anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Bagnoles-de-l’Orne

Een staanplaats huren op een grote of kleine camping in Bagnoles-de-l’Orne (Laag-Normandie, Frankrijk)? Het is hier heerlijk vertoeven in het prachtige omliggende landschap. Overnachten in je eigen tent, caravan, vouwwagen of camper is niet bijzonder prijzig en is al mogelijk vanaf €18,75 voor 1 dag/nacht. Peuters en jonge kinderen houden van kamperen. Liever niet alles meeslepen? Een stacaravan, mobil home of huisje geeft net even wat meer comfort. Op deze camping-website check je duidelijke details over de beschikbare campings en een prijsindicatie. Daarnaast vergelijk jij snel goede sites om te boeken.

  • Bagnoles-de-l’Orne is een veelzijdig gebied in het natuurrijke Orne.
  • In deze omgeving bieden ze overweldigende familiecampings met animatie, zwembad en restaurants maar ook kleinschalige plekken. Een populaire camping is Camping De La Vée.
  • De afstand vanaf Utrecht is plus minus 696 km.
  • De standaard prijs voor een kampeerplaats is +/- €26,00 voor 1 dag.

Kamperen in Bagnoles-de-l’Orne: de leukste campings boeken

Wil je graag heerlijk genieten op een fijne camping in de buurt van Bagnoles-de-l’Orne? Kamperen in Orne (Frankrijk) is altijd een goed idee! In deze regio kun je kiezen uit een ruim aanbod. Het aanbod omslaat o.a. gezellige gezinscampings met (subtropisch) zwembad of een kleine en landelijke kampeerplaats (Camping key). Door middel van het volgende stappenplan vertellen we je in 5 stappen hoe dit werkt.

In vijf stappen een goedkope camping in Bagnoles-de-l’Orne boeken

  1. Het kiezen van een kampeer-accommodatie

    Met de tent op vakantie gaan is erg in trek. Sommige kampeerders geven de voorkeur aan de caravan, vouwwagen of camper. De tent is lekker flexibel en voordelig. Met een camper of caravan ben je minder afhankelijk van het weer maar is wel duurder. Je kan gaan voor een caravan in privé bezit, maar ook een weekje uitproberen.

  2. Welke faciliteiten zijn belangrijk?

    Kampeerplaatsen in Bagnoles-de-l’Orne kom je tegen in veel verschillende categorieën. Van kleine campings met geen tot weinig basisvoorzieningen tot grote campings en exclusieve parken die van alle gemakken zijn voorzien. Denk aan faciliteiten als fitness en een jacuzzi of hottub. Bedenk eerst welke faciliteiten jij belangrijk vindt. Ga je met kinderen? Let dan in het bijzonder op de aanwezigheid van zaken als een buitenspeeltuin en een zwembad.

  3. Campings bekijken, vergelijken en boeken

    Filter nu de kampeerplekken en stel een top 3 samen. In de lijst onderaan deze pagina check je alvast wat nemen. Geschikte boekingssites zijn ACSI, Allcamps, Suncamp, Vacanceselect, Eurocampings en Campings.nl, ROAN, Campingdirect.com, Booking.com, Eurocamp, Rent-a-Tent. Steeds vaker kan je direct meer info opvragen en boeken via de website van de aanbieder. Check altijd wel beoordelingen op Zoover en Tripadvisor van Nederlanders die hier al eens geweest zijn. Of zie de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Inventarislijst kamperen

    Veel kampeerders maken vooraf een paklijst. Wat je hier noteert is onder andere: luchtbed, kampeerlamp, bestek en servies, bbq of skottelbraai, slaapzak. Koop ook goede kleren, een warme trui, een warme broek, en dikke sokken. Andere spullen voor je inpaklijst: persoonlijke verzorgingsproducten, medicijnen, medicijnen, stormlijnen.

