anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Lugo

Heb jij zin in een ontspannende vakantie op een prachtig gelegen camping in Lugo (Spanje)? Je kijkt je ogen uit in het prachtige omliggende landschap. Een plekje reserveren voor een tent, caravan, vouwwagen of camper is erg goedkoop. Een eenvoudige plek zonder veel luxe is er al voor €21,50 voor een nacht. Kinderen zijn dol op de camping! Geen zin in gedoe? Een huisje of stacaravan is ook zeker het overwegen waard. Op onze website check je nuttige adviezen over de beschikbare campings en de verwachte kosten. Tevens vergelijk je online erkende sites om te boeken.

  • Lugo is een prachtig gebied in het bekende Spanje.
  • In deze buurt tref je grote familiecampings met faciliteiten als zwembaden en speeltuinen maar ook kleinschalige plekken. Een vaak geboekte camping is A Gaivota Camping.
  • De afstand vanaf Utrecht naar deze bestemming is plus minus 1304 km.
  • De doorsnee prijs voor een camping overnachting is +/- €34,25 per 24 uur.

Kamperen in Lugo: de beste campings boeken

Komend zomer heerlijk genieten op een plaatselijke camping in de buurt van Lugo? Kamperen in Galicie (Spanje) zal je zeker verrassen! In deze streek vind je een veelzijdig aanbod. Het aanbod omslaat o.a. heerlijke gezinscampings met zwembad of een kleine en landelijke kampeerplaats (Camping key). Middels onderstaande keuzehulp verstrekken we info over het vinden en boeken van een staplek.

Gemakkelijk een goedkope camping in Lugo boeken

  1. Maak een keuze uit de kampeerplekken en accommodaties

    Veel mensen gaan kamperen met een tent. Wil je iets meer comfort? Dan kan je ook kiezen voor de caravan, vouwwagen of camper. Het is financieel ook aantrekkelijk om met een tent te reizen. Met een camper of caravan ben je minder afhankelijk van het weer maar dit vergt wel een investering. Je kan er zelf een kopen, of je kunt er eentje vrijblijvend huren.

  2. Wensen inventariseren

    Kampeerplaatsen in Lugo zijn volop aanwezig. Van kleine campings met geen tot weinig basisvoorzieningen tot de grote campings en bungalowparken die zijn uitgerust met faciliteiten als sportvelden en een beautysalon. Inventariseer jouw wensen. Ga je met peuters en kleuters? Bekijk dan ook of er iets wordt aangeboden zoals een manege (pony rijden) een zwembad met glijbaan.

  3. Zoeken en boeken

    Het zoeken naar kampeerplekken kan nu echt beginnen. In de lijst onderaan deze pagina vind je al 1 of meerdere voorbeelden. Betrouwbare boekingssites zijn Eurocampings, Vacanceselect, ACSI, Suncamp, Allcamps en Booking.com, Vacansoleil, ROAN, Campings.nl, Rent-a-Tent, Campingdirect.com. Eveneens kan je snel reserveren bij de eigenaar zelf. Wel zo handig: bekijk altijd meningen op Tripadvisor en Zoover van Nederlanders die hier al eens geweest zijn. Of zie de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Benodigdheden voor kamperen

    Het is handig om een paklijst te downloaden. Denk dan bijvoorbeeld aan: luchtbed, campingstoelen en tafeltje, bbq of skottelbraai, kampeerlamp, bestek en servies. Vergeet ook niet fijne kleren en een warme trui. Andere aandachtspunten: waslijn, medicijnen, persoonlijke verzorgingsproducten, grondzeil en scheerlijnen.

