anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Parentis-en-Born

Lekker met de familie naar een heerlijke camping in Parentis-en-Born (Aquitanie, Frankrijk)? Je komt hier helemaal tot rust in deze schitterende natuurrijke omgeving. Overnachten in je eigen tent, camper, caravan of vouwwagen is niet bijzonder prijzig, dit kan al voor slechts €18,00 voor 1 dag/nacht. Ook kinderen houden van de camping! Het huren van een huisje, mobil home of stacaravan is natuurlijk ook mogelijk. Op dit platform bekijk je actuele details over de best beoordeelde campings en de hedendaagse prijzen. Evenzeer vergelijk jij gemakkelijk de beste boekingsplatforms.

  • Parentis-en-Born is een heerlijke omgeving in het natuurrijke Landes.
  • In deze omgeving vestigden zich geweldige familiecampings die diverse faciliteiten (zoals een zwembad) aanbieden maar ook rustgevende natuurcampings. Een vaak geboekte camping is Camping L’arbre D’or.
  • De afstand vanaf Utrecht is om en nabij de 1180 km.
  • De gemiddelde prijs voor een campingplek is zo’n €25,00 p/nacht.

Kamperen in Parentis-en-Born: eenvoudig de beste campings boeken

Samen met familie een paar nachten verblijven op een rustige camping in de buurt van Parentis-en-Born? Kamperen in Landes (Frankrijk) is populairder dan ooit! Daar kun je kiezen uit een veelzijdig kampeeraanbod. Je hebt de keuze uit 4- of 5-sterren gezinscampings die diverse faciliteiten (zoals een zwembad) aanbieden of rustige kampeerplekken bij de boer (Camping key). In het stappenplan hieronder geven we een uitgebreide toelichting op het boekingsproces.

Vijf-stappenplan voor een goedkope camping in Parentis-en-Born boeken

  1. Het kiezen van een kampeer-accommodatie

    Met de tent op vakantie gaan is erg in trek. Je kunt ook kiezen voor een camper, caravan of vouwwagen. Een tent is voordelig en zonder risico’s. Een camper of caravan biedt meer luxe maar is wel duurder. Je kan er zelf een kopen, maar ook een weekje uitproberen.

  2. Wensen in kaart brengen

    Kampeerplaatsen in Parentis-en-Born zijn erg divers (in grootte en prijs). Van kleine campings met uitsluitend wat basisvoorzieningen tot grote campings en huisjesparken waarbij je geniet van alle faciliteiten als een binnenzwembad en een jacuzzi of hottub. Maak vooraf een overzicht met de voor jou noodzakelijke voorzieningen. Ga je met kinderen? Bekijk dan ook wat er allemaal wordt aangeboden rondom een buitenspeeltuin en een eigen zwembad.

  3. Zoeken en boeken

    Filter nu de kampeerplekken en stel een top 3 samen. In de lijst onderaan deze pagina bekijk je vast enkele voorbeelden. Uitstekende boekingssites zijn ANWB, ACSI, Allcamps, Eurocampings, Vacanceselect en Eurocamp, Booking.com, Campings.nl, Rent-a-Tent, Campingdirect.com, ROAN. Steeds vaker kan je ook staplekken bekijken en een boeking doen bij de eigenaar zelf. Bekijk vooraf altijd reviews op Tripadvisor en Zoover van gasten die hier al eens gestaan hebben. Veel nuttige info bekijk je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Benodigdheden voor kamperen

    Maak een lijstje met alles wat je moet meenemen. Beschik jij over belangrijke kampeerspullen als: slaapzak, luchtbed, kampeerlamp, bbq of skottelbraai, campingstoelen en tafeltje. Pak ook prettige kleren die ook genoeg warmte bieden in de avond. Andere spullen die je niet moet vergeten zijn: medicijnen, persoonlijke verzorgingsproducten, afwasteil en afwasborstel, medicijnen.

