anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Châtel-Guyon

Lekker ontspannen op een heerlijke camping in Châtel-Guyon (Auvergne, Frankrijk)? Er is van alles te doen hier in het prachtige omliggende landschap. Een staplek boeken voor jouw tent, vouwwagen, camper of caravan is niet bijzonder prijzig en is al mogelijk vanaf €18,50 voor een nacht. Ook kinderen houden van de camping! Het huren van een huisje, mobil home of stacaravan kan uiteraard ook. Op deze camping-website bekijk je uitgebreide informatie over verschillende soorten campings en de mogelijke onkosten. Daarbij vergelijk jij online toonaangevende boekingssites.

  • Châtel-Guyon is een heerlijke omgeving in de rustgevende regio Puy-de-Dôme.
  • Op deze bestemming boek je overweldigende familiecampings die diverse faciliteiten (zoals een zwembad) aanbieden maar ook heerlijk rustige staplekken. Een vaak geboekte camping is Camping Le Ranch Des Volcans.
  • De afstand die je moet rijden (vanaf Utrecht) is om en nabij de 878 km.
  • Een prijsindicatie voor een camping overnachting bedraagt zo’n €25,50 voor 1 nacht.

Kamperen in Châtel-Guyon: de populairste campings boeken

Wil je graag even lekker uitrusten op een goede camping in de buurt van Châtel-Guyon? Kamperen in Puy-de-Dôme (Frankrijk) is altijd een goed idee! In deze streek bieden ze je een veelzijdig aanbod. Denk aan unieke gezinscampings compleet met speeltuin en zwembad en natuurlijk ook de kleinschalige plekken (Camping key). Middels onderstaande keuzehulp geven we een uitgebreide toelichting op het boekingsproces.

In 5 stappen een goedkope camping in Châtel-Guyon boeken

  1. Bepaal je manier van kamperen (accommodatie)

    Met de tent gaan is in de basis een hele leuke manier om te kamperen. Je kunt ook kiezen voor een camper, vouwwagen of caravan. De tent is lekker flexibel en voordelig. Een caravan of camper is ideaal als je vaak kampeert, maar is natuurlijk wel kostbaarder. Eventueel kun je er zelf een kopen, of eventueel eerst iets huren.

  2. Wat is belangrijk?

    Kampeerplaatsen in Châtel-Guyon zijn volop aanwezig. Van kleine campings met alleen de hoognodige faciliteiten tot de grote campings en bungalowparken met verschillende faciliteiten zoals sportvelden en een sauna of hottub. Stel een lijstje op met alle belangrijke voorzieningen. Gaan jullie met het hele gezin, inclusief kinderen? Bekijk dan ook wat er allemaal wordt aangeboden rondom een manege (pony rijden) een subtropisch zwembad.

  3. Een camping boeken

    Bekijk de kampeerplekken die geschikt zijn en maak een keuze. In de lijst onderaan deze pagina vind je al een voorzetje. Populaire boekingssites zijn ANWB, Suncamp, ACSI, Allcamps, Vacanceselect & Rent-a-Tent, Booking.com, Campingdirect.com, Campings.nl, Vacansoleil, ROAN. Ook kan je alle informatie bekijken en een boeking plaatsen bij de kampeerhouder. Vergeet niet het bekijken van meningen op Tripadvisor en Zoover van mensen die eerder op deze plek zijn geweest. Praktische tips vind je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Kampeer Paklijst maken

    Het is handig om een paklijst te downloaden. Zorg voor: campingstoelen en tafeltje, kampeerlamp, slaapzak, bestek en servies, luchtbed. Bestel ook goede kleding, ook voor de koude nachten! Denk daarnaast ook aan zaken als: grondzeil en scheerlijnen, tentharingen en tenthamer, afwasteil en afwasborstel, spelletjes.