  5. Inpakken en vertrek

    Vraag de actuele route-informatie op om een beeld te krijgen bij de reistijden. Stelregel is: twee uur rijden, een kwartiertje rust. Vermijd eventueel tolwegen, spits en wegwerkzaamheden. Controleer ook tot hoe laat je kunt inchecken.

camping-lugo-spanje

Alles over kamperen in Lugo

Dit is een fantastisch gebied in Galicie (Spanje). Het ligt zo’n 1304 kilometer (gerekend vanaf Utrecht). Dit land kent de prachtig hoofdstad Madrid. Er leven om en nabij de 43 miljoen geregistreerde personen. De spreektaal van de lokalen bewoners is Spaans en betalen gaat met de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): februari Carnaval Gadiz, 12 oktober Nationale Feestdag Spanje. Noemenswaardig kampeer-informatie: Wild kamperen is officieel niet toegestaan. De meeste autosnelwegen zijn tolwegen. Een vignet is niet verplicht. Het netnummer is +34, de netspanning is 220 Volt. Qua stekkers gebruiken ze hier het type C + F. Bij spoedgevallen bel je naar 112/061. De kentekencode is E en de actuele tijdzone is UTC+02.

LandSpanje
StreekGalicie
Gem. temperatuur16 graden °C
Wild kamperen?Officieel niet toegestaan
Vignet nodigNee
TolwegenJa
SpreektaalSpaans
GeldEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)1043 km
Reistijd (vanaf Utrecht)1304 km (+/- 14,5 uur)
Gemiddelde prijzen camping€34,25
Lokale campingA Gaivota Camping

Reisgids: de juiste kampeerplek voor jouw situatie

In Lugo kamperen kan je op veel plekken doen. Lekker met je gezin er tussenuit met de tent, caravan, vouwwagen of camper is een onvergetelijke ervaring. Wil je meer luxe? Kies dan voor een glamping (ingerichte tent) of een luxe vakantiehuisje.

Jouw eigen staanplaats in Lugo: comfortabel kamperen met eigen accommodatie

Een zeer voordelige optie van vakantie in Galicie is het zoeken naar een privé staplek. Je kunt hier staan met een caravan, vouwwagen, tent of camper. Welke manier je ook kies: elke optie heeft voordelen en nadelen. In de volgende opsomming gaan we daar verder op in.

  • Kamperen in een tent: Een tent is aantrekkelijk geprijsd, je kunt ‘m snel opzetten en afbreken en ze zijn er zowel voor stellen als grote gezinnen. Denk aan de familietent, daktent, piramide tent, tunneltent. De campingplaats is minder duur dan bijv. een caravan of vouwwagen. Natuurlijk moet je zelf zorgen dat alle kampeerspullen er komen. Je ligt dicht op de grond waardoor het sneller koud is. Ook heb je geen eigen sanitaire voorzieningen.
  • Vouwwagen: Het is zeer praktisch en betaalbaar om een vouwwagen te bezitten en je hebt qua leefruimte meer comfort. Qua opslagruimte biedt het ook veel mogelijkheden. Minpunten zijn de kosten voor stalling en je moet thuis alles goed voorbereiden (zet thuis de vouwer een keer op).
  • Caravan: Met een caravan ben je in een mum van tijd reisklaar, maar kost al wel snel €10.000. Ook betaal je stallingskosten. Daarbij is een auto met sterke motor en trekhaak nodig (soms met rijbewijs E).
  • Camper: Een camper biedt voldoende ruimte voor het hele gezin. Op veel locaties zijn speciale camperplekken beschikbaar. Ideaal voor rondreizen. Het is duur in aanschaf en je hebt ook de nodige jaarlijkse kosten. Je kunt er eventueel een huren.

Waarom kiezen voor Glamping (ingerichte tent)?

Onder Glamping wordt verstaan: kamperen op een luxe manier. Je hoeft geen tent of caravan mee te sjouwen, de overnachtingsplekken zijn heerlijk en je hebt de beschikking over een privé badkamer. Je kunt de natuur en rust ervaren op een ontspannen manier. Glamping in Lugo biedt veel mogelijkheden als je met weinig voorbereiding even wil ontspannen met wat luxe.

  • Glamping betekent luxe kamperen terwijl je in de natuur bent.
  • Keuken, sanitair en slaapkamers van hoge kwaliteit.
  • De kosten zijn behoorlijk hoger t.o.v. een eigen tent of caravan.

Kindvriendelijke camping zoeken?

