500 kg heb je rijbewijs E nodig).
  • Camper: Een camper biedt voldoende ruimte voor het hele gezin. Je kunt gaan en staan waar je wil. Ideaal voor kampeerders die elke nacht ergens anders willen staan. Het is wel duur en je bent minder wendbaar. Het is dan ook slim om eerst een keer een camper te huren.

Voordelen en nadelen van glamping (ingerichte tent)

De betekenis van Glamping is: kamperen met een luxe beleving. Je hoeft bijna niets te pakken, je geniet van een goed matras en er zijn vaak zelfs sanitaire voorzieningen. Je hoeft dus zelf weinig meer voor te bereiden. Glamping in Salamanca is een uitkomst als je wel graag buiten bent, maar wel van de nodige comfort houdt.

  • Glamping betekent een luxe kampeervakantie, maar wel met alle luxe.
  • Geniet van eigen kookmogelijkheden, sanitair en bedden.
  • Logischerwijs is het wel een veel duurdere manier van vakantie vieren.

Kindvriendelijke camping vergelijken?

Bekijk de meest populaire campings met veel vertier voor jong en oud!

Ervaar het gemak van een vakantiehuisje

De grote campings beschikken doorgaans over verschillende type bungalows. Zo kun je kiezen uit bijvoorbeeld hutten, tiny houses, groepsaccommodaties, chalets, vakantiehuisjes, bungalows. Daar kun je genieten van een ontspannen weekje of weekendje vakantie. Het biedt veel comfort en het is van alle gemakken voorzien. Denk aan koffie- en theevoorzieningen, een keukentje en tevens sanitaire voorzieningen als een wc en bad.

  • Perfect voor een weekend met de familie (stacaravan huren in Salamanca).
  • Kies bijvoorbeeld voor een accommodatie als mobil home, tiny house, vakantieboerderij, vakantiebungalow, chalet, appartement.
  • Is een vliegvakantie meer wat voor jou? Je kunt vliegen naar onder andere: Arrecife (ACE), Barcelona (BCN), Malaga (AGP).

Kindvriendelijke camping Castilie-Leon: ontspanning voor het hele gezin

Een gezinscamping biedt veel mogelijkheden voor families met jonge kinderen of tieners. De kinderen hebben genoeg te doen. Veel kindercampings hebben o.a. een speelhal en sportmogelijkheden. Auto’s worden zoveel mogelijk geweerd van het park. In de regio zijn er verschillende speelhallen, klimbossen en attractieparken voor een dagje plezier.

  • Animatieteam: van een openluchttheater tot een minidisco.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met glijbanen en wildwaterbaan.
  • Speeltuinen: een indoorspeeltuin voor kinderen.

Zoek op thema

  • Camping aan het strand: ultiem ontspannen met een staanplaatst aan de kust.
  • Camping aan het water: zwemmen, zonnen of vissen aan de rivier of een meer.
  • Campings in het bos: direct vanuit je tent lekker wandelen of fietsen.
  • Honden toegestaan: neem de hond lekker mee naar de vakantiebestemming.
  • Kleinschalige minicamping: Bijzondere plekjes waar je het overzicht houdt.
  • Gemeente camping: kleinschalig opgezet met voordelige tarieven.
  • 4- en 5-sterren camping Salamanca: luxe parken met heel veel (wellness) faciliteiten.

Verwachte prijzen kampeerplek Salamanca

Wil je een indicatie van de doorsnee tarieven van een kampeerplek in Castilie-Leon? In het onderstaande overzicht verstrekken we de gemiddelde (overnachting) prijzen (per dag). We informeren je ook graag over kamperen in La Rioja, Navarra, Valladolid en Burgos.

Basis staanplaats€34,00
Luxe 5-sterren staplek€48,50
Budget-plek€21,50
Ingerichte tent (Glamping)€57,50
Stacaravan€74,00
Luxe huisje€86,50
Standaard prijzen campingvakantie in Salamanca april 2024 (indicatie)

Zoek regio’s met beschikbare vakantieparken

Hier kan je doorklikken naar het beschikbare aanbod regio’s met parken en ANWB campings in Salamanca. Maak een keuze uit een van de plekken voor meer details. Of bekijk onze informatiepagina over Stacaravan.

