anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Barcelonnette

Op zoek naar een centraal gelegen camping in Barcelonnette (Provence-Alpen-Cote-D-Azur, Frankrijk)? Je komt hier helemaal tot rust in deze prachtige natuurlijke omgeving. Ga op pad met je eigen tent, caravan, vouwwagen of camper is goedkoper dan je denkt en kan al vanaf €19,00 voor een nacht. Kinderen zijn dol op de camping! Liever niet alles meeslepen? Een stacaravan, mobil home of huisje biedt je net iets meer luxe. Op campingsoverzicht.nl check je praktische adviezen over de meest populaire campings en de hedendaagse prijzen. Ook vergelijk je snel handige websites om direct te boeken.

  • Barcelonnette is een populaire plek in de vakantieregio Alpes-de-Haute-Provence.
  • Op deze bestemming vestigden zich geweldige familiecampings met faciliteiten als zwembaden en speeltuinen maar ook lekkere rustige plekjes. Een van de favoriete campings is Camping Domaine Loisirs De L’ubaye.
  • De afstand vanaf Utrecht naar deze bestemming is ongeveer 1078 kilometer.
  • De gemiddelde prijs voor een kampeerplek is circa €26,25 voor 1 nacht.

Kamperen in Barcelonnette: de leukste campings boeken

Samen met familie heerlijk tot rust komen op een mooie camping in de buurt van Barcelonnette? Kamperen in Alpes-de-Haute-Provence (Frankrijk) is populairder dan ooit! In deze regio bieden ze je meerdere campinglocaties. Het aanbod omslaat o.a. 4- of 5-sterren gezinscampings inclusief animatie, zwembad en speeltuin of de kleine en rustige kampeerplekken (Camping key). Met behulp van ons stappenplan vertellen we je in 5 stappen hoe dit werkt.

Gemakkelijk een goedkope camping in Barcelonnette boeken

  1. Manier van kamperen (soort accommodatie)

    Kamperen doen veel mensen met een tent. Maar je kunt ook kamperen met een vouwwagen, camper of caravan. Tarieven voor een tent zijn laag (ook in het hoogseizoen). Met een camper of caravan ben je niet afhankelijk van het weer maar is wel duurder. Eventueel kun je er zelf een kopen, maar ook een weekje uitproberen.

  2. Wat vind jij belangrijk?

    Kampeerplaatsen in Barcelonnette zijn er in overvloed. Van kleine campings met standaard sanitair en basisvoorzieningen tot grote campings en luxe glampings die zijn uitgerust met faciliteiten als een wasserette en wellnessfaciliteiten. Bepaal vooraf wat je graag wil kunnen doen. Ga je met kinderen? Kijk dan naar de aanwezigheid van een speelhal en een waterspeelplaats.

  3. Een camping boeken

    Je kunt nu echt van start met het zoeken naar kampeerplekken. Op deze pagina check je alvast wat nemen. Fijne boekingssites zijn ACSI, Suncamp, Vacanceselect, ANWB, Eurocampings & Rent-a-Tent, Campingdirect.com, Campings.nl, Vacansoleil, Booking.com, ROAN. Tevens kan je ook direct boeken via de website van de aanbieder. Check altijd wel meningen op Zoover en Tripadvisor van gasten die je zijn voorgegaan. Bekijk ook de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Stel je inpaklijst samen

    Zorg voor een goede voorbereidingen met een eigen paklijst. Wat je hier noteert is onder andere: campingstoelen en tafeltje, bestek en servies, luchtbed, bbq of skottelbraai, slaapzak. Vergeet ook niet goede kleding, ook voor de koude nachten! Denk daarnaast ook aan zaken als: tentharingen en tenthamer, persoonlijke verzorgingsproducten, waslijn, grondzeil en scheerlijnen.

