anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Rocamadour

Aan het oriënteren naar een rustige camping in Rocamadour (Midi-Pyreneeen, Frankrijk)? Je kunt genieten en rondfietsen in deze schitterende natuurrijke omgeving. Een plekje reserveren voor een tent, camper, caravan of vouwwagen is niet bijzonder prijzig en kan al vanaf €18,25 voor een overnachting. Voor zowel ouderen als kinderen een feestje. Liever niet alles meeslepen? Een stacaravan, mobil home of huisje geeft net even wat meer comfort. Op deze camping-website vind je actuele adviezen over de meest populaire campings en een indicatie van de kosten. Ook vergelijk jij direct handige boekingsplatforms.

  • Rocamadour is een populaire plek in de vakantieregio Lot.
  • In deze vakantieregio boek je exclusieve familiecampings volop animatie en zwembaden maar ook de meer rustige locaties. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op: Camping Koawa Les Cigales.
  • De reisafstand (gerekend vanaf Utrecht) bedraagt zo’n 1063 km.
  • Een goede richtprijs voor een staplek bedraagt zo’n €25,50 p/dag.

Kamperen in Rocamadour: snel en goedkoop de beste campings boeken

Tijdens je volgende reis een reservering plaatsen voor een bekende camping in de buurt van Rocamadour? Kamperen in Lot (Frankrijk) is populairder dan ooit! Daar vind je een groot aanbod aan camping. Het betreft heel veel gezinscampings volop animatie en zwembaden of een kleinschalige kampeerplek (Camping key). Middels onderstaande keuzehulp verstrekken we info over het vinden en boeken van een staplek.

Stappenplan: een goedkope camping in Rocamadour boeken

  1. Maak een keuze uit de kampeerplekken en accommodaties

    De tent is nog altijd een van de de meest populaire manieren van kamperen. Wil je iets meer comfort? Dan kan je ook kiezen voor de camper, vouwwagen of caravan. De prijs voor een tentplek is erg interessant. Een camper of caravan biedt meer luxe maar dit vergt wel een investering. Je kunt kijken naar een 2e hands model, of juist te gaan voor een huurobject.

  2. Wensen inventariseren

    Kampeerplaatsen in Rocamadour zijn veelzijdig in afmeting en ligging. Van kleine campings met enkele wat basisvoorzieningen tot grote campings en luxueuze parken die zijn uitgerust met faciliteiten als een verwarmd buitenbad en wellness en beauty. Bedenk eerst welke faciliteiten jij belangrijk vindt. Gaan jullie met het hele gezin, inclusief kinderen? Bekijk dan ook of er iets wordt aangeboden zoals een buitenspeeltuin en een zwembad met glijbaan.

  3. Het boeken van de camping

    Nu je weet wat jouw wensen zijn kan je gericht zoeken naar kampeerplekken. Op campingsoverzicht.nl vind je al een voorzetje. Goede boekingssites zijn Allcamps, ACSI, Vacanceselect, Eurocampings, Suncamp & Campingdirect.com, Eurocamp, Vacansoleil, Campings.nl, Booking.com, ROAN. Doorgaans kan je de reservering rondmaken bij de kampeerhouder. Lees eerst even beoordelingen op Zoover en Tripadvisor van eerdere vakantiegangers. Bekijk ook de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Kampeer Paklijst maken

    Maak voor je vertrekt altijd een paklijst. Als kampeerder heb je heel wat nodig, denk aan: kampeerlamp, campingstoelen en tafeltje, luchtbed, bbq of skottelbraai, bestek en servies. Denk ook aan goede kleding en een warme trui. Denk daarnaast ook aan zaken als: medicijnen, afwasteil en afwasborstel, stormlijnen, persoonlijke verzorgingsproducten.