  5. Laatste voorbereidingen voor vertrek

    Zoek de snelste route op via google maps om te zien hoe lang je onderweg bent. Neem voldoende pauze (elke 2 uur een kwartiertje). Je kan kiezen voor de snelste weg of een mooie toeristische route. Kijk op de boekingsbevestiging tot hoe laat je mag inchecken.

camping-parentis-en-born-frankrijk

Details over kamperen in Parentis-en-Born

Dit is een populaire bestemming in Aquitanie (Frankrijk). Het is ongeveer 1180 km (vanaf Utrecht). Dit land kent de prachtig hoofdstad Parijs. In dit land wonen ongeveer 60 miljoen geregistreerde mensen. Qua taal spreken deze personen Frans en betalingen doe je met de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Praktische gegevens voor kampeerders: Wild kamperen is deels toegestaan. Op de meeste snelwegen wordt tol geheven. In bepaalde grote steden heb je een milieuvignet nodig. Het netnummer is +33, de elektra is 230 Volt. Qua stekkers gebruiken ze hier het type C + F. Bij spoedgevallen bel je naar 112. De kentekencode van een rijdend voertuig begint met F en de lokale tijdzone is UTC+02.

LandFrankrijk
RegioLandes
PlaatsParentis-en-Born
Gemiddelde temp.17 graden celcius
Wild kamperen toegestaan?Deels toegestaan
Vignet verplichtingNee
TolwegenJa
Plaatselijke taalFrans
BetaalmiddelEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)944 km
Reistijd (vanaf Utrecht)1180 km (+/- 13 uur)
Gemiddelde tarieven camping€25,00
Lokale campingCamping L’arbre D’or

Advies: kies een kampeerplek of accommodatie

In Parentis-en-Born kamperen is absoluut de moeite waard. Een aantal nachtjes weg met de tent, vouwwagen, camper of caravan is ontzettend gaaf. Wil je meer luxe? Kies dan voor een glamping of volledig ingerichte accommodatie zoals een luxe vakantiehuisje.

Losse staanplaats in Parentis-en-Born voor jouw eigen vouwwagen, tent, camper of caravan

Een financieel aantrekkelijke manier voor vakantie in Parentis-en-Born is het zoeken naar een privé staplek. Je ontdekt dan de omgeving vanuit jouw eigen vouwwagen, tent, camper of caravan. Welke manier je ook kies: elke optie heeft zijn charme, voordelen en aandachtspunten. Hieronder lees je meer informatie.

  • Kamperen in een tent: Een tent is niet duur, je kunt hem makkelijk in de auto meenemen en zijn geschikt voor kinderen en volwassenen. Handig zijn bijvoorbeeld de pop-up tent, daktent, noktent, tunneltent. De prijs voor een campingplaats is ook lager. Je moet wel investeren in wat kampeerspullen. Je ligt letterlijk op een matje op de grond wat de nachten erg koud maakt. Ook heb je geen eigen sanitaire voorzieningen.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is voordeliger in aanschaf dan een caravan en het biedt verrassend veel ruimte. Je slaapt op een goed en stevig bed (matras en lattenbodem). Je moet wel rekening houden met kosten van de stalling en dat je eerst even moet oefenen met opzeten.
  • Caravan: Een privé caravan kun je inrichten zoals jij dat wilt, maar de aanschafkosten liggen hoog. Regel vooraf al de mogelijkheid om je wagen te stallen in de winter. Een sterke auto met trekhaak is noodzakelijk (soms met rijbewijs E).
  • Camper: Reizen met een camper geeft je de ultieme vrijheid. Er is veel opbergruimte voor bijv. fietsen, eten, meubilair etc. Perfect als je snel uitgekeken bent op een plek. Maar het is niet goedkoop: je betaalt al snel €40.000. Het is aan te raden om er eerst eens 1 te huren.

Voordelen en nadelen van glamping (ingerichte tent)

Glamping betekent eigenlijk letterlijk luxe kamperen. Je hoeft niet op pad met een volgeladen auto, je geniet van een goed matras en er zit een eigen toilet en douche. Je kunt de natuur en rust ervaren op een ontspannen manier. Glamping in Parentis-en-Born is een uitkomst als je wel houdt van kamperen, maar ook van een beetje luxe.

  • Glamping betekent luxe kamperen terwijl je in de natuur bent.
  • Slapen, koken en douchen zoals je thuis gewend bent.
  • Ten opzichte van een staplaats ben je wel wat meer geld kwijt.