  5. Voorbereiden op de reis

    Zoek de snelste route op via google maps voor een goede indicatie van de reistijd. Stelregel is: twee uur rijden, een kwartiertje rust. Vertrek vroeg in de ochtend om spits te vermijden. Kijk op de boekingsbevestiging tot hoe laat je mag inchecken.

camping-bagnoles-de-l-orne-frankrijk

Alles wat je moet weten over kamperen in Bagnoles-de-l’Orne

Dit is een heerlijke plek in Laag-Normandie (Frankrijk). De totale afstand is om en nabij de 696 kilometer (berekend vanaf Utrecht). Een populaire stad (tevens hoofdstad) is Parijs. Het land wordt bewoond door zo’n 60 miljoen geregistreerde mensen. Men praat hier Frans en betalen gaat met de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Belangrijke informatie voor kampeerders: Wild kamperen is deels toegestaan. Op de meeste snelwegen wordt tol geheven. In bepaalde grote steden heb je een milieuvignet nodig. De internationale toegangscode om te bellen is +33, de elektra-spanning is 230 Volt. Men gebruikt hier het stekkertype C + F. Het noodnummer is 112. De kentekencode begint altijd met F en de landelijke tijdzone is UTC+02.

LandFrankrijk
GebiedOrne
PlaatsBagnoles-de-l’Orne
Gem. temperatuur17 graden °C
Wild kamperen?Deels toegestaan
Vignet nodigNee
TolwegenJa
Lokale taalFrans
ValutaEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)557 km
Reistijd (vanaf Utrecht)696 km (+/- 7,5 uur)
Gemiddelde prijzen camping€26,00
Camping-suggestieCamping De La Vée

Keuzehulp: kies een kampeerplek

In Bagnoles-de-l’Orne kamperen kun je op veel manieren doen. Een aantal nachtjes weg met de vouwwagen, camper, tent of caravan is natuurlijk een mooi avontuur. Houd je van een exclusieve vakantie? Ga dan voor een ingerichte glamping tent of een comfortabel vakantiehuisje.

Losse staanplaats in Bagnoles-de-l’Orne met tent, vouwwagen, caravan of camper

De goedkoopste manier van vakantie in Bagnoles-de-l’Orne vieren is het boeken van een losse staplek. Je ontdekt dan de omgeving vanuit jouw eigen tent, caravan, camper of vouwwagen. Elke kampeer-accommodatie heeft comfortniveau’s en voor- of nadelen. In de blokjes hieronder staan we uitgebreid stil bij elk kampeertype.

  • Kamperen in een tent: Een tent is goedkoop, je neemt het makkelijk mee en zijn geschikt voor kinderen en volwassenen. Veel gekozen modellen zijn de tunneltent, piramide tent, daktent, familietent. De prijs voor een campingplaats is ook wat minder hoog. Jij zal wel zelf alle benodigde kampeerartikelen moeten meenemen. Het heeft weinig isolatie waardoor het in de nacht ook flink koud kan zijn. Het is ook wat minder comfortabel bij slecht weer.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is niet al te duur en je hebt een riant bed. Je hoeft geen bijzondere grote auto te hebben. Houd rekening met stallingskosten en dat je echt wel even moet oefenen met opzetten.
  • Caravan: Een eigen caravan geeft veel luxe en gemak, maar de aanschafprijzen zijn minder aantrekkelijk. Let op: er gelden speciale verkeersregels. Je hebt een auto met trekhaak nodig (suggestie: haal rijbewijs E).
  • Camper: Een camper maakt het mogelijk om overal te verblijven. Het is een auto en hotelkamer in 1! Ideaal voor rondreizen. Het is duur in aanschaf en je hebt ook de nodige jaarlijkse kosten. Tip: huur eerst een camper om te kijken of het iets voor je is.

Tips & Tricks voor glamping (ingerichte tent)

Onder Glamping wordt verstaan: kamperen op een luxe manier. Je hoeft zelf geen kampeerspullen mee te sjouwen, de bedden zijn erg goed en er zijn vaak zelfs sanitaire voorzieningen. Heel erg geschikt voor de onervaren kampeerder. Glamping in Bagnoles-de-l’Orne is dus heerlijk als je houdt van het campinggevoel en de luxe.

  • Glamping betekent luxe kamperen terwijl je in de natuur bent.
  • Slapen, koken en douchen zoals je thuis gewend bent.
  • Deze vorm van luxe kamperen is wel een stuk duurder.

