anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Porticcio

Met familie naar een fijne camping in Porticcio (Corsica, Frankrijk)? Het is hier ontzettend genieten in deze prachtige natuurlijke omgeving. Overnachten in je eigen tent, camper, vouwwagen of caravan is voordelig en kan al vanaf €19,50 per nacht. Ook kinderen houden van de camping! Een weekendje of week in een huisje biedt je net iets meer luxe. Op deze camping-vergelijker tref je betrouwbare toelichtingen op de meest populaire campings en de hedendaagse prijzen. Tevens vergelijk je via campingsoverzicht.nl de beste boekingsplatforms.

  • Porticcio is een veelzijdig gebied in het authentieke Corse-du-Sud.
  • Hier boek je heel veel familiecampings met (binnen)zwembad maar ook lekkere rustige plekjes. Een vaak geboekte camping is Camping Benista.
  • De afstand die je moet rijden (vanaf Utrecht) is ongeveer 1458 kilometer.
  • Een goede richtprijs voor een standplaats is is circa €27,00 voor 1 nacht.

Kamperen in Porticcio: de beste campings boeken

De komende vakantie een paar nachten verblijven op een prachtig gelegen camping in de buurt van Porticcio? Kamperen in Corse-du-Sud (Frankrijk) is dan misschien wel iets voor jou! In dit gebied kan je een selectie maken uit meerdere campinglocaties. Je kunt denken aan grote gezinscampings met een groot aanbod aan (zwembad) faciliteiten of een afgelegen kleine overnachtingsplek (Camping key). Door middel van het volgende stappenplan vertellen we je in 5 stappen hoe dit werkt.

In 5 stappen een goedkope camping in Porticcio boeken

  1. Maak een keuze uit de kampeerplekken en accommodaties

    Een tent is een populaire manier van kamperen. Sommige kampeerders geven de voorkeur aan de vouwwagen, caravan of camper. De prijs voor een tentplek is erg interessant. Een camper/caravan biedt nog meer gemak maar dat heeft wel een prijskaartje. Je kunt kijken naar een 2e hands model, of eventueel eerst iets huren.

  2. Welke faciliteiten zijn belangrijk?

    Kampeerplaatsen in Porticcio zijn erg divers (in grootte en prijs). Van kleine campings met alleen de hoognodige faciliteiten tot grote campings en luxueuze parken die van alle gemakken zijn voorzien. Denk aan faciliteiten als fietsverhuur en een beautysalon. Bedenk eerst welke faciliteiten jij belangrijk vindt. Gaan jullie met het hele gezin, inclusief kinderen? Kijk wat de camping te bieden heeft op het gebied van een speeltuin en een zwembad.

  3. Zoeken en boeken

    Het zoeken naar kampeerplekken kan nu echt beginnen. In ons overzicht vind je een aantal suggesties. Geschikte boekingssites zijn Allcamps, Suncamp, Eurocampings, ACSI, ANWB en Campings.nl, Eurocamp, Vacansoleil, ROAN, Rent-a-Tent, Booking.com. Eveneens kan je direct meer info opvragen en boeken bij de eigenaar zelf. Vergeet niet het bekijken van reviews op Tripadvisor en Zoover van ervaringsdeskundigen. Of zie de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Stel je inpaklijst samen

    Maak voor je vertrekt altijd een paklijst. Hier noteer je onder andere: slaapzak, luchtbed, bestek en servies, bbq of skottelbraai, campingstoelen en tafeltje. Wat je ook moet meenemen: prettige kleding, ook voor de koude nachten! Andere spullen voor je inpaklijst: persoonlijke verzorgingsproducten, medicijnen, grondzeil en scheerlijnen, afwasteil en afwasborstel.

