anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Merville-Franceville

Lekker ontspannen op een prachtige camping in Merville-Franceville (Laag-Normandie, Frankrijk)? Het is hier ontzettend genieten in het prachtige omliggende landschap. Een plekje reserveren voor een tent, camper, caravan of vouwwagen is heel betaalbaar, dit kan al voor slechts €17,50 voor een overnachting. Kinderen zijn dol op de camping! Het huren van een huisje, mobil home of stacaravan behoort ook tot de opties. Op dit platform geven we uitgebreide details over het aanbod met lokale campings en de optionele kosten. Daarnaast vergelijk je online betrouwbare sites om te boeken.

  • Merville-Franceville is een populaire vakantiebestemming in de rustgevende regio Calvados.
  • In deze vakantieregio boek je exclusieve familiecampings volop animatie en zwembaden maar ook fijne en rustige (boeren)campings. Een vaak gekozen camping is Camping Les Peupliers.
  • De afstand die je moet rijden (vanaf Utrecht) is circa 609 km.
  • De gemiddelde prijs voor een kampeerplek is ongeveer €24,25 p/nacht.

Kamperen in Merville-Franceville: de mooiste campings boeken doe je zo

Deze zomer heerlijk kamperen op een plaatselijke camping in de buurt van Merville-Franceville? Kamperen in Calvados (Frankrijk) zal je zeker verrassen! Daar bieden ze je diverse soorten campings. Het gaat om luxe gezinscampings met (binnen)zwembad of juist meer kleinschalige boerencampings (Camping key). In het stappenplan dat je hieronder leest verstrekken we info over het vinden en boeken van een staplek.

Snel een goedkope camping in Merville-Franceville boeken

  1. Kampeer-accommodatie kiezen

    Kamperen doen veel mensen met een tent. Voor iets meer comfort heb je ook de camper, caravan of vouwwagen. Tarieven voor een tent zijn laag (ook in het hoogseizoen). Een camper of caravan biedt meer luxe maar hiervoor zul je dieper in de buidel moeten tasten. Soms is het interessant om een tweedehands te kopen, of eventueel eerst iets huren.

  2. Wensen inventariseren

    Kampeerplaatsen in Merville-Franceville zijn er in overvloed. Van kleine campings met standaard sanitair en basisvoorzieningen tot de grote campings en luxueuze parken met alle faciliteiten zoals een binnenzwembad en een beautysalon. Stel een lijstje op met alle belangrijke voorzieningen. Zijn er jonge kids bij? Bekijk dan ook wat er allemaal wordt aangeboden rondom een indoor speeltuin en een zwembad met glijbaan.

  3. Vergelijk campings en reserveer een plek

    Het zoeken naar kampeerplekken kan nu echt beginnen. In ons overzicht helpen we je al een beetje op weg. Veel gebruikte boekingssites zijn Eurocampings, ACSI, Suncamp, Vacanceselect, Allcamps en Booking.com, Campingdirect.com, Rent-a-Tent, Vacansoleil, Campings.nl, Eurocamp. Tevens kan je ook een reservering doen op de website van de aanbieder. Check altijd wel reviews en oordelen op Tripadvisor en Zoover van mensen die eerder op deze plek zijn geweest. Praktische tips vind je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Benodigdheden voor kamperen

    Stel altijd een inpaklijst samen. Zo moet je niet vergeten de volgende spullen te pakken: campingstoelen en tafeltje, slaapzak, bestek en servies, bbq of skottelbraai, luchtbed. Pak ook goede kledij, ook voor de koude nachten! Denk daarnaast ook aan zaken als: spelletjes, medicijnen, tentharingen en tenthamer, koelkast of koelbox.

