anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Loctudy

Op zoek naar een heerlijke camping in Loctudy (Bretagne, Frankrijk)? Je kunt hier geweldig wandelen of fietsen in de buurt van deze vakantiebestemming. Lekker erop uit met een tent, caravan, camper of vouwwagen is niet duur. Een eenvoudige plek zonder veel luxe is er al voor €18,75 voor een overnachting. Kinderen zijn dol op de camping! Een weekendje of week in een huisje is natuurlijk ook mogelijk. Op dit portaal verstrekken we belangrijke uitleg over de meest gekozen campings en een prijsindicatie. Eveneens vergelijk jij via dit portaal toonaangevende boekingssites.

  • Loctudy is een veelzijdig gebied in de omgeving van Finistère.
  • Op deze bestemming boek je exclusieve familiecampings met animatie, zwembad en restaurants maar ook lekkere rustige plekjes. Een vaak geboekte camping is Camping Les Hortensias.
  • De afstand vanaf Utrecht naar deze bestemming is ongeveer 774 km.
  • De gemiddelde prijs voor een camping overnachting is ongeveer €26,25 per nacht.

Kamperen in Loctudy: de mooiste campings boeken doe je zo

Komend zomer heerlijk tot rust komen op een groene natuurlijke camping in de buurt van Loctudy? Kamperen in Finistère (Frankrijk) is dan zeker het overwegen waard! Hier kan je een selectie maken uit een compleet aanbod. Je kunt kiezen uit heerlijke gezinscampings inclusief animatie, zwembad en speeltuin of juist een kleine en afgelegen kampeerspot (Camping key). Met behulp van ons stappenplan leggen we in vijf concrete stappen uit hoe je dit doet.

In 5 stappen een goedkope camping in Loctudy boeken

  1. Hoe ga je kamperen / type kampeermateriaal?

    Met de tent gaan is in de basis een hele leuke manier om te kamperen. Sommige kampeerders geven de voorkeur aan de vouwwagen, caravan of camper. Tarieven voor een tent zijn laag (ook in het hoogseizoen). Met een camper of caravan ben je minder afhankelijk van het weer maar dit is niet goedkoop. Je kunt ervoor kiezen er een aan te schaffen, maar ook een weekje uitproberen.

  2. Welke faciliteiten zijn belangrijk?

    Kampeerplaatsen in Loctudy kom je tegen in veel verschillende categorieën. Van kleine campings met enkel de nodige basisvoorzieningen tot grote campings en huisjesparken die zijn uitgerust met faciliteiten als een wasserette en een sauna of hottub. Bepaal vooraf wat je graag wil kunnen doen. Ga je bijvoorbeeld met jonge kinderen? Bekijk dan ook of er iets wordt aangeboden zoals een buitenspeeltuin en een eigen zwembad.

  3. Maak een keuze uit de verschillende campings

    Bekijk de kampeerplekken die geschikt zijn en maak een keuze. In ons overzicht helpen we je al een beetje op weg. Handige boekingssites Eurocampings, ANWB, Allcamps, Vacanceselect, ACSI & Campingdirect.com, Vacansoleil, Booking.com, Eurocamp, ROAN, Campings.nl. Steeds vaker kan je de reservering rondmaken op de website van de aanbieder. Wel zo handig: bekijk altijd meningen op Tripadvisor en Zoover van ervaringsdeskundigen. Bekijk ook de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Wat heb ik nodig voor kamperen?

    Veel kampeerders maken vooraf een paklijst. Wat je niet moet vergeten zijn o.a: slaapzak, campingstoelen en tafeltje, kampeerlamp, luchtbed, bestek en servies. Wat je ook moet meenemen: passende kleding, een warme trui en lekkere dikke sokken. Andere spullen die je niet moet vergeten zijn: koelkast of koelbox, afwasteil en afwasborstel, stormlijnen, spelletjes.