Ontdek de gaafste campings met een groot zwembad, speeltuin en animatie voor de kids.

Veel comfort in een vakantiehuisje

De grote campings kunnen vaak ook bungalows aanbiedingen. Verspreid over het kampeerterrein staan groepsaccommodaties, hutten, tiny houses, bungalows, vakantiehuisjes, chalets. Ideaal voor een weekendje of week met familie of vrienden. Je hebt lekker de ruimte en de woning biedt veel gemakken. Onder andere een keukentje, koffiezetapparaat & een douche met soms zelfs een bad.

  • Te boeken voor 2 tot wel 12 personen (stacaravan huren in Lugo).
  • Kies bijvoorbeeld voor een accommodatie als mobil home, chalet, vakantieboerderij, stacaravan, appartement, vakantiebungalow.
  • Ga je liever op vliegvakantie? Populaire luchthavens zijn: Arrecife (ACE), Barcelona (BCN), Malaga (AGP).

Kindvriendelijke camping Galicie: ultiem genieten met het gezin

Een gezinscamping wordt veel geboekt door families met 1 of meerdere kinderen jonger dan 12 jaar. Elke dag worden de kinderen vermaakt. Op kindercampings kom je faciliteiten tegen als een overdekt zwembad en sportvelden. Er is veel toezicht aanwezig op het park. Op korte afstand zijn er verscheidene attractieparken en dierentuinen voor nog meer plezier.

  • Animatie: denk aan zeskamp, avondspellen of theatershows.
  • Camping met Zwembad: een overdekt subtropisch binnenzwembad met glijbanen.
  • Speeltuin: veilig spelen voor kinderen van 4 t/m 12 jaar oud.

Zoek op ligging of thema

  • Camping aan het strand: lekker afkoelen aan de kust als het warm is.
  • Camping aan het water: lekker recreëren aan een rivier of meer.
  • Campings in het bos: de meest magische manier om te kamperen.
  • Honden toegestaan: vakantieparken waar een hond mee naartoe mag.
  • Kleinschalige minicamping: Een intieme sfeer op de mooiste plekken.
  • Gemeente camping: kampeerplekken die door de gemeente worden onderhouden.
  • 4- en 5-sterren camping Lugo: wanneer het een beetje extra luxe mag zijn.

Gemiddelde tarieven kampeerplek Lugo

Zou je graag meer weten over de gemiddelde prijs van een kampeerplek in Galicie? Hieronder bieden we de gemiddelde (overnachting) kosten (per kalenderdag). Je leest op deze site ook uitgebreide info over kampeerplekken in Vizcaya, Gipuzkoa, Salamanca en La Rioja.

Normale staanplaats€34,25
Luxe 5-sterren campingplaats€48,75
Trekkers-pek€21,50
Ingerichte tent (Glamping)€57,75
Mobile-home€74,25
Luxe huisje€86,75
Gemiddelde kosten campingvakantie in Lugo april 2024 (indicatie)

Check regio’s met beschikbare vakantieparken

Hieronder linken wij door naar populaire regio’s met o.a. ANWB campings in Lugo. Klink op een van de links voor info en reviews. Op onze website lees je ook meer over Kamperen in Kroatië.

Check de actuele camping-aanbiedingen in Lugo

Check de scherpe last minute deals voor een onvergetelijke kampeervakantie

Overzicht boekingssites voor last minute Lugo camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Geïnspecteerd door ANWB met europese service.
  • Vacanceselect: De mooiste kampeerplekken voor het hele gezin.
  • Eurocampings / ACSI: Kies uit meer dan 9400+ locaties in Europa.
  • Allcamps: Onderdeel van Camping Vision, de grootste aanbieder van kampeervakanties.
  • Suncamp Holidays: De mooiste gezinsvriendelijke parken gelegen aan het water.
  • ROAN: Beste campingvakantie aanbieder van het jaar.
  • Eurocamp: Eenvoudig vakantie zelf samenstellen en verblijven op meerdere parken.
  • Rent-a-Tent: Al sinds 1987 het adres voor een onbezorgde kampeervakantie.
  • Vacansoleil: Beste prijs-kwaliteit en de grootste keuze.
  • Reserveren bij de campingketen: eventueel kun je ook rechtstreeks boeken bij o.a. LeadingCampings, Alannia, First Camp, Aquadis Loisirs, Flower Campings, Orbitur en tevens Qualité campings, Capfun, Yelloh! Village, Campéole campings, Ciela Village, Villagi Gran Vacanze.