  5. Voorbereiden op de reis

    Zoek de snelste route op via google maps voor een goede indicatie van de reistijd. Stelregel is: twee uur rijden, een kwartiertje rust. Vertrek vroeg in de ochtend om spits te vermijden. Controleer ook tot hoe laat je kunt inchecken.

camping-barcelonnette-frankrijk

Tips & tricks voor kamperen in Barcelonnette

Dit is een heerlijke plek in Provence-Alpen-Cote-D-Azur (Frankrijk). De totale afstand is om en nabij de 1078 km (op basis van Utrecht als startpunt). Dit land kent de prachtig hoofdstad Parijs. In het hele land wonen er circa 60 miljoen mensen. De mensen praten hier Frans en je betaalt hier met de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Wat je als kampeerder niet moet vergeten: Wild kamperen is deels toegestaan. Op de meeste snelwegen wordt tol geheven. In bepaalde grote steden heb je een milieuvignet nodig. De internationale toegangscode om te bellen is +33, de stroomspanning is 230 Volt. Het type stekker dat je hier gebruikt is C + F. Bij spoedgevallen bel je naar 112. De kentekencode van een rijdend voertuig begint met F en de actuele tijdzone is UTC+02.

LandFrankrijk
GebiedAlpes-de-Haute-Provence
PlaatsBarcelonnette
Gem. temperatuur17 graden celcius
Wild kamperen toegestaan?Deels toegestaan
Vignet nodigNee
TolwegenJa
VoertaalFrans
GeldEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)862 km
Reistijd (vanaf Utrecht)1078 km (+/- 12 uur)
Gemiddelde tarieven camping€26,25
Beschikbare campingCamping Domaine Loisirs De L’ubaye

Campinggids: hulp bij het zoeken van een kampeerplek

In Barcelonnette kamperen is iets wat je zeker eens moet doen. Even er tussenuit met de tent, vouwwagen, camper of caravan is natuurlijk een mooi avontuur. Liever niet sjouwen met spullen? Kies dan voor luxe: een glamping (ingerichte tent) of een heerlijk vakantiehuisje.

Huur een staanplaats in Barcelonnette: comfortabel kamperen met eigen accommodatie

De goedkoopste manier van vakantie in Barcelonnette beleven is de losse staplek. Je geniet hier van de omgeving vanuit jouw eigen caravan, vouwwagen, tent of camper. Ieder type heeft zijn eigen karakteristieke elementen en pluspunten. Hieronder lees je meer informatie.

  • Kamperen in een tent: Een tent is betaalbaar, kan je overal neerzetten en ze zijn er zowel voor stellen als grote gezinnen. Veel gekozen modellen zijn de piramide tent, belltent, pop-up tent, noktent. Daarnaast is de campingplaats p/nacht ook goedkoper. Jij zal wel zelf alle benodigde kampeerartikelen moeten meenemen. Je slaapt op een matje of luchtbed waardoor warme kleren en slaapzak geen overbodige luxe zijn. Verder ben je erg afhankelijk van het weer.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is voordeliger in aanschaf dan een caravan en je kunt hem vrij eenvoudig uitklappen. Je slaapt op een goed en stevig bed (matras en lattenbodem). Natuurlijk moet je wel stallingskosten betalen en dat je echt wel even moet oefenen met opzetten.
  • Caravan: Een caravan neem je heel snel overal mee naartoe, maar de prijzen zijn de laatste jaren flink gestegen. Regel vooraf al de mogelijkheid om je wagen te stallen in de winter. Zeker in het begin is rijden met een caravan best even wennen (vanaf 3500 kg heb je rijbewijs E nodig).
  • Camper: Een camper is wellicht de meest luxe manier van reizen. Je hebt alles bij de hand en kunt veel meenemen. Een uitstekende keuze als je niet graag lang op 1 plek blijft. Het is erg duur, en parkeren is niet eenvoudig. Het beste kan je er eerst een keer een huren.

Informatie over glamping (ingerichte tent)

Glamping betekent eigenlijk letterlijk luxe kamperen. Je hoeft zelf geen kampeerspullen mee te sjouwen, de bedden zijn erg goed en je hebt de beschikking over een privé badkamer. Zeker een aanrader als je nog nooit op een camping bent geweest. Glamping in Barcelonnette is een goede suggestie als je wel graag buiten bent, maar wel van de nodige comfort houdt.

