anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Amiens

Lekker vakantie vieren op een rustgevende camping in Amiens (Picardie, Frankrijk)? Het is hier heerlijk vertoeven in de buurt van deze vakantiebestemming. Lekker erop uit met een tent, vouwwagen, camper of caravan is niet bijzonder prijzig. Een eenvoudige plek zonder veel luxe is er al voor €19,00 per dag. Ook kinderen houden van de camping! Een stacaravan of huisje huren is natuurlijk ook mogelijk. Op deze pagina verstrekken we praktische informatie over het aanbod met lokale campings en de mogelijke onkosten. Tevens vergelijk jij eenvoudig goede sites om te boeken.

  • Amiens is een geliefde plek in het veelzijdige Somme.
  • In deze vakantieregio bieden ze 4- of 5-sterren familiecampings volop animatie en zwembaden maar ook de meer rustige locaties. Een suggestie van een camping is Camping Parc Des Cygnes.
  • De rijafstand vanaf Utrecht is circa 393 kilometer.
  • De basisprijs voor een staplek is circa €26,25 per 24 uur.

Kamperen in Amiens: de mooiste campings boeken

Samen met familie een paar nachten verblijven op een centraal gelegen camping in de buurt van Amiens? Kamperen in Somme (Frankrijk) is dan misschien wel iets voor jou! Daar heb je de keuze uit een compleet aanbod. Je kunt kiezen uit heel veel gezinscampings met (subtropisch) zwembad of een kleinere kampeerlocatie (via Camping key). Middels onderstaande keuzehulp leggen wij uit waar je op moet letten tijdens het boeken.

Stappenplan: een goedkope camping in Amiens boeken

  1. Hoe ga je kamperen / type kampeermateriaal?

    Bij kamperen denk je misschien als eerste aan een tent. Een ander deel gaat liever met de caravan, camper of vouwwagen. Een tent is voordelig en zonder risico’s. Met een camper/caravan heb je altijd alle spullen bij de hand maar is wel duurder. Eventueel kun je er zelf een kopen, of juist te gaan voor een huurobject.

  2. Wat is belangrijk?

    Kampeerplaatsen in Amiens zijn volop aanwezig. Van kleine campings met alleen de hoognodige faciliteiten tot grote campings en vakantieparken waarbij je geniet van alle faciliteiten als een binnenzwembad en een wellness centrum. Bepaal vooraf wat je graag wil kunnen doen. Ga je bijvoorbeeld met jonge kinderen? Kijk of er ook faciliteiten aanwezig zijn als een airtrampoline en een eigen zwembad.

  3. Maak een keuze uit de verschillende campings

    Je kunt nu gericht zoeken naar kampeerplekken. In ons overzicht check je alvast wat nemen. Erkende boekingssites zijn ANWB, Suncamp, Eurocampings, ACSI, Vacanceselect & Campings.nl, Eurocamp, Campingdirect.com, Rent-a-Tent, Booking.com, ROAN. Ook kan je alle informatie bekijken en een boeking plaatsen op de site van de locatie. Wel zo handig: bekijk altijd recensies op Tripadvisor en Zoover van Nederlanders die hier al eens geweest zijn. Bekijk ook de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Benodigdheden voor kamperen

    Stel altijd een inpaklijst samen. Zo moet je niet vergeten de volgende spullen te pakken: kampeerlamp, slaapzak, bestek en servies, campingstoelen en tafeltje, luchtbed. Zorg ook voor passende kledij, een warme trui en lekkere dikke sokken. Denk daarnaast ook aan zaken als: afwasteil en afwasborstel, stormlijnen, grondzeil en scheerlijnen, spelletjes.

