anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Petit Palais-et-Cornemps

Word jouw volgende vakantie een rustgevende camping in Petit Palais-et-Cornemps (Aquitanie, Frankrijk)? Er is van alles te doen hier in het prachtige omliggende landschap. Een lang weekend of een hele week met eigen tent, caravan, camper of vouwwagen is niet duur. Je vindt al een prima plek vanaf €19,25 voor 1 dag/nacht. Kinderen zijn dol op de camping! Liever niet alles meeslepen? Een stacaravan, mobil home of huisje is ook zeker het overwegen waard. Op dit platform bieden we nuttige toelichtingen op het actuele campingaanbod en een prijsindicatie. Daarnaast vergelijk je online erkende sites om te boeken.

  • Petit Palais-et-Cornemps is een geliefde plek in het groene Gironde.
  • Op deze bestemming vind je 4- of 5-sterren familiecampings volop animatie en zwembaden maar ook fijne en rustige (boeren)campings. Een suggestie van een camping is Camping Le Pressoir.
  • De afstand vanaf Utrecht naar deze bestemming is circa 1119 km.
  • Een goede richtprijs voor een kampeerplaats is +/- €26,75 per overnachting.

Kamperen in Petit Palais-et-Cornemps: direct online de beste campings boeken

Komende lente of zomer een staplekje huren op een lokale camping in de buurt van Petit Palais-et-Cornemps? Kamperen in Gironde (Frankrijk) is dan misschien wel iets voor jou! Hier kan je een selectie maken uit een veelzijdig aanbod. Je hebt de keuze uit exclusieve gezinscampings inclusief animatie, zwembad en speeltuin of een kleinschalige kampeerplek (Camping key). Via onze speciale stappenplan lees je precies hoe je een kampeerplek boekt.

In 5 stappen een goedkope camping in Petit Palais-et-Cornemps boeken

  1. Kampeer-accommodaties

    De tent is nog altijd een van de de meest populaire manieren van kamperen. Sommige kampeerders geven de voorkeur aan de caravan, camper of vouwwagen. Een tent is niet duur en geeft je veel vrijheid. Een caravan of camper is ideaal als je vaak kampeert, maar dit is niet goedkoop. Soms is het interessant om een tweedehands te kopen, maar het is verstandiger om het eerst eens te huren.

  2. Welke faciliteiten zijn belangrijk?

    Kampeerplaatsen in Petit Palais-et-Cornemps zijn erg divers (in grootte en prijs). Van kleine campings met enkel de nodige basisvoorzieningen tot de grote campings en vakantieparken vol entertainment en faciliteiten als fitness en een jacuzzi of hottub. Bedenk eerst welke faciliteiten jij belangrijk vindt. Ga je bijvoorbeeld met jonge kinderen? Bekijk dan ook wat er allemaal wordt aangeboden rondom een indoor speeltuin en een zwembad met glijbaan.

  3. Maak een keuze uit de verschillende campings

    Het zoeken naar kampeerplekken kan nu echt beginnen. Op campingsoverzicht.nl check je alvast wat nemen. Populaire boekingssites zijn Suncamp, Vacanceselect, Eurocampings, ACSI, Allcamps en Booking.com, Campings.nl, Eurocamp, ROAN, Campingdirect.com, Rent-a-Tent. Ook kan je snel reserveren op de site van de locatie. Wel zo handig: bekijk altijd reviews en oordelen op Zoover en Tripadvisor van mensen die eerder op deze plek zijn geweest. Bekijk ook de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Paklijst voor kamperen

    Stel vooraf een inpaklijst samen. Wat je niet moet vergeten zijn o.a: bestek en servies, kampeerlamp, luchtbed, campingstoelen en tafeltje, slaapzak. Bestel ook fijne kledij, een warme trui en lekkere dikke sokken. Andere spullen die je niet moet vergeten zijn: koelkast of koelbox, medicijnen, stormlijnen, spelletjes.