  5. Voorbereiden op de reis

    Zoek de snelste route op via google maps en maak een inschatting van de reistijd. Zorg dat je om de 2 uur even 15 minuten pauze neemt. Vermijd eventueel tolwegen, spits en wegwerkzaamheden. Let ook op uiterlijke inchecktijd.

camping-porticcio-frankrijk

Details over kamperen in Porticcio

Dit is een mooie vakantiebestemming in Corsica (Frankrijk). De afstand bedraagt zo’n 1458 km (op basis van Utrecht als startpunt). De hoofdstad van dit land is Parijs. Het land wordt bewoond door zo’n 60 miljoen mensen. De mensen praten hier Frans en de huidige valuta is de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Voor kampeerders hebben we nog wat nuttige info: Wild kamperen is deels toegestaan. Op de meeste snelwegen wordt tol geheven. In bepaalde grote steden heb je een milieuvignet nodig. De netcode is +33, de elektra is 230 Volt. Het type stekker dat je hier gebruikt is C + F. Bij calamiteiten bel je 112. De kentekencode is F en de plaatselijke tijdzone is UTC+02.

LandFrankrijk
RegioCorse-du-Sud
PlaatsPorticcio
Gemiddelde temp.17 graden celcius
Wild kamperen toegestaan?Deels toegestaan
Vignet nodigNee
TolwegenJa
SpreektaalFrans
BetaalmiddelEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)1166 km
Reistijd (vanaf Utrecht)1458 km (+/- 16 uur)
Gemiddelde overnachting camping€27,00
Camping-suggestieCamping Benista

Advies: een kampeerplek die past bij jouw wensen en budget

In Porticcio kamperen is absoluut de moeite waard. Een paar nachten op pad met jouw camper, caravan, tent of vouwwagen geeft een heerlijk gevoel van vrijheid. Zelf geen spullen meenemen? Reserveer dan een glamping of volledig ingerichte accommodatie zoals een comfortabel vakantiehuisje.

Kies een staanplaats in Porticcio: een onvergetelijke vakantie met je eigen tent of caravan

De goedkoopste manier van vakantie in Porticcio reserveren is het kiezen voor een staplek. Je viert hier vakantie in jouw eigen tent, vouwwagen, caravan of camper. Welke manier je ook kies: elke optie heeft pluspunten en negatieve punten. Hieronder vatten we alles voor je samen.

  • Kamperen in een tent: Een tent is gunstig, neemt weinig ruimte in beslag en het hele gezin kan erin verblijven. Handig zijn bijvoorbeeld de daktent, opblaasbare tent, pop-up tent, piramide tent. Goed om te weten: de campingplaats is meestal goedkoper. Je ontkomt er niet aan om van tevoren de nodige uitrusting te kopen. Je ligt letterlijk op een matje op de grond wat zorgt voor weinig comfort (koud). Je hebt natuurlijk ook geen eigen sanitaire voorzieningen.
  • Vouwwagen: Een eigen vouwwagen is niet duur in aanschaf en het is zeer simpel in gebruik (opzetten). Je hebt geen speciaal rijbewijs nodig. Je moet wel rekening houden met kosten van de stalling en dat je echt wel even moet oefenen met opzetten.
  • Caravan: Een caravan neem je heel snel overal mee naartoe, maar is een dure investering. Let op: er gelden speciale verkeersregels. Je hebt een auto met trekhaak nodig (wij adviseren rijbewijs E).
  • Camper: Een camper is wellicht de meest luxe manier van reizen. Er is veel opbergruimte voor bijv. fietsen, eten, meubilair etc. Een uitstekende keuze als je niet graag lang op 1 plek blijft. Het is duur in aanschaf en je hebt ook de nodige jaarlijkse kosten. Tip: huur eerst een camper om te kijken of het iets voor je is.

Glamping (ingerichte tent)

Glamping is een luxe vorm van kamperen in de natuur. De tent staat al klaar dus je hoeft niets mee te nemen, de overnachtingsplekken zijn heerlijk en je hebt lekker veel privacy met eigen sanitaire voorzieningen. Ideaal als je nog niet direct een tent of caravan wilt kopen. Glamping in Porticcio is een uitkomst als je wel graag buiten bent, maar wel van de nodige comfort houdt.

  • Glamping is een luxe kampeerstijl met voorzieningen.
  • Kookgelegenheid en badkamer zijn meestal inbegrepen.
  • Het is vaak wel dubbel zo duur ten opzichte van een eigen tent.

