anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Sainte-Nathalène

Lekker vakantie vieren op een mooie camping in Sainte-Nathalène (Aquitanie, Frankrijk)? Het is hier heerlijk vertoeven in de buurt van deze vakantiebestemming. Een staplek boeken voor jouw tent, caravan, vouwwagen of camper is goedkoper dan je denkt. Er zijn al plekken beschikbaar vanaf €18,50 per dag. Kinderen zijn er helemaal gek op! Een stacaravan of huisje huren is tegenwoordig ook erg populair. Op dit platform vind je uitgebreide tips over verschillende soorten campings en de hedendaagse prijzen. Daarbij vergelijk jij via ons bekende aanbieders van campingvakanties.

  • Sainte-Nathalène is een veelzijdig gebied in het bijzondere Dordogne.
  • In deze regio tref je gezellige familiecampings volop animatie en zwembaden maar ook fijne rustige standplaatsen. Een vaak geboekte camping is Camping Les Grottes De Roffy.
  • De reisafstand (gerekend vanaf Utrecht) bedraagt zo’n 1059 km.
  • De gemiddelde prijs voor een kampeerplaats is om en nabij de €25,75 per overnachting.

Kamperen in Sainte-Nathalène: de mooiste campings boeken doe je zo

Komend zomer een staplekje huren op een rustige camping in de buurt van Sainte-Nathalène? Kamperen in Dordogne (Frankrijk) is altijd een goed idee! In deze omgeving kan je een selectie maken uit een rijk aanbod campings. Je kunt denken aan overweldigende gezinscampings met zwembad of de kleine en rustige kampeerplekken (Camping key). Via het onderstaande stappenplan verstrekken we info over het vinden en boeken van een staplek.

Vijf-stappenplan voor een goedkope camping in Sainte-Nathalène boeken

  1. Kampeer-accommodatie kiezen

    Met de tent op vakantie gaan is erg in trek. Een ander deel gaat liever met de caravan, vouwwagen of camper. De prijs voor een tentplek is erg interessant. Een caravan of camper is ideaal als je vaak kampeert, maar dit is niet voor iedereen weggelegd. Je kunt overwegen om een occasion te kopen, maar ook een weekje uitproberen.

  2. Wensenlijstje

    Kampeerplaatsen in Sainte-Nathalène zijn er in alle soorten en maten. Van kleine campings met geen tot weinig basisvoorzieningen tot grote campings en huisjesparken met verschillende faciliteiten zoals fitness en een sauna of hottub. Maak vooraf een overzicht met de voor jou noodzakelijke voorzieningen. Ga je kamperen met kids? Let dan in het bijzonder op de aanwezigheid van zaken als een indoor speeltuin en een kinderbad.

  3. Een camping boeken

    Maak nu een keuze uit het grote aanbod kampeerplekken. In ons overzicht helpen we je al een beetje op weg. Betrouwbare boekingssites zijn Allcamps, Suncamp, ANWB, Vacanceselect, Eurocampings & Vacansoleil, Campingdirect.com, Eurocamp, Rent-a-Tent, Campings.nl, ROAN. Tevens kan je ook een boeking plaatsen op de website van de aanbieder. Vergeet niet het bekijken van reviews op Tripadvisor en Zoover van eerdere gasten. Of zie de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Benodigdheden voor kamperen

    Veel kampeerders maken vooraf een paklijst. Beschik jij over belangrijke kampeerspullen als: kampeerlamp, bbq of skottelbraai, slaapzak, campingstoelen en tafeltje, bestek en servies. Pak ook goede kleren, ook voor de koude nachten! Andere aandachtspunten: afwasteil en afwasborstel, spelletjes, stormlijnen, waslijn.