  5. Bereid het navigatiesysteem voor

    Analyseer de actuele route en maak een inschatting van de reistijd. Probeer om de 2 uur even een kwartier pauze te nemen. Kijk of je de spits kunt vermijden. Bekijk in de reserveringsbevestiging tot hoe laat je uiterlijk het terrein op mag.

camping-petit-palais-et-cornemps-frankrijk

Details over kamperen in Petit Palais-et-Cornemps

Dit is een mooie plek in Aquitanie (Frankrijk). Deze locatie is gelegen op 1119 km (berekend vanaf Utrecht). De hoofdstad is Parijs. In het hele land wonen er circa 60 miljoen geregistreerde bewoners. De lokalen spreken hier Frans en als gangbaar betaalmiddel gebruikt men de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Belangrijke informatie voor kampeerders: Wild kamperen is deels toegestaan. Op de meeste snelwegen wordt tol geheven. In bepaalde grote steden heb je een milieuvignet nodig. De telefooncode is +33, de stroomspanning is 230 Volt. Elektrische apparaten werken met stekker-soort C + F. In het geval van nood bel je 112. De kentekencode van een rijdend voertuig begint met F en de plaatselijke tijdzone is UTC+02.

LandFrankrijk
GebiedGironde
PlaatsPetit Palais-et-Cornemps
Gemiddelde temp.17 graden °C
Wild kamperen?Deels toegestaan
Vignet nodigNee
TolwegenJa
SpreektaalFrans
ValutaEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)895 km
Reistijd (vanaf Utrecht)1119 km (+/- 12,5 uur)
Gemiddelde kosten camping€26,75
Beschikbare campingCamping Le Pressoir

Reisgids: het kiezen van de juiste kampeerplek

In Petit Palais-et-Cornemps kamperen is beslist iets wat je eens moet doen. Lekker met je gezin er tussenuit met de camper, caravan, tent of vouwwagen is een onvergetelijke ervaring. Wil je meer luxe? Kies dan voor een ingerichte glamping tent of een heerlijk vakantiehuisje.

Een eigen staanplaats in Petit Palais-et-Cornemps: comfortabel kamperen met eigen accommodatie

Een betaalbare keuze voor vakantie in Petit Palais-et-Cornemps vieren is het boeken van een losse staplek. Je viert hier vakantie in jouw eigen vouwwagen, camper, caravan of tent. Elk kampeermiddel heeft zijn charme, voordelen en aandachtspunten. In de blokjes hieronder staan we uitgebreid stil bij elk kampeertype.

  • Kamperen met tent: Een tent is voordelig, flexibel en het hele gezin kan erin verblijven. Handig zijn bijvoorbeeld de pop-up tent, koepeltent, belltent, daktent. De prijs voor een campingplaats is ook wat minder hoog. Natuurlijk moet je zelf zorgen dat alle kampeerspullen er komen. Je ligt dicht op de grond wat maakt dat je weinig comfort hebt (koud/tochtig). Je hebt natuurlijk ook geen eigen sanitaire voorzieningen.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is niet al te duur en het opzetten gaat heel eenvoudig als je het doorhebt. Je kunt heel veel spullen meenemen. Nadelen zijn de stallingskosten en als je de eerste keer gaat reizen moet je de instructies goed lezen.
  • Caravan: Met een caravan kun je overal naartoe op vakantie, maar de aanschafprijzen zijn minder aantrekkelijk. Het hele spul opzetten vergt best wat tijd. Verder heb je een geschikte auto nodig met trekhaak (wij raden rijbewijs E aan).
  • Camper: Een camper biedt jou al reiziger wellicht het meeste comfort. Je hebt alles bij de hand en kunt veel meenemen. Het ideale vervoersmiddel voor een roadtrip. Een camper is wel een enorme investering. Het is dan ook slim om eerst een keer een camper te huren.

Voordelen en nadelen van glamping (ingerichte tent)

Glamping betekent kamperen met een vleugje luxe. Je hoeft zelf geen kampeerspullen mee te sjouwen, je overnacht in een lekker bed en je hebt lekker veel privacy met eigen sanitaire voorzieningen. Heel handig voor bijvoorbeeld gezinnen met (jonge) kinderen. Glamping in Petit Palais-et-Cornemps biedt veel mogelijkheden als je wel het kampeergevoel wilt, maar niet wilt inleveren op luxe.