  5. Laatste voorbereidingen voor vertrek

    Analyseer de actuele route om te zien hoe lang je onderweg bent. Stelregel is: twee uur rijden, een kwartiertje rust. Kies je voor snelle routes of toeristische wegen? Let ook op uiterlijke inchecktijd.

camping-loctudy-frankrijk

Informatie over kamperen in Loctudy

Dit is een geweldige locatie in Bretagne (Frankrijk). Het is ongeveer 774 kilometer (met Utrecht als vertrekpunt). Wat ook erg bijzonder is, is de hoofdstad Parijs. In het hele land wonen er circa 60 miljoen personen. De meeste mensen spreken hier Frans en je kunt betalen met de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Noemenswaardig kampeer-informatie: Wild kamperen is deels toegestaan. Op de meeste snelwegen wordt tol geheven. In bepaalde grote steden heb je een milieuvignet nodig. De internationale toegangscode om te bellen is +33, de elektriciteit is 230 Volt. Elektrische apparaten werken met stekker-soort C + F. Voor politie of ambulance bel je 112. Voertuigen hebben kentekencode F en de plaatselijke tijdzone is UTC+02.

LandFrankrijk
GebiedFinistère
PlaatsLoctudy
Gemiddelde temp.17 graden °C
Wild kamperen?Deels toegestaan
Vignet kopenNee
TolwegenJa
TaalFrans
ValutaEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)619 km
Reistijd (vanaf Utrecht)774 km (+/- 8,5 uur)
Gemiddelde prijs camping€26,25
Lokale campingCamping Les Hortensias

Reisgids: zo vind je de juiste kampeerplek

In Loctudy kamperen is een geweldige vakantie-ervaring. Een aantal nachtjes weg met de vouwwagen, caravan, tent of camper zal je niet snel vergeten. Wil je meer luxe? Kies dan voor een speciale glamping-accommodatie of een mooi vakantiehuisje.

Boek een staanplaats in Loctudy: lekker kamperen met eigen tent, caravan of vouwwagen

Een betaalbare keuze voor vakantie in Loctudy boeken is een eigen staplek reserveren. Je kunt dan de omgeving ontdekken vanuit jouw eigen camper, tent, vouwwagen of caravan. Elke accommodatie heeft unieke eigenschappen (voordelen). Hieronder lees je meer informatie.

  • Kamperen met tent: Een tent is aantrekkelijk geprijsd, flexibel en en ze zijn er voor vrijwel elke groepsgrootte. Populaire soorten zijn de tunneltent, belltent, vis-à-vis tent, opblaasbare tent. De campingplaats is minder duur dan bijv. een caravan of vouwwagen. Je moet van tevoren wel wat kampeerspullen kopen. Je ligt dicht op de grond wat het wel koud en tochtig maakt. Ook heb je geen eigen sanitaire voorzieningen.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is goedkoper dan een caravan en het biedt verrassend veel ruimte. Qua opslagruimte biedt het ook veel mogelijkheden. Natuurlijk moet je wel stallingskosten betalen en dat je echt wel even moet oefenen met opzetten.
  • Caravan: Met een caravan kun je overal naartoe op vakantie, maar kost al wel snel €1.500 per jaar. Je mag op veel wegen maar 80 km per uur. Zeker in het begin is rijden met een caravan best even wennen (soms met rijbewijs E).
  • Camper: Een camper staat voor het ultieme gevoel van vrijheid. Op veel locaties zijn speciale camperplekken beschikbaar. Het ideale vervoersmiddel voor een roadtrip. Een camper is wel een enorme investering. Het beste kan je er eerst een keer een huren.

Informatie over glamping (ingerichte tent)

De betekenis van Glamping is: kamperen met een luxe beleving. Je hoeft geen tent of caravan mee te sjouwen, je geniet van een goed matras en er zit een eigen toilet en douche. Heel handig voor bijvoorbeeld gezinnen met (jonge) kinderen. Glamping in Loctudy is dus ideaal als je wel het kampeergevoel wilt, maar niet wilt inleveren op luxe.

  • Glamping staat voor kamperen in de natuur, maar dan in alle luxe.
  • Lekker makkelijk met eigen keukentje en badkamer.
  • Je moet wel rekening houden met een flink hogere prijs per nacht.