  5. Bereid je voor op de reis

    Zoek de snelste route op via google maps en bereken hoeveel tijd je nodig hebt. Om de 2 uur even 15 minuten pauze bevordert de verkeersveiligheid. Probeer de spitstijd te vermijden. Bekijk in de reserveringsbevestiging tot hoe laat je uiterlijk het terrein op mag.

camping-rocamadour-frankrijk

Adviezen voor kamperen in Rocamadour

Dit is een mooie plek in Midi-Pyreneeen (Frankrijk). De totale afstand is om en nabij de 1063 km (op basis van Utrecht als startpunt). De hoofdstad moet je ook zeker eens bezoeken: Parijs. Het land heeft zo’n 60 miljoen geregistreerde inwoners. Qua taal spreken deze personen Frans en je dient te betalen met de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Belangrijke informatie voor kampeerders: Wild kamperen is deels toegestaan. Op de meeste snelwegen wordt tol geheven. In bepaalde grote steden heb je een milieuvignet nodig. De telefooncode is +33, de netspanning is 230 Volt. De stekkers die hier werken zijn van het type C + F. Bij een noodgeval bel je het noodnummer 112. Auto’s rijden rond met kentekencode F en de internationale tijdzone is UTC+02.

LandFrankrijk
GebiedLot
PlaatsRocamadour
Gem. temperatuur17 graden
Wild kamperen mogelijk?Deels toegestaan
Vignet noodzakelijkNee
TolwegenJa
SpreektaalFrans
BetaalmiddelEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)850 km
Reistijd (vanaf Utrecht)1063 km (+/- 11,5 uur)
Gemiddeld dagtarief camping€25,50
Camping-voorbeeldCamping Koawa Les Cigales

Campinggids: het kiezen van de juiste kampeerplek

In Rocamadour kamperen kan je op veel plekken doen. Een aantal nachtjes weg met de caravan, camper, vouwwagen of tent is ontzettend gaaf. Of kies voor gemak: een glamping (ingerichte tent) of een heerlijk vakantiehuisje.

Jouw eigen staanplaats in Rocamadour voor jouw eigen vouwwagen, tent, camper of caravan

Een toffe en betaalbare manier van vakantie in Rocamadour boeken is een eigen staplek reserveren. Je kunt dan de omgeving ontdekken vanuit jouw eigen caravan, camper, tent of vouwwagen. Elke kampeer-accommodatie heeft pluspunten en negatieve punten. Hieronder vatten we alles voor je samen.

  • Kamperen in een tent: Een tent is goedkoop, kan je overal neerzetten en is in veel soorten en maten verkrijgbaar. Veel verkochte producten zijn o.a. de tunneltent, piramide tent, koepeltent, pop-up tent. De prijs voor een campingplaats is ook lager. Jij zal wel zelf alle benodigde kampeerartikelen moeten meenemen. Je ligt letterlijk op een matje op de grond waardoor het sneller koud is. Ook heb je geen eigen sanitaire voorzieningen.
  • Vouwwagen: Het is zeer praktisch en betaalbaar om een vouwwagen te bezitten en je hebt qua leefruimte meer comfort. Je slaapt op een goed en stevig bed (matras en lattenbodem). Natuurlijk moet je wel stallingskosten betalen en dat je echt wel even moet oefenen met opzetten.
  • Caravan: Met een caravan kun je overal naartoe op vakantie, maar is een dure investering. Let op: er gelden speciale verkeersregels. Verder heb je een geschikte auto nodig met trekhaak (wij adviseren rijbewijs E).
  • Camper: Een eigen camper geeft je het ultieme vrijheidsgevoel. Er is veel opbergruimte voor bijv. fietsen, eten, meubilair etc. Je kunt er heerlijke verre rondreizen mee maken. Het is erg duur, en parkeren is niet eenvoudig. Het is aan te raden om er eerst eens 1 te huren.

Waarom kiezen voor Glamping (ingerichte tent)?

Glamping betekent eigenlijk letterlijk luxe kamperen. Je hoeft geen aanhangwagen met spullen mee te nemen, je kunt lekker slapen op een goed bed en zelf een toilet en badkamer zijn vaak inbegrepen. Je hoeft dus zelf weinig meer voor te bereiden. Glamping in Rocamadour is dus een aanrader als je met weinig voorbereiding even wil ontspannen met wat luxe.

  • Glamping biedt het comfort van een hotel, maar dan in de natuur.
  • Vaak met eigen sanitaire voorzieningen en keuken.
  • Het is wel een stuk duurder dan kamperen met een eigen tent.

