anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Aups

Een staplek huren op een heerlijke camping in Aups (Provence-Alpen-Cote-D-Azur, Frankrijk)? Je kunt genieten en rondfietsen in deze unieke omgeving / bestemming. Ga op pad met je eigen tent, caravan, vouwwagen of camper is goedkoper dan je denkt, dit kan al voor slechts €17,75 per nacht. Ook kinderen houden van de camping! Een vakantiehuisje of stacaravan geeft net even wat meer comfort. Op deze camping-website geven we duidelijke tips over de meest populaire campings en de mogelijke onkosten. Eveneens vergelijk jij online de beste websites om direct te boeken.

  • Aups is een populaire plek in het bijzondere Var.
  • In deze vakantieregio vind je heel veel familiecampings met animatie, zwembad en restaurants maar ook rustgevende natuurcampings. Een bekende camping in deze plek is Campasun International Camping.
  • De afstand Utrecht naar deze vakantieregio bedraagt zo’n 1180 km.
  • Een prijsindicatie voor een standplaats is is circa €24,50 voor 1 nacht.

Kamperen in Aups: online de mooiste campings boeken

De aankomende vakantieperiode heerlijk genieten op een groene natuurlijke camping in de buurt van Aups? Kamperen in Var (Frankrijk) is populairder dan ooit! In dit gebied bieden ze je een rijk aanbod campings. Het aanbod omslaat o.a. luxe gezinscampings met animatie, zwembad en restaurants of een kleine en landelijke kampeerplaats (Camping key). Door middel van het volgende stappenplan geven we een uitgebreide toelichting op het boekingsproces.

Snel een goedkope camping in Aups boeken

  1. Kies jouw manier van kamperen

    De tent is nog altijd een van de de meest populaire manieren van kamperen. Je kunt ook kiezen voor een camper, vouwwagen of caravan. Tarieven voor een tent zijn laag (ook in het hoogseizoen). Met een camper of caravan ben je niet afhankelijk van het weer maar daarvoor moet je meer geld betalen. Je kunt kijken naar een 2e hands model, of juist 1 of 2 weken te huren.

  2. Wat is belangrijk?

    Kampeerplaatsen in Aups zijn volop aanwezig. Van kleine campings met geen tot weinig basisvoorzieningen tot de grote campings en huisjesparken vol entertainment en faciliteiten als tennisbanen en een jacuzzi of hottub. Maak vooraf een overzicht met de voor jou noodzakelijke voorzieningen. Ga je met peuters en kleuters? Check dan ook de mogelijkheden zoals een buitenspeeltuin en een zwembad.

  3. Een camping boeken

    Je kunt nu gericht zoeken naar kampeerplekken. Op deze pagina check je alvast wat nemen. Uitstekende boekingssites zijn Eurocampings, Suncamp, Allcamps, ANWB, ACSI en Vacansoleil, Eurocamp, ROAN, Campings.nl, Rent-a-Tent, Campingdirect.com. Ook kan je snel reserveren op de website van de aanbieder. Let goed op meningen op Tripadvisor en Zoover van eerdere gasten. Zie ook de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Stel je inpaklijst samen

    Stel altijd een inpaklijst samen. Zo moet je niet vergeten de volgende spullen te pakken: kampeerlamp, slaapzak, bestek en servies, luchtbed, bbq of skottelbraai. Denk ook aan prettige kleding en een warme jogginbroek en truien. Verder is het ook goed om te denken aan: grondzeil en scheerlijnen, afwasteil en afwasborstel, koelkast of koelbox, stormlijnen.