  5. Laatste voorbereidingen voor vertrek

    Vraag actuele route op (wegwerkzaamheden) om te zien hoe lang je onderweg bent. Om de 2 uur even 15 minuten pauze bevordert de verkeersveiligheid. Kijk of je de spits kunt vermijden. Kijk op de boekingsbevestiging tot hoe laat je mag inchecken.

camping-sainte-nathalene-frankrijk

Alles wat je moet weten over kamperen in Sainte-Nathalène

Dit is een mooie vakantieplek in Aquitanie (Frankrijk). Deze locatie is gelegen op 1059 kilometer (vanaf Utrecht). Breng ook zeker een bezoek aan de hoofdstad Parijs. Er leven om en nabij de 60 miljoen geregistreerde personen. Men praat hier Frans en de huidige valuta is de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Voor kampeerders hebben we nog wat nuttige info: Wild kamperen is deels toegestaan. Op de meeste snelwegen wordt tol geheven. In bepaalde grote steden heb je een milieuvignet nodig. Het landnummer is +33, de stroomspanning is 230 Volt. Het gebruikte wereldstekker-type is hier C + F en het noodnummer is 112. Het kenteken van een auto begint hier met F en de lokale tijdzone is UTC+02.

LandFrankrijk
StreekDordogne
PlaatsSainte-Nathalène
Gem. temperatuur17 graden °C
Wild kamperen?Deels toegestaan
Vignet verplichtingNee
TolwegenJa
Plaatselijke taalFrans
GeldEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)847 km
Reistijd (vanaf Utrecht)1059 km (+/- 11,5 uur)
Gemiddelde overnachting camping€25,75
Beschikbare campingCamping Les Grottes De Roffy

Vakantiegids: het uitzoeken van een geschikte kampeerplek

In Sainte-Nathalène kamperen kan je op veel plekken doen. Op een kampeerplek staan met jouw eigen tent, caravan, vouwwagen of camper is een onvergetelijke ervaring. Zelf geen spullen meenemen? Reserveer dan een plek op een glamping of een vakantiehuisje die van alle gemakken is voorzien.

Jouw eigen staanplaats in Sainte-Nathalène: lekker kamperen met eigen tent, caravan of vouwwagen

Een gunstige optie voor vakantie in Sainte-Nathalène vieren is het boeken van een losse staplek. Je kunt dan de omgeving ontdekken vanuit jouw eigen tent, caravan, camper of vouwwagen. Elk type heeft zijn eigen comfotabele elementen. In de volgende opsomming gaan we daar verder op in.

  • Kamperen in een tent: Een tent is aantrekkelijk geprijsd, is universeel en ze zijn er zowel voor stellen als grote gezinnen. Populaire soorten zijn de familietent, opblaasbare tent, tunneltent, belltent. De prijs voor een campingplaats is ook wat minder hoog. Je moet wel investeren in wat kampeerspullen. Je ligt praktisch op de grond wat het wel koud en tochtig maakt. Verder ben je erg afhankelijk van het weer.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is niet al te duur en je kunt het supersnel opzetten (na oefening). De wagen biedt ook veel ruimte voor spullen. Jaarlijks krijg je wel te maken met de stallingskosten en dat je echt wel even moet oefenen met opzetten.
  • Caravan: Een caravan neem je heel snel overal mee naartoe, maar is niet goedkoop. Het opzetten van de caravan duurt best lang. Een sterke auto met trekhaak is noodzakelijk (wij raden rijbewijs E aan).
  • Camper: Een camper biedt voldoende ruimte voor het hele gezin. Er is veel opbergruimte voor bijv. fietsen, eten, meubilair etc. Ideaal voor rondreizen. Het is duur in aanschaf en je hebt ook de nodige jaarlijkse kosten. Het beste kan je er eerst een keer een huren.

Glamping (ingerichte tent)

Glamping is een luxe vorm van kamperen in de natuur. Je hoeft zelf niets meer mee te nemen, je kunt lekker slapen op een goed bed en je hebt de beschikking over een privé badkamer. Je hoeft dus zelf weinig meer voor te bereiden. Glamping in Sainte-Nathalène wordt dan ook aanbevolen als je wel graag buiten bent, maar wel van de nodige comfort houdt.

  • Glamping biedt het comfort van een hotel, maar dan in de natuur.
  • In de ingerichte tent heb je zelfs sanitaire faciliteiten en een keuken.
  • Deze vorm van luxe kamperen is wel een stuk duurder.

Kindvriendelijke camping vergelijken?

Check de tofste campings met animatie voor jong en oud!