Kindvriendelijke camping reserveren?

Boek de sfeervolste campings met kidsclub, zwembad en speeltuin.

Veel comfort in een vakantiehuisje

Meer en meer grote campings bieden ook bungalows aan. Er zijn diverse soorten en groottes beschikbaar qua tiny houses, stacaravans, bungalows, hutten, chalets, groepsaccommodaties. Zeer geschikt voor korte en lange vakanties. Het biedt veel comfort en de accommodatie is volledig uitgerust met een heerlijk terras, keuken en ook sanitaire voorzieningen als een wc en bad.

  • Heerlijke huisjes voor een groot of klein gezelschap (stacaravan huren in Rocamadour).
  • Voorbeeld accommodaties zijn o.a. mobil home, stacaravan, vakantieboerderij, appartement, tiny house, chalet.
  • Ga je liever op vliegvakantie? Populaire luchthavens zijn: Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD).

Kindvriendelijke camping Rocamadour: erop uit met het hele gezin

Een gezinscamping wordt veel geboekt door families met jonge kinderen tot circa 12 jaar. De kinderen worden de hele dag door vermaakt. De meeste kindercampings bieden onder andere: kinderanimatie en georganiseerde excursies. De parken zijn autoluw en medewerkers houden de kids in de gaten. In de direct omgeving tref je meerdere dierenparken en themaparken voor een dagje uit.

  • Animatie voor kinderen: volop vertier voor kinderen t/m 12 jaar oud.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met glijbanen en activiteiten.
  • Speeltuin: samen met je kleintje op ontdekking op de speeltoestellen.

Filter op ligging of thema

  • Camping aan het strand: heerlijk genieten aan de kust tijdens warme zomerdagen.
  • Camping aan het water: kinderen kunnen zich fantastisch vermaken aan een rivier of meer.
  • Campings in het bos: heerlijk genieten in een natuurrijke omgeving.
  • Honden toegestaan: samen met de hond op vakantie.
  • Kleinschalige minicamping: Je kunt de kids met een gerust hart rond laten lopen.
  • Gemeente camping: voordelige (budget) staanplaatsen op centraal gelegen plekken.
  • 4- en 5-sterren camping Rocamadour: voor iedereen die zoekt naar een luxe vakantie.

Verwachte kosten kampeerplek Rocamadour

Benieuwd naar de doorsnee prijs van een kampeerplek in Midi-Pyreneeen? In het onderstaande overzicht tref je de gemiddelde (overnachting) prijzen (per kalenderdag). Op onze site vind je ook prijzen in Fleury, Barjac, Souillac en Olomoucký kraj.

Gemiddelde staanplaats€25,50
Luxe 5-sterren kampeerplek€45,75
Kleine-staanplaats€18,25
Glamping (ingerichte tent)€55,00
Stacaravan€71,75
Vakantiehuisje€84,50
Gemiddelde tarieven campingvakantie in Rocamadour april 2024 (indicatie)

Bekijk beschikbare vakantieparken

Onderstaand linken wij door naar het beschikbare aanbod met vakantieparken en ANWB campings in Rocamadour. Klik door voor info en reviews. Je kunt hier ook meer lezen over Kamperen in een camper.

Boek de meest aantrekkelijke camping-aanbiedingen in Rocamadour

Zoek de interessante last-minute deals en geniet samen met je gezin van een heerlijke vakantie

De beste boekingssites voor last minute Rocamadour camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Duizenden kampeerlocaties door heel europa.
  • Vacanceselect: Groot aanbod in de populaire Europese vakantielanden.
  • Eurocampings / ACSI: Vergelijk meer dan 9.000 campings & boek direct online.
  • Allcamps: Exclusief aanbod met zo’n 1.000 zorgvuldig geselecteerde campings.
  • Suncamp Holidays: Zowel telefonisch als online klantenservice beschikbaar.
  • ROAN: Populaire campings met top-accommodaties door heel Europa.
  • Eurocamp: Groot aanbod unieke bungalows passend in de omgeving.
  • Rent-a-Tent: Ruim aanbod stacaravan modellen en diverse soorten tenten.
  • Vacansoleil: Glamping – luxe safaritenten en exclusieve accommodaties.
  • Professionele campingketens: er zijn ook ketens waar je online rechtstreeks kan reserveren zoals o.a. Aquadis Loisirs, First Camp, LeadingCampings, Alannia, Flower Campings, Orbitur en natuurlijk Villagi Gran Vacanze, Qualité campings, Huttopia, Ciela Village, Capfun, Campéole campings.

