anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Brétignolles-sur-Mer

Word jouw volgende vakantie een fijne camping in Brétignolles-sur-Mer (Pays-De-La-Loire, Frankrijk)? Het is hier heerlijk vertoeven in deze prachtige natuurlijke omgeving. Overnachten in je eigen tent, caravan, vouwwagen of camper hoeft niet duur te zijn. Je vindt al een prima plek vanaf €18,25 per nacht. Peuters en jonge kinderen houden van kamperen. Een stacaravan of huisje huren is een veel gekozen oplossing. Op dit platform delen we actuele uitleg over de soorten campings waar je uit kunt kiezen en de optionele kosten. Eveneens vergelijk jij via ons de beste boekingsplatforms.

  • Brétignolles-sur-Mer is een populaire plek in het groene Vendée.
  • Op deze bestemming boek je 4- of 5-sterren familiecampings volop animatie en zwembaden maar ook rustgevende natuurcampings. Een suggestie van een camping is Chadotel Camping La Trevillière.
  • De afstand die je moet rijden (vanaf Utrecht) is zo’n 898 kilometer.
  • Een goede richtprijs voor een kampeerplek is ongeveer €25,25 voor 1 nacht.

Kamperen in Brétignolles-sur-Mer: direct de leukste campings boeken

Deze zomer heerlijk tot rust komen op een veelzijdige camping in de buurt van Brétignolles-sur-Mer? Kamperen in Vendée (Frankrijk) zal je zeker verrassen! Hier heb je de keuze uit verschillende kampeerlocaties. Het betreft 4- of 5-sterren gezinscampings met (subtropisch) zwembad of een kleinschalige kampeerplek (Camping key). Door middel van het volgende stappenplan leggen we je precies uit hoe het werkt.

Vijf-stappenplan voor een goedkope camping in Brétignolles-sur-Mer boeken

  1. Kampeer-accommodaties

    Met de tent op vakantie gaan is erg in trek. Voor iets meer comfort heb je ook de vouwwagen, caravan of camper. Tarieven voor een tent zijn laag (ook in het hoogseizoen). Een camper of caravan biedt meer luxe maar hiervoor zul je dieper in de buidel moeten tasten. Je kunt kijken naar een 2e hands model, of je kunt er eentje vrijblijvend huren.

  2. Wat vind jij belangrijk?

    Kampeerplaatsen in Brétignolles-sur-Mer zijn er in overvloed. Van kleine campings met alleen de basisvoorzieningen tot de grote campings en exclusieve parken met verschillende faciliteiten zoals een subtropisch zwembad en wellnessfaciliteiten. Stel een lijstje op met alle belangrijke voorzieningen. Ga je met kinderen? Check dan ook de mogelijkheden zoals een kinderboerderij en een zwembad met glijbaan.

  3. Campings zoeken en boeken

    Je kunt nu echt van start met het zoeken naar kampeerplekken. In ons overzicht check je alvast wat nemen. Goede boekingssites zijn Allcamps, Vacanceselect, ANWB, Suncamp, Eurocampings & Eurocamp, Vacansoleil, Booking.com, ROAN, Campingdirect.com, Rent-a-Tent. Mogelijk kan je ook een reservering doen op de website van de aanbieder. Bekijk vooraf altijd recensies op Zoover en Tripadvisor van Nederlanders die hier al eens geweest zijn. Veel nuttige info bekijk je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Benodigdheden voor kamperen

    Stel vooraf een inpaklijst samen. Zorg voor: campingstoelen en tafeltje, slaapzak, luchtbed, bbq of skottelbraai, kampeerlamp. Denk ook aan goede kleding en een warme jogginbroek en truien. Andere handige spullen om bij je te hebben: grondzeil en scheerlijnen, waslijn, stormlijnen, tentharingen en tenthamer.

