anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Chabeuil

Een vakantieverblijf reserveren op een camping in Chabeuil (Rhone-Alpen, Frankrijk)? Er is van alles te doen hier in de prachtige natuur. Lekker erop uit met een tent, caravan, camper of vouwwagen hoeft niet duur te zijn. Een kleine staplek is er al vanaf €18,75 per 24 uur. Voor zowel ouderen als kinderen een feestje. Het huren van een huisje, mobil home of stacaravan geeft net even wat meer comfort. Op dit portaal tref je belangrijke informatie over verschillende soorten campings en de optionele kosten. Ook vergelijk je snel betrouwbare aanbieders van campingvakanties.

  • Chabeuil is een geliefde plek in het natuurrijke Drôme.
  • In dit gebied boek je luxe familiecampings compleet met speeltuin en zwembad maar ook de meer rustige locaties. Als voorbeeldcamping kunnen we noemen: Capfun Camping Le Grand Lierne.
  • De afstand Utrecht naar deze vakantieregio is plus minus 996 km.
  • De standaard prijs voor een kampeerplek is zo’n €26,00 per overnachting.

Kamperen in Chabeuil: goedkoop de leukste campings boeken

Deze zomer heerlijk kamperen op een groene natuurlijke camping in de buurt van Chabeuil? Kamperen in Drôme (Frankrijk) is dan zeker het overwegen waard! In dit gebied bieden ze je een rijk aanbod. Denk aan unieke gezinscampings met faciliteiten als zwembaden en speeltuinen of een afgelegen kleine overnachtingsplek (Camping key). Middels onderstaande keuzehulp leggen wij uit waar je op moet letten tijdens het boeken.

Snel een goedkope camping in Chabeuil boeken

  1. Het kiezen van een kampeer-accommodatie

    Met de tent gaan is in de basis een hele leuke manier om te kamperen. Je kunt ook kiezen voor een vouwwagen, caravan of camper. Een tent is niet duur en geeft je veel vrijheid. Een camper/caravan biedt nog meer gemak maar is wel duurder. Je kunt overwegen om een occasion te kopen, of juist te gaan voor een huurobject.

  2. Wat is belangrijk?

    Kampeerplaatsen in Chabeuil vind je in veel afmetingen en varianten. Van kleine campings met uitsluitend wat basisvoorzieningen tot grote campings en bungalowparken met alle faciliteiten zoals een binnenzwembad en een beautysalon. Bepaal vooraf wat je graag wil kunnen doen. Ga je kamperen met kids? Let dan in het bijzonder op de aanwezigheid van zaken als een indoor speeltuin en een subtropisch zwembad.

  3. Campings vergelijken en boeken

    Bekijk de kampeerplekken die geschikt zijn en maak een keuze. In de lijst onderaan deze pagina vind je al 1 of meerdere voorbeelden. Uitstekende boekingssites zijn Suncamp, ANWB, Eurocampings, Vacanceselect, Allcamps & Campings.nl, Rent-a-Tent, Campingdirect.com, Booking.com, Eurocamp, ROAN. Dikwijls kan je de reservering rondmaken via de website van de aanbieder. Check altijd wel reviews op Zoover en Tripadvisor van andere vakantiegangers. Aanvullende info lees je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Inpaklijst maken voor kamperen

    Stel vooraf een inpaklijst samen. Belangrijkste spullen zijn: kampeerlamp, bestek en servies, campingstoelen en tafeltje, slaapzak, luchtbed. Vergeet ook niet comfortabele kleren, ook voor de koude nachten! Verder is het ook goed om te denken aan: medicijnen, tentharingen en tenthamer, waslijn, stormlijnen.

