anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Giens

Op zoek naar een camping in Giens (Provence-Alpen-Cote-D-Azur, Frankrijk)? Je kunt hier heerlijk vakantie vieren in de heerlijke natuur en het diverse landschap. Kamperen met eigen tent, caravan, vouwwagen of camper hoeft niet duur te zijn. Je vindt al een prima plek vanaf €18,50 per dag. Voor zowel ouderen als kinderen een feestje. Liever niet alles meeslepen? Een stacaravan, mobil home of huisje is ook zeker een aanrader. Op campingsoverzicht.nl bekijk je nuttige uitleg over het aanbod met lokale campings en de hedendaagse prijzen. Evenzeer vergelijk jij direct handige aanbieders van campingvakanties.

  • Giens is een populaire plek in de bekende regio Var.
  • In deze vakantieregio tref je overweldigende familiecampings volop animatie en zwembaden maar ook fijne rustige standplaatsen. Een vaak gekozen camping is Camping La Tour Fondue.
  • De afstand die je moet rijden (vanaf Utrecht) is +/- 1263 kilometer.
  • De gemiddelde prijs voor een kampeerplek is ongeveer €25,75 voor 1 dag.

Kamperen in Giens: direct online de beste campings boeken

Komende lente of zomer heerlijk kamperen op een leuke camping in de buurt van Giens? Kamperen in Var (Frankrijk) is absoluut een aanrader! In deze streek tref je diverse soorten campings. Denk aan heerlijke gezinscampings compleet met speeltuin en zwembad of een afgelegen kleine overnachtingsplek (Camping key). Middels onderstaande keuzehulp verstrekken we info over het vinden en boeken van een staplek.

In 5 stappen een goedkope camping in Giens boeken

  1. Manier van kamperen (soort accommodatie)

    Kamperen doen veel mensen met een tent. Je kunt ook kiezen voor een camper, caravan of vouwwagen. Het belangrijkste voordeel van de tent is de lage prijs. Een caravan (en zeker een camper) biedt het ultieme comfort maar dat heeft wel een prijskaartje. Je kan gaan voor een caravan in privé bezit, of een huurcontract afsluiten voor de vakantieperiode.

  2. Wensen inventariseren

    Kampeerplaatsen in Giens zijn erg divers (in grootte en prijs). Van kleine campings met standaard sanitair en basisvoorzieningen tot de grote campings en huisjesparken die van alle gemakken zijn voorzien. Denk aan faciliteiten als fietsverhuur en een beautysalon. Maak vooraf een overzicht met de voor jou noodzakelijke voorzieningen. Ga je kamperen met kids? Bekijk dan ook of er iets wordt aangeboden zoals een speelhal en een zwembad.

  3. Campings zoeken en boeken

    Je kunt nu echt van start met het zoeken naar kampeerplekken. Op deze website bekijk je alvast een aantal namen. Fijne boekingssites zijn Allcamps, ACSI, Eurocampings, Suncamp, Vacanceselect & Booking.com, Eurocamp, Campings.nl, ROAN, Rent-a-Tent, Vacansoleil. Daarbij kan je de reservering rondmaken bij de kampeerhouder. Lees eerst even recensies op Zoover en Tripadvisor van gasten die hier al eens gestaan hebben. Of zie de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Stel je inpaklijst samen

    Maak voor je vertrekt altijd een paklijst. Als kampeerder heb je heel wat nodig, denk aan: bbq of skottelbraai, kampeerlamp, slaapzak, bestek en servies, campingstoelen en tafeltje. Zorg ook voor goede kledij, ook voor de koude nachten! Andere aandachtspunten: persoonlijke verzorgingsproducten, stormlijnen, afwasteil en afwasborstel, medicijnen.