  5. Voorbereiden op de reis

    Bekijk vooraf de route en kijk hoeveel reistijd nodig is. Probeer om de 2 uur even een kwartier pauze te nemen. Probeer zoveel mogelijk snelwegen te pakken en wegwerkzaamheden te omzeilen. Vaak is er een inchecktijd dat je uiterlijk binnen moet zijn.

camping-bretignolles-sur-mer-frankrijk

Tips voor kamperen in Brétignolles-sur-Mer

Dit is een ideale reisbestemming in Pays-De-La-Loire (Frankrijk). De reisafstand is doorgaans 898 km (op basis van Utrecht als startpunt). Een bekende stad is hoofdstad Parijs. In dit land wonen ongeveer 60 miljoen mensen. De lokalen spreken hier Frans en de gebruikte valuta is de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Noemenswaardig kampeer-informatie: Wild kamperen is deels toegestaan. Op de meeste snelwegen wordt tol geheven. In bepaalde grote steden heb je een milieuvignet nodig. Het netnummer is +33, de stroomspanning is 230 Volt. Elektrische apparaten werken met stekker-soort C + F en het alarmnummer is 112. Het kenteken van een auto begint hier met F en de internationale tijdzone is UTC+02.

LandFrankrijk
OmgevingVendée
PlaatsBrétignolles-sur-Mer
Gem. temperatuur17 graden °C
Wild kamperen?Deels toegestaan
Vignet nodigNee
TolwegenJa
SpreektaalFrans
BetaalmiddelEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)718 km
Reistijd (vanaf Utrecht)898 km (+/- 10 uur)
Gemiddelde kosten camping€25,25
Beschikbare campingChadotel Camping La Trevillière

Campinggids: zo vind je de juiste kampeerplek

In Brétignolles-sur-Mer kamperen kan je op veel plekken doen. Een paar nachten op pad met jouw vouwwagen, caravan, tent of camper is ontzettend gaaf. Wil je meer luxe? Kies dan voor een speciale glamping-accommodatie of een mooi vakantiehuisje.

Losse staanplaats in Brétignolles-sur-Mer: lekker kamperen met eigen tent, caravan of vouwwagen

Een zeer voordelige optie van vakantie in Brétignolles-sur-Mer boeken is een eigen staplek reserveren. Je strijkt hier neer met jouw eigen camper, tent, vouwwagen of caravan. Welke manier je ook kies: elke optie heeft voordelen en nadelen. Hieronder staat een lijst met een korte toelichting.

  • Kamperen in een tent: Een tent is betaalbaar, je kunt hem makkelijk in de auto meenemen en en ze zijn er voor vrijwel elke groepsgrootte. Voorbeelden zijn belltent, koepeltent, pop-up tent, vis-à-vis tent. De prijs voor een campingplaats is ook wat minder hoog. Natuurlijk moet je zelf zorgen dat alle kampeerspullen er komen. Je ligt letterlijk op een matje op de grond waardoor het sneller koud is. Je hebt natuurlijk ook geen eigen sanitaire voorzieningen.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is niet al te duur en het is zeer simpel in gebruik (opzetten). Hij kan bijna achter elke auto, een speciaal rijbewijs is niet nodig. Heb je thuis geen ruimte? Houd rekening met stallingskosten en dat het opzetten wat oefening vergt.
  • Caravan: Een caravan biedt je veel meer leefruimte, maar de aanschafprijzen zijn minder aantrekkelijk. Het opzetten van de caravan met voortent kost al snel 1 tot 2 uur. Het rijden met een caravan vergt wat oefening (soms met rijbewijs E).
  • Camper: Een camper biedt jou al reiziger wellicht het meeste comfort. Het is een auto en hotelkamer in 1! Een uitstekende keuze als je niet graag lang op 1 plek blijft. Het is erg duur, en parkeren is niet eenvoudig. Ga eerst eens op pad met een huurcamper.

Glamping (ingerichte tent)

Glamping is een samenstelling van glamorous en camping. Je hoeft geen tent of caravan mee te sjouwen, je geniet van een goed matras en je hebt je eigen badkamer en wc. Het bespaart veel tijd en stress. Glamping in Brétignolles-sur-Mer is een uitkomst als je met weinig voorbereiding even wil ontspannen met wat luxe.

  • Glamping is een samenvoeging van glamorous en camping.
  • Vaak met eigen sanitaire voorzieningen en keuken.
  • Ten opzichte van een staplaats ben je wel wat meer geld kwijt.

Kindvriendelijke camping boeken?

Check de sfeervolste campings met speeltuin, zwembad en animatie.

