anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Mesland

Lekker vakantie vieren op een gezellige camping in Mesland (Midden-Frankrijk, Frankrijk)? Het is hier ontzettend genieten in de heerlijke natuur en het diverse landschap. Overnachten in je eigen tent, camper, vouwwagen of caravan is niet bijzonder prijzig, dit kan al voor slechts €18,50 per overnachting. Peuters en jonge kinderen houden van kamperen. Een vakantiehuisje of stacaravan is ook zeker een aanrader. Op campingsoverzicht.nl tref je duidelijke tips over de best beoordeelde campings en een indicatie van de kosten. Daarbij vergelijk je gemakkelijk handige sites om te boeken.

  • Mesland is een populaire plek in het authentieke Loir-et-Cher.
  • In dit gebied vind je exclusieve familiecampings met zwembad maar ook de meer rustige locaties. Een populaire camping is Yelloh! Village Parc Du Val De Loire.
  • De reisafstand (gerekend vanaf Utrecht) bedraagt zo’n 731 km.
  • De doorsnee prijs voor een campingplek is ongeveer €25,75 p/nacht.

Kamperen in Mesland: de mooiste campings boeken doe je zo

Komende lente of zomer een boeking rondmaken voor een rustige camping in de buurt van Mesland? Kamperen in Loir-et-Cher (Frankrijk) is altijd een goed idee! Daar kan je een selectie maken uit een compleet aanbod. Je hebt de keuze uit geweldige gezinscampings met zwembad of een afgelegen kleine overnachtingsplek (Camping key). Via het onderstaande stappenplan lees je precies hoe je een kampeerplek boekt.

In 5 stappen een goedkope camping in Mesland boeken

  1. Welke accommodatie kies je?

    Veel mensen gaan kamperen met een tent. Alternatieven zijn camper, caravan of vouwwagen. Tarieven voor een tent zijn laag (ook in het hoogseizoen). Een camper/caravan biedt nog meer gemak maar is natuurlijk wel kostbaarder. Je kunt kijken naar een 2e hands model, of eventueel eerst iets huren.

  2. Wat vind jij belangrijk?

    Kampeerplaatsen in Mesland kom je tegen in veel verschillende categorieën. Van kleine campings met enkele wat basisvoorzieningen tot de grote campings en exclusieve parken waarbij je geniet van alle faciliteiten als een subtropisch zwembad en wellness en beauty. Maak vooraf een overzicht met de voor jou noodzakelijke voorzieningen. Ga je met kinderen? Kijk dan naar de aanwezigheid van een buitenspeeltuin en een zwembad.

  3. Maak een keuze uit de verschillende campings

    Nu je weet wat jouw wensen zijn kan je gericht zoeken naar kampeerplekken. In het campingoverzicht helpen we je al een beetje op weg. Populaire boekingssites zijn Eurocampings, Allcamps, Vacanceselect, ANWB, ACSI & Vacansoleil, Campingdirect.com, ROAN, Campings.nl, Booking.com, Eurocamp. Daarbij kan je een staanplaats boeken bij de eigenaar zelf. Wel zo handig: bekijk altijd reviews op Zoover en Tripadvisor van eerdere vakantiegangers. Zie ook de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Voorbereidingen treffen

    Maak een lijstje met alles wat je moet meenemen. Zorg voor: bbq of skottelbraai, luchtbed, campingstoelen en tafeltje, bestek en servies, slaapzak. Wat je ook moet meenemen: comfortabele kledij en een warme jogginbroek en truien. Andere handige spullen om bij je te hebben: persoonlijke verzorgingsproducten, medicijnen, afwasteil en afwasborstel, tentharingen en tenthamer.