  • Glamping is een samenvoeging van glamorous en camping.
  • Kookgelegenheid en badkamer zijn meestal inbegrepen.
  • Logischerwijs is het wel een veel duurdere manier van vakantie vieren.

Kindvriendelijke camping reserveren?

Boek de mooiste campings met een groot zwembad, speeltuin en animatie voor de kids.

Grote en kleine vakantiehuisjes

Veel van de grote campings hebben vaak ook bungalows in de verhuur. Er zijn diverse soorten en groottes beschikbaar qua vakantiehuisjes, hutten, groepsaccommodaties, bungalows, chalets, stacaravans. Ideaal voor een weekendje of week met familie of vrienden. Op een mooi plekje in het groen en het is van alle gemakken voorzien. Denk aan een kookgedeelte en een douche met soms zelfs een bad.

  • Heerlijke huisjes voor een groot of klein gezelschap (stacaravan huren in Barcelonnette).
  • De volgende accommodatie zijn beschikbaar: mobil home, chalet, vakantiebungalow, stacaravan, vakantieboerderij, appartement.
  • Liever vliegen i.p.v. de auto pakken? Door het land vind je diverse luchthavens zoals Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD).

Kindvriendelijke camping Barcelonnette: genieten met het hele gezin

Een gezinscamping biedt veel mogelijkheden voor families met jonge kids van 4 tot 12 jaar. De kinderen hebben de keuze uit veel soorten activiteiten. Ze bieden uiteenlopende voorzieningen zoals: een speelhal en sportvelden. Medewerkers houden een oog in het zeil en er zijn weinig auto’s. In de omgeving zijn er volop dierentuinen of speelparken voor extra plezier.

  • Kidsclub / animatie: denk aan knutselen, schminken of actieve uitjes.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met glijbanen en wildwaterbaan.
  • Speeltuinen: samen met je kleintje op ontdekking op de speeltoestellen.

Vind specifieke thema’s

  • Camping aan het strand: ontdek de kustregio, de beach en de natuur.
  • Camping aan het water: ervaar het gemak van een rivier of meer naast het park.
  • Campings in het bos: heerlijk genieten van het buitenleven.
  • Honden toegestaan: een heerlijke omgeving om je hond mee naartoe te nemen.
  • Kleinschalige minicamping: De kinderen kan je gemakkelijk in de gaten houden.
  • Gemeente camping: kampeerplekken die door de gemeente worden onderhouden.
  • 4- en 5-sterren camping Barcelonnette: tal van luxe faciliteiten zoals fitness en sauna.

Gemiddelde prijzen kampeerplek Barcelonnette

Meer weten over de verwachte prijzen van een kampeerplek in Provence-Alpen-Cote-D-Azur? Hieronder delen wij de gemiddelde (overnachting) prijs (per kalenderdag). Bekijk ook het aanbod en prijzen in Mirabel-et-Blacons, Mauriac, Guillestre en Dolnoslaskie.

Basis staanplaats€26,25
Luxe 5-sterren campingplaats€47,25
Voordeel-plek€19,00
Glamping (ingerichte tent)€56,75
Stacaravan€74,00
Vakantiehuisje€87,25
Normale tarieven campingvakantie in Barcelonnette april 2024 (indicatie)

Lijst met beschikbare vakantieparken

Hier vind je het actuele aanbod met parken en ANWB campings in Barcelonnette. Kies een van de kampeerplekken voor aanvullende info. Of bekijk onze informatiepagina over Voordelige camping.

