anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Ploumanach

Lekker vakantie vieren op een heerlijke camping in Ploumanach (Bretagne, Frankrijk)? Je kunt genieten en rondfietsen in deze unieke omgeving / bestemming. Lekker erop uit met een tent, caravan, vouwwagen of camper is niet duur. Je vindt al een prima plek vanaf €19,00 per nacht. Peuters en jonge kinderen houden van kamperen. Geen zin in gedoe? Een huisje of stacaravan is ook zeker een aanrader. Op dit platform delen we duidelijke adviezen over de best beoordeelde campings en de optionele kosten. Ook vergelijk je via deze site de beste aanbieders van campingvakanties.

  • Ploumanach is een veelzijdig gebied in de rustgevende regio Côte d’Armor.
  • In deze buurt boek je heel veel familiecampings die diverse faciliteiten (zoals een zwembad) aanbieden maar ook de meer rustige locaties. Als voorbeeldcamping kunnen we noemen: Camping Sandaya Le Ranolien.
  • De totale afstand vanaf Utrecht bedraagt zo’n 664 kilometer.
  • De standaard prijs voor een campingplek is +/- €26,25 voor 1 dag.

Kamperen in Ploumanach: de mooiste campings boeken doe je zo

De aankomende vakantieperiode heerlijk tot rust komen op een aantrekkelijke camping in de buurt van Ploumanach? Kamperen in Côte d’Armor (Frankrijk) is altijd een goed idee! In en rondom deze plek heb je de keuze uit een veelzijdig aanbod. Denk aan geweldige gezinscampings die diverse faciliteiten (zoals een zwembad) aanbieden of een kleine en landelijke kampeerplaats (Camping key). Middels onderstaande keuzehulp nemen we je stap-voor stap mee door het boekingsproces.

Stappenplan: een goedkope camping in Ploumanach boeken

  1. Maak een keuze uit de kampeerplekken en accommodaties

    Veel mensen gaan kamperen met een tent. Wil je iets meer comfort? Dan kan je ook kiezen voor de caravan, vouwwagen of camper. Een tent is de goedkoopste optie. Een caravan (en zeker een camper) biedt het ultieme comfort maar is wel duurder. Soms is het interessant om een tweedehands te kopen, maar je kunt beter eerst iets huren om te kijken of het iets voor je is.

  2. Wensen inventariseren

    Kampeerplaatsen in Ploumanach zijn er in overvloed. Van kleine campings met geen tot weinig basisvoorzieningen tot de grote campings en vakantieparken met alle faciliteiten zoals fitness en een sauna of hottub. Inventariseer jouw wensen. Zijn er jonge kids bij? Bekijk dan ook of er iets wordt aangeboden zoals een buitenspeeltuin en een kinderbad.

  3. Campings bekijken, vergelijken en boeken

    Je kunt nu gericht zoeken naar kampeerplekken. In ons overzicht vind je al een voorzetje. Populaire boekingssites zijn ACSI, Vacanceselect, Allcamps, Suncamp, ANWB en ROAN, Eurocamp, Rent-a-Tent, Booking.com, Vacansoleil, Campings.nl. Daarbij kan je alle informatie bekijken en een boeking plaatsen op de website van de aanbieder. Tip: bekijk eerst de reviews op Tripadvisor en Zoover van Nederlanders die hier al eens geweest zijn. Veel nuttige info bekijk je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Je inpaklijst samenstellen

    Het is slim om eerst een paklijst te maken. Zorg voor: kampeerlamp, luchtbed, campingstoelen en tafeltje, bestek en servies, slaapzak. Pak ook comfortabele kledij en een warme jogginbroek en truien. Andere spullen voor je inpaklijst: grondzeil en scheerlijnen, persoonlijke verzorgingsproducten, medicijnen, medicijnen.