  5. Bereid je voor op de reis

    Analyseer de actuele route en kijk hoeveel reistijd nodig is. Houd rekening met een pauze van 15 minuten na 2 uur rijden. Kies je voor snelle routes of toeristische wegen? Houd ook rekening met de uiterlijke inchecktijd.

camping-mesland-frankrijk

Tips & tricks voor kamperen in Mesland

Dit is een aan te raden bestemming in Midden-Frankrijk (Frankrijk). De reisafstand is doorgaans 731 kilometer (berekend vanaf Utrecht). De hoofdstad moet je ook zeker eens bezoeken: Parijs. In dit land wonen ongeveer 60 miljoen geregistreerde personen. De mensen praten hier Frans en betalingen doe je met de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Nog wat handige en praktische info voor kampeerders: Wild kamperen is deels toegestaan. Op de meeste snelwegen wordt tol geheven. In bepaalde grote steden heb je een milieuvignet nodig. De telefooncode is +33, de netspanning is 230 Volt. Qua stekkers gebruiken ze hier het type C + F. Bij spoedeisende situaties bel je 112. De kentekencode begint altijd met F en de internationale tijdzone is UTC+02.

LandFrankrijk
GebiedLoir-et-Cher
PlaatsMesland
Gem. temperatuur17 graden °C
Wild kamperen?Deels toegestaan
Vignet nodigNee
TolwegenJa
Plaatselijke taalFrans
GeldEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)585 km
Reistijd (vanaf Utrecht)731 km (+/- 8 uur)
Gemiddeld dagtarief camping€25,75
Camping-suggestieYelloh! Village Parc Du Val De Loire

Vakantiegids: hulp bij het zoeken van een kampeerplek

In Mesland kamperen is iets wat je zeker eens moet doen. Op een kampeerplek staan met jouw eigen vouwwagen, caravan, tent of camper is een onvergetelijke ervaring. Geen zin in gedoe? Kies dan voor wat meer comfort: een ingerichte glamping tent of een vakantiehuisje die van alle gemakken is voorzien.

Jouw eigen staanplaats in Mesland voor jouw eigen caravan of tent

Een toffe en betaalbare manier van vakantie in Mesland is het zoeken naar een privé staplek. Je kunt hier staan met een caravan, vouwwagen, tent of camper. Elk kampeermiddel heeft unieke eigenschappen (voordelen). Hieronder vatten we alles voor je samen.

  • Kamperen in een tent: Een tent is voordelig, is universeel en kan je kopen in heel veel soorten en materialen. Veel gekozen modellen zijn de vis-à-vis tent, belltent, koepeltent, daktent. De prijs voor een campingplaats is ook wat minder hoog. Je ontkomt er niet aan om van tevoren de nodige uitrusting te kopen. Je ligt letterlijk op een matje op de grond wat zorgt voor weinig comfort (koud). Je hebt natuurlijk ook geen eigen sanitaire voorzieningen.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is zeer betaalbaar en je kunt hem vrij eenvoudig uitklappen. Een grote auto of rijbewijs E achter B is niet nodig. Heb je thuis geen ruimte? Houd rekening met stallingskosten en dat het opzetten wat oefening vergt.
  • Caravan: Met een caravan ben je in een mum van tijd reisklaar, maar kost al wel snel €10.000. Let op: er gelden speciale verkeersregels. Daarbij is een auto met sterke motor en trekhaak nodig (vanaf 3500 kg heb je rijbewijs E nodig).
  • Camper: Een camper is wellicht de meest luxe manier van reizen. Je kan overal naartoe rijden en verblijven. Een uitstekende keuze als je niet graag lang op 1 plek blijft. Een camper is wel een enorme investering. Je kunt er eventueel een huren.

Informatie over glamping (ingerichte tent)

Glamping houdt in: kamperen in luxe verblijven / accommodaties. Je hoeft zelf geen kampeerspullen mee te sjouwen, je geniet van een goed matras en er zijn vaak zelfs sanitaire voorzieningen. Je hoeft dus zelf weinig meer voor te bereiden. Glamping in Mesland wordt dan ook aanbevolen als je wel graag buiten bent, maar wel van de nodige comfort houdt.

  • Glamping is een vorm van kamperen en glamorous vakantie vieren.
  • Geniet van eigen kookmogelijkheden, sanitair en bedden.
  • Dit heeft natuurlijk wel een prijskaartje: het is flink duurder dan kamperen.