Het verwachte weer in Lugo, Spanje

Je hebt hier een steppeklimaat en mediterraan klimaat. Een aanbevolen reisperiode is mei, juni en september. De gem. jaartemperatuur is 16 °C. juli is gemiddeld gezien de warmste maand met 36 graden. Een doorsnee dag in januari is over de afgelopen 100 jaar het meest fris met gemiddeld 13 graden celsius °C. In onderstaande paragraaf verstrekken we de weersverwachtingen voor vandaag en de komende week.

Weersvoorspellingen april 2024


Waar moet ik rekening mee houden als ik wil kamperen?

Online goedkope kampeervakanties in Lugo zoeken?

In deze streek zijn er tal van kleinschalige budget campings. Beperkte luxe, maar alleen de benodigde faciliteiten om te genieten van een rustige vakantie. Je kunt vaak rechtstreeks boeken via de site van het park (of telefonisch / per mail). Je kunt ook reserveren via Campings.nl, Airbnb, Camping.eu, Booking.com, ANWB, ACSI Eurocampings. Liever minder betalen? Tips: boek buiten het hoogseizoen en schoolvakanties en ga voor de vroegboekkorting of een last-minute bij Suntip, Sunweb, Vakantiediscounter, Tui, D-Reizen, Corendon.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een kampeerplek?

Een standaard camping overnachting in Lugo kost plus minus €34,25 per overnachting. Kies je een kleine staplek? Dan kost het zo’n €21,50 per staplek. Voor een ruime staplek op een A-locatie rekenen ze tarieven van zo’n €48,75 per staanplaats. Het reserveren van een ingerichte tent, strandhuisje, lodge, vakantieboerderij, wellness huisje, stacaravan kost al gauw het driedubbele. Let op: ook juni, juli, augustus, september plus schoolvakanties als herfstvakantie, voorjaarsvakantie, zomervakantie, meivakantie en een midweek of weekend als pinksteren, pasen, oud en nieuw, hemelvaart (feestdagen) zijn duurder dan normaal.

Kamperen met kinderen in Lugo: wat wordt aangeraden?

Veel ouders vinden het heerlijk om te kamperen met kinderen. Niet elke plek is geschikt, wij vertellen je waar je op moet letten: Selecteer een park waar geen auto’s mogen rijden. Er zijn een aantal voorzieningen om op te letten: speeltoestellen, animatie, binnenspeeltuin, trampolines. Achterhaal ook: Wifi (draadloos internet), sanitair geschikt voor kinderen en voldoende begroeiing voor genoeg schaduw.

Kamperen in Galicie met hond: waar op letten?

Ga je met je eigen caravan of tent? Op een hondencamping in Lugo mag je jouw viervoeter meenemen. Het is dan toegestaan om 1 of 2 honden mee te nemen. De hond moet aangelijnd zijn. Soms wordt er voor de hond of kat nog een kleine toeslag gevraagd. Sommige plekken profileren zich zelfs als hondvriendelijke campings. Zo kun jij met je huisdier naar een strand en douche voor honden en speciale uitlaatplekken.

Wat zijn bezienswaardigheden in de buurt?

Deze regio heeft veel te bieden. Er zijn talloze actieve mogelijkheden en bezienswaardigheden in Lugo. Leuk voor singles, vriendengroepen en jonge gezinnen. Hier ontdek je prachtige natuur. Hier kom je volledig tot rust. Je vindt hier ook veel cultuur en historische plekken. Vergeet ook niet de regionale horeca (restaurants). De Spaanse bewoners zijn hartelijk en zeer gastvrij.

Plaats een reactie