  5. Laatste check en reisvoorbereiding

    Controleer voor vertrek de route voor een goede indicatie van de reistijd. Stelregel is: twee uur rijden, een kwartiertje rust. Kijk of je de spits kunt vermijden. Kijk op de boekingsbevestiging tot hoe laat je mag inchecken.

camping-aups-frankrijk

Tips & tricks voor kamperen in Aups

Dit is een leuke streek in Provence-Alpen-Cote-D-Azur (Frankrijk). Het is ongeveer 1180 kilometer (op basis van Utrecht als startpunt). Wat ook erg bijzonder is, is de hoofdstad Parijs. Het land heeft zo’n 60 miljoen geregistreerde personen. De mensen spreken hier Frans en de nationale valuta is de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Noemenswaardig kampeer-informatie: Wild kamperen is deels toegestaan. Op de meeste snelwegen wordt tol geheven. In bepaalde grote steden heb je een milieuvignet nodig. De netcode is +33, de elektra is 230 Volt. Het stekkertype is C + F. Het noodnummer is 112. Voertuigen hebben kentekencode F en de nationale tijdzone is UTC+02.

LandFrankrijk
GebiedVar
PlaatsAups
Gemiddelde temp.17 graden
Wild kamperen mogelijk?Deels toegestaan
Vignet noodzakelijkNee
TolwegenJa
Lokale taalFrans
ValutaEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)944 km
Reistijd (vanaf Utrecht)1180 km (+/- 13 uur)
Gemiddelde tarieven camping€24,50
Beschikbare campingCampasun International Camping

Kampeergids: het kiezen van de juiste kampeerplek

In Aups kamperen is absoluut de moeite waard. Overnachten met een eigen tent, vouwwagen, camper of caravan is ontzettend gaaf. Liever niet sjouwen met spullen? Kies dan voor luxe: een tent waar alles al in zit (glamping) of een gunstig gelegen vakantiehuisje.

Jouw eigen staanplaats in Aups: lekker kamperen met eigen tent, caravan of vouwwagen

Een laagdrempelige (budget) keuze voor vakantie in Aups beleven is de losse staplek. Je kunt dan de omgeving ontdekken vanuit jouw eigen vouwwagen, tent, camper of caravan. Elk kampeermiddel heeft zijn eigen karakteristieke elementen en pluspunten. In de volgende opsomming gaan we daar verder op in.

  • Kamperen met tent: Een tent is gunstig, je kunt hem makkelijk in de auto meenemen en biedt slaapruimte en opslagruimte. Voorbeelden zijn familietent, pop-up tent, vis-à-vis tent, tunneltent. De overnachtingsprijs voor een campingplaats is ook lager. Je moet natuurlijk wel zorgen voor alle kampeerspullen. Het heeft weinig isolatie waardoor het sneller koud is. Tevens heb je geen eigen sanitair.
  • Vouwwagen: Een eigen vouwwagen is niet duur in aanschaf en het biedt verrassend veel ruimte. Je hebt geen speciaal rijbewijs nodig. Heb je thuis geen ruimte? Houd rekening met stallingskosten en dat je echt wel even moet oefenen met opzetten.
  • Caravan: Met een caravan ben je in een mum van tijd reisklaar, maar de aanschafprijzen zijn minder aantrekkelijk. Alles opzetten inclusief voortent duurt al snel 2 uur. Je hebt ook een geschikt auto + trekhaak nodig (soms met rijbewijs E).
  • Camper: Een camper maakt het mogelijk om overal te verblijven. Je kan overal naartoe rijden en verblijven. Je kunt er heerlijke verre rondreizen mee maken. Het is duur in aanschaf en je hebt ook de nodige jaarlijkse kosten. Ga eerst eens op pad met een huurcamper.

Voordelen en nadelen van glamping (ingerichte tent)

Glamping houdt in: kamperen in luxe verblijven / accommodaties. Je hoeft niet op pad met een volgeladen auto, de bedden zijn erg goed en je hebt lekker veel privacy met eigen sanitaire voorzieningen. Je hoeft dus zelf weinig meer voor te bereiden. Glamping in Aups is een goede suggestie als je wel het kampeergevoel wilt, maar niet wilt inleveren op luxe.

  • Glamping is een luxe kampeerstijl met voorzieningen.
  • Kookgelegenheid en badkamer zijn meestal inbegrepen.
  • Deze vorm van luxe kamperen is wel een stuk duurder.

Kindvriendelijke camping uitzoeken?