Kindvriendelijke camping vergelijken?

Reserveer alvast de mooiste campings met animatie, zwembad en speeltuin.

Ervaar het gemak van een vakantiehuisje

Meer en meer grote campings bieden ook een aanbod met bungalows. Er zijn diverse soorten en groottes beschikbaar qua chalets, vakantiehuisjes, tiny houses, stacaravans, groepsaccommodaties, bungalows. Zeer geschikt voor korte en lange vakanties. Je profiteert van veel ruimte en luxe voorzieningen als een keukentje, koffiezetapparaat en daarbij soms zelfs een bad.

  • Fijne huisjes voor diverse gezelschappen (stacaravan huren in Parentis-en-Born).
  • Populaire accommodaties zijn: mobil home, appartement, stacaravan, tiny house, vakantiebungalow, chalet.
  • Liever vliegen i.p.v. de auto pakken? Door het land vind je diverse luchthavens zoals Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD).

Kindvriendelijke camping Parentis-en-Born: erop uit met het hele gezin

Een gezinscamping wordt veel geboekt door families met kids in de leeftijd van 3 t/m 12 jaar. De kinderen worden de hele dag door vermaakt. De meeste kindercampings bieden onder andere: een speeltuin en sportmogelijkheden. Auto’s mogen alleen bij aankomst en vertrek op het park. Binnen een uur rijden zijn er verscheidene dierenparken en themaparken die leuk zijn om eens te bezoeken.

  • Kidsclub / animatie: van een openluchttheater tot een minidisco.
  • Camping met Zwembad: een overdekt subtropisch binnenzwembad met glijbanen.
  • Speeltuinen: de leukste activiteiten en speeltoestellen voor jong en oud.

Veel gezochte camping eigenschappen

  • Camping aan het strand: heerlijk genieten aan de kust tijdens warme zomerdagen.
  • Camping aan het water: zwemmen, zonnen of vissen aan de rivier of een meer.
  • Campings in het bos: lekker wakker worden met het gezang van vogels.
  • Honden toegestaan: speciale faciliteiten voor jouw hond.
  • Kleinschalige minicamping: Een intieme sfeer op de mooiste plekken.
  • Gemeente camping: parken in eigendom van de gemeente.
  • 4- en 5-sterren camping Parentis-en-Born: ruime en nette kampeerplekken met veel voorzieningen.

Doorsnee prijs kampeerplek Parentis-en-Born

Meer weten over de doorsnee kosten van een kampeerplek in Aquitanie? In de tabel hieronder vind je de gemiddelde (overnachting) tarieven (per dag/nacht). Je leest op deze site ook uitgebreide info over kampeerplekken in Rochegude, Saint-Antoine-d’Auberoche, Patrimonio en Haut-Rhin.

Normale staanplaats€25,00
Luxe 5-sterren kampeerplaats€44,75
Budget staplek€18,00
Ingerichte tent (Glamping)€53,75
Stacaravan€70,25
Bungalow€82,75
Normale prijzen campingvakantie in Parentis-en-Born april 2024 (indicatie)

Vergelijk beschikbare vakantieparken

In de lijst hieronder tref je het lokale campingaanbod met parken en ANWB campings in Parentis-en-Born. Maak een keuze uit een van de plekken voor aanvullende info. Zie ook onze informatieve pagina over Spanje.

Vergelijk de nieuwste camping-aanbiedingen in Parentis-en-Born

Ontdek de aantrekkelijke last minute deals voor de mooiste kampeerplekken

Vergelijk boekingssites voor last minute Parentis-en-Born camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Gecheckt en gecontroleerd door specialisten.
  • Vacanceselect: Ruim aanbod met glampingvakanties door heel Europa.
  • Eurocampings / ACSI: Snel een kampeerplek zoeken met 200 filters en 100.000+ beoordelingen.
  • Allcamps: Meer dan 900 campings in 10 landen.
  • Suncamp Holidays: Gratis wijzigen tot 2 maanden voor aankomst.
  • ROAN: Altijd gratis omboeken naar een andere locatie.
  • Eurocamp: Ideaal voor vakanties met kinderen (baby’s) en gezinnen.
  • Rent-a-Tent: Bij aankomst staat een compleet ingerichte accommodatie al klaar.
  • Vacansoleil: Stacaravans en Glamping (luxe safaritenten).
  • Populaire campingketens: optioneel kun je ook rechtstreek reserveren bij een keten als Sandaya, Alannia, First Camp, Orbitur, Flower Campings, LeadingCampings & Campéole campings, Villagi Gran Vacanze, Capfun, Huttopia, Qualité campings, Ciela Village.