De voordelen van een vakantiehuisje

Meer en meer grote campings bieden ook bungalows aan. Verspreid over het kampeerterrein staan tiny houses, stacaravans, chalets, vakantiehuisjes, hutten, bungalows. Een ideale uitvalsbasis voor een familieweekend. Het is comfortabel en de accommodatie is volledig uitgerust met een heerlijk terras, keuken en tevens soms zelfs een jacuzzi of sauna.

  • Fijne huisjes voor diverse gezelschappen (stacaravan huren in Brétignolles-sur-Mer).
  • Voorbeeld accommodaties zijn o.a. mobil home, vakantiebungalow, tiny house, vakantieboerderij, chalet, appartement.
  • Is een vliegvakantie meer wat voor jou? Populaire luchthavens zijn: Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD).

Kindvriendelijke camping Brétignolles-sur-Mer: genieten met het hele gezin

Een gezinscamping wordt veel geboekt door families met kids in de leeftijd van 3 t/m 12 jaar. Er is voldoende vertier voor de kinderen. Deze kindercampings bieden veel faciliteiten zoals een indoor-speeltuin en kinderboerderij. Auto’s worden zoveel mogelijk geweerd van het park. In de regio zijn er volop speellocaties en dierentuinen voor een leuke dag uit.

  • Kidsclub / animatie: samen dansen, knutselen en sporten.
  • Camping met Zwembad: een overdekt subtropisch binnenzwembad met glijbanen.
  • Speeltuin: veilig spelen voor kinderen van 4 t/m 12 jaar oud.

Overige thema’s

  • Camping aan het strand: lekker ontspannen aan de kust met het hele gezin.
  • Camping aan het water: lekker spelen in de rivier of het meer.
  • Campings in het bos: heerlijk genieten van het buitenleven.
  • Honden toegestaan: lekker gezellig met jouw hond op stap.
  • Kleinschalige minicamping: De kinderen kan je gemakkelijk in de gaten houden.
  • Gemeente camping: parken in eigendom van de gemeente.
  • 4- en 5-sterren camping Brétignolles-sur-Mer: ruim opgezet met luxe voorzieningen.

Doorsnee prijzen kampeerplek Brétignolles-sur-Mer

Benieuwd naar de doorsnee tarieven van een kampeerplek in Pays-De-La-Loire? In de onderstaande tabel delen wij de gemiddelde (overnachting) prijzen (per kalenderdag). Op onze site vind je ook prijzen in Sainte-Marie-sur-Mer, La Turballe, Chambretaud en Namur.

Gemiddelde staanplaats€25,25
Luxe 5-sterren kampeerplek€45,25
Budget staplek€18,25
Ingerichte tent (Glamping)€54,50
Stacaravan€71,00
Vakantiehuisje€83,75
Gemiddelde prijzen campingvakantie in Brétignolles-sur-Mer april 2024 (indicatie)

Vergelijk beschikbare vakantieparken

Het het overzicht hieronder linken wij door naar het beschikbare aanbod met parken en ANWB campings in Brétignolles-sur-Mer. Kies een van de kampeeraccommodaties voor info en reviews. Op onze website lees je ook meer over Caravan .

De actuele camping-aanbiedingen in Brétignolles-sur-Mer

Ontdek de goede last minute deals en geniet samen met je gezin van een heerlijke vakantie

Populaire boekingssites voor last minute Brétignolles-sur-Mer camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Direct boeken bij de campinghouder.
  • Vacanceselect: De glampingspecialist van Nederland.
  • Eurocampings / ACSI: De beste zoekmachine voor het vinden van jouw volgende kampeerplek.
  • Allcamps: Veilig boeken dankzij het ANVR, SGR en Calamiteitenfonds.
  • Suncamp Holidays: Heerlijke gezinsparken aan het water en/of met eigen zwembad.
  • ROAN: Groot aanbod aan kindvriendelijke (en tiener) parken.
  • Eurocamp: Bezorgt Nederlanders al 40> jaar een onvergetelijke vakantie.
  • Rent-a-Tent: Standaard met Nederlandstalige gastheer- en vrouw.
  • Vacansoleil: Ideale parken voor families met kinderen / tieners.
  • Toonaangevende campingketens: optioneel kun je ook rechtstreek reserveren bij een keten als Orbitur, Flower Campings, LeadingCampings, First Camp, Aquadis Loisirs, Sandaya en bijvoorbeeld Yelloh! Village, Qualité campings, Capfun, Ciela Village, Huttopia, Villagi Gran Vacanze.