  5. De reis voorbereiden

    Controleer voor vertrek de route en kijk hoeveel reistijd nodig is. Stelregel is: twee uur rijden, een kwartiertje rust. Kies je voor snelle routes of toeristische wegen? Kijk op de boekingsbevestiging tot hoe laat je mag inchecken.

camping-chatel-guyon-frankrijk

Suggesties voor kamperen in Châtel-Guyon

Dit is een mooie plek in Auvergne (Frankrijk). De afstand is +/- 878 km (met Utrecht als vertrekpunt). De hoofdstad moet je ook zeker eens bezoeken: Parijs. In dit land wonen ongeveer 60 miljoen mensen. De spreektaal van de lokalen bewoners is Frans en je betaalt hier met de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Noemenswaardig kampeer-informatie: Wild kamperen is deels toegestaan. Op de meeste snelwegen wordt tol geheven. In bepaalde grote steden heb je een milieuvignet nodig. De telefooncode is +33, de stroom is 230 Volt. Het gebruikte wereldstekker-type is hier C + F. Bij calamiteiten bel je 112. De kentekencode van een rijdend voertuig begint met F en de landelijke tijdzone is UTC+02.

LandFrankrijk
StreekPuy-de-Dôme
PlaatsChâtel-Guyon
Gem. temperatuur17 graden celcius
Wild kamperen toegestaan?Deels toegestaan
Vignet kopenNee
TolwegenJa
Lokale taalFrans
ValutaEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)702 km
Reistijd (vanaf Utrecht)878 km (+/- 9,5 uur)
Gemiddelde kosten camping€25,50
Lokale campingCamping Le Ranch Des Volcans

Advies: zo vind je de juiste kampeerplek

In Châtel-Guyon kamperen kan op veel verschillende manieren. Een aantal nachtjes weg met de tent, vouwwagen, camper of caravan zal je niet snel vergeten. Genieten van dezelfde luxe als thuis? Boek dan een luxe tent die al voor jou klaar staat (glamping) of een vakantiehuisje die van alle gemakken is voorzien.

Jouw eigen staanplaats in Châtel-Guyon: comfortabel kamperen met eigen accommodatie

Een toffe en betaalbare manier van vakantie in Châtel-Guyon reserveren is het kiezen voor een staplek. Je ontdekt dan de omgeving vanuit jouw eigen vouwwagen, camper, caravan of tent. Ieder type heeft pluspunten en negatieve punten. Hierna vertellen we daarover meer.

  • Kamperen met tent: Een tent is goedkoop, neemt weinig ruimte in beslag en kan je kopen in heel veel soorten en materialen. Voorbeelden zijn koepeltent, pop-up tent, tunneltent, familietent. Goed om te weten: de campingplaats is meestal goedkoper. Natuurlijk moet je zelf zorgen dat alle kampeerspullen er komen. Je ligt letterlijk op een matje op de grond wat maakt dat je weinig comfort hebt (koud/tochtig). Verder ben je erg afhankelijk van het weer.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is zeer betaalbaar en je hebt lekker veel ruimte. Je hoeft geen bijzondere grote auto te hebben. Aandachtspunten zijn de stallingskosten en dat het opzetten de eerste keren wat moeizamer gaat.
  • Caravan: Een privé caravan kun je inrichten zoals jij dat wilt, maar is een dure investering. Let op: er gelden speciale verkeersregels. Je hebt ook een geschikt auto + trekhaak nodig (vanaf 3500 kg heb je rijbewijs E nodig).
  • Camper: Reizen met een camper geeft je de ultieme vrijheid. Op veel locaties zijn speciale camperplekken beschikbaar. Erg geschikt voor verre wereldreizen. Voor een camper betaal je al snel €35.000. Het beste kan je er eerst een keer een huren.

Wat je moet weten over glamping (ingerichte tent)

Glamping is een samenstelling van glamorous en camping. Je hoeft zelf niets meer mee te nemen, de overnachtingsplekken zijn heerlijk en je hebt je eigen badkamer en wc. Heel handig voor bijvoorbeeld gezinnen met (jonge) kinderen. Glamping in Châtel-Guyon is een goede suggestie als je wel graag buiten bent, maar wel van de nodige comfort houdt.

  • Glamping betekent luxe kamperen terwijl je in de natuur bent.
  • Altijd met goed kookfaciliteiten en privé sanitair.
  • Je moet wel rekening houden met een flink hogere prijs per nacht.