Kindvriendelijke camping uitzoeken?

Reserveer alvast de gaafste campings met zwembaden, kinder-animatie en speelmogelijkheden.

Genieten in een vakantiehuisje

Veel van de grote campings hebben vaak ook bungalows in de verhuur. Verspreid over het kampeerterrein staan groepsaccommodaties, vakantiehuisjes, chalets, hutten, stacaravans, bungalows. Een ideale uitvalsbasis voor een familieweekend. Het biedt veel comfort en de accommodatie is volledig uitgerust met een koelkast en tevens doorgaans ook een douche / bad combinatie.

  • Perfect voor een weekend met de familie (stacaravan huren in Porticcio).
  • Populaire accommodaties zijn: mobil home, appartement, tiny house, stacaravan, vakantieboerderij, vakantiebungalow.
  • Ga je met het vliegtuig? Populaire luchthavens zijn: Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD).

Kindvriendelijke camping Porticcio: samen met met het gezin

De gezinscamping is ideaal voor families met jonge kinderen tot circa 12 jaar. Kinderen zullen zich geen moment vervelen. Op kindercampings kom je faciliteiten tegen als een overdekt zwembad en sportvelden. Er geldt een maximum snelheid op het park (autoluw). In de direct omgeving zijn er diverse themaparken en speeltuinen voor een dagje uit.

  • Animatieteam: dansen, sportwedstrijden en spelletjes voor iedereen.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met speeltoestellen en glijbaan.
  • Speeltuin: heerlijke speeltoestellen en trampolines.

Veel gezochte camping eigenschappen

  • Camping aan het strand: lekker ontspannen aan de kust met het hele gezin.
  • Camping aan het water: kinderen kunnen zich fantastisch vermaken aan een rivier of meer.
  • Campings in het bos: heerlijk genieten van het buitenleven.
  • Honden toegestaan: zoek naar hond-vriendelijke reisbestemmingen.
  • Kleinschalige minicamping: Je kunt de kids met een gerust hart rond laten lopen.
  • Gemeente camping: kleinschalig opgezet met voordelige tarieven.
  • 4- en 5-sterren camping Porticcio: grote plekken en luxe sanitaire voorzieningen.

Verwachte prijs kampeerplek Porticcio

Nieuwsgierig naar de verwachte kosten van een kampeerplek in Corsica? In het rekenvoorbeeld hieronder zie je een indicatie van de gemiddelde (overnachting) tarieven (per kalenderdag). Check ook de prijzen in La Trinité-de-Porto-Vecchio, Ghisonaccia, Aléria en Dordogne.

Reguliere staanplaats€27,00
Luxe 5-sterren staanplaats€48,50
Trekkers-pek€19,50
Glamping (ingerichte tent)€58,25
Stacaravan€76,00
Vakantiehuis€89,50
Standaard kosten campingvakantie in Porticcio april 2024 (indicatie)

Overzicht met beschikbare vakantieparken

Hieronder tref je het huidige aanbod met populaire parken en ANWB campings in Porticcio. Selecteer een van de parken voor meer details. Bekijk ook meer informatie over Camping aanbiedingen.

Sla je slag met de tofste camping-aanbiedingen in Porticcio

Bekijk scherpe last minute deals en vertrek binnen een paar weken

Populaire boekingssites voor last minute Porticcio camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Groots aanbod met ruim 8.000 verschillende parken.
  • Vacanceselect: Al 35 jaar ervaring op het gebied van vakanties.
  • Eurocampings / ACSI: De beste zoekmachine voor het vinden van jouw volgende kampeerplek.
  • Allcamps: De mooiste vakanties in stacaravans en luxe tenten.
  • Suncamp Holidays: Altijd gezellige, kindvriendelijke en veilige parken.
  • ROAN: Luxe stacaravans, lodgetenten of compleet ingerichte bungalowtent.
  • Eurocamp: Eenvoudig meerdere parken combineren in één vakantie.
  • Rent-a-Tent: Een comfortabele en luxe kampeervakantie.
  • Vacansoleil: Stacaravans en Glamping (luxe safaritenten).
  • Reserveren bij de campingketen: eventueel kun je ook rechtstreeks boeken bij o.a. Flower Campings, First Camp, Alannia, Orbitur, Sandaya, LeadingCampings of bijvoorbeeld Capfun, Yelloh! Village, Ciela Village, Villagi Gran Vacanze, Campéole campings, Qualité campings.