  5. Laatste check en reisvoorbereiding

    Analyseer de actuele route voor een goede indicatie van de reistijd. Zorg dat je om de 2 uur even 15 minuten pauze neemt. Kies je voor snelle routes of toeristische wegen? Controleer ook tot hoe laat je kunt inchecken.

camping-ploumanach-frankrijk

Suggesties voor kamperen in Ploumanach

Dit is een fantastisch gebied in Bretagne (Frankrijk). Deze locatie is gelegen op 664 kilometer (op basis van Utrecht als startpunt). Een populaire stad (tevens hoofdstad) is Parijs. In dit land wonen ongeveer 60 miljoen mensen. De meeste mensen spreken hier Frans en de huidige valuta is de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Handige info voor kampeerders: Wild kamperen is deels toegestaan. Op de meeste snelwegen wordt tol geheven. In bepaalde grote steden heb je een milieuvignet nodig. Een telefoonnummer begint met +33, de elektriciteit is 230 Volt. Elektrische apparaten werken met stekker-soort C + F. Bij calamiteiten bel je 112. De kentekencode van een rijdend voertuig begint met F en de lokale tijdzone is UTC+02.

LandFrankrijk
RegioCôte d’Armor
PlaatsPloumanach
Gem. temperatuur17 graden
Wild kamperen mogelijk?Deels toegestaan
Vignet kopenNee
TolwegenJa
Lokale taalFrans
BetaalmiddelEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)531 km
Reistijd (vanaf Utrecht)664 km (+/- 7,5 uur)
Gemiddelde kosten camping€26,25
Beschikbare campingCamping Sandaya Le Ranolien

Vakantiegids: een kampeerplek die past bij jouw wensen en budget

In Ploumanach kamperen is iets wat je zeker eens moet doen. Een paar dagen op pad met de camper, caravan, tent of vouwwagen geeft een heerlijk gevoel van vrijheid. Genieten van dezelfde luxe als thuis? Boek dan een glamping of volledig ingerichte accommodatie zoals een luxe vakantiehuisje.

Kies een staanplaats in Ploumanach voor jouw eigen caravan of tent

Een betaalbare keuze voor vakantie in Ploumanach beleven is de losse staplek. Je kunt hier staan met een tent, caravan, camper of vouwwagen. Elke kampeer-accommodatie heeft unieke eigenschappen (voordelen). Hierna vertellen we daarover meer.

  • Kamperen in een tent: Een tent is gunstig geprijsd, is snel op te zetten en biedt slaapruimte en opslagruimte. Handig zijn bijvoorbeeld de daktent, pop-up tent, piramide tent, belltent. Daarnaast is de campingplaats p/nacht ook goedkoper. Je moet wel investeren in wat kampeerspullen. Je ligt dicht op de grond waardoor warme kleren en slaapzak geen overbodige luxe zijn. Je bent daarnaast ook volledig weersafhankelijk.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is voordeliger in aanschaf dan een caravan en je hebt lekker veel ruimte. Je slaapt niet op de grond. Houd rekening met stallingskosten en dat het opzetten wat oefening vergt.
  • Caravan: Een privé caravan kun je inrichten zoals jij dat wilt, maar kost al wel snel €1.500 per jaar. Let op: er gelden speciale verkeersregels. Verder heb je een geschikte auto nodig met trekhaak (soms met rijbewijs E).
  • Camper: Een camper maakt het mogelijk om overal te verblijven. Het is een auto en hotelkamer in 1! Perfect als je snel uitgekeken bent op een plek. Een camper is wel een enorme investering. Het is daarom verstandig om eerst iets te huren.

Glamping (ingerichte tent)

De betekenis van Glamping is: kamperen met een luxe beleving. Je hoeft zelf niets meer mee te nemen, je geniet van een goed matras en er zit meestal ook een wc en badkamer in. Zeker een aanrader als je nog nooit op een camping bent geweest. Glamping in Ploumanach is dus een aanrader als je wel het kampeergevoel wilt, maar niet wilt inleveren op luxe.

  • Glamping biedt het comfort van een hotel, maar dan in de natuur.
  • Altijd met goed kookfaciliteiten en privé sanitair.
  • De kosten zijn behoorlijk hoger t.o.v. een eigen tent of caravan.

