anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Roz-sur-Couesnon

Met familie naar een mooie camping in Roz-sur-Couesnon (Bretagne, Frankrijk)? Het is hier ontzettend genieten in deze schitterende natuurrijke omgeving. Een plekje reserveren voor een tent, caravan, camper of vouwwagen is voordelig en kan al vanaf €17,50 voor een overnachting. Voor zowel ouderen als kinderen een feestje. Het huren van een huisje, mobil home of stacaravan is ook zeker het overwegen waard. Op dit platform geven we uitgebreide uitleg over verschillende soorten campings en een prijsindicatie. Ook vergelijk je gemakkelijk erkende boekingssites.

  • Roz-sur-Couesnon is een prachtig gebied in de streek Ille-et-Vilaine.
  • In deze buurt boek je luxe familiecampings met zwembad maar ook kleinschalige plekken. Een bekende camping in deze plek is Camping Les Couesnons.
  • De afstand die je moet rijden (vanaf Utrecht) is zo’n 675 kilometer.
  • Een prijsindicatie voor een staplek is om en nabij de €24,25 p/nacht.

Kamperen in Roz-sur-Couesnon: goedkoop de leukste campings boeken

Tijdens je volgende reis een boeking rondmaken voor een prachtige camping in de buurt van Roz-sur-Couesnon? Kamperen in Ille-et-Vilaine (Frankrijk) is populairder dan ooit! In dit gebied tref je diverse soorten campings. Het gaat om overweldigende gezinscampings compleet met speeltuin en zwembad of rustige kampeerplekken bij de boer (Camping key). In het stappenplan hieronder geven we een uitgebreide toelichting op het boekingsproces.

Snel een goedkope camping in Roz-sur-Couesnon boeken

  1. Bepaal je manier van kamperen (accommodatie)

    Met de tent gaan is in de basis een hele leuke manier om te kamperen. Alternatieven zijn vouwwagen, caravan of camper. Een tent is de goedkoopste optie. Een camper of caravan biedt meer luxe maar dit is niet goedkoop. Je kunt ervoor kiezen er een aan te schaffen, of een huurcontract afsluiten voor de vakantieperiode.

  2. Jouw wensen

    Kampeerplaatsen in Roz-sur-Couesnon zijn er in alle soorten en maten. Van kleine campings met enkel de nodige basisvoorzieningen tot grote campings en luxe glampings die van alle gemakken zijn voorzien. Denk aan faciliteiten als fietsverhuur en wellness en beauty. Inventariseer jouw wensen. Gaan er kinderen mee? Bekijk dan ook of er iets wordt aangeboden zoals een speeltuin en een zwembad met glijbaan.

  3. Vergelijk campings en reserveer een plek

    Je kunt nu gericht zoeken naar kampeerplekken. In het campingoverzicht bekijk je vast enkele voorbeelden. Uitstekende boekingssites zijn ANWB, ACSI, Allcamps, Eurocampings, Suncamp en ROAN, Vacansoleil, Campingdirect.com, Eurocamp, Rent-a-Tent, Campings.nl. Eveneens kan je snel reserveren bij de kampeerhouder. Let goed op reviews op Tripadvisor en Zoover van gasten die hier al eens gestaan hebben. Veel nuttige info bekijk je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Benodigdheden voor kamperen

    Veel kampeerders maken vooraf een paklijst. Hier noteer je onder andere: kampeerlamp, bestek en servies, campingstoelen en tafeltje, bbq of skottelbraai, luchtbed. Denk ook aan passende kleding die ook bij koude nachten genoeg warmte bieden. Verder is het ook goed om te denken aan: koelkast of koelbox, medicijnen, tentharingen en tenthamer, medicijnen.

  5. De reis voorbereiden

    Vraag actuele route op (wegwerkzaamheden) om een beeld te krijgen bij de reistijden. Probeer om de 2 uur even een kwartier pauze te nemen. Probeer zoveel mogelijk snelwegen te pakken en wegwerkzaamheden te omzeilen. Vaak is er een inchecktijd dat je uiterlijk binnen moet zijn.

camping-roz-sur-couesnon-frankrijk

Adviezen voor kamperen in Roz-sur-Couesnon

Dit is een heerlijke plek in Bretagne (Frankrijk). Deze locatie is gelegen op 675 kilometer (met Utrecht als vertrekpunt). De hoofdstad is Parijs. Het land wordt bewoond door zo’n 60 miljoen geregistreerde mensen. De spreektaal van deze mensen is Frans en men betaalt met de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Relevante specificaties voor kampeerders: Wild kamperen is deels toegestaan. Op de meeste snelwegen wordt tol geheven. In bepaalde grote steden heb je een milieuvignet nodig. Een telefoonnummer begint met +33, de stroom is 230 Volt. Elektrische apparaten werken met stekker-soort C + F. Bij spoedeisende situaties bel je 112. Het kenteken van een auto begint hier met F en de nationale tijdzone is UTC+02.