  5. Bekijk de route en wegwerkzaamheden

    Controleer voor vertrek de route om een beeld te krijgen bij de reistijden. Neem voldoende pauze (elke 2 uur een kwartiertje). Probeer zoveel mogelijk snelwegen te pakken en wegwerkzaamheden te omzeilen. Bekijk in de reserveringsbevestiging tot hoe laat je uiterlijk het terrein op mag.

camping-chabeuil-frankrijk

Tips voor kamperen in Chabeuil

Dit is een leuke streek in Rhone-Alpen (Frankrijk). De afstand is om en nabij de 996 kilometer vanaf Utrecht. Het land heeft ook een unieke hoofdstad: Parijs. Er leven om en nabij de 60 miljoen geregistreerde bewoners. De voertaal van deze mensen is Frans en je kunt dingen afreken met de valuta Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Praktische informatie voor kampeerders: Wild kamperen is deels toegestaan. Op de meeste snelwegen wordt tol geheven. In bepaalde grote steden heb je een milieuvignet nodig. De internationale landcode is +33, de elektra-spanning is 230 Volt. De landelijk ondersteunde type stekker is C + F. Bij een noodgeval bel je het noodnummer 112. De kentekencode van een rijdend voertuig begint met F en de nationale tijdzone is UTC+02.

LandFrankrijk
RegioDrôme
PlaatsChabeuil
Gemiddelde temp.17 graden celcius
Wild kamperen toegestaan?Deels toegestaan
Vignet noodzakelijkNee
TolwegenJa
VoertaalFrans
GeldEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)797 km
Reistijd (vanaf Utrecht)996 km (+/- 11 uur)
Gemiddelde kosten camping€26,00
Regionale campingCapfun Camping Le Grand Lierne

Keuzehulp: hulp bij het zoeken van een kampeerplek

In Chabeuil kamperen is een geweldige vakantie-ervaring. Een paar nachten op pad met jouw tent, vouwwagen, camper of caravan is een heerlijke manier van vakantie vieren. Zelf geen spullen meenemen? Reserveer dan een glamping-tent of een gunstig gelegen vakantiehuisje.

Boek een staanplaats in Chabeuil: erop uit met eigen tent of caravan

Een betaalbare keuze voor vakantie in Chabeuil vieren is toch wel de vrije staplek. Je geniet hier van de omgeving vanuit jouw eigen vouwwagen, tent, camper of caravan. Elk kampeermiddel heeft comfortniveau’s en voor- of nadelen. In de volgende opsomming gaan we daar verder op in.

  • Kamperen met tent: Een tent is gunstig geprijsd, je kunt ‘m snel opzetten en afbreken en het hele gezin kan erin verblijven. Handig zijn bijvoorbeeld de noktent, tunneltent, daktent, koepeltent. Campingplaatsen zijn in de basis ook goedkoper. Je zult wel wat kampeerspullen moeten aanschaffen. Het heeft weinig isolatie wat de nachten erg koud maakt. Het is ook wat minder comfortabel bij slecht weer.
  • Vouwwagen: Het is zeer praktisch en betaalbaar om een vouwwagen te bezitten en je kunt hem vrij eenvoudig uitklappen. Je hoeft geen bijzondere grote auto te hebben. Nadelen zijn de stallingskosten en je moet thuis alles goed voorbereiden (zet thuis de vouwer een keer op).
  • Caravan: Een caravan biedt je veel meer leefruimte, maar kost al wel snel €10.000. Ook betaal je stallingskosten. Je hebt ook een geschikt auto + trekhaak nodig (wij raden rijbewijs E aan).
  • Camper: Een camper staat voor het ultieme gevoel van vrijheid. Het is een auto en hotelkamer in 1! Een uitstekende keuze als je niet graag lang op 1 plek blijft. Het is erg duur, en parkeren is niet eenvoudig. Tip: huur eerst een camper om te kijken of het iets voor je is.

Informatie over glamping (ingerichte tent)

De betekenis van Glamping is: kamperen met een luxe beleving. Je hoeft geen aanhangwagen met spullen mee te nemen, je slaapt in een normaal bed en er zit een eigen toilet en douche. Heel handig voor bijvoorbeeld gezinnen met (jonge) kinderen. Glamping in Chabeuil is dus heerlijk als je op een luxueuze manier het campingleven wilt ervaren.

  • Glamping is een samenvoeging van glamorous en camping.
  • Vaak met eigen sanitaire voorzieningen en keuken.
  • De prijs voor een week vakantie ligt hoger t.o.v. bijv. een tentplek.