  • Glamping betekent een luxe kampeervakantie, maar wel met alle luxe.
  • Lekker makkelijk met eigen keukentje en badkamer.
  • De tarieven liggen een stuk hoger dan kampern met eigen materialen.

Kindvriendelijke camping uitzoeken?

Bekijk de sfeervolste campings met animatie voor de kids en een groot zwembad.

Informatie over vakantiehuisjes

Een deel van de grote campings bieden ook een aanbod met bungalows. Vaak is er een apart gedeelte met chalets, hutten, tiny houses, vakantiehuisjes, stacaravans, bungalows. Ideaal voor een weekendje of week met familie of vrienden. Het is comfortabel en je hebt alle faciliteiten zoals een heerlijk terras, keuken & sanitaire voorzieningen als een wc en bad.

  • Fijne huisjes voor diverse gezelschappen (stacaravan huren in Petit Palais-et-Cornemps).
  • Veel geboekte accommodaties: mobil home, chalet, vakantieboerderij, vakantiebungalow, tiny house, appartement.
  • Liever vliegen i.p.v. de auto pakken? Populaire luchthavens zijn: Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD).

Kindvriendelijke camping Petit Palais-et-Cornemps: samen met met het gezin

Op een gezinscamping staan vaak familie met kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. De kinderen worden de hele dag door vermaakt. Deze kindercampings bieden veel faciliteiten zoals een overdekt zwembad en kinderboerderij. Auto’s worden zoveel mogelijk geweerd van het park. Binnen een uur rijden vind je vaak ook speellocaties en dierentuinen voor extra plezier.

  • Animatie voor kinderen: van een openluchttheater tot een minidisco.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad voor eindeloos waterpret.
  • Speeltuinen: veilig spelen voor kinderen van 4 t/m 12 jaar oud.

Zoek op thema, ligging of faciliteiten

  • Camping aan het strand: ultiem ontspannen met een staanplaatst aan de kust.
  • Camping aan het water: lekker recreëren aan een rivier of meer.
  • Campings in het bos: de perfecte uitvalsbasis voor wandel- en fietstochten.
  • Honden toegestaan: samen met de hond op vakantie.
  • Kleinschalige minicamping: Een gemoedelijke sfeer op de mooiste groene plekjes.
  • Gemeente camping: kleinschalig opgezet met voordelige tarieven.
  • 4- en 5-sterren camping Petit Palais-et-Cornemps: tal van luxe faciliteiten zoals fitness en sauna.

Doorsnee prijs kampeerplek Petit Palais-et-Cornemps

Benieuwd naar de gemiddelde prijzen van een kampeerplek in Aquitanie? In de onderstaande tabel verschaffen we de gemiddelde (overnachting) tarieven (per 24 uur). Of klik door voor gemiddelde tarieven in Villeréal, Labenne-Océan, Saint-Étienne-de-Villeréal en Puy-de-Dôme.

Standaard staanplaats€26,75
Luxe 5-sterren staplaats€48,00
Budget-staanplaats€19,25
Ingerichte tent (Glamping)€57,50
Stacaravan€75,00
Vakantiehuisje€88,50
Normale tarieven campingvakantie in Petit Palais-et-Cornemps april 2024 (indicatie)

Overzicht met beschikbare vakantieparken

Hier vind je het actuele aanbod met parken en ANWB campings in Petit Palais-et-Cornemps. Kies een van de kampeeraccommodaties voor extra info. Bekijk ook meer informatie over Spanje.

Sla je slag met de laatste camping-aanbiedingen in Petit Palais-et-Cornemps

Sla je slag met de de beste last-minute deals voor een onvergetelijke kampeervakantie

De beste boekingssites voor last minute Petit Palais-et-Cornemps camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Unieke kampeerplekken en accommodaties.
  • Vacanceselect: De glampingspecialist van Nederland.
  • Eurocampings / ACSI: 100.000+ betrouwbare campingbeoordelingen om te bekijken.
  • Allcamps: De specialist op het gebied van stacaravans en luxe tenten.
  • Suncamp Holidays: De mooiste familieparken met gegarandeerd waterpret.
  • ROAN: De beste service en kwaliteit voor jouw campingvakantie.
  • Eurocamp: De mooiste kampeerplekken voor jou geselecteerd.
  • Rent-a-Tent: Comfortabel kamperen zonder zorgen.
  • Vacansoleil: Al 50+ jaar de mooiste camping vakanties in de EU.
  • Toonaangevende campingketens: eventueel kun je ook rechtstreeks boeken bij o.a. Alannia, Orbitur, Aquadis Loisirs, LeadingCampings, First Camp, Sandaya & Villagi Gran Vacanze, Capfun, Yelloh! Village, Huttopia, Qualité campings, Campéole campings.