Kindvriendelijke camping zoeken?

Ga naar de meest populaire campings met animatie, zwembad en speeltuin.

Vakantiehuisje boeken

De meeste grote campings hebben ook heerlijke bungalows voor grote en kleine groepen. Verspreid over het kampeerterrein staan chalets, bungalows, vakantiehuisjes, hutten, tiny houses, groepsaccommodaties. Ideaal voor een weekendje of week met familie of vrienden. Je profiteert van veel ruimte en je hebt alle faciliteiten zoals een kookgedeelte en doorgaans ook een douche / bad combinatie.

  • Fijne huisjes voor diverse gezelschappen (stacaravan huren in Bagnoles-de-l’Orne).
  • Voorbeeld accommodaties zijn o.a. mobil home, appartement, stacaravan, vakantieboerderij, tiny house, chalet.
  • Liever vliegen i.p.v. de auto pakken? Populaire luchthavens zijn: Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD).

Kindvriendelijke camping Bagnoles-de-l’Orne: vakantieplezier voor je gezin

Zo’n gezinscamping is een uitkomst voor jonge families met kinderen tot 12 jaar. De kinderen hebben genoeg te doen. Veel kindercampings hebben o.a. een overdekt zwembad en sportvelden. Vaak is het park ook autoluw. Binnen een uur rijden tref je meerdere speelhallen, klimbossen en attractieparken voor een dagje uit.

  • Kidsclub / animatie: de leukste activiteiten zoals knutselen of samen een film kijken.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met glijbanen.
  • Speeltuinen: een indoorspeeltuin voor kinderen.

Welk type park past bij jou?

  • Camping aan het strand: heerlijk genieten aan de kust tijdens warme zomerdagen.
  • Camping aan het water: ervaar het gemak van een rivier of meer naast het park.
  • Campings in het bos: de perfecte uitvalsbasis voor wandel- en fietstochten.
  • Honden toegestaan: campings waar je 1 of 2 honden per plek mag meenemen.
  • Kleinschalige minicamping: Je kunt de kids met een gerust hart rond laten lopen.
  • Gemeente camping: parken in eigendom van de gemeente.
  • 4- en 5-sterren camping Bagnoles-de-l’Orne: tal van luxe faciliteiten zoals fitness en sauna.

Doorsnee prijs kampeerplek Bagnoles-de-l’Orne

Benieuwd naar de verwachte kosten van een kampeerplek in Laag-Normandie? Bijgaand zie je een indicatie van de gemiddelde (overnachting) prijzen (per dag/nacht). Bekijk ook het aanbod en prijzen in Le Crotoy, Éguisheim, Courtils en Gloucestershire.

Normale staanplaats€26,00
Luxe 5-sterren kampeerplaats€46,75
Voordeel-plek€18,75
Glamping (ingerichte tent)€56,25
Mobile Home€73,50
Comfort vakantiehuisje€86,50
Normale prijzen campingvakantie in Bagnoles-de-l’Orne april 2024 (indicatie)

Lijst met beschikbare vakantieparken

Het het overzicht hieronder vind je het lokale campingaanbod met diverse ANWB campings in Bagnoles-de-l’Orne. Klink op een van de links voor meer details. Of lees uitgebreide informatie over Tent.

Zoek de laatste camping-aanbiedingen in Bagnoles-de-l’Orne

Sla je slag met de interessante last-minute deals en vertrek binnen een paar weken

Overzicht boekingssites voor last minute Bagnoles-de-l’Orne camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Actueel, betrouwbaar en geen verborgen kosten.
  • Vacanceselect: Groot aanbod in de populaire Europese vakantielanden.
  • Eurocampings / ACSI: Kies uit meer dan 9400+ locaties in Europa.
  • Allcamps: Laagste prijs garantie (voordelig reizen).
  • Suncamp Holidays: 4 sterren beoordeling op basis van 800+ reviews!
  • ROAN: Van luxe stacaravans tot royale bungalowtenten.
  • Eurocamp: Meer dan 140 campings in heel Europa.
  • Rent-a-Tent: Comfortabel kamperen zonder zorgen.
  • Vacansoleil: Parken met top-entertainment, zwembaden en animatie.
  • Reserveren bij de campingketen: indien gewenst kan je ook boeken bij een keten zoals Aquadis Loisirs, Orbitur, Flower Campings, Sandaya, LeadingCampings, First Camp of bijvoorbeeld Ciela Village, Campéole campings, Capfun, Qualité campings, Huttopia, Villagi Gran Vacanze.