  5. Laatste check en reisvoorbereiding

    Vraag de actuele route-informatie op voor een goede indicatie van de reistijd. Houd rekening met een pauze van 15 minuten na 2 uur rijden. Probeer zoveel mogelijk snelwegen te pakken en wegwerkzaamheden te omzeilen. Controleer ook tot hoe laat je kunt inchecken.

camping-amiens-frankrijk

Alles wat je moet weten over kamperen in Amiens

Dit is een fantastisch gebied in Picardie (Frankrijk). De reisafstand is doorgaans 393 km (met Utrecht als vertrekpunt). Het land heeft ook een unieke hoofdstad: Parijs. De totale bevolking bestaat uit zo’n 60 miljoen mensen. De mensen praten hier Frans en je betaalt hier met de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Praktische gegevens voor kampeerders: Wild kamperen is deels toegestaan. Op de meeste snelwegen wordt tol geheven. In bepaalde grote steden heb je een milieuvignet nodig. Het netnummer is +33, de elektra is 230 Volt. Men gebruikt hier het stekkertype C + F. Je kunt bij noodgevallen bellen met 112. De kentekencode is F en de nationale tijdzone is UTC+02.

LandFrankrijk
OmgevingSomme
PlaatsAmiens
Gemiddelde temp.17 graden
Wild kamperen mogelijk?Deels toegestaan
Vignet verplichtingNee
TolwegenJa
Plaatselijke taalFrans
ValutaEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)314 km
Reistijd (vanaf Utrecht)393 km (+/- 4,5 uur)
Gemiddelde tarieven camping€26,25
Camping-suggestieCamping Parc Des Cygnes

Campinggids: kies een kampeerplek

In Amiens kamperen is absoluut de moeite waard. Een aantal nachtjes weg met de tent, vouwwagen, camper of caravan is ontzettend gaaf. Houd je van een exclusieve vakantie? Ga dan voor een glamping (ingerichte tent) of een mooi vakantiehuisje.

Een eigen staanplaats in Amiens met tent, vouwwagen, caravan of camper

Een gunstige optie voor vakantie in Amiens boeken is een eigen staplek reserveren. Je geniet van de ultieme vrijheid met jouw eigen vouwwagen, tent, camper of caravan. Elke kampeer-accommodatie heeft comfortniveau’s en voor- of nadelen. Hierna vertellen we daarover meer.

  • Kamperen in een tent: Een tent is betaalbaar, is snel op te zetten en ze zijn er in veel verschillende soorten en maten. Handig zijn bijvoorbeeld de daktent, pop-up tent, noktent, belltent. Campingplaatsen zijn in de basis ook goedkoper. Je hebt wel meer kampeeruitrusting nodig. Je ligt praktisch op de grond wat zorgt voor weinig comfort (koud). Het is ook wat minder comfortabel bij slecht weer.
  • Vouwwagen: Het is zeer praktisch en betaalbaar om een vouwwagen te bezitten en je kunt het supersnel opzetten (na oefening). Je slaapt op een goed en stevig bed (matras en lattenbodem). Jaarlijks krijg je wel te maken met de stallingskosten en dat je echt wel even moet oefenen met opzetten.
  • Caravan: Met een caravan kun je overal naartoe op vakantie, maar de prijzen zijn de laatste jaren flink gestegen. Let op: er gelden speciale verkeersregels. Daarbij is een auto met sterke motor en trekhaak nodig (eventueel met rijbewijs E).
  • Camper: Een camper biedt voldoende ruimte voor het hele gezin. Je kan overal naartoe rijden en verblijven. Perfect als je snel uitgekeken bent op een plek. Het is erg duur, en parkeren is niet eenvoudig. Je kunt er eventueel een huren.

Informatie over glamping (ingerichte tent)

Glamping is een relatief nieuwe en luxe manier van kamperen. De tent staat al klaar dus je hoeft niets mee te nemen, je kunt lekker slapen op een goed bed en je hebt de beschikking over een privé badkamer. Ideaal als je nog niet direct een tent of caravan wilt kopen. Glamping in Amiens is een uitkomst als je wel het kampeergevoel wilt, maar niet wilt inleveren op luxe.

  • Glamping staat voor kamperen in de natuur, maar dan in alle luxe.
  • Slapen, koken en douchen zoals je thuis gewend bent.
  • Dit heeft natuurlijk wel een prijskaartje: het is flink duurder dan kamperen.

