anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Agay

Lekker vakantie vieren op een rustige camping in Agay (Provence-Alpen-Cote-D-Azur, Frankrijk)? Je kijkt je ogen uit in het prachtige omliggende landschap. Een staplek boeken voor jouw tent, camper, caravan of vouwwagen is goedkoper dan je denkt, dit kan al voor slechts €18,75 per dag. Ook kinderen houden van de camping! Geen zin in gedoe? Een huisje of stacaravan is tegenwoordig ook erg populair. Op deze pagina tref je uitgebreide uitleg over verschillende soorten campings en een indicatie van de kosten. Ook vergelijk je gemakkelijk betrouwbare aanbieders van kampeerreizen.

  • Agay is een heerlijke omgeving in de bekende regio Var.
  • Op deze bestemming boek je 4- of 5-sterren familiecampings compleet met speeltuin en zwembad maar ook rustgevende natuurcampings. Een bekende camping in deze plek is Camping Agay Soleil.
  • De afstand vanaf Utrecht naar deze bestemming is +/- 1214 kilometer.
  • De basisprijs voor een campingplek is ongeveer €26,00 per dag/nacht.

Kamperen in Agay: online de mooiste campings boeken

Komende lente of zomer een boeking rondmaken voor een aantrekkelijke camping in de buurt van Agay? Kamperen in Var (Frankrijk) is dan zeker het overwegen waard! In deze streek bieden ze je verschillende kampeerlocaties. Je hebt de keuze uit 4- of 5-sterren gezinscampings met (binnen)zwembad of de kleine en rustige kampeerplekken (Camping key). Via het onderstaande stappenplan vertellen we je in 5 stappen hoe dit werkt.

Gemakkelijk een goedkope camping in Agay boeken

  1. Kampeer-accommodaties

    Veel mensen gaan kamperen met een tent. Sommige kampeerders geven de voorkeur aan de vouwwagen, caravan of camper. Een tent is voordelig en zonder risico’s. Met een camper of caravan ben je minder afhankelijk van het weer maar dit is niet voor iedereen weggelegd. Je kunt overwegen om een occasion te kopen, maar je kunt beter eerst iets huren om te kijken of het iets voor je is.

  2. Welke faciliteiten zijn belangrijk?

    Kampeerplaatsen in Agay zijn er in alle soorten en maten. Van kleine campings met geen tot weinig basisvoorzieningen tot de grote campings en luxe glampings vol entertainment en faciliteiten als fitness en een beautysalon. Schrijf eens op wat jij belangrijk vindt. Gaan jullie met het hele gezin, inclusief kinderen? Kijk of er ook faciliteiten aanwezig zijn als een buitenspeeltuin en een zwembad.

  3. Campings vergelijken en boeken

    Je kunt nu echt van start met het zoeken naar kampeerplekken. Op deze website vind je al een voorzetje. Geschikte boekingssites zijn ACSI, Vacanceselect, Suncamp, Eurocampings, Allcamps en Vacansoleil, Booking.com, Campings.nl, Eurocamp, Campingdirect.com, Rent-a-Tent. Steeds vaker kan je alle informatie bekijken en een boeking plaatsen op de site van de locatie. Bekijk vooraf altijd ervaringen op Zoover en Tripadvisor van andere vakantiegangers. Aanvullende info lees je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Wat heb ik nodig voor kamperen?

    Het is handig om een paklijst te downloaden. Wat je hier noteert is onder andere: kampeerlamp, luchtbed, campingstoelen en tafeltje, bbq of skottelbraai, bestek en servies. Pak ook passende kleren en een warme trui. Andere handige spullen om bij je te hebben: koelkast of koelbox, grondzeil en scheerlijnen, afwasteil en afwasborstel, waslijn.