  5. Bekijk de route en wegwerkzaamheden

    Vraag de actuele route-informatie op om te zien hoe lang je onderweg bent. Zorg dat je om de 2 uur even 15 minuten pauze neemt. Je kan kiezen voor de snelste weg of een mooie toeristische route. Kijk op de boekingsbevestiging tot hoe laat je mag inchecken.

camping-merville-franceville-frankrijk

Details over kamperen in Merville-Franceville

Dit is een populaire bestemming in Laag-Normandie (Frankrijk). Het ligt zo’n 609 kilometer (op basis van Utrecht als startpunt). Dit land kent de prachtig hoofdstad Parijs. Totaal wonen er in dit land +/- 60 miljoen geregistreerde mensen. De lokalen spreken hier Frans en de gebruikte valuta is de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Hier volgt nog wat specifieke informatie voor kampeerders: Wild kamperen is deels toegestaan. Op de meeste snelwegen wordt tol geheven. In bepaalde grote steden heb je een milieuvignet nodig. De landcode is +33, de elektriciteit is 230 Volt. Elektrische apparaten werken met stekker-soort C + F. In het geval van nood bel je 112. De kentekencode van een rijdend voertuig begint met F en de nationale tijdzone is UTC+02.

LandFrankrijk
RegioCalvados
PlaatsMerville-Franceville
Gemiddelde temp.17 graden celcius
Wild kamperen toegestaan?Deels toegestaan
Vignet nodigNee
TolwegenJa
Nationale taalFrans
GeldEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)487 km
Reistijd (vanaf Utrecht)609 km (+/- 6,5 uur)
Gemiddeld dagtarief camping€24,25
Camping-suggestieCamping Les Peupliers

Vakantiehulp: kies een kampeerplek of accommodatie

In Merville-Franceville kamperen kan je op veel plekken doen. Overnachten met een eigen vouwwagen, caravan, tent of camper is ontzettend gaaf. Of kies voor gemak: een glamping of volledig ingerichte accommodatie zoals een mooi vakantiehuisje.

Kies een staanplaats in Merville-Franceville met tent, vouwwagen, caravan of camper

Een zeer voordelige optie van vakantie in Merville-Franceville is het zoeken naar een privé staplek. Je geniet van de ultieme vrijheid met jouw eigen tent, vouwwagen, caravan of camper. Elk type heeft pluspunten en negatieve punten. In het gedeelte hieronder leggen we je alles uit.

  • Kamperen met tent: Een tent is er goedkoop, je kunt hem makkelijk in de auto meenemen en ze zijn er in veel verschillende soorten en maten. Veel gekozen modellen zijn de pop-up tent, vis-à-vis tent, opblaasbare tent, koepeltent. De campingplaats is minder duur dan bijv. een caravan of vouwwagen. Je moet natuurlijk wel zorgen voor alle kampeerspullen. Het heeft weinig isolatie waardoor het sneller koud is. Je hebt natuurlijk ook geen eigen sanitaire voorzieningen.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is voordeliger in aanschaf dan een caravan en het biedt verrassend veel ruimte. Je hoeft geen bijzondere grote auto te hebben. Natuurlijk moet je wel stallingskosten betalen en als je de eerste keer gaat reizen moet je de instructies goed lezen.
  • Caravan: Een caravan neem je heel snel overal mee naartoe, maar de aanschafprijzen zijn minder aantrekkelijk. Regel vooraf al de mogelijkheid om je wagen te stallen in de winter. Zeker in het begin is rijden met een caravan best even wennen (wij raden rijbewijs E aan).
  • Camper: Een eigen camper geeft je het ultieme vrijheidsgevoel. Je kan overal naartoe rijden en verblijven. Ideaal voor kampeerders die elke nacht ergens anders willen staan. Maar het is niet goedkoop: je betaalt al snel €40.000. Het is dan ook slim om eerst een keer een camper te huren.

Wat je moet weten over glamping (ingerichte tent)

Glamping betekent kamperen met een vleugje luxe. Je hoeft niet op pad met een volgeladen auto, de bedden zijn erg goed en je hebt lekker veel privacy met eigen sanitaire voorzieningen. Heel erg geschikt voor de onervaren kampeerder. Glamping in Merville-Franceville wordt dan ook aanbevolen als je houdt van het campinggevoel en de luxe.

  • Glamping betekent luxe kamperen terwijl je in de natuur bent.
  • Vaak met eigen sanitaire voorzieningen en keuken.
  • Deze vorm van luxe kamperen is wel een stuk duurder.