Vakantiehuisje boeken

De meeste grote campings verhuren ook bungalows. Vaak is er een apart gedeelte met bungalows, groepsaccommodaties, chalets, tiny houses, stacaravans, vakantiehuisjes. Perfect voor een weekend met vrienden of familie. Het biedt veel comfort en luxe voorzieningen als een kookgedeelte en soms zelfs een jacuzzi of sauna.

  • Een lekker comfortabel huisje midden in de natuur (stacaravan huren in Sainte-Nathalène).
  • Keuze uit onder andere een accommodatie zoals mobil home, stacaravan, tiny house, vakantiebungalow, vakantieboerderij, chalet.
  • Ben je fan van vliegvakanties? Er zijn diverse luchthavens zoals Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD).

Kindvriendelijke camping Sainte-Nathalène: vakantieplezier voor je gezin

Een staplek op een gezinscamping is aan te raden voor families met kids in de leeftijd van 3 t/m 12 jaar. De kinderen hebben genoeg te doen. Veel kindercampings hebben o.a. kinderanimatie en workshops. Er geldt een maximum snelheid op het park (autoluw). In de buurt vind je vaak ook dierenparken en themaparken waar je naartoe kunt gaan.

  • Kidsclub / animatie: de leukste activiteiten zoals knutselen of samen een film kijken.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met glijbanen en wildwaterbaan.
  • Speeltuinen: heerlijke speeltoestellen en trampolines.

Vind specifieke thema’s

  • Camping aan het strand: geniet van de mogelijkheden van de kust.
  • Camping aan het water: zwemmen, zonnen of vissen aan de rivier of een meer.
  • Campings in het bos: de perfecte uitvalsbasis voor wandel- en fietstochten.
  • Honden toegestaan: een heerlijke omgeving om je hond mee naartoe te nemen.
  • Kleinschalige minicamping: Overzichtelijk en slechts een beperkt aantal plaatsen.
  • Gemeente camping: doorgaans kleine en voordelige parken met beperkt aanbod.
  • 4- en 5-sterren camping Sainte-Nathalène: luxe parken met heel veel (wellness) faciliteiten.

Verwachte prijzen kampeerplek Sainte-Nathalène

Zou je graag meer weten over de doorsnee kosten van een kampeerplek in Aquitanie? In het onderstaande overzicht verschaffen we de gemiddelde (overnachting) onkosten (per nacht). Je leest op deze site ook uitgebreide info over kampeerplekken in Banon, Félines, Ancelle en Attiki.

Basis staanplaats€25,75
Luxe 5-sterren kampeerplek€46,25
Kleine-staanplaats€18,50
Glamping (ingerichte tent)€55,50
Stacaravan€72,50
Comfort vakantiehuisje€85,25
Gemiddelde prijs campingvakantie in Sainte-Nathalène april 2024 (indicatie)

Bekijk beschikbare vakantieparken

In de lijst hieronder bekijk je het regionale campingaanbod met o.a. ANWB campings in Sainte-Nathalène. Kies een van de kampeerplekken voor info en reviews. Zie ook onze informatieve pagina over Camping met zwembad.

Boek de tofste camping-aanbiedingen in Sainte-Nathalène

Zoek de scherpe last minute deals en geniet samen met je gezin van een heerlijke vakantie

Vergelijk boekingssites voor last minute Sainte-Nathalène camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Kies uit meer dan 8.000 plekken door heel Europa.
  • Vacanceselect: Voor de mooiste de glamping-vakanties.
  • Eurocampings / ACSI: Van luxe lodgetent tot boomhut, alles is te huur!
  • Allcamps: Actief lid van ANVR, SGR en Calamiteitenfonds.
  • Suncamp Holidays: Fraaie staplekken of jouw ingerichte accommodatie huren.
  • ROAN: Populaire campings met top-accommodaties door heel Europa.
  • Eurocamp: Aankomen en vertrekken op de dag van uw keuze.
  • Rent-a-Tent: Onvergetelijke campingvakanties in heel Europa.
  • Vacansoleil: Luxe stacaravans en bungalowtenten – de modernste vloot van Europa.
  • Toonaangevende campingketens: eventueel kun je ook rechtstreeks boeken bij o.a. Aquadis Loisirs, Orbitur, Alannia, LeadingCampings, Sandaya, Flower Campings en natuurlijk Ciela Village, Qualité campings, Villagi Gran Vacanze, Campéole campings, Yelloh! Village, Huttopia.