Kindvriendelijke camping boeken?

Check de gaafste campings met zwembaden, kinder-animatie en speelmogelijkheden.

Veel comfort in een vakantiehuisje

Het merendeel van de grote campings bieden ook de optie tot het huren van een bungalow. Zo kun je kiezen uit bijvoorbeeld bungalows, chalets, stacaravans, groepsaccommodaties, tiny houses, hutten. Ideaal voor een weekendje of week met familie of vrienden. Op een mooi plekje in het groen en de accommodatie is volledig uitgerust met een heerlijk terras, keuken en soms zelfs een jacuzzi of sauna.

  • Heerlijke huisjes voor een groot of klein gezelschap (stacaravan huren in Châtel-Guyon).
  • Populaire accommodaties zijn: mobil home, vakantieboerderij, tiny house, chalet, vakantiebungalow, appartement.
  • Ga je met het vliegtuig? Door het land vind je diverse luchthavens zoals Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD).

Kindvriendelijke camping Châtel-Guyon: vakantie voor het hele gezin

De gezinscamping richt zich op families met kids in de leeftijd van 3 t/m 12 jaar. De kinderen hebben genoeg te doen. Ze bieden uiteenlopende voorzieningen zoals: een speelhal en kinderdisco. Er geldt een maximum snelheid op het park (autoluw). In de regio zijn er diverse attractieparken en dierentuinen voor een dagje plezier.

  • Animatie voor kinderen: denk aan zeskamp, avondspellen of theatershows.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met speeltoestellen en glijbaan.
  • Speeltuin: diverse locaties met speeltoestellen verspreid over het park.

Thematische campings

  • Camping aan het strand: geniet van de mogelijkheden van de kust.
  • Camping aan het water: ervaar het gemak van een rivier of meer naast het park.
  • Campings in het bos: ontdek de veelzijdige natuur in de omgeving.
  • Honden toegestaan: speciale faciliteiten voor jouw hond.
  • Kleinschalige minicamping: Bijzondere plekjes waar je het overzicht houdt.
  • Gemeente camping: parken waar de gemeente voor verantwoordelijk is.
  • 4- en 5-sterren camping Châtel-Guyon: wanneer het een beetje extra luxe mag zijn.

Verwachte prijs kampeerplek Châtel-Guyon

Meer weten over de verwachte prijzen van een kampeerplek in Auvergne? In de onderstaande tabel bieden we de gemiddelde (overnachting) prijs (per dag). We informeren je ook graag over kamperen in Anse, Tourrettes-sur-Loup, Saint-Gervais-d’Auvergne en Hordaland.

Gewone staanplaats€25,50
Luxe 5-sterren staplek€46,00
Budget-staanplaats€18,50
Ingerichte tent (Glamping)€55,25
Mobile-home€72,00
Vakantiehuis€84,75
Gemiddelde kosten campingvakantie in Châtel-Guyon april 2024 (indicatie)

Lijst met beschikbare vakantieparken

Hieronder tref je het actuele aanbod met diverse ANWB campings in Châtel-Guyon. Kies een van de kampeeraccommodaties voor informatie en ervaringen. Zie ook onze informatieve pagina over Kamperen in Griekenland.

Check de meest aantrekkelijke camping-aanbiedingen in Châtel-Guyon

Zoek de de beste last-minute deals met vertrek binnen een paar weken

Populaire boekingssites voor last minute Châtel-Guyon camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Actueel, betrouwbaar en geen verborgen kosten.
  • Vacanceselect: Ruim aanbod glampings, kampeerplekken en vakantieparken.
  • Eurocampings / ACSI: Van luxe lodgetent tot boomhut, alles is te huur!
  • Allcamps: Onderdeel van Camping Vision, de grootste aanbieder van kampeervakanties.
  • Suncamp Holidays: Snel online boeken (en hulp van de klantenservice via internet).
  • ROAN: Populaire campings met top-accommodaties door heel Europa.
  • Eurocamp: Bezorgt Nederlanders al 40> jaar een onvergetelijke vakantie.
  • Rent-a-Tent: Divers aanbod tijdens meivakantie, zomervakantie en herfstvakantie.
  • Vacansoleil: Al meer dan 50 jaar de gaafste kampeervakanties.
  • Professionele campingketens: indien gewenst kan je ook boeken bij een keten zoals Orbitur, First Camp, Flower Campings, LeadingCampings, Sandaya, Aquadis Loisirs en tevens Villagi Gran Vacanze, Campéole campings, Ciela Village, Huttopia, Yelloh! Village, Capfun.