Het weerbericht voor Bagnoles-de-l’Orne, Frankrijk

Dit gebied heeft een zeeklimaat. Een aanbevolen reisperiode is mei, juni en september. De gemiddelde temp. over 12 maanden is zo’n 17 graden celsius °C. juli is een hete maand met gemiddeld 28 graden °C. De periode januari is historisch gezien het koudst met 9 °C. Hieronder tref je het weer voor de aankomende dagen.

Weersvoorspellingen april 2024


FAQ: een kampeervakantie boeken

Hoe kan ik goedkope kampeervakanties in Bagnoles-de-l’Orne boeken?

In deze buurt is er een ruim aanbod met kleine budget campings. Beperkte luxe, maar wel alle basisfaciliteiten. Je kunt vaak rechtstreeks boeken via de site van het park (of telefonisch / per mail). Deze parken staan vaak ook wel op boekingssites als Airbnb, Campings.nl, ANWB, ACSI Eurocampings, Booking.com, Campingdirect.com. Advies om te besparen: ga niet midden in het hoogseizoen en ga voor de vroegboekkorting of een last-minute bij Corendon, Vakantiediscounter, D-Reizen, Tui, Prijsvrij, Sunweb.

Wat betaal ik voor een kampeerplek?

Een doorsnee camping overnachting in Bagnoles-de-l’Orne kost ongeveer €26,00 per dag. Kies je voor een kleine (boeren)camping? Reken dan op zo’n €18,75 per nacht. Voor een ruimte staplek op een 5-sterrenplek moet je qua kosten rekenen op zo’n €46,75 per overnachting. Een verblijf in een ingerichte tent, lodge, stacaravan, vakantieboerderij, strandhuisje, wellness huisje is qua dagtarief wel duurder. De aangename periode juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als kerstvakantie, voorjaarsvakantie, meivakantie, zomervakantie en midweken of weekenden als hemelvaart, pinksteren, kerst, pasen (feestdagen) kunnen qua prijs ook flink hoger zijn.

Kamperen met kinderen in Bagnoles-de-l’Orne: wat zijn de beste plekken?

Veel ouders vinden het heerlijk om te kamperen met kinderen. Maar houd wel rekening met een aantal zaken. Kies bij voorkeur een park waar auto’s niet zijn toegestaan. Daarnaast is het handig om te informeren naar: speeltuintjes, kidsclub, binnenspeeltuin, trampolines. Wellicht ook handig: Wifi (draadloos internet), eigen sanitair en ruime staplekken met schaduw.

Kamperen in Laag-Normandie met hond: waar op letten?

Op pad met jouw eigen tent of caravan? Op een hondencamping in Bagnoles-de-l’Orne mag je jouw viervoeter meenemen. Vaak kan je 1 of 2 honden meenemen. De honden moeten wel goed aangelijnd op opgevoed zijn. Soms wordt er voor de hond of kat nog een kleine toeslag gevraagd. Sommige plekken profileren zich zelfs als hondvriendelijke campings. Samen met je huisdier kun je gebruik maken van heerlijke wandelgebieden, uitlaatplekken en een hondendouche.

Wat is er te zien in de omgeving?

Deze streek staat bekend om een veelzijdig aanbod uitjes. Er zijn diverse hotspots en bezienswaardigheden in Bagnoles-de-l’Orne. Perfect voor stelletjes en families met kinderen. In de nabije omgeving heb je prachtige flora en fauna. Geniet op rustige plekken of zoek de drukte op in de centrums. In de buurt vind je ook veel cultuur en musea en kerken. Probeer ook eens de landelijke keuken bij de regionale horeca (restaurants). De Franse inwoners zijn erg aardig en gastvrij.

Plaats een reactie