Op vakantie naar een kindvriendelijke camping?

Ga naar de meest gezellige campings met speeltuin, zwembad en animatie.

Informatie over vakantiehuisjes

De grote campings hebben ook heerlijke bungalows voor grote en kleine groepen. Verspreid over het kampeerterrein staan stacaravans, chalets, hutten, tiny houses, bungalows, groepsaccommodaties. Perfect voor een weekend met vrienden of familie. Het biedt veel comfort en je hebt alle faciliteiten zoals een kookgedeelte en tevens sanitaire voorzieningen als een wc en bad.

  • Een lekker comfortabel huisje midden in de natuur (stacaravan huren in Merville-Franceville).
  • De volgende accommodatie zijn beschikbaar: mobil home, chalet, stacaravan, vakantiebungalow, vakantieboerderij, appartement.
  • Ga je met het vliegtuig? Er zijn diverse luchthavens zoals Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD).

Kindvriendelijke camping Merville-Franceville: erop uit met het hele gezin

Zo’n gezinscamping is een uitkomst voor families met kids in de leeftijd van 3 t/m 12 jaar. De kinderen worden de hele dag door vermaakt. De meeste kindercampings bieden onder andere: kinderanimatie en workshops. Vaak is het park ook autoluw. In de direct omgeving zijn er diverse speelhallen, klimbossen en attractieparken voor een leuke dag uit.

  • Kidsclub / animatie: samen dansen, knutselen en sporten.
  • Camping met Zwembad: een peuterbad en subtropisch binnenzwembad.
  • Speeltuin: samen met je kleintje op ontdekking op de speeltoestellen.

Zoek op ligging of thema

  • Camping aan het strand: ontdek de kustregio, de beach en de natuur.
  • Camping aan het water: lekker spelen in de rivier of het meer.
  • Campings in het bos: de meest magische manier om te kamperen.
  • Honden toegestaan: speciale locaties voor honden.
  • Kleinschalige minicamping: Lekker rustig, natuurlijk gelegen.
  • Gemeente camping: beperkt commerciële kampeerlocaties in bezit van gemeenten.
  • 4- en 5-sterren camping Merville-Franceville: voor een luxe vakantiebeleving en onvergetelijke ervaringen.

Verwachte prijs kampeerplek Merville-Franceville

Wil je een indicatie van de gemiddelde prijs van een kampeerplek in Laag-Normandie? In het onderstaande overzicht verstrekken we de gemiddelde (overnachting) tarieven (per 24 uur). Check ook de prijzen in Arrigny, Houlgate, Châlons-en-Champagne en Pas-de-Calais.

Basis staanplaats€24,25
Luxe 5-sterren campingplek€43,75
Voordeel-plek€17,50
Ingerichte tent (Glamping)€52,50
Mobile Home€68,50
Chalet€80,75
Gemiddelde tarieven campingvakantie in Merville-Franceville april 2024 (indicatie)

Vergelijk beschikbare vakantieparken

Hieronder kan je doorklikken naar het lokale campingaanbod met populaire parken en ANWB campings in Merville-Franceville. Kies een van de parken voor meer informatie en prijzen. Of lees uitgebreide informatie over Luxe camping.

De meest aantrekkelijke camping-aanbiedingen in Merville-Franceville

Zoek de goede last minute deals voor de mooiste kampeerplekken

Overzicht boekingssites voor last minute Merville-Franceville camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Vind unieke locaties en accommodaties in de EU.
  • Vacanceselect: Al 35 jaar ervaring op het gebied van vakanties.
  • Eurocampings / ACSI: Een van de grootste aanbieders van Europa op gebied van kamperen.
  • Allcamps: De specialist in luxe kampeervakanties in 10 Europese landen.
  • Suncamp Holidays: Alle campings liggen aan een strand of hebben een mooi zwembad.
  • ROAN: Groot aanbod aan kindvriendelijke (en tiener) parken.
  • Eurocamp: Ideaal voor vakanties met kinderen (baby’s) en gezinnen.
  • Rent-a-Tent: Standaard met Nederlandstalige gastheer- en vrouw.
  • Vacansoleil: 7 dagen per week aankomst en vertrek mogelijk.
  • Bekende campingketens: indien gewenst kan je ook direct boeken bij ketens als Flower Campings, Orbitur, Alannia, First Camp, Aquadis Loisirs, Sandaya en tevens Yelloh! Village, Campéole campings, Capfun, Huttopia, Villagi Gran Vacanze, Ciela Village.