Ontdek de tofste campings met veel vertier voor jong en oud!

De voordelen van een vakantiehuisje

Een deel van de grote campings hebben ook heerlijke bungalows voor grote en kleine groepen. Op het park is vaak een bepaald deel gevuld met vakantiehuisjes, stacaravans, groepsaccommodaties, chalets, bungalows, tiny houses. Heerlijk genieten met het hele gezin tijdens een week vakantie. Het is comfortabel en de woning biedt veel gemakken. Onder andere een keukentje, koffiezetapparaat en tevens sanitaire voorzieningen als een wc en bad.

  • Perfect voor een weekend met de familie (stacaravan huren in Aups).
  • Keuze uit onder andere een accommodatie zoals mobil home, vakantiebungalow, stacaravan, appartement, chalet, tiny house.
  • Ga je met het vliegtuig? Populaire luchthavens zijn: Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD).

Kindvriendelijke camping Aups: vakantiebeleving voor het gezin

Een staplek op een gezinscamping is aan te raden voor families met 1 of meerdere kinderen jonger dan 12 jaar. Elke dag worden de kinderen vermaakt. Ze bieden uiteenlopende voorzieningen zoals: kinderanimatie en workshops. Medewerkers houden een oog in het zeil en er zijn weinig auto’s. Binnen een uur rijden bezoek je meerdere speelhallen, klimbossen en attractieparken waar je naartoe kunt gaan.

  • Kidsclub / animatie: volop vertier voor kinderen t/m 12 jaar oud.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met glijbanen.
  • Speeltuin: een mooie grote ruimte met diverse klim- en speeltoestellen.

Vind specifieke thema’s

  • Camping aan het strand: lekker ontspannen aan de kust met het hele gezin.
  • Camping aan het water: op korte afstand van een rivier of meer verblijven.
  • Campings in het bos: ontdek de veelzijdige natuur in de omgeving.
  • Honden toegestaan: lekker gezellig met jouw hond op stap.
  • Kleinschalige minicamping: Een intieme sfeer op de mooiste plekken.
  • Gemeente camping: goedkope staplekken waar de gemeente eigenaar is.
  • 4- en 5-sterren camping Aups: luxe parken met heel veel (wellness) faciliteiten.

Doorsnee prijzen kampeerplek Aups

Ontvang je graag meer info over de gemiddelde prijs van een kampeerplek in Provence-Alpen-Cote-D-Azur? In de onderstaande tabel vind je de gemiddelde (overnachting) tarieven (per 24 uur). Op onze site vind je ook prijzen in Régusse, Cavalaire-sur-Mer, La Croix-Valmer en León.

Reguliere staanplaats€24,50
Luxe 5-sterren kampeerplek€44,00
Trekkers-pek€17,75
Ingerichte tent (Glamping)€53,00
Mobile-home€69,00
Chalet€81,25
Normale prijzen campingvakantie in Aups april 2024 (indicatie)

Vergelijk beschikbare vakantieparken

Hieronder bekijk je het huidige aanbod met o.a. ANWB campings in Aups. Maak een keuze uit een van de plekken voor aanvullende info. Op onze website lees je ook meer over Camping aanbiedingen.

Bekijk de tofste camping-aanbiedingen in Aups

Bekijk de goede last minute deals voor een onvergetelijke kampeervakantie

Overzicht boekingssites voor last minute Aups camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Top kampeerplekken geïnspecteerd door ANWB.
  • Vacanceselect: Altijd aantrekkelijk reserveringsvoorwaarden.
  • Eurocampings / ACSI: Vind jouw volgende kampeerplek met tienduizenden campingbeoordelingen.
  • Allcamps: Meer dan 900 campings in 10 landen.
  • Suncamp Holidays: De mooiste familieparken met gegarandeerd waterpret.
  • ROAN: Zorgeloos boeken met geld terug garantie en gratis omboeken.
  • Eurocamp: Aankomen en vertrekken op de dag van uw keuze.
  • Rent-a-Tent: Al 35 jaar dé specialist in campingvakanties in de EU.
  • Vacansoleil: 7 dagen per week aankomst & vertrek mogelijk.
  • Toonaangevende campingketens: ook kan je direct online boeken bij ketens als First Camp, Alannia, Aquadis Loisirs, Sandaya, Flower Campings, LeadingCampings maar ook Capfun, Ciela Village, Qualité campings, Campéole campings, Villagi Gran Vacanze, Huttopia.