Kindvriendelijke camping vergelijken?

Reserveer alvast de meest populaire campings met kidsclub, zwembad en speeltuin.

Vakantiehuisje voor de hele familie

De meeste grote campings kunnen vaak ook bungalows aanbiedingen. Zo kun je kiezen uit bijvoorbeeld bungalows, chalets, groepsaccommodaties, stacaravans, tiny houses, vakantiehuisjes. Zeer geschikt voor korte en lange vakanties. Het is lekker ruim en je hebt alle faciliteiten zoals koffie- en theevoorzieningen, een keukentje & soms zelfs een bad.

  • Een ruim huisje op een heerlijke locatie (stacaravan huren in Amiens).
  • Populaire accommodaties zijn: mobil home, vakantiebungalow, vakantieboerderij, tiny house, chalet, stacaravan.
  • Ga je niet met de auto maar met het vliegtuig? Populaire luchthavens zijn: Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD).

Kindvriendelijke camping Amiens: ontspanning voor het hele gezin

Een gezinscamping wordt veel geboekt door familie met kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. De kinderen worden de hele dag door vermaakt. Op kindercampings kom je faciliteiten tegen als een speelhal en kinderboerderij. Er rijdt amper tot geen verkeer (toezicht). Binnen een uur rijden zijn er volop dierentuinen of speelparken voor een dagje uit.

  • Animatie: dansen, sportwedstrijden en spelletjes voor iedereen.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met glijbanen.
  • Speeltuin: leuke en uitdagende speeltoestellen voor de kleintjes.

Thematische campings

  • Camping aan het strand: geniet van de mogelijkheden van de kust.
  • Camping aan het water: direct vanuit de tent een duik in een rivier of meer.
  • Campings in het bos: lekker tot rust komen midden in de natuur.
  • Honden toegestaan: neem de hond lekker mee naar de vakantiebestemming.
  • Kleinschalige minicamping: Een intieme sfeer op de mooiste plekken.
  • Gemeente camping: parken in eigendom van de gemeente.
  • 4- en 5-sterren camping Amiens: veel luxe voorzieningen voor jong en oud.

Verwachte tarieven kampeerplek Amiens

Benieuwd naar de doorsnee prijzen van een kampeerplek in Picardie? In het rekenvoorbeeld hieronder verschaffen we de gemiddelde (overnachting) tarieven (per dag). Of klik door voor gemiddelde tarieven in Dol-de-Bretagne, Kruth, Baguer Pican en Anglesey.

Gemiddelde staanplaats€26,25
Luxe 5-sterren staanplaats€47,25
Trekkers-pek€19,00
Glamping (ingerichte tent)€56,75
Mobile Home€74,00
Luxe huisje€87,25
Normale kosten campingvakantie in Amiens april 2024 (indicatie)

Lijst met beschikbare vakantieparken

Het het overzicht hieronder linken wij door naar het actuele aanbod met onder andere ANWB campings in Amiens. Kies een van de parken voor info en reviews. Op onze website lees je ook meer over Luxe camping.

Bekijk de meest aantrekkelijke camping-aanbiedingen in Amiens

Boek de goede last minute deals voor een heerlijke kampeervakantie

Vind boekingssites voor last minute Amiens camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Doorzoek meer dan 8.000 plekken met handige filters.
  • Vacanceselect: De nummer #1 in familievakanties.
  • Eurocampings / ACSI: 100.000+ betrouwbare campingbeoordelingen om te bekijken.
  • Allcamps: Kies uit de mooiste lodgetenten, safaritenten, luxe stacaravans en bungalowtenten.
  • Suncamp Holidays: Alle campings liggen aan een strand of hebben een mooi zwembad.
  • ROAN: Ruim opgezette kampeerplekken, stacaravans, bungalowtenten en lodgetenten.
  • Eurocamp: Zelf kiezen op welke dag van de week je wilt aankomen en vertrekken.
  • Rent-a-Tent: Al 35 jaar dé specialist in campingvakanties in de EU.
  • Vacansoleil: Al meer dan 50 jaar de gaafste kampeervakanties.
  • Populaire campingketens: indien gewenst kan je ook direct boeken bij ketens als Sandaya, Aquadis Loisirs, Alannia, First Camp, LeadingCampings, Orbitur en natuurlijk Capfun, Villagi Gran Vacanze, Ciela Village, Huttopia, Qualité campings, Campéole campings.