Ontdek de meest aantrekkelijke camping-aanbiedingen in Barcelonnette

Vind de de beste last-minute deals voor een heerlijke kampeervakantie

Overzicht boekingssites voor last minute Barcelonnette camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Jouw startpunt voor de mooiste kampeerplekken in Europa.
  • Vacanceselect: Je vakantie valt onder de Calamiteitenverzekering.
  • Eurocampings / ACSI: Snel een kampeerplek zoeken met 200 filters en 100.000+ beoordelingen.
  • Allcamps: Veilig boeken dankzij het ANVR, SGR en Calamiteitenfonds.
  • Suncamp Holidays: Heerlijke gezinsparken aan het water en/of met eigen zwembad.
  • ROAN: Spetterende last minutes en zorgeloos online boeken.
  • Eurocamp: Meer dan 140 campings in heel Europa.
  • Rent-a-Tent: Standaard met Nederlandstalige gastheer- en vrouw.
  • Vacansoleil: Ideaal voor jonge gezinnen met unieke animatieprogramma’s
  • Boeken bij een campingketen: je kunt ook direct een boeking plaatsen bij een keten zoals Orbitur, Aquadis Loisirs, Sandaya, Alannia, LeadingCampings, Flower Campings of uiteraard Qualité campings, Capfun, Villagi Gran Vacanze, Huttopia, Ciela Village, Yelloh! Village.

Het weerbericht voor Barcelonnette, Frankrijk

Je verblijft hier in een zeeklimaat. Je kunt hier het beste reizen in de periode mei, juni en september. De jaartemperatuur is hier circa 17 graden celsius. juli is de meest warme maand met 28 graden °C. De periode januari is wat kouder met 9 graden. In onderstaande weergave bieden we de weerberichten voor de aankomende dagen.

Weersvoorspellingen april 2024


Vragen rondom het thema kamperen

Hoe goedkope kampeervakanties in Barcelonnette reserveren?

In en nabij deze plaats reserveer je verschillende kleinschalige budget campings. Niet al te veel luxe, maar wel alle basisfaciliteiten. Je kunt vaak rechtstreeks boeken middels de site van het vakantiepark. Je kunt ook reserveren via ACSI Eurocampings, Campings.nl, Airbnb, Campingdirect.com, Camping.eu, Booking.com. Advies om te besparen: ga zoveel mogelijk buiten het hoogseizoen op vakantie en kijk welke vroegboekkortingen of last-minute deals er zijn bij Sunweb, Prijsvrij, Tui, Corendon, Vakantiediscounter, D-Reizen.

Welke tarieven hanteert men voor een kampeerplek?

Een reguliere camping overnachting in Barcelonnette kost circa €26,25 per dag. Overnacht je op een kleinschalige camping? In dat geval betaal je circa €19,00 per staanplaats. Voor een grote staanplaats op een 4-sterren camping moet je denken aan een prijs van €47,25 per nacht. Een overnachting in een lodge, strandhuisje, wellness huisje, boomhut, ingerichte tent, stacaravan is over het algemeen duurder. Het hoogseizoen juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als voorjaarsvakantie, zomervakantie, kerstvakantie, herfstvakantie en weekenden of midweken als kerst, oud en nieuw, pasen, hemelvaart (feestdagen) zijn doorgaans ook een stukje duurder.

Kamperen met kinderen in Barcelonnette: wat zijn de beste plekken?

Kamperen met kinderen is eenvoudig en niet duur. Wel moet je rekening houden met wat basis adviezen: Kijk allereerst of de camping autoluw of autovrij is. Check ook de aanwezigheid van: kidsclub, theatershows, animatie, speeltuintjes. Andere praktische zaken: Wifi (draadloos internet), kindersanitair en grote staanplaatsen met veel schaduw.

Kamperen in Provence-Alpen-Cote-D-Azur met hond: waar rekening mee houden?

Op vakantie met een eigen accommodatie? Op een hondencamping in Barcelonnette mag je jouw viervoeter meenemen. Vaak kan je 1 of 2 honden meenemen. Tijdens het uitlaten moeten de honden worden aangelijnd. Meestal moet je een toeslag betalen voor de hond of kat. Kijk ook eens bij de hondvriendelijke campings. Speciaal voor jouw huisdier faciliteren zij een strand en douche voor honden en speciale uitlaatplekken.

Wat is er allemaal te zien in de buurt?

Er is hier ontzettend veel te beleven. Ga voor een sportief uitje of een van de bezienswaardigheden in Barcelonnette. Perfect voor vriendengroepen en jonge gezinnen. In deze streek is er unieke natuur. Geniet op rustige plekken of zoek de drukte op in de centrums. In de buurt vind je ook tal van cultuur en stadions. Ook leuk: ga een avondje uit bij de regionale horeca (restaurants). De Franse mensen zijn zeer gastvrij.

Plaats een reactie