7-daagse weer voor Brétignolles-sur-Mer, Frankrijk

Dit gebied heeft een zeeklimaat. De fijnste reisperiode is mei, juni en september. De jaartemperatuur is gemiddeld zo’n 17 °C. juli is een periode dat het hier vaak warm is met gemiddeld 28 °C. Een doorsnee dag in januari is het koudst met 9 graden celsius °C. In de volgende lijst check je de prognose voor vandaag en de komende week.

Weersvoorspellingen april 2024


Verschillende vragen en antwoorden over kamperen

Waar kan ik goedkope kampeervakanties in Brétignolles-sur-Mer reserveren?

In en rondom deze plek zijn er veel kleinschalige betaalbare campings. Beperkte luxe, en uitsluitend de minimale vereiste faciliteiten. Voor een scherpe prijs kan je direct boeken via het telefoonnummer op de website. Je kunt ook reserveren via ANWB, Airbnb, Campingdirect.com, Campings.nl, Booking.com, ACSI Eurocampings. Extra besparen op de kosten? Advies: probeer niet te reizen tijdens in hoogseizoen en let op de last-minutes en vroegboekkortingen bij Corendon, D-Reizen, Sunweb, Prijsvrij, Suntip, Tui.

Welke tarieven hanteert men voor een kampeerplek?

Een gewone camping overnachting in Brétignolles-sur-Mer kost je €25,25 per staanplaats. Kies je een kleine staplek? Reken dan op ongeveer €18,25 per plek. Voor een ruimte staplek op een 5-sterrenplek moet je qua kosten rekenen op zo’n €45,25 per nacht. Het huren van een strandhuisje, wellness huisje, boomhut, ingerichte tent, stacaravan, lodge is een stuk duurder. De meest populaire vakantieperiode juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als herfstvakantie, zomervakantie, voorjaarsvakantie, meivakantie en een midweek of weekend als pinksteren, kerst, oud en nieuw, pasen (feestdagen) kunnen qua prijs ook flink hoger zijn.

Kamperen met kinderen in Brétignolles-sur-Mer: wat wordt aangeraden?

Kamperen met kinderen is een leuke manier om tijd met elkaar door te brengen. Hier volgen een aantal zaken waar je op moet letten: Selecteer een park waar geen auto’s mogen rijden. Let zeker op de aanwezigheid van bijvoorbeeld: speeltuintjes, animatie, zwembad, theatershows. Ook heel handig: Wifi (draadloos internet), sanitaire voorzieningen voor kinderen en genoeg schaduwrijke plekjes om te zitten.

Kamperen in Pays-De-La-Loire met hond: hoe werkt dat?

Ga je met eigen tent of caravan kamperen? Op een hondencamping in Brétignolles-sur-Mer mag je hondje mee op vakantie. Meestal is er een maximum van 2 honden per plek. Alleen aangelijnde honden zijn welkom. Er geldt meestal een toeslag van enkele euro’s per huisdier (hond, kat) per nacht. Sommige plekken zijn speciaal gericht op honden, dit zijn hondvriendelijke campings. Speciaal voor jouw huisdier faciliteren zij een hondenstrand, hondendouche en diverse uitlaatplekjes.

Wat zijn bezienswaardigheden in de buurt?

Dit gebied is rijk aan veel geschiedenis en uitjes. Er zijn talloze actieve mogelijkheden en bezienswaardigheden in Brétignolles-sur-Mer. Leuk voor senioren en families met kinderen. In deze buurt is voldoende natuur beschikbaar. Ontdek de lokale mensen en ervaar de plaatselijke gewoontes. Je vindt hier ook veel cultuur en historische plekken. Maak kennis met de lokale gastronomie in de plaatselijke horeca (restaurants). De Franse bewoners zijn hartelijk en zeer gastvrij.

Plaats een reactie