Het verwachte weer in Petit Palais-et-Cornemps, Frankrijk

Je hebt hier een zeeklimaat. Een aanbevolen reisperiode is mei, juni en september. De jaartemperatuur is gemiddeld 17 graden °C. juli is de warmste maand met gemiddeld 28 graden celsius °C. Een gemiddelde dag in januari is het koudst met 9 graden celsius. In de volgende lijst tref je de weersvoorspellingen voor de komende 7 dagen.

Weersvoorspellingen april 2024


Veelgestelde vragen en antwoorden rondom kamperen

Waar kan je goedkope kampeervakanties in Petit Palais-et-Cornemps opzoeken?

Nabij deze plek boek je diverse kleine betaalbare campings. Weinig luxe, echter is al het hoognodige aanwezig. Snel reserveren? Doe dat dan via de website van de betreffende camping. Je kunt ook boekingssites gebruiken zoals Airbnb, Campingdirect.com, ACSI Eurocampings, Booking.com, Camping.eu, Campings.nl. Liever minder betalen? Tips: ga zoveel mogelijk buiten het hoogseizoen op vakantie en let op de last-minutes en vroegboekkortingen bij Vakantiediscounter, Suntip, D-Reizen, Corendon, Tui, Sunweb.

Hoe duur is een gemiddelde kampeerplek?

Een normale camping overnachting in Petit Palais-et-Cornemps kost €26,75 per plek. Kies je een kleine staplek? In dat geval betaal je circa €19,25 per staplek. Voor een ruime staplek op een A-locatie gelden tarieven van gemiddeld €48,00 per nacht. Het reserveren van een stacaravan, lodge, vakantieboerderij, wellness huisje, strandhuisje, boomhut is uiteraard iets duurder. Let op: ook juni, juli, augustus, september plus schoolvakanties als herfstvakantie, kerstvakantie, meivakantie, zomervakantie en midweken of weekenden als pinksteren, hemelvaart, pasen, oud en nieuw (feestdagen) zijn soms ook behoorlijk duurder.

Kamperen met kinderen in Petit Palais-et-Cornemps: wat zijn de beste plekken?

Kamperen met kinderen is een leuke manier om tijd met elkaar door te brengen. Niet elke plek is geschikt, wij vertellen je waar je op moet letten: Selecteer een park waar geen auto’s mogen rijden. Belangrijke faciliteiten zijn: zwembad, trampolines, animatie, theatershows. Andere praktische zaken: Wifi (draadloos internet), sanitair geschikt voor kinderen en ruime staplekken met schaduw.

Kamperen in Aquitanie met hond: wordt dat toegestaan?

Ga je met eigen tent of caravan kamperen? Op een hondencamping in Petit Palais-et-Cornemps kan je de hond gewoon meenemen. Meestal is er een maximum van 2 honden per plek. De hond moet aangelijnd zijn. Houd rekening met extra kosten voor een hond of kat. Er zijn ook speciale hondvriendelijke campings. Zij bieden speciaal voor jouw huisdier een hondenstrand, douche, uitlaatplekken en genoeg veldjes.

Welke excursies kan ik doen?

Deze regio heeft veel te bieden. Er zijn diverse hotspots en bezienswaardigheden in Petit Palais-et-Cornemps. Ideaal voor vriendengroepen en natuurlijk voor volwassenen met kinderen. In deze streek is er een schitterende natuur. Geniet op rustige plekken of zoek de drukte op in de centrums. Je bekijkt hier ook allerlei cultuur en stadions. Verrijk jezelf met lokale gerechten in de leuke horeca (restaurants). De Franse mensen vinden gastvrijheid erg belangrijk.

Plaats een reactie