  5. Laatste check en reisvoorbereiding

    Bekijk vooraf de route en maak een inschatting van de reistijd. Houd rekening met een pauze van 15 minuten na 2 uur rijden. Je kan kiezen voor de snelste weg of een mooie toeristische route. Kijk op de boekingsbevestiging tot hoe laat je mag inchecken.

camping-giens-frankrijk

Tips voor kamperen in Giens

Dit is een populaire bestemming in Provence-Alpen-Cote-D-Azur (Frankrijk). De reisafstand is doorgaans 1263 kilometer (gerekend vanaf Utrecht). Wat ook erg bijzonder is, is de hoofdstad Parijs. De actuele bevolkingsstand is 60 miljoen mensen. De meeste mensen spreken hier Frans en je betaalt hier met de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Praktische gegevens voor kampeerders: Wild kamperen is deels toegestaan. Op de meeste snelwegen wordt tol geheven. In bepaalde grote steden heb je een milieuvignet nodig. De internationale toegangscode om te bellen is +33, de elektriciteit is 230 Volt. Het type stekker dat je hier gebruikt is C + F. Bij spoedgevallen bel je naar 112. Voertuigen hebben kentekencode F en de lokale tijdzone is UTC+02.

LandFrankrijk
OmgevingVar
PlaatsGiens
Gemiddelde temp.17 graden °C
Wild kamperen?Deels toegestaan
Vignet kopenNee
TolwegenJa
SpreektaalFrans
BetaalmiddelEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)1010 km
Reistijd (vanaf Utrecht)1263 km (+/- 14 uur)
Gemiddelde prijzen camping€25,75
Camping-suggestieCamping La Tour Fondue

Reisgids: vind een kampeerplek die past bij jouw wensen

In Giens kamperen is beslist iets wat je eens moet doen. Een aantal nachtjes weg met de tent, caravan, vouwwagen of camper zal je niet snel vergeten. Liever niet sjouwen met spullen? Kies dan voor luxe: een glamping (ingerichte tent) of een comfortabel vakantiehuisje.

Boek een staanplaats in Giens met tent, vouwwagen, caravan of camper

Een leuke en toegankelijke manier van vakantie in Giens is het zoeken naar een privé staplek. Je geniet hier van de omgeving vanuit jouw eigen vouwwagen, tent, camper of caravan. Elke kampeer-accommodatie heeft pluspunten en negatieve punten. Hierna vertellen we daarover meer.

  • Kamperen met tent: Een tent is er goedkoop, neemt weinig ruimte in beslag en biedt slaapruimte en opslagruimte. Veel verkochte producten zijn o.a. de vis-à-vis tent, opblaasbare tent, familietent, daktent. De prijs voor een campingplaats is ook lager. Je zult wel wat kampeerspullen moeten aanschaffen. Het tentdoek is dun waardoor het in de nacht ook flink koud kan zijn. Het is ook wat minder comfortabel bij slecht weer.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is zeer betaalbaar en je hebt een riant bed. Je hoeft geen bijzondere grote auto te hebben. Jaarlijks krijg je wel te maken met de stallingskosten en dat het opzetten de eerste keren wat moeizamer gaat.
  • Caravan: Een eigen caravan biedt veel comfort en ruimte, maar kost al wel snel €1.500 per jaar. Let op: er gelden speciale verkeersregels. Een sterke auto met trekhaak is noodzakelijk (rijbewijs E kan handig zijn).
  • Camper: Een camper maakt het mogelijk om overal te verblijven. Je kan overal naartoe rijden en verblijven. Het ideale vervoersmiddel voor een roadtrip. Voor een camper betaal je al snel €35.000. Ga eerst eens op pad met een huurcamper.

Glamping (ingerichte tent)

Glamping betekent kamperen met een vleugje luxe. Je hoeft zelf geen kampeerspullen mee te sjouwen, je geniet van een goed matras en je hebt je eigen badkamer en wc. Je hoeft dus zelf weinig meer voor te bereiden. Glamping in Giens is dus perfect als je wel het kampeergevoel wilt, maar niet wilt inleveren op luxe.

  • Glamping geeft je het gemak van thuis, maar dan midden in de natuur.
  • Doorgaans beschik je over een eigen WC, douche en keuken.
  • Het is wel een stuk duurder dan kamperen met een eigen tent.