Het weerbericht voor Parentis-en-Born, Frankrijk

Je hebt hier een zeeklimaat. Je kunt hier het beste reizen in de periode mei, juni en september. Gemiddeld ligt de temperatuur hier op 17 graden. juli is een periode dat het hier vaak warm is met gemiddeld 28 graden celsius. De periode januari is over de afgelopen 100 jaar het meest fris met gemiddeld 9 graden celsius °C. Hieronder tref je de weersvoorspellingen voor vandaag en de komende week.

Weersvoorspellingen april 2024


FAQ: onbezorgd kamperen

Wat is de beste plek voor goedkope kampeervakanties in Parentis-en-Born zoeken?

Nabij deze plek zijn er tal van kleine betaalbare campings. Minimale luxe, echter is al het hoognodige aanwezig. Doorgaans kan je direct boeken via de website van de betreffende camping. Iets gebruiksvriendelijker zijn boekingssites als Campingdirect.com, Booking.com, Camping.eu, Campings.nl, ACSI Eurocampings, Airbnb. Extra besparen op de kosten? Advies: ga niet midden in het hoogseizoen en kijk welke vroegboekkortingen of last-minute deals er zijn bij Prijsvrij, Vakantiediscounter, D-Reizen, Sunweb, Tui, Suntip.

Wat kost een kampeerplek gemiddeld?

Een gemiddelde camping overnachting in Parentis-en-Born komt neer op €25,00 per nacht. Overnacht je op een kleinschalige camping? Dan betaal je ongeveer €18,00 per staplek. Voor een ruime staplek op een A-locatie moet je qua kosten rekenen op zo’n €44,75 per dag. Het boeken van een vakantieboerderij, boomhut, strandhuisje, ingerichte tent, stacaravan, wellness huisje is doorgaans wel prijziger. De warmere maanden juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als voorjaarsvakantie, herfstvakantie, kerstvakantie, zomervakantie en midweken of weekenden als kerst, oud en nieuw, hemelvaart, pinksteren (feestdagen) kunnen qua prijs ook flink hoger zijn.

Kamperen met kinderen in Parentis-en-Born: wat is belangrijk?

Veel ouders vinden het heerlijk om te kamperen met kinderen. Niet elke plek is geschikt, wij vertellen je waar je op moet letten: Kijk allereerst of de camping autoluw of autovrij is. Check ook de aanwezigheid van: animatie, speeltuintjes, zwembad, binnenspeeltuin. Wellicht ook handig: Wifi (draadloos internet), eigen sanitair en genoeg schaduwrijke plekjes om te zitten.

Kamperen in Aquitanie met hond: waar op letten?

Op pad met jouw eigen tent of caravan? Op een hondencamping in Parentis-en-Born is jouw hond meer dan welkom! Meestal is er een maximum van 2 honden per plek. Het is noodzakelijk goede controle over de hondjes te hebben. Soms wordt er voor de hond of kat nog een kleine toeslag gevraagd. Sommige plekken zijn speciaal gericht op honden, dit zijn hondvriendelijke campings. Zij hebben zelfs extra faciliteiten voor huisdier als een hondenstrand, douche, uitlaatplekken en genoeg veldjes.

Wat is er te zien in de omgeving?

Dit is een natuurrijke en omgeving met veel hotspots. Er zijn talloze actieve mogelijkheden en bezienswaardigheden in Parentis-en-Born. Perfect voor singles, vriendengroepen en natuurlijk voor volwassenen met kinderen. In deze streek heb je prachtige flora en fauna. Hier kom je volledig tot rust. In de buurt vind je ook tal van cultuur en musea. Maak kennis met de lokale gastronomie in de lokale horeca (restaurants). De Franse mensen zijn bijzonder gemoedelijk.

Plaats een reactie