Kindvriendelijke camping zoeken?

Boek de gaafste campings met veel vertier voor jong en oud!

De voordelen van een vakantiehuisje

Een deel van de grote campings bieden ook de optie tot het huren van een bungalow. Vaak is er een apart gedeelte met bungalows, stacaravans, groepsaccommodaties, hutten, chalets, tiny houses. Daar kun je genieten van een ontspannen weekje of weekendje vakantie. Het biedt veel comfort en luxe voorzieningen als een heerlijk terras, keuken & een eigen toilet.

  • Te boeken voor 2 tot wel 12 personen (stacaravan huren in Loctudy).
  • Veel geboekte accommodaties: mobil home, chalet, tiny house, stacaravan, vakantieboerderij, vakantiebungalow.
  • Is een vliegvakantie meer wat voor jou? Je kunt vliegen naar onder andere: Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD).

Kindvriendelijke camping Loctudy: ontspanning voor het hele gezin

Zo’n gezinscamping is een uitkomst voor familie met kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. De kinderen hebben genoeg te doen. Veel kindercampings hebben o.a. een speelhal en georganiseerde excursies. Er is veel toezicht aanwezig op het park. In de buurt zijn er volop dierenparken en themaparken waar je naartoe kunt gaan.

  • Animatie: de leukste activiteiten zoals knutselen of samen een film kijken.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met speeltoestellen en glijbaan.
  • Speeltuinen: veilig spelen voor kinderen van 4 t/m 12 jaar oud.

Wat is voor jou een geschikte plek?

  • Camping aan het strand: lekker ontspannen aan de kust met het hele gezin.
  • Camping aan het water: ervaar het gemak van een rivier of meer naast het park.
  • Campings in het bos: direct vanuit je tent lekker wandelen of fietsen.
  • Honden toegestaan: vakantieparken waar een hond mee naartoe mag.
  • Kleinschalige minicamping: Een gemoedelijke sfeer op de mooiste groene plekjes.
  • Gemeente camping: parken in eigendom van de gemeente.
  • 4- en 5-sterren camping Loctudy: hele luxe accommodaties en parkfaciliteiten.

Standaard prijzen kampeerplek Loctudy

Zou je graag meer weten over de doorsnee prijs van een kampeerplek in Bretagne? In het onderstaande overzicht bekijk je de gemiddelde (overnachting) tarieven (per 24 uur). Je leest op deze site ook uitgebreide info over kampeerplekken in Ounans, Cloyes-sur-le-Loir, Saint-Hilaire-la-Forêt en Aoste.

Gemiddelde staanplaats€26,25
Luxe 5-sterren kampeerplek€47,00
Kleine-staanplaats€18,75
Glamping (ingerichte tent)€56,50
Stacaravan€73,75
Vakantiehuis€86,75
Standaard kosten campingvakantie in Loctudy april 2024 (indicatie)

Bekijk beschikbare vakantieparken

Onderstaand kan je doorklikken naar het beschikbare aanbod met o.a. ANWB campings in Loctudy. Selecteer een van de parken voor aanvullende info. Bekijk ook meer informatie over Kamperen in Griekenland.

Zoek de mooiste camping-aanbiedingen in Loctudy

Scoor interessante last-minute deals en vertrek binnen een paar weken

Vind boekingssites voor last minute Loctudy camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Top kampeerplekken geïnspecteerd door ANWB.
  • Vacanceselect: De glampingspecialist van Nederland.
  • Eurocampings / ACSI: Uitgebreide informatie over bijna 10.000 campings in Europa.
  • Allcamps: Exclusief aanbod met zo’n 1.000 zorgvuldig geselecteerde campings.
  • Suncamp Holidays: Al meer dan 50 jaar ervaring als vakantie specialist.
  • ROAN: Heerlijke accommodaties voor maximaal 6 personen.
  • Eurocamp: Ideaal voor vakanties met kinderen (baby’s) en gezinnen.
  • Rent-a-Tent: Ruim aanbod stacaravan modellen en diverse soorten tenten.
  • Vacansoleil: Luxe stacaravans en bungalowtenten – de modernste vloot van Europa.
  • Bekende campingketens: er zijn ook ketens waar je online rechtstreeks kan reserveren zoals o.a. Flower Campings, Aquadis Loisirs, Sandaya, Alannia, First Camp, LeadingCampings of bijvoorbeeld Villagi Gran Vacanze, Yelloh! Village, Qualité campings, Capfun, Huttopia, Ciela Village.