7-daagse weer voor Amiens, Frankrijk

In deze omgeving heerst een zeeklimaat. De prettigste reistijd is mei, juni en september. De jaartemperatuur is hier circa 17 graden °C. juli is gemiddeld gezien de warmste maand met 28 graden. De maand januari is wat kouder met 9 graden celsius °C. In onderstaande paragraaf delen we het weer voor de komende 7 dagen.

Weersvoorspellingen april 2024


Veelgestelde vragen en antwoorden rondom kamperen

Waar kan ik goedkope kampeervakanties in Amiens opzoeken?

In deze omgeving is er een flink aanbod met kleinschalige voordelige campings. Geen luxe, al zijn alle basis faciliteiten wel aanwezig. Direct boeken? Dan kan dat via het telefoonnummer op de website. Deze parken staan vaak ook wel op boekingssites als Camping.eu, ACSI Eurocampings, Airbnb, Campings.nl, ANWB, Campingdirect.com. Alternatieve tips om te besparen: ga zoveel mogelijk buiten het hoogseizoen op vakantie en ga voor de vroegboekkorting of een last-minute bij Suntip, Prijsvrij, D-Reizen, Corendon, Sunweb, Vakantiediscounter.

Welke tarieven hanteert men voor een kampeerplek?

Een gewone camping overnachting in Amiens komt neer op €26,25 per dag. Ga je voor een kleine camping? Reken dan op zo’n €19,00 per plek. Voor een ruime staplek op een A-locatie betaal je gemiddeld €47,25 per nacht. Het boeken van een wellness huisje, vakantieboerderij, lodge, boomhut, stacaravan, strandhuisje is doorgaans wel prijziger. De warmere maanden juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als kerstvakantie, meivakantie, zomervakantie, voorjaarsvakantie en weekenden of midweken zoals kerst, pasen, pinksteren, oud en nieuw (feestdagen) zijn vaak ook duurder.

Kamperen met kinderen in Amiens: wat is belangrijk?

Kamperen met kinderen is ontzettend leuk. Wij geven je graag een aantal tips bij het kiezen van een kampeerplek. Check of het een autoluwe of autovrij park is. Belangrijke faciliteiten zijn: kidsclub, trampolines, speeltoestellen, theatershows. Andere praktische zaken: Wifi (draadloos internet), sanitaire voorzieningen voor kinderen en genoeg plekken met schaduw.

Kamperen in Picardie met hond: waar rekening mee houden?

Ga je met je eigen caravan of tent? Op een hondencamping in Amiens kan je de hond gewoon meenemen. Vaak kan je 1 of 2 honden meenemen. De honden moeten wel goed aangelijnd op opgevoed zijn. Er kan een toeslag worden gerekend voor een hond of kat. Er zijn ook steeds meer hondvriendelijke campings. Je hebt hier speciale voorzieningen voor huisdieren als een hondendouche, strand, fijne uitlaatplekjes en wandelgebieden.

Wat is er allemaal te zien in de buurt?

Dit is een heerlijke omgeving. Ga voor avontuur of check een van de vele bezienswaardigheden in Amiens. Leuk voor jonge stellen en gezinnen met kids. In deze buurt ontdek je prachtige natuur. Je kunt hier heerlijke wandelingen en fietstochten maken. Je vindt hier ook veel cultuur en historische gebouwen. Ook leuk: ga een avondje uit bij de plaatselijke horeca (restaurants). De Franse inwoners zijn erg aardig en gastvrij.

Plaats een reactie