Het weer in Rocamadour, Frankrijk

In deze omgeving heerst een zeeklimaat. De fijnste reisperiode is mei, juni en september. De gem. jaartemperatuur is 17 °C. juli is de heetste tijd van het jaar met 28 graden °C. De maand januari is historisch gezien het koudst met 9 °C. In het volgende blok tref je de weerberichten voor de aanstaande zeven dagen.

Weersvoorspellingen april 2024


Verschillende vragen en antwoorden over kamperen

Waar kan ik goedkope kampeervakanties in Rocamadour vergelijken?

In deze buurt zijn er veel kleinschalige betaalbare campings. Minimale luxe, maar alle randvoorwaarden voor een leuke vakantie zijn aanwezig. Een rechtstreekse boeking is snel gemaakt via de campinghouder zelf. Andere populaire boekingssites zijn Campings.nl, Campingdirect.com, ANWB, Airbnb, Booking.com, ACSI Eurocampings. Voordeliger boeken? Tip: reserveer buiten het hoogseizoen en let goed op vroegboekkorting / last-minute deals bij Prijsvrij, Suntip, Tui, Sunweb, D-Reizen, Corendon.

Hoe duur is een gemiddelde kampeerplek?

Een standaard camping overnachting in Rocamadour kost circa €25,50 per plek. Ga je voor een kleine plek? Dan kost het zo’n €18,25 per dag. Voor een ruimte staplek op een 5-sterrenplek moet je denken aan een prijs van €45,75 per staanplaats. Het reserveren van een wellness huisje, boomhut, stacaravan, vakantieboerderij, lodge, strandhuisje kost al gauw het driedubbele. Let op: ook juni, juli, augustus, september plus schoolvakanties als herfstvakantie, zomervakantie, kerstvakantie, meivakantie en weekenden of midweken zoals kerst, oud en nieuw, pasen, hemelvaart (feestdagen) zijn soms ook behoorlijk duurder.

Kamperen met kinderen in Rocamadour: wat is belangrijk?

Kamperen met kinderen is een groot feest. Wel moet je rekening houden met wat basis adviezen: Ga bij voorkeur voor een autoluw of autovrij park. Check ook de aanwezigheid van: zwembad, binnenspeeltuin, speeltoestellen, trampolines. Andere praktische zaken: Wifi (draadloos internet), sanitaire voorzieningen voor kinderen en voldoende schaduwrijke plekken.

Kamperen in Midi-Pyreneeen met hond: is dat toegestaan?

Ga je met eigen tent of caravan kamperen? Op een hondencamping in Rocamadour kan je de hond gewoon meenemen. Doorgaans mag je niet meer dan 2 honden per staanplaats meenemen. De hond mag niet vrij rondlopen maar dient aangelijnd te zijn. Er kan een toeslag worden gerekend voor een hond of kat. Er zijn ook steeds meer hondvriendelijke campings. Speciaal voor jouw huisdier faciliteren zij heerlijke wandelgebieden, uitlaatplekken en een hondendouche.

Wat kan ik allemaal doen in deze omgeving?

Deze streek staat bekend om een veelzijdig aanbod uitjes. Er zijn veel excursies en bezienswaardigheden in Rocamadour. Leuk voor singles, vriendengroepen en natuurlijk voor volwassenen met kinderen. In deze regio is er een schitterende natuur. Geniet op rustige plekken of zoek de drukte op in de centrums. Je bekijkt hier ook allerlei cultuur en schitterende bouwwerken. Probeer ook eens de landelijke keuken bij de gezellige horeca (restaurants). De Franse mensen zijn bijzonder gemoedelijk.

Plaats een reactie