Kindvriendelijke camping reserveren?

Ga naar de mooiste campings met animatie, zwembad en speeltuin.

Vakantiehuisje voor de hele familie

Een deel van de grote campings kunnen vaak ook bungalows aanbiedingen. Vaak is er een apart gedeelte met chalets, stacaravans, tiny houses, vakantiehuisjes, groepsaccommodaties, hutten. Ideaal voor een weekendje of week met familie of vrienden. Op een mooi plekje in het groen en luxe voorzieningen als koffie- en theevoorzieningen, een keukentje & doorgaans ook een douche / bad combinatie.

  • Een ruim huisje op een heerlijke locatie (stacaravan huren in Ploumanach).
  • Keuze uit onder andere een accommodatie zoals mobil home, stacaravan, tiny house, chalet, vakantieboerderij, vakantiebungalow.
  • Ga je liever op vliegvakantie? Je kunt vliegen op luchthavens zoals: Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD).

Kindvriendelijke camping Ploumanach: erop uit met het hele gezin

Een gezinscamping wordt veel geboekt door families met 1 of meerdere kinderen jonger dan 12 jaar. De kinderen hebben genoeg te doen. Op kindercampings kom je faciliteiten tegen als een speelhal en sportmogelijkheden. Auto’s mogen alleen bij aankomst en vertrek op het park. Binnen een uur rijden vind je vaak ook dierenparken en themaparken voor extra plezier.

  • Animatieteam: samen dansen, knutselen en sporten.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met een ondiep gedeelte.
  • Speeltuin: een indoorspeeltuin voor kinderen.

Zoek op thema

  • Camping aan het strand: ultiem ontspannen met een staanplaatst aan de kust.
  • Camping aan het water: lekker spelen in de rivier of het meer.
  • Campings in het bos: heerlijk genieten van het buitenleven.
  • Honden toegestaan: campings waar je 1 of 2 honden per plek mag meenemen.
  • Kleinschalige minicamping: Lekker rustig, natuurlijk gelegen.
  • Gemeente camping: goedkope staplekken waar de gemeente eigenaar is.
  • 4- en 5-sterren camping Ploumanach: wanneer het een beetje extra luxe mag zijn.

Prijsindicatie kampeerplek Ploumanach

Meer weten over de doorsnee tarieven van een kampeerplek in Bretagne? In de onderstaande tabel check je de gemiddelde (overnachting) prijs (per 24 uur). Op onze site vind je ook prijzen in Bréville-sur-Mer, Saint-Symphorien-le-Valois, Corcieux en Côte d’Or.

Normale staanplaats€26,25
Luxe 5-sterren campingplaats€47,50
Budget-staanplaats€19,00
Glamping (ingerichte tent)€57,00
Stacaravan€74,25
Luxe huisje€87,50
Gemiddelde kosten campingvakantie in Ploumanach april 2024 (indicatie)

Lijst met beschikbare vakantieparken

In de lijst hieronder vind je het regionale campingaanbod met onder andere ANWB campings in Ploumanach. Selecteer een van de parken voor informatie en ervaringen. Je kunt hier ook meer lezen over Kamperen in Griekenland.

Boek de beste camping-aanbiedingen in Ploumanach

Bekijk interessante last-minute deals voor de mooiste kampeerplekken

De beste boekingssites voor last minute Ploumanach camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Geïnspecteerd door ANWB met europese service.
  • Vacanceselect: De mooiste kampeerlocaties en vakantieparken in de EU.
  • Eurocampings / ACSI: Kies uit meer dan 9400+ locaties in Europa.
  • Allcamps: Vind uw ideale campingvakantie in Europa met hulp van de klantenservice.
  • Suncamp Holidays: Gratis wijzigen tot 2 maanden voor aankomst.
  • ROAN: Altijd voldoende aanbod in de grote vakantieperiodes.
  • Eurocamp: De beste parken in de mooiste streken van Europa.
  • Rent-a-Tent: Comfortabel kamperen zonder zorgen.
  • Vacansoleil: Ruim 500 parken op de allermooiste plekjes in Europa.
  • Reserveren bij de campingketen: ook kan je direct online boeken bij ketens als Aquadis Loisirs, LeadingCampings, First Camp, Alannia, Orbitur, Sandaya en bijvoorbeeld Capfun, Ciela Village, Villagi Gran Vacanze, Qualité campings, Campéole campings, Yelloh! Village.