De weersvoorspelling voor Loctudy, Frankrijk

Je verblijft hier in een zeeklimaat. Een aanbevolen reisperiode is mei, juni en september. De jaartemperatuur is hier circa 17 graden celsius. juli is een periode dat het hier vaak warm is met gemiddeld 28 °C. Een gemiddelde dag in januari is het koudst met 9 graden celsius. In de volgende lijst vind je het actuele weerbericht voor vandaag en de komende week.

Weersvoorspellingen april 2024


FAQ: een kampeervakantie boeken

Waar kan ik goedkope kampeervakanties in Loctudy zoeken?

In deze omgeving tref je her en der wel wat kleinschalige voordelige campings. Niet al te veel luxe, maar een fijn kampeerterrein met enkel de basics. Voor een scherpe prijs kan je direct boeken op de website van het park. Iets gebruiksvriendelijker zijn boekingssites als Campingdirect.com, ANWB, Airbnb, Camping.eu, ACSI Eurocampings, Booking.com. Extra besparen op de kosten? Advies: probeer niet te reizen tijdens in hoogseizoen en let goed op vroegboekkortingen en last-minute-deals bij Corendon, Vakantiediscounter, Suntip, Sunweb, D-Reizen, Prijsvrij.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een kampeerplek?

Een normale camping overnachting in Loctudy kost om en nabij de €26,25 per dag. Kies je een budget-camping? Dan betaal je ongeveer €18,75 per staplek. Voor een ruime staplek op een A-locatie moet je qua kosten rekenen op zo’n €47,00 per staplek. Een nachtje in een stacaravan, boomhut, strandhuisje, vakantieboerderij, lodge, wellness huisje is wat prijziger. Let op: ook juni, juli, augustus, september plus schoolvakanties als meivakantie, voorjaarsvakantie, herfstvakantie, zomervakantie en een weekend of midweek als hemelvaart, kerst, oud en nieuw, pinksteren (feestdagen) zijn soms ook behoorlijk duurder.

Kamperen met kinderen in Loctudy: wat zijn de suggesties?

Kamperen met kinderen is iets wat je zeker eens moet doen. Er zijn wel een aantal belangrijk onderwerpen. Selecteer een park waar geen auto’s mogen rijden. Check ook de aanwezigheid van: trampolines, speeltuintjes, binnenspeeltuin, animatie. Achterhaal ook: Wifi (draadloos internet), eigen sanitair en genoeg schaduwrijke plekjes om te zitten.

Kamperen in Bretagne met hond: waar rekening mee houden?

Ga je met eigen tent of caravan kamperen? Op een hondencamping in Loctudy kan je de hond gewoon meenemen. Meestal maximaal 1 of 2 honden per kampeerplek. Het is noodzakelijk goede controle over de hondjes te hebben. Voor een kat of hond geldt soms een dagtarief van enkele euro’s. Overweeg ook zeker een hondvriendelijke campings. Je hebt hier speciale voorzieningen voor huisdieren als lekkere wandelgebieden en uitlaatplekken of zelfs een hondenstrand.

Welke bezienswaardigheden zijn er?

Dagtrips zijn voldoende beschikbaar in deze regio. Ga voor een sportief uitje of een van de bezienswaardigheden in Loctudy. Uitermate geschikt voor ouderen en natuurlijk complete families met kinderen. In de nabije omgeving vind jij veel natuur. Kies een fiets- of wandelroute en ga erop uit. In deze omgeving vind je ook diverse culturele hotspots en monumenten. Ga buiten de gebaande paden en probeer een van de vele plaatselijke horeca (restaurants). De Franse inwoners laten je direct thuisvoelen.

Plaats een reactie