Kindvriendelijke camping uitzoeken?

Check de allerleukste campings met veel activiteiten voor jong en oud!

Ervaar het gemak van een vakantiehuisje

Veel grote campings bieden ook een aanbod met bungalows. Vaak is er een apart gedeelte met chalets, hutten, vakantiehuisjes, bungalows, groepsaccommodaties, tiny houses. Perfect voor een weekend met vrienden of familie. Op een mooi plekje in het groen en het is van alle gemakken voorzien. Denk aan een kookgedeelte en daarbij een douche met soms zelfs een bad.

  • Veel geboekt door gezinnen, families en vriendengroepen (stacaravan huren in Chabeuil).
  • De volgende accommodatie zijn beschikbaar: mobil home, tiny house, chalet, appartement, stacaravan, vakantieboerderij.
  • Ga je met het vliegtuig? Je vliegt hier bijvoorbeeld op: Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD).

Kindvriendelijke camping Chabeuil: ultiem genieten met het gezin

En plek op een gezinscamping is ideaal voor families met jonge kinderen tot circa 12 jaar. Kinderen zullen zich geen moment vervelen. Deze kindercampings bieden veel faciliteiten zoals een peuterbad en sportmogelijkheden. Er geldt een maximum snelheid op het park (autoluw). In de direct omgeving zijn er verscheidene speellocaties en dierentuinen voor een dagje plezier.

  • Animatieteam: kidsclub, sport en theater voor alle kinderen.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met speeltoestellen en glijbaan.
  • Speeltuin: een grote overdekte ruimte met veel speeltoestellen.

Thematische campings

  • Camping aan het strand: heerlijk genieten aan de kust tijdens warme zomerdagen.
  • Camping aan het water: direct vanuit de tent een duik in een rivier of meer.
  • Campings in het bos: de perfecte uitvalsbasis voor wandel- en fietstochten.
  • Honden toegestaan: lekker gezellig met jouw hond op stap.
  • Kleinschalige minicamping: Overzichtelijk en slechts een beperkt aantal plaatsen.
  • Gemeente camping: kampeerplekken die door de gemeente worden onderhouden.
  • 4- en 5-sterren camping Chabeuil: grote plekken en luxe sanitaire voorzieningen.

Verwachte kosten kampeerplek Chabeuil

Wil je een indicatie van de doorsnee prijzen van een kampeerplek in Rhone-Alpen? In de onderstaande tabel vind je de gemiddelde (overnachting) tarieven (per kalenderdag). Check ook de prijzen in Singles, Mandelieu-la-Napoule, Châteauneuf-sur-Isère en Steiermark.

Basis staanplaats€26,00
Luxe 5-sterren campingplaats€47,00
Kleine-staanplaats€18,75
Ingerichte tent (Glamping)€56,25
Mobile-home€73,50
Comfort vakantiehuisje€86,50
Gemiddelde tarieven campingvakantie in Chabeuil april 2024 (indicatie)

Zoek beschikbare vakantieparken

In de lijst hieronder sturen wij je door naar het actuele aanbod met parken en ANWB campings in Chabeuil. Kies een van de kampeeraccommodaties voor extra info. Check ook onze pagina met info over Kamperen in een camper.

Ontdek de meest aantrekkelijke camping-aanbiedingen in Chabeuil

Sla je slag met de de beste last-minute deals en vertrek binnen een paar weken

De meest gekozen boekingssites voor last minute Chabeuil camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Gecheckt en gecontroleerd door specialisten.
  • Vacanceselect: De glampingspecialist van Nederland.
  • Eurocampings / ACSI: Vergelijk meer dan 9400 ACSI campings in 30 landen.
  • Allcamps: Meer dan 900 campings in 10 landen.
  • Suncamp Holidays: Met unieke Boek Gerust Garantie in meer dan 10 landen.
  • ROAN: Spetterende last minutes en zorgeloos online boeken.
  • Eurocamp: Garantie op mooi weer met de Gratis Mooi Weer Garantie.
  • Rent-a-Tent: Een comfortabele en luxe kampeervakantie.
  • Vacansoleil: 7 dagen per week aankomst & vertrek mogelijk.
  • Toonaangevende campingketens: je kunt ook direct een boeking plaatsen bij een keten zoals Orbitur, Aquadis Loisirs, Sandaya, First Camp, Alannia, LeadingCampings en Qualité campings, Campéole campings, Yelloh! Village, Huttopia, Ciela Village, Villagi Gran Vacanze.