Het weerbericht voor Aups, Frankrijk

In deze omgeving heerst een zeeklimaat. Een aanbevolen reisperiode is mei, juni en september. De jaartemperatuur is gemiddeld 17 graden celsius. juli is gemiddeld gezien de warmste maand met 28 graden. De maand januari is historisch gezien het koudst met 9 graden. Hierna tref je het actuele weerbericht voor de aankomende dagen.

Weersvoorspellingen april 2024


Verschillende vragen en antwoorden over kamperen

Op welke manier kan ik goedkope kampeervakanties in Aups zoeken?

In en rondom deze plek reserveer je verschillende kleine budget campings. Weinig luxe, maar alleen de basisbenodigdheden voor een heerlijke rustige vakantie. Doorgaans kan je direct boeken via het telefoonnummer op de website. Je kunt ook boeken bij Camping.eu, Campings.nl, ACSI Eurocampings, Campingdirect.com, ANWB, Booking.com. Voordeliger boeken? Tip: ga zoveel mogelijk buiten het hoogseizoen op vakantie en let goed op vroegboekkorting / last-minute deals bij Prijsvrij, Suntip, D-Reizen, Sunweb, Vakantiediscounter, Corendon.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een kampeerplek?

Een doorsnee camping overnachting in Aups kost je +/- €24,50 per staanplaats. Ga je voor een kleine plek? Reken dan op zo’n €17,75 per overnachting. Voor een XL-staplek moet je denken aan een prijs van €44,00 per staanplaats. Het huren van een stacaravan, wellness huisje, boomhut, vakantieboerderij, lodge, strandhuisje kost al gauw het driedubbele. De meest populaire vakantieperiode juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als meivakantie, kerstvakantie, voorjaarsvakantie, zomervakantie en een weekend of midweek als pasen, pinksteren, hemelvaart, oud en nieuw (feestdagen) zijn gewoonlijk duurder geprijst.

Kamperen met kinderen in Aups: wat wordt aangeraden?

Kamperen met kinderen is eenvoudig en niet duur. Je moet echter wel een aantal dingen goed in je achterhoofd houden. Vraag even na hoe het zit met auto’s op het park Voor de kids is het fijn als de volgende faciliteiten beschikbaar zijn: speeltoestellen, speeltuintjes, animatie, zwembad. Ook heel handig: Wifi (draadloos internet), privé sanitair en ruime staplekken met schaduw.

Kamperen in Provence-Alpen-Cote-D-Azur met hond: hoe werkt dat?

Op pad met jouw eigen tent of caravan? Op een hondencamping in Aups kan je de hond gewoon meenemen. Doorgaans mag je niet meer dan 2 honden per staanplaats meenemen. Alleen aangelijnde honden zijn welkom. Houd rekening met extra kosten voor een hond of kat. Er zijn ook steeds meer hondvriendelijke campings. Je hebt hier speciale voorzieningen voor huisdieren als lekkere wandelgebieden en uitlaatplekken of zelfs een hondenstrand.

Wat kan ik allemaal doen in deze omgeving?

Dit is een heerlijke omgeving. Ga voor een sportief uitje of een van de bezienswaardigheden in Aups. Uitermate geschikt voor jonge stellen en natuurlijk voor volwassenen met kinderen. In de nabije omgeving heb je veel groen. Hier kom je volledig tot rust. In de buurt vind je ook veel cultuur en monumenten. Probeer ook eens de landelijke keuken bij de leuke horeca (restaurants). De Franse inwoners laten je direct thuisvoelen.

Plaats een reactie