Kindvriendelijke camping zoeken?

Ontdek de meest populaire campings met veel activiteiten voor jong en oud!

Veel comfort in een vakantiehuisje

Meer en meer grote campings bieden naast staplekken ook de tofste bungalows. Zo kun je kiezen uit bijvoorbeeld tiny houses, chalets, vakantiehuisjes, bungalows, hutten, groepsaccommodaties. Perfect voor een weekend met vrienden of familie. Je hebt lekker de ruimte en het huisje heeft veel voorzieningen. O.a. een heerlijk terras, keuken en tevens soms zelfs een sauna of hottub.

  • Een lekker comfortabel huisje midden in de natuur (stacaravan huren in Giens).
  • Keuze uit onder andere een accommodatie zoals mobil home, vakantieboerderij, vakantiebungalow, appartement, stacaravan, chalet.
  • Is een vliegvakantie meer wat voor jou? Je vliegt hier bijvoorbeeld op: Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD).

Kindvriendelijke camping Giens: samen met met het gezin

Een staplek op een gezinscamping is aan te raden voor familie met jonge kinderen. De kinderen worden de hele dag door vermaakt. Deze kindercampings bieden veel faciliteiten zoals een overdekt zwembad en entertainment. Er rijdt amper tot geen verkeer (toezicht). In de buurt zijn er diverse attractieparken en dierentuinen voor nog meer plezier.

  • Animatieteam: mascottes, verkleedpartijtjes of dansshows.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met een ondiep gedeelte.
  • Speeltuinen: een mooie grote ruimte met diverse klim- en speeltoestellen.

Veel gezochte camping eigenschappen

  • Camping aan het strand: heerlijk genieten aan de kust tijdens warme zomerdagen.
  • Camping aan het water: lekker spelen in de rivier of het meer.
  • Campings in het bos: heerlijk genieten in een natuurrijke omgeving.
  • Honden toegestaan: samen met de hond op vakantie.
  • Kleinschalige minicamping: Bijzondere plekjes waar je het overzicht houdt.
  • Gemeente camping: onderhoud en exploitatie van het park wordt gedaan door de gemeente.
  • 4- en 5-sterren camping Giens: ruim opgezet, luxe en schone sanitair.

Gemiddelde prijs kampeerplek Giens

Wil je een indicatie van de verwachte tarieven van een kampeerplek in Provence-Alpen-Cote-D-Azur? Hieronder vind je de gemiddelde (overnachting) prijs (per dag/nacht). Je leest op deze site ook uitgebreide info over kampeerplekken in Grimaud, Pont-de-Crau, La Roque-d’Anthéron en Bayern.

Normale staanplaats€25,75
Luxe 5-sterren kampeerplek€46,25
Trekkers-pek€18,50
Glamping (ingerichte tent)€55,50
Mobile Home€72,50
Vakantiehuisje€85,25
Normale kosten campingvakantie in Giens april 2024 (indicatie)

Lijst met beschikbare vakantieparken

Onderstaand bekijk je het huidige aanbod met vakantieparken en ANWB campings in Giens. Klink op een van de links voor alle info. Bekijk ook meer informatie over Kamperen in Spanje.

Vind de actuele camping-aanbiedingen in Giens

Vind de scherpe last minute deals met vertrek binnen een paar weken

De meest gekozen boekingssites voor last minute Giens camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Filter eenvoudig op duizenden kampeerlocaties.
  • Vacanceselect: De glampingspecialist van Nederland.
  • Eurocampings / ACSI: Uitgebreide informatie over bijna 10.000 campings in Europa.
  • Allcamps: Meer dan 900 campings in 10 landen.
  • Suncamp Holidays: Gratis wijzigen tot 2 maanden voor aankomst.
  • ROAN: Service en kwaliteit staan voorop bij deze reisorganisatie.
  • Eurocamp: Groot aanbod unieke bungalows passend in de omgeving.
  • Rent-a-Tent: Super-de-luxe stacaravans aan de kust of het water.
  • Vacansoleil: Parken met top-entertainment, zwembaden en animatie.
  • Populaire campingketens: je kunt ook direct een boeking plaatsen bij een keten zoals Orbitur, LeadingCampings, Sandaya, Flower Campings, First Camp, Aquadis Loisirs en Campéole campings, Ciela Village, Villagi Gran Vacanze, Qualité campings, Capfun, Huttopia.