De weersvoorspelling voor Sainte-Nathalène, Frankrijk

Je verblijft hier in een zeeklimaat. Je kunt hier het beste reizen in de periode mei, juni en september. De jaartemperatuur is gemiddeld zo’n 17 graden celsius. juli is de meest warme maand met 28 graden. De maand januari is hier (net als veel andere plekken) het koudst met 9 graden. Hierna behandelen we het actuele weerbericht voor vandaag en de dagen erna.

Weersvoorspellingen april 2024


Veelgestelde vragen en antwoorden rondom kamperen

Waar kan je goedkope kampeervakanties in Sainte-Nathalène boeken?

In en nabij deze plaats kan je kiezen uit diverse kleinschalige budget campings. Weinig luxe, maar alleen de basisbenodigdheden voor een heerlijke rustige vakantie. Je kunt vaak rechtstreeks boeken via de site van het park (of telefonisch / per mail). Iets gebruiksvriendelijker zijn boekingssites als Camping.eu, ACSI Eurocampings, Campingdirect.com, ANWB, Campings.nl, Airbnb. Extra besparen op de kosten? Advies: reserveer buiten het hoogseizoen en houd last-minute deals / vroegboekkorting in de gaten bij Prijsvrij, Sunweb, D-Reizen, Suntip, Corendon, Tui.

Hoe duur is een kampeerplek gemiddeld?

Een reguliere camping overnachting in Sainte-Nathalène kost je €25,75 per plek. Ga je voor een kleine camping? Reken dan op ongeveer €18,50 per nacht. Voor een grote staanplaats op een 4-sterren camping rekenen ze tarieven van zo’n €46,25 per staplek. Een verblijf in een vakantieboerderij, wellness huisje, stacaravan, boomhut, ingerichte tent, strandhuisje heeft een hoger kostenplaatje. De zomermaanden juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als herfstvakantie, meivakantie, kerstvakantie, voorjaarsvakantie en een weekend of midweek als hemelvaart, kerst, pinksteren, pasen (feestdagen) zijn standaard wel wat duurder.

Kamperen met kinderen in Sainte-Nathalène: wat zijn jullie tips?

Kamperen met kinderen is een leuke manier om tijd met elkaar door te brengen. Niet elke plek is geschikt, wij vertellen je waar je op moet letten: Vraag even na hoe het zit met auto’s op het park Daarnaast is het handig om te informeren naar: kidsclub, zwembad, trampolines, speeltoestellen. Informeer ook naar Wifi (draadloos internet), sanitaire voorzieningen voor kinderen en genoeg schaduwrijke plekjes om te zitten.

Kamperen in Aquitanie met hond: hoe gaat dat precies?

Op vakantie met een eigen accommodatie? Op een hondencamping in Sainte-Nathalène mag je hondje mee op vakantie. Meestal is er een maximum van 2 honden per plek. Uiteraard moet de hond aangelijnd zijn. Voor een kat of hond geldt soms een dagtarief van enkele euro’s. Sommige plekken profileren zich zelfs als hondvriendelijke campings. Speciaal voor jouw huisdier faciliteren zij heerlijke wandelgebieden, uitlaatplekken en een hondendouche.

Welke excursies kan ik doen?

Dit is een heel gevarieerde vakantiebestemming. Er zijn diverse hotspots en bezienswaardigheden in Sainte-Nathalène. Perfect voor singles, vriendengroepen en ook gezinnen met (jonge) kinderen. In de omgeving vind jij veel natuur. Kies een fiets- of wandelroute en ga erop uit. Je bekijkt hier ook allerlei cultuur en historische monumenten. Ga buiten de gebaande paden en probeer een van de vele lokale horeca (restaurants). De Franse inwoners zijn erg aardig en gastvrij.

Plaats een reactie