  5. De reis voorbereiden

    Vraag actuele route op (wegwerkzaamheden) en maak een inschatting van de reistijd. Zorg dat je om de 2 uur even 15 minuten pauze neemt. Kies je voor snelle routes of toeristische wegen? Vaak is er een inchecktijd dat je uiterlijk binnen moet zijn.

camping-agay-frankrijk

Informatie over kamperen in Agay

Dit is een fantastisch gebied in Provence-Alpen-Cote-D-Azur (Frankrijk). De reisafstand is doorgaans 1214 km (berekend vanaf Utrecht). De hoofdstad van dit land is Parijs. De totale bevolking bestaat uit zo’n 60 miljoen geregistreerde inwoners. Men spreekt hier Frans en je kunt betalen met de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Voor kampeerders hebben we nog wat nuttige info: Wild kamperen is deels toegestaan. Op de meeste snelwegen wordt tol geheven. In bepaalde grote steden heb je een milieuvignet nodig. De internationale telefooncode is +33, de netspanning is 230 Volt. Het gebruikte wereldstekker-type is hier C + F en het noodnummer is 112. Voertuigen hebben kentekencode F en de lokale tijdzone is UTC+02.

LandFrankrijk
OmgevingVar
PlaatsAgay
Gemiddelde temp.17 graden °C
Wild kamperen?Deels toegestaan
Vignet kopenNee
TolwegenJa
Plaatselijke taalFrans
BetaalmiddelEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)971 km
Reistijd (vanaf Utrecht)1214 km (+/- 13,5 uur)
Gemiddelde overnachting camping€26,00
Camping-voorbeeldCamping Agay Soleil

Kampeergids: kies een kampeerplek of accommodatie

In Agay kamperen kun je op veel manieren doen. Op een kampeerplek staan met jouw eigen vouwwagen, caravan, tent of camper is natuurlijk een mooi avontuur. Zelf geen spullen meenemen? Reserveer dan een glamping-tent of een vakantiehuisje die van alle gemakken is voorzien.

Een eigen staanplaats in Agay voor jouw eigen vouwwagen, tent, camper of caravan

Een laagdrempelige (budget) keuze voor vakantie in Agay beleven is de losse staplek. Je viert hier vakantie in jouw eigen vouwwagen, tent, camper of caravan. De tent, caravan, camper of vouwwagen heeft pluspunten en negatieve punten. Hieronder vatten we alles voor je samen.

  • Kamperen met tent: Een tent is voordelig, je kunt hem makkelijk in de auto meenemen en ze zijn er in veel verschillende soorten en maten. Veel verkochte producten zijn o.a. de familietent, noktent, koepeltent, opblaasbare tent. De prijs voor een campingplaats is ook wat minder hoog. Je hebt wel meer kampeeruitrusting nodig. Het heeft weinig isolatie waardoor het sneller koud is. Je bent daarnaast ook volledig weersafhankelijk.
  • Vouwwagen: Het is zeer praktisch en betaalbaar om een vouwwagen te bezitten en je hebt een riant bed. Hij kan bijna achter elke auto, een speciaal rijbewijs is niet nodig. Houd rekening met stallingskosten en dat het opzetten de eerste keren wat moeizamer gaat.
  • Caravan: Een eigen caravan geeft je het gevoel van vrijheid, maar de aanschafkosten liggen hoog. Het opzetten van de caravan met voortent kost al snel 1 tot 2 uur. Zeker in het begin is rijden met een caravan best even wennen (eventueel met rijbewijs E).
  • Camper: Een camper biedt voldoende ruimte voor het hele gezin. Je hebt alles bij de hand en kunt veel meenemen. Een uitstekende keuze als je niet graag lang op 1 plek blijft. Voor een camper betaal je al snel €35.000. Het is dan ook slim om eerst een keer een camper te huren.

Voordelen en nadelen van glamping (ingerichte tent)

Glamping betekent kamperen met een vleugje luxe. Je hoeft geen tent of caravan mee te sjouwen, je kunt lekker slapen op een goed bed en je hebt lekker veel privacy met eigen sanitaire voorzieningen. Heel erg geschikt voor de onervaren kampeerder. Glamping in Agay is een goede oplossing als je wel graag in de natuur zit, maar ook van een beetje luxe houdt.

  • Glamping betekent een luxe kampeervakantie, maar wel met alle luxe.
  • Geniet van eigen kookmogelijkheden, sanitair en bedden.
  • Dit heeft natuurlijk wel een prijskaartje: het is flink duurder dan kamperen.