Kindvriendelijke camping vergelijken?

Boek de allerleukste campings met animatie voor jong en oud!

Grote en kleine vakantiehuisjes

De grote campings kunnen vaak ook bungalows aanbiedingen. Er zijn diverse soorten en groottes beschikbaar qua bungalows, chalets, stacaravans, vakantiehuisjes, tiny houses, groepsaccommodaties. Een ideale uitvalsbasis voor een familieweekend. Je hebt lekker de ruimte en het huisje heeft veel voorzieningen. O.a. een keukentje, koffiezetapparaat & sanitaire voorzieningen als een wc en bad.

  • Veel geboekt door gezinnen, families en vriendengroepen (stacaravan huren in Mesland).
  • Voorbeeld accommodaties zijn o.a. mobil home, appartement, vakantieboerderij, vakantiebungalow, chalet, stacaravan.
  • Ga je niet met de auto maar met het vliegtuig? Je kunt vliegen naar onder andere: Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD).

Kindvriendelijke camping Mesland: ontspanning voor het hele gezin

De gezinscamping is ideaal voor familie met jonge kinderen. Er is voldoende vertier voor de kinderen. De meeste kindercampings bieden onder andere: een speelhal en georganiseerde excursies. Medewerkers houden een oog in het zeil en er zijn weinig auto’s. In de direct omgeving zijn er diverse speelhallen, klimbossen en attractieparken waar je naartoe kunt gaan.

  • Animatieteam: dansen, sportwedstrijden en spelletjes voor iedereen.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met glijbanen en wildwaterbaan.
  • Speeltuinen: heerlijke speeltoestellen en trampolines.

Welk type park past bij jou?

  • Camping aan het strand: ultiem ontspannen met een staanplaatst aan de kust.
  • Camping aan het water: op korte afstand van een rivier of meer verblijven.
  • Campings in het bos: heerlijk genieten van het buitenleven.
  • Honden toegestaan: speciale faciliteiten voor jouw hond.
  • Kleinschalige minicamping: Een informele sfeer waar je zelf jouw plek kiest.
  • Gemeente camping: hele standaard kampeerplekken op centrale plekken.
  • 4- en 5-sterren camping Mesland: tal van luxe faciliteiten zoals fitness en sauna.

Verwachte prijzen kampeerplek Mesland

Meer weten over de verwachte kosten van een kampeerplek in Midden-Frankrijk? Hieronder zie je een indicatie van de gemiddelde (overnachting) tarieven (per dag/nacht). Je leest op deze site ook uitgebreide info over kampeerplekken in Douarnenez, Huanne-Montmartin, Candé-sur-Beuvron en Teramo.

Standaard staanplaats€25,75
Luxe 5-sterren kampeerplek€46,25
Kleine-staanplaats€18,50
Glamping (ingerichte tent)€55,25
Mobile-home€72,25
Bungalow€85,00
Normale prijzen campingvakantie in Mesland april 2024 (indicatie)

Lijst met beschikbare vakantieparken

Hier linken wij door naar het actuele aanbod met populaire parken en ANWB campings in Mesland. Kies een van de kampeeraccommodaties voor meer details. Je kunt hier ook meer lezen over Luxe camping.

Sla je slag met de mooiste camping-aanbiedingen in Mesland

Bekijk scherpe last minute deals voor een heerlijke kampeervakantie

Vergelijk boekingssites voor last minute Mesland camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Actueel & betrouwbaar aanbod zonder extra kosten.
  • Vacanceselect: De mooiste vakantieparken, glampings en kampeerplekken.
  • Eurocampings / ACSI: Uitgebreide informatie over bijna 10.000 campings in Europa.
  • Allcamps: Klantwaardering 8,6/10 (goede klantenservice).
  • Suncamp Holidays: Fraaie staplekken of jouw ingerichte accommodatie huren.
  • ROAN: Altijd voldoende aanbod in de grote vakantieperiodes.
  • Eurocamp: Meer dan 140 campings in heel Europa.
  • Rent-a-Tent: Onvergetelijke campingvakanties in heel Europa.
  • Vacansoleil: De meest moderne vloot met stacaravans en bungalowtenten.
  • Toonaangevende campingketens: eventueel kun je ook rechtstreeks boeken bij o.a. Aquadis Loisirs, Alannia, Flower Campings, Orbitur, LeadingCampings, First Camp of Campéole campings, Yelloh! Village, Capfun, Huttopia, Ciela Village, Qualité campings.