Het weer in Porticcio, Frankrijk

Je verblijft hier in een zeeklimaat. Een periode dat veel mensen hier verblijven is mei, juni en september. Gemiddeld ligt de temperatuur hier op 17 graden. juli is de warmste maand met gemiddeld 28 graden celsius °C. De maand januari is over de afgelopen 100 jaar het meest fris met gemiddeld 9 °C. Hieronder tref je de weersvoorspellingen voor vandaag en de dagen erna.

Weersvoorspellingen april 2024


Veelgestelde vragen en antwoorden rondom kamperen

Hoe kan ik goedkope kampeervakanties in Porticcio vergelijken?

In deze omgeving is er een ruim aanbod met kleinschalige betaalbare campings. Van luxe is weinig sprake, maar een fijn kampeerterrein met enkel de basics. Snel reserveren? Doe dat dan via het telefoonnummer op de website. Alternatieve boekingssites zijn bijvoorbeeld Booking.com, Airbnb, Campingdirect.com, Campings.nl, ANWB, ACSI Eurocampings. Voordeliger boeken? Tip: boek buiten het hoogseizoen en schoolvakanties en let op de last-minutes en vroegboekkortingen bij Prijsvrij, Tui, Corendon, D-Reizen, Vakantiediscounter, Suntip.

Wat betaal ik voor een kampeerplek?

Een gewone camping overnachting in Porticcio kost je €27,00 per overnachting. Ga je voor een kleine plek? In dat geval betaal je circa €19,50 per staanplaats. Voor een XL-staplek gelden tarieven van gemiddeld €48,50 per staanplaats. Het huren van een boomhut, lodge, ingerichte tent, wellness huisje, stacaravan, vakantieboerderij heeft een hoger kostenplaatje. De zomermaanden juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als kerstvakantie, zomervakantie, voorjaarsvakantie, meivakantie en weekenden of midweken zoals hemelvaart, pinksteren, kerst, pasen (feestdagen) zijn duurder dan normaal.

Kamperen met kinderen in Porticcio: waar moet ik op letten?

Kamperen met kinderen is ontzettend leuk. Maar niet elke plek is geschikt. We geven graag wat tips: Check of het een autoluwe of autovrij park is. Let zeker op de aanwezigheid van bijvoorbeeld: zwembad, binnenspeeltuin, trampolines, animatie. Wellicht ook handig: Wifi (draadloos internet), kindersanitair en voldoende begroeiing voor genoeg schaduw.

Kamperen in Corsica met hond: gelden er regels?

Ga je met eigen tent of caravan kamperen? Op een hondencamping in Porticcio kan je de hond gewoon meenemen. Het meenemen van 1 of 2 honden wordt dan gedoogd. De honden moeten wel goed aangelijnd op opgevoed zijn. Houd rekening met een kleine toeslag per hond of kat. Overweeg ook zeker een hondvriendelijke campings. Zo kun jij met je huisdier naar een hondendouche, strand, fijne uitlaatplekjes en wandelgebieden.

Wat is er allemaal te zien in de buurt?

Er is hier ontzettend veel te beleven. Ga voor avontuur of check een van de vele bezienswaardigheden in Porticcio. Leuk voor jonge stellen en natuurlijk voor volwassenen met kinderen. In de omgeving heb je veel groen. Maak bijvoorbeeld eens een wandeling of volg een fietsroute. In de buurt vind je ook veel cultuur en schitterende bouwwerken. Vergeet ook niet de gezellige horeca (restaurants). De Franse mensen zijn bijzonder gemoedelijk.

Plaats een reactie