Het verwachte weer in Châtel-Guyon, Frankrijk

Deze regio heeft een zeeklimaat. De prettigste reistijd is mei, juni en september. De jaartemperatuur is gemiddeld 17 graden celsius °C. juli is de heetste tijd van het jaar met 28 graden. Een doorsnee dag in januari is gemiddeld genomen wat frisser met gemiddeld 9 °C. In het volgende gedeelte delen we de weerberichten voor vandaag en de komende week.

Weersvoorspellingen april 2024


FAQ: onbezorgd kamperen

Waar kan je goedkope kampeervakanties in Châtel-Guyon opzoeken?

In en rondom deze plek heb je de keuze uit flink wat kleinschalige voordelige campings. Niet al te veel luxe, maar alleen de benodigde faciliteiten om te genieten van een rustige vakantie. Je kunt rechtstreeks een reservering plaatsen op de website van het park. Iets gebruiksvriendelijker zijn boekingssites als Booking.com, ANWB, Campings.nl, Camping.eu, ACSI Eurocampings, Campingdirect.com. Andere bespaartips: boek buiten het hoogseizoen en schoolvakanties en kijk welke vroegboekkortingen of last-minute deals er zijn bij Suntip, Corendon, Tui, Vakantiediscounter, Sunweb, D-Reizen.

Wat kost een kampeerplek gemiddeld?

Een doorsnee camping overnachting in Châtel-Guyon kost ongeveer €25,50 per nacht. Kies je een budget-camping? Reken dan op ongeveer €18,50 per plek. Voor een grote staanplaats op een 4-sterren camping gaan de tarieven naar zo’n €46,00 per staplek. Het slapen in een lodge, strandhuisje, boomhut, stacaravan, vakantieboerderij, wellness huisje is qua dagtarief wel duurder. De warmere maanden juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als voorjaarsvakantie, zomervakantie, meivakantie, kerstvakantie en een midweek of weekend zoals kerst, pinksteren, hemelvaart, oud en nieuw (feestdagen) kunnen qua prijs ook flink hoger zijn.

Kamperen met kinderen in Châtel-Guyon: wat zijn jullie tips?

Kamperen met kinderen is iets wat je zeker eens moet doen. Maar niet elke plek is geschikt. We geven graag wat tips: Selecteer een park waar geen auto’s mogen rijden. Let zeker op de aanwezigheid van bijvoorbeeld: speeltoestellen, theatershows, zwembad, kidsclub. Informeer ook naar Wifi (draadloos internet), sanitaire voorzieningen voor kinderen en genoeg schaduwrijke plekjes om te zitten.

Kamperen in Auvergne met hond: is dat toegestaan?

Op pad met jouw eigen tent of caravan? Op een hondencamping in Châtel-Guyon mag jouw hond ook mee. Vaak geldt er een max van 2 honden per staplek. Zorg dat het beest altijd is aangelijnd. Soms wordt er voor de hond of kat nog een kleine toeslag gevraagd. Overweeg ook zeker een hondvriendelijke campings. Jouw huisdier geniet hier van onder andere lekkere wandelgebieden en uitlaatplekken of zelfs een hondenstrand.

Wat kan ik allemaal doen in deze omgeving?

Dagtrips zijn voldoende beschikbaar in deze regio. Er zijn diverse hotspots en bezienswaardigheden in Châtel-Guyon. Leuk voor ouderen en jonge gezinnen. In de omgeving is er een schitterende natuur. Kies een fiets- of wandelroute en ga erop uit. Je vindt hier ook veel cultuur en oude bouwwerken. Ook leuk: ga een avondje uit bij de leuke horeca (restaurants). De Franse mensen zijn bijzonder gemoedelijk.

Plaats een reactie