Het verwachte weer in Ploumanach, Frankrijk

Je verblijft hier in een zeeklimaat. De beste reistijd is mei, juni en september. Gemiddeld ligt de temperatuur hier op 17 graden celsius °C. juli is een hete maand met gemiddeld 28 graden °C. De maand januari is wat kouder met 9 graden celsius. In onderstaande paragraaf verstrekken we de weerberichten voor de aanstaande zeven dagen.

Weersvoorspellingen april 2024


Alles wat je moet weten over kamperen

Wat is de beste plek voor goedkope kampeervakanties in Ploumanach boeken?

In en rondom deze plek tref je her en der wel wat kleine budget campings. Weinig luxe, maar een fijn kampeerterrein met enkel de basics. Voor een scherpe prijs kan je direct boeken via de campinghouder zelf. Alternatieve boekingssites zijn bijvoorbeeld ACSI Eurocampings, Camping.eu, ANWB, Campingdirect.com, Campings.nl, Airbnb. Liever minder betalen? Tips: vermijd het hoogseizoen en houd last-minute deals / vroegboekkorting in de gaten bij Sunweb, Prijsvrij, Tui, Suntip, D-Reizen, Corendon.

Wat betaal ik voor een kampeerplek?

Een gewone camping overnachting in Ploumanach kost plus minus €26,25 per staplek. Overnacht je op een kleinschalige camping? Reken dan op zo’n €19,00 per plek. Voor een ruime staplek op een A-locatie moet je qua kosten rekenen op zo’n €47,50 per plek. Het slapen in een vakantieboerderij, wellness huisje, strandhuisje, ingerichte tent, lodge, boomhut is qua dagtarief wel duurder. Het hoogseizoen juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als meivakantie, kerstvakantie, herfstvakantie, voorjaarsvakantie en weekenden of midweken zoals pinksteren, hemelvaart, oud en nieuw, kerst (feestdagen) zijn soms ook behoorlijk duurder.

Kamperen met kinderen in Ploumanach: wat zijn jullie tips?

Veel ouders vinden het heerlijk om te kamperen met kinderen. Maar houd wel rekening met een aantal zaken. Vraag even na hoe het zit met auto’s op het park Daarnaast is het handig om te informeren naar: theatershows, zwembad, speeltoestellen, binnenspeeltuin. Andere praktische zaken: Wifi (draadloos internet), sanitaire voorzieningen voor kinderen en voldoende bomen voor genoeg schaduw.

Kamperen in Bretagne met hond: is dat toegestaan?

Op vakantie met een eigen accommodatie? Op een hondencamping in Ploumanach kan je de hond gewoon meenemen. Wel geldt er een maximum van 1 of 2 hondjes per plek. Alleen aangelijnde honden zijn welkom. Houd rekening met extra kosten voor een hond of kat. Sommige plekken profileren zich zelfs als hondvriendelijke campings. Zij hebben zelfs extra faciliteiten voor huisdier als lekkere wandelgebieden en uitlaatplekken of zelfs een hondenstrand.

Wat zijn bezienswaardigheden in de buurt?

Deze bestemming heeft voor ieder wel wat te bieden. Er zijn talloze actieve mogelijkheden en bezienswaardigheden in Ploumanach. Uitermate geschikt voor stelletjes en ook gezinnen met (jonge) kinderen. Hier heb je prachtige flora en fauna. Kies een fiets- of wandelroute en ga erop uit. Je vindt hier ook veel cultuur en schitterende bouwwerken. Probeer ook eens de landelijke keuken bij de plaatselijke horeca (restaurants). De Franse inwoners zijn erg aardig en gastvrij.

Plaats een reactie