Kindvriendelijke camping reserveren?

Ontdek de meest populaire campings met zwembaden, kinder-animatie en speelmogelijkheden.

Vakantiehuisje voor de hele familie

Een deel van de grote campings hebben ook heerlijke bungalows voor grote en kleine groepen. Er zijn diverse soorten en groottes beschikbaar qua bungalows, stacaravans, vakantiehuisjes, chalets, tiny houses, hutten. Heerlijk genieten met het hele gezin tijdens een week vakantie. Het biedt veel comfort en de accommodatie is volledig uitgerust met koffie- en theevoorzieningen, een keukentje en doorgaans ook een douche / bad combinatie.

  • Perfect voor een weekend met de familie (stacaravan huren in Agay).
  • Keuze uit onder andere een accommodatie zoals mobil home, stacaravan, appartement, chalet, tiny house, vakantiebungalow.
  • Is een vliegvakantie meer wat voor jou? Er zijn diverse luchthavens zoals Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD).

Kindvriendelijke camping Agay: samen met met het gezin

De gezinscamping is ideaal voor familie met kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. Kinderen zullen zich geen moment vervelen. Veel kindercampings hebben o.a. een indoor-speeltuin en sportvelden. De parken zijn autoluw en medewerkers houden de kids in de gaten. In de direct omgeving zijn er verschillende attractieparken en dierentuinen voor een leuke dag uit.

  • Kidsclub / animatie: elke dag nieuwe activiteiten voor kinderen.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met speeltoestellen en glijbaan.
  • Speeltuin: samen met je kleintje op ontdekking op de speeltoestellen.

Filter op ligging of thema

  • Camping aan het strand: heerlijk genieten aan de kust tijdens warme zomerdagen.
  • Camping aan het water: direct vanuit de tent een duik in een rivier of meer.
  • Campings in het bos: lekker wakker worden met het gezang van vogels.
  • Honden toegestaan: lekker gezellig met jouw hond op stap.
  • Kleinschalige minicamping: Een gemoedelijke sfeer op de mooiste groene plekjes.
  • Gemeente camping: goedkope staplekken waar de gemeente eigenaar is.
  • 4- en 5-sterren camping Agay: wanneer het een beetje extra luxe mag zijn.

Prijsindicatie kampeerplek Agay

Benieuwd naar de doorsnee tarieven van een kampeerplek in Provence-Alpen-Cote-D-Azur? Hieronder verstrekken we de gemiddelde (overnachting) onkosten (per nacht). Check ook de prijzen in Chabeuil, Singles, Mandelieu-la-Napoule en Kärnten.

Gemiddelde staanplaats€26,00
Luxe 5-sterren kampeerplek€47,00
Trekkers-pek€18,75
Ingerichte tent (Glamping)€56,25
Stacaravan€73,50
Bungalow€86,50
Gemiddelde prijzen campingvakantie in Agay april 2024 (indicatie)

Lijst met beschikbare vakantieparken

Bijgaand bekijk je het actuele aanbod met onder andere ANWB campings in Agay. Klink op een van de links voor extra info. Op onze website lees je ook meer over Kamperen in een tacaravan.

Profiteer van de mooiste camping-aanbiedingen in Agay

Vind de aantrekkelijke last minute deals en geniet samen met je gezin van een heerlijke vakantie

Overzicht boekingssites voor last minute Agay camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: De mooiste plekjes en accommodaties in Europa.
  • Vacanceselect: De glampingspecialist van Nederland.
  • Eurocampings / ACSI: Ruim 200 filtermogelijkheden om je vakantie te vergelijken.
  • Allcamps: Onderdeel van Camping Vision, de grootste aanbieder van kampeervakanties.
  • Suncamp Holidays: Fraaie staplekken of jouw ingerichte accommodatie huren.
  • ROAN: Zorgeloos boeken met geld terug garantie en gratis omboeken.
  • Eurocamp: Luxe stacaravans en bungalowtenten op toplocaties.
  • Rent-a-Tent: Al meer dan 35 jaar de specialist in kampeervakanties.
  • Vacansoleil: 7 dagen per week aankomst & vertrek mogelijk.
  • Toonaangevende campingketens: ook kan je direct online boeken bij ketens als Aquadis Loisirs, Alannia, Flower Campings, Orbitur, LeadingCampings, Sandaya & Campéole campings, Ciela Village, Villagi Gran Vacanze, Qualité campings, Capfun, Yelloh! Village.