De weersverwachtingen voor Chabeuil, Frankrijk

Je hebt hier een zeeklimaat. De fijnste reisperiode is mei, juni en september. Het jaarlijkse gemiddelde (temperatuur) ligt op 17 graden celsius. juli is een hete maand met gemiddeld 28 graden. De maand januari is gemiddeld genomen wat frisser met gemiddeld 9 graden celsius. In het volgende blok delen we de prognose voor de komende 7 dagen.

Weersvoorspellingen april 2024


FAQ: een onbezorgde kampeervakantie

Online goedkope kampeervakanties in Chabeuil zoeken?

Nabij deze plek reserveer je verschillende kleine budget campings. Minimale luxe, maar alleen de basisbenodigdheden voor een heerlijke rustige vakantie. Voor een scherpe prijs kan je direct boeken middels de site van het vakantiepark. Je kunt ook boekingssites gebruiken zoals ACSI Eurocampings, Booking.com, ANWB, Campings.nl, Campingdirect.com, Airbnb. Liever minder betalen? Tips: ga zoveel mogelijk buiten het hoogseizoen op vakantie en let goed op vroegboekkortingen en last-minute-deals bij D-Reizen, Suntip, Prijsvrij, Sunweb, Corendon, Vakantiediscounter.

Hoe duur is een kampeerplek gemiddeld?

Een reguliere camping overnachting in Chabeuil kost ongeveer €26,00 per dag. Kies je een budget-camping? In dat geval betaal je circa €18,75 per dag. Voor een meer luxe standplaats moet je denken aan een prijs van €47,00 per dag. Een nachtje in een lodge, strandhuisje, vakantieboerderij, boomhut, wellness huisje, stacaravan kost al gauw het driedubbele. De aangename periode juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als herfstvakantie, kerstvakantie, meivakantie, zomervakantie en midweken of weekenden als pasen, pinksteren, hemelvaart, oud en nieuw (feestdagen) zijn gewoonlijk duurder geprijst.

Kamperen met kinderen in Chabeuil: wat zijn de suggesties?

Veel ouders vinden het heerlijk om te kamperen met kinderen. Er zijn wel een aantal belangrijk onderwerpen. Check of het een autoluwe of autovrij park is. Kinderen vinden het belangrijk om te kunnen beschikken over: theatershows, kidsclub, zwembad, speeltoestellen. Ook heel handig: Wifi (draadloos internet), kindersanitair en grote staanplaatsen met veel schaduw.

Kamperen in Rhone-Alpen met hond: waar rekening mee houden?

Op pad met jouw eigen tent of caravan? Op een hondencamping in Chabeuil is het toegstaan de hond mee te nemen op vakantie. Vaak geldt er een max van 2 honden per staplek. Uiteraard moet de hond aangelijnd zijn. Houd rekening met extra kosten voor een hond of kat. Er zijn ook steeds meer hondvriendelijke campings. Zij bieden speciaal voor jouw huisdier lekkere wandelgebieden en uitlaatplekken of zelfs een hondenstrand.

Wat is er allemaal te zien in de buurt?

Dagtrips zijn voldoende beschikbaar in deze regio. Er zijn diverse hotspots en bezienswaardigheden in Chabeuil. Uitermate geschikt voor singles, vriendengroepen en ook gezinnen met (jonge) kinderen. In de nabije omgeving heb je prachtige flora en fauna. Geniet op rustige plekken of zoek de drukte op in de centrums. Je bekijkt hier ook allerlei cultuur en monumenten. Je kunt ook eten bij de lokale horeca (restaurants). De Franse bewoners zijn hartelijk en zeer gastvrij.

Plaats een reactie