Het verwachte weer in Giens, Frankrijk

In deze omgeving heerst een zeeklimaat. Een aanbevolen reisperiode is mei, juni en september. De jaartemperatuur is gemiddeld 17 graden celsius °C. juli is de meest warme maand met 28 graden °C. De maand januari is flink kouder met gemiddeld 9 graden °C. In onderstaande paragraaf vind je het actuele weerbericht voor de komende week.

Weersvoorspellingen april 2024


Waar moet ik rekening mee houden als ik wil kamperen?

Wat is de beste plek voor goedkope kampeervakanties in Giens reserveren?

In deze streek zijn er veel kleine voordelige campings. Niet al te veel luxe, maar wel alle basisfaciliteiten. Doorgaans kan je direct boeken via de website van de betreffende camping. Andere populaire boekingssites zijn ANWB, Camping.eu, Campingdirect.com, Campings.nl, ACSI Eurocampings, Airbnb. Alternatieve tips om te besparen: reserveer buiten het hoogseizoen en kijk welke vroegboekkortingen of last-minute deals er zijn bij Corendon, Suntip, D-Reizen, Prijsvrij, Sunweb, Vakantiediscounter.

Wat betaal ik voor een kampeerplek?

Een doorsnee camping overnachting in Giens kost circa €25,75 per staplek. Ga je voor een kleine plek? Dan kost het zo’n €18,50 per staplek. Voor een XL-staplek betaal je gemiddeld €46,25 per nacht. Verblijven in een wellness huisje, strandhuisje, lodge, stacaravan, vakantieboerderij, boomhut kost al gauw het driedubbele. De zomermaanden juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als kerstvakantie, voorjaarsvakantie, zomervakantie, meivakantie en een weekend of midweek als kerst, hemelvaart, pinksteren, pasen (feestdagen) kunnen qua prijs ook flink hoger zijn.

Kamperen met kinderen in Giens: hoe vind ik een geschikt park?

Kamperen met kinderen is iets wat je zeker eens moet doen. Er zijn diverse zaken die je aandacht nodig hebben. Selecteer een park waar geen auto’s mogen rijden. Kinderen vinden het belangrijk om te kunnen beschikken over: zwembad, animatie, theatershows, speeltoestellen. Ook heel handig: Wifi (draadloos internet), sanitaire faciliteiten en genoeg plekken met schaduw.

Kamperen in Provence-Alpen-Cote-D-Azur met hond: wordt dat toegestaan?

Op vakantie met een eigen accommodatie? Op een hondencamping in Giens is een hond ook toegestaan. Het is dan toegestaan om 1 of 2 honden mee te nemen. De hond mag niet vrij rondlopen maar dient aangelijnd te zijn. Houd rekening met extra kosten voor een hond of kat. Er zijn ook steeds meer hondvriendelijke campings. Jouw huisdier geniet hier van onder andere een hondendouche, strand, fijne uitlaatplekjes en wandelgebieden.

Wat zijn bezienswaardigheden in de buurt?

Dit gebied is rijk aan veel geschiedenis en uitjes. Ga voor avontuur of check een van de vele bezienswaardigheden in Giens. Perfect voor jonge stellen en ook gezinnen met (jonge) kinderen. In de omgeving vind jij veel natuur. Ontdek de lokale mensen en ervaar de plaatselijke gewoontes. Je vindt hier ook veel cultuur en kerken. Ga buiten de gebaande paden en probeer een van de vele leuke horeca (restaurants). De Franse inwoners laten je direct thuisvoelen.

Plaats een reactie