Het weer in Agay, Frankrijk

In deze omgeving heerst een zeeklimaat. De beste reistijd is mei, juni en september. De gemiddelde jaartemperatuur is 17 graden. juli is gemiddeld gezien de warmste maand met 28 graden celsius °C. Een doorsnee dag in januari is over de afgelopen 100 jaar het meest fris met gemiddeld 9 graden. In onderstaande weergave delen we de weersvoorspellingen voor de aanstaande zeven dagen.

Weersvoorspellingen april 2024


FAQ: een kampeervakantie boeken

Wat is de beste plek voor goedkope kampeervakanties in Agay reserveren?

In deze buurt kan je kiezen uit diverse kleinschalige voordelige campings. Minimale luxe, maar alleen de basisbenodigdheden voor een heerlijke rustige vakantie. Voor een scherpe prijs kan je direct boeken op de website van het park. Je kunt ook reserveren via Airbnb, ACSI Eurocampings, Camping.eu, Campings.nl, Booking.com, Campingdirect.com. Alternatieve tips om te besparen: ga niet midden in het hoogseizoen en houd last-minute deals / vroegboekkorting in de gaten bij Prijsvrij, Tui, Suntip, Vakantiediscounter, Sunweb, D-Reizen.

Wat betaal ik voor een kampeerplek?

Een standaard camping overnachting in Agay kost plus minus €26,00 per staplek. Kies je een kleine staplek? Dan betaal je ongeveer €18,75 per overnachting. Voor een ruime staplek op een A-locatie rekenen ze tarieven van zo’n €47,00 per staplek. Een verblijf in een wellness huisje, strandhuisje, ingerichte tent, vakantieboerderij, boomhut, lodge kost al gauw het driedubbele. Het hoogseizoen juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als meivakantie, kerstvakantie, voorjaarsvakantie, herfstvakantie en midweken of weekenden zoals oud en nieuw, hemelvaart, pasen, pinksteren (feestdagen) zijn duurder dan normaal.

Kamperen met kinderen in Agay: wat zijn aandachtspunten?

Kamperen met kinderen is ontzettend leuk. Wel moet je rekening houden met wat basis adviezen: Kijk wat de regels rondom auto’s op het park zijn. Er zijn een aantal voorzieningen om op te letten: trampolines, binnenspeeltuin, animatie, theatershows. Wellicht ook handig: Wifi (draadloos internet), sanitair geschikt voor kinderen en voldoende begroeiing voor genoeg schaduw.

Kamperen in Provence-Alpen-Cote-D-Azur met hond: hoe gaat dat precies?

Op vakantie met een eigen accommodatie? Op een hondencamping in Agay mag jouw hond ook mee. Het is dan toegestaan om 1 of 2 honden mee te nemen. De honden moeten wel goed aangelijnd op opgevoed zijn. Houd rekening met een kleine toeslag per hond of kat. Er zijn ook steeds meer hondvriendelijke campings. Jouw huisdier geniet hier van onder andere een hondenstrand, douche, uitlaatplekken en genoeg veldjes.

Wat is er allemaal te zien in de buurt?

Er is hier ontzettend veel te beleven. Ga voor avontuur of check een van de vele bezienswaardigheden in Agay. Leuk voor singles, vriendengroepen en natuurlijk voor volwassenen met kinderen. In de omgeving is voldoende natuur beschikbaar. Er zijn allerlei leuke routes voor fietsers en wandelaars uitgezet. Je vindt hier ook veel cultuur en kathedralen. Ga buiten de gebaande paden en probeer een van de vele gespecialiseerde horeca (restaurants). De Franse mensen vinden gastvrijheid erg belangrijk.

Plaats een reactie