Het weer in Merville-Franceville, Frankrijk

Je verblijft hier in een zeeklimaat. Een aanbevolen reisperiode is mei, juni en september. Het jaarlijkse gemiddelde (temperatuur) ligt op 17 graden °C. juli is gemiddeld gezien de warmste maand met 28 °C. Een gemiddelde dag in januari is het koudst met 9 °C. In het volgende blok delen we de weersverwachtingen voor de komende 7 dagen.

Weersvoorspellingen april 2024


Verschillende vragen en antwoorden over kamperen

Wat is de beste plek voor goedkope kampeervakanties in Merville-Franceville opzoeken?

Nabij deze plek boek je diverse kleine betaalbare campings. Weinig luxe, maar een fijn kampeerterrein met enkel de basics. Direct boeken? Dan kan dat via het telefoonnummer op de website. Je kunt ook boeken bij ACSI Eurocampings, Campingdirect.com, Campings.nl, ANWB, Airbnb, Booking.com. Voordeliger boeken? Tip: ga niet midden in het hoogseizoen en kijk welke vroegboekkortingen of last-minute deals er zijn bij Sunweb, Suntip, D-Reizen, Prijsvrij, Corendon, Tui.

Wat betaal ik voor een kampeerplek?

Een normale camping overnachting in Merville-Franceville kost ongeveer €24,25 per nacht. Kies je voor een kleine (boeren)camping? In dat geval betaal je circa €17,50 per staanplaats. Voor een meer luxe standplaats betaal je gemiddeld €43,75 per plek. Een verblijf in een lodge, vakantieboerderij, ingerichte tent, boomhut, strandhuisje, stacaravan is behoorlijk duurder. De zomermaanden (juni, juli, augustus en september), schoolvakanties als herfstvakantie, voorjaarsvakantie, kerstvakantie, meivakantie en een weekend of midweek zoals pasen, hemelvaart, oud en nieuw, kerst (feestdagen) zijn vaak ook duurder.

Kamperen met kinderen in Merville-Franceville: hoe vind ik een geschikt park?

Kamperen met kinderen is een groot feest. Er zijn diverse zaken die je aandacht nodig hebben. Kijk allereerst of de camping autoluw of autovrij is. Belangrijke faciliteiten zijn: zwembad, trampolines, theatershows, kidsclub. Informeer ook naar Wifi (draadloos internet), toilet en wastafels op loopafstand en genoeg schaduwrijke plekjes om te zitten.

Kamperen in Laag-Normandie met hond: hoe werkt dat?

Op pad met jouw eigen tent of caravan? Op een hondencamping in Merville-Franceville mag je jouw viervoeter meenemen. Meestal maximaal 1 of 2 honden per kampeerplek. Uiteraard moet de hond aangelijnd zijn. Er kan een toeslag worden gerekend voor een hond of kat. Sommige plekken profileren zich zelfs als hondvriendelijke campings. Zij hebben zelfs extra faciliteiten voor huisdier als heerlijke wandelgebieden, uitlaatplekken en een hondendouche.

Welke excursies kan ik doen?

Dit gebied is rijk aan veel geschiedenis en uitjes. Er zijn talloze actieve mogelijkheden en bezienswaardigheden in Merville-Franceville. Ideaal voor ouderen en gezinnen met kids. In deze streek vind je natuurgebieden. Geniet op rustige plekken of zoek de drukte op in de centrums. Je vindt hier ook veel cultuur en historische plekken. Vergeet ook niet de gespecialiseerde horeca (restaurants). De Franse mensen zijn bijzonder gemoedelijk.

Plaats een reactie