Check de meest aantrekkelijke camping-aanbiedingen in Salamanca

Boek de scherpe last minute deals en vertrek binnen een paar weken

Vind boekingssites voor last minute Salamanca camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Actueel & betrouwbaar aanbod zonder extra kosten.
  • Vacanceselect: Groot aanbod in de populaire Europese vakantielanden.
  • Eurocampings / ACSI: Vind jouw volgende kampeerplek met tienduizenden campingbeoordelingen.
  • Allcamps: Onderdeel van Camping Vision, de grootste aanbieder van kampeervakanties.
  • Suncamp Holidays: De mooiste familieparken met gegarandeerd waterpret.
  • ROAN: Standaard met comfortabele bedden van 2.00 meter lang.
  • Eurocamp: Goede geld terug garantie en/of eventueel gratis omboeken.
  • Rent-a-Tent: Aantrekkelijk aanbod voor de schoolvakanties.
  • Vacansoleil: Bijna 600 topparken in 20 verschillende Europese landen.
  • Bekende campingketens: eventueel kun je ook rechtstreeks boeken bij o.a. Sandaya, LeadingCampings, Orbitur, Aquadis Loisirs, Alannia, Flower Campings of uiteraard Ciela Village, Capfun, Villagi Gran Vacanze, Huttopia, Campéole campings, Yelloh! Village.

De weersvoorspellingen voor Salamanca, Spanje

Deze regio heeft een steppeklimaat en mediterraan klimaat. De fijnste reisperiode is mei, juni en september. Het jaarlijkse gemiddelde (temperatuur) ligt op 16 graden °C. juli is een maand dat de temperaturen flink kunnen stijgen, gemiddeld naar 36 graden celsius °C. Een doorsnee dag in januari is wat kouder met 13 °C. In onderstaande weergave tref je de weerberichten voor vandaag en de dagen erna.

Weersvoorspellingen april 2024


FAQ: een kampeervakantie boeken

Waar kan ik goedkope kampeervakanties in Salamanca zoeken?

In deze streek boek je diverse kleinschalige betaalbare campings. Niet al te veel luxe, maar alle randvoorwaarden voor een leuke vakantie zijn aanwezig. Voor een scherpe prijs kan je direct boeken via de campinghouder zelf. Iets gebruiksvriendelijker zijn boekingssites als ANWB, Booking.com, Campings.nl, ACSI Eurocampings, Airbnb, Campingdirect.com. Voordeliger boeken? Tip: boek buiten het hoogseizoen en schoolvakanties en let goed op vroegboekkortingen en last-minute-deals bij Tui, D-Reizen, Sunweb, Corendon, Suntip, Prijsvrij.

Hoeveel betaal ik voor een kampeerplek?

Een gemiddelde camping overnachting in Salamanca komt neer op €34,00 per overnachting. Ga je voor een kleine camping? Reken dan op zo’n €21,50 per staanplaats. Voor een XL-staplek rekenen ze tarieven van zo’n €48,50 per overnachting. Het slapen in een strandhuisje, ingerichte tent, vakantieboerderij, wellness huisje, lodge, boomhut kost al gauw het driedubbele. De zomermaanden (juni, juli, augustus en september), schoolvakanties als kerstvakantie, meivakantie, herfstvakantie, zomervakantie en weekenden of midweken als pasen, kerst, hemelvaart, pinksteren (feestdagen) kunnen qua prijs ook flink hoger zijn.

Kamperen met kinderen in Salamanca: hoe vind ik een geschikt park?

Kamperen met kinderen is iets wat je zeker eens moet doen. Niet elke plek is geschikt, wij vertellen je waar je op moet letten: Kijk wat de regels rondom auto’s op het park zijn. Let zeker op de aanwezigheid van bijvoorbeeld: kidsclub, zwembad, speeltoestellen, binnenspeeltuin. Kijk ook naar zaken als Wifi (draadloos internet), sanitaire voorzieningen voor kinderen en voldoende bomen voor genoeg schaduw.

Kamperen in Castilie-Leon met hond: zijn er beperkingen?

Ga je met eigen tent of caravan kamperen? Op een hondencamping in Salamanca is jouw hond meer dan welkom! Het is dan toegestaan om 1 of 2 honden mee te nemen. De hond moet aangelijnd zijn. Houd rekening met extra kosten voor een hond of kat. Er zijn ook speciale hondvriendelijke campings. Zo kun jij met je huisdier naar heerlijke wandelgebieden, uitlaatplekken en een hondendouche.

Wat is er te doen en te bekijken in de regio?

Dit is een heerlijke omgeving. Ga voor een sportief uitje of een van de bezienswaardigheden in Salamanca. Leuk voor singles, vriendengroepen en families met kinderen. In deze buurt is er een schitterende natuur. Heerlijk om de echte stilte op te zoeken. In de nabije omgeving bekijk je ook veel cultuur en historische plekken. Ga buiten de gebaande paden en probeer een van de vele lokale horeca (restaurants). De Spaanse inwoners zijn erg aardig en gastvrij.

Plaats een reactie