Het weerbericht voor Mesland, Frankrijk

Je verblijft hier in een zeeklimaat. Een aanbevolen reisperiode is mei, juni en september. De gemiddelde jaartemperatuur is 17 graden. juli is de heetste tijd van het jaar met 28 °C. Een gemiddelde dag in januari is hier (net als veel andere plekken) het koudst met 9 graden celsius °C. In onderstaande paragraaf vind je het actuele weerbericht voor vandaag en de dagen erna.

Weersvoorspellingen april 2024


Veelgestelde vragen over kamperen

Hoe goedkope kampeervakanties in Mesland zoeken?

Nabij deze plek reserveer je verschillende kleine budget campings. Geen luxe, maar wel alle basisfaciliteiten. Je kunt rechtstreeks een reservering plaatsen via de campinghouder zelf. Je kunt ook reserveren via ACSI Eurocampings, Campings.nl, Booking.com, Campingdirect.com, ANWB, Camping.eu. Boeken met extra voordeel? Advies: probeer niet te reizen tijdens in hoogseizoen en let op de last-minutes en vroegboekkortingen bij Corendon, Suntip, Vakantiediscounter, Tui, Prijsvrij, D-Reizen.

Hoe duur is een gemiddelde kampeerplek?

Een gemiddelde camping overnachting in Mesland kost plus minus €25,75 per staanplaats. Overnacht je op een kleinschalige camping? Dan betaal je wat minder, gemiddeld €18,50 per dag. Voor een ruime staplek op een A-locatie gaan de tarieven naar zo’n €46,25 per dag. Een overnachting in een ingerichte tent, stacaravan, wellness huisje, vakantieboerderij, lodge, strandhuisje kost al gauw het driedubbele. De aangename periode juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als meivakantie, kerstvakantie, voorjaarsvakantie, zomervakantie en een midweek of weekend zoals pasen, kerst, pinksteren, oud en nieuw (feestdagen) zijn soms ook behoorlijk duurder.

Kamperen met kinderen in Mesland: wat zijn de beste plekken?

Kamperen met kinderen is een leuke manier om tijd met elkaar door te brengen. Wij geven je graag een aantal tips bij het kiezen van een kampeerplek. Kijk allereerst of de camping autoluw of autovrij is. Kinderen vinden het belangrijk om te kunnen beschikken over: animatie, zwembad, speeltuintjes, theatershows. Check ook: Wifi (draadloos internet), kindersanitair en voldoende bomen voor genoeg schaduw.

Kamperen in Midden-Frankrijk met hond: hoe werkt dat?

Ga je met je eigen caravan of tent? Op een hondencamping in Mesland mag jouw hond ook mee. Meestal is er een maximum van 2 honden per plek. Zorg dat het beest altijd is aangelijnd. Houd rekening met extra kosten voor een hond of kat. Overweeg ook zeker een hondvriendelijke campings. Jouw huisdier geniet hier van onder andere een hondenstrand, douche, uitlaatplekken en genoeg veldjes.

Wat zijn bezienswaardigheden in de buurt?

Deze bestemming heeft voor ieder wel wat te bieden. Denk aan sportieve activiteiten en bezienswaardigheden in Mesland. Uitermate geschikt voor vriendengroepen en jonge gezinnen. In en rondom deze regio vind jij veel natuur. Ontdek de lokale mensen en ervaar de plaatselijke gewoontes. In deze omgeving vind je ook diverse culturele hotspots en kerken. Maak kennis met de lokale gastronomie in de gezellige horeca (restaurants). De Franse inwoners zijn erg aardig en gastvrij.

Plaats een reactie