LandFrankrijk
GebiedIlle-et-Vilaine
PlaatsRoz-sur-Couesnon
Gem. temperatuur17 graden celcius
Wild kamperen toegestaan?Deels toegestaan
Vignet verplichtingNee
TolwegenJa
Nationale taalFrans
BetaalmiddelEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)540 km
Reistijd (vanaf Utrecht)675 km (+/- 7,5 uur)
Gemiddelde prijzen camping€24,25
Camping-suggestieCamping Les Couesnons

Advies: de juiste kampeerplek voor jouw situatie

In Roz-sur-Couesnon kamperen is iets wat je zeker eens moet doen. Een aantal nachtjes weg met de tent, caravan, vouwwagen of camper geeft een heerlijk gevoel van vrijheid. Liever niet sjouwen met spullen? Kies dan voor luxe: een ingerichte glamping tent of een heerlijk vakantiehuisje.

Een eigen staanplaats in Roz-sur-Couesnon: een onvergetelijke vakantie met je eigen tent of caravan

Een gunstige optie voor vakantie in Roz-sur-Couesnon boeken is een eigen staplek reserveren. Je geniet van de ultieme vrijheid met jouw eigen caravan, vouwwagen, tent of camper. Elke kampeer-accommodatie heeft zijn charme, voordelen en aandachtspunten. In het gedeelte hieronder leggen we je alles uit.

  • Kamperen met tent: Een tent is voordelig, neemt weinig ruimte in beslag en biedt slaapruimte en opslagruimte. Denk aan de belltent, opblaasbare tent, noktent, daktent. De prijs voor een campingplaats is ook lager. Je moet wel investeren in wat kampeerspullen. Je slaapt op een matje of luchtbed waardoor het in de nacht ook flink koud kan zijn. Je bent daarnaast ook volledig weersafhankelijk.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is zeer betaalbaar en het biedt verrassend veel ruimte. Je slaapt niet op de grond. Natuurlijk moet je wel stallingskosten betalen en dat je eerst even moet oefenen met opzeten.
  • Caravan: Een caravan biedt je veel meer leefruimte, maar kost al wel snel €1.500 per jaar. Het opzetten van de caravan met voortent kost al snel 1 tot 2 uur. Een sterke auto met trekhaak is noodzakelijk (soms met rijbewijs E).
  • Camper: Reizen met een camper geeft je de ultieme vrijheid. Het is een auto en hotelkamer in 1! Erg geschikt voor verre wereldreizen. Voor een camper betaal je al snel €35.000. Het is daarom verstandig om eerst iets te huren.

Voordelen en nadelen van glamping (ingerichte tent)

Glamping is een luxe vorm van kamperen in de natuur. Je hoeft zelf niets meer mee te nemen, je kunt lekker slapen op een goed bed en er zijn vaak zelfs sanitaire voorzieningen. Zeker een aanrader als je nog nooit op een camping bent geweest. Glamping in Roz-sur-Couesnon is een uitkomst als je houdt van het campinggevoel en de luxe.

  • Glamping is een luxe kampeerstijl met voorzieningen.
  • Meestal is er zelfs een tent en sanitaire voorzieningen.
  • Dit heeft natuurlijk wel een prijskaartje: het is flink duurder dan kamperen.

Kindvriendelijke camping uitzoeken?

Boek de mooiste campings met zwembaden, kinder-animatie en speelmogelijkheden.

Vakantiehuisje boeken

De grote campings bieden naast staplekken ook de tofste bungalows. Op het park vind je buiten de staplekken meestal een apart deel met hutten, stacaravans, chalets, vakantiehuisjes, groepsaccommodaties, bungalows. Een ideale uitvalsbasis voor een familieweekend. Je hebt lekker de ruimte en luxe voorzieningen als een vaatwasser & soms zelfs een jacuzzi of sauna.

  • Een lekker comfortabel huisje midden in de natuur (stacaravan huren in Roz-sur-Couesnon).
  • De volgende accommodatie zijn beschikbaar: mobil home, vakantiebungalow, vakantieboerderij, chalet, appartement, stacaravan.
  • Is een vliegvakantie meer wat voor jou? Door het land vind je diverse luchthavens zoals Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD).

Kindvriendelijke camping Roz-sur-Couesnon: ultiem genieten met het gezin

Zo’n gezinscamping is een uitkomst voor familie met jonge kinderen. Alles is ingericht op het vermaak voor de kinderen. Deze kindercampings bieden veel faciliteiten zoals kinderanimatie en sportvelden. Er is veel toezicht aanwezig op het park. In de buurt zijn er diverse themaparken en speeltuinen waar je naartoe kunt gaan.

  • Animatie voor kinderen: de leukste activiteiten zoals knutselen of samen een film kijken.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met glijbanen en golfslagbad.
  • Speeltuinen: een indoorspeeltuin voor kinderen.

Filter op ligging of thema

  • Camping aan het strand: ultiem ontspannen met een staanplaatst aan de kust.
  • Camping aan het water: direct vanuit de tent een duik in een rivier of meer.
  • Campings in het bos: even weg van alle dagelijkse drukte.
  • Honden toegestaan: samen met de hond op vakantie.
  • Kleinschalige minicamping: Een informele sfeer waar je zelf jouw plek kiest.
  • Gemeente camping: kampeerplekken die door de gemeente worden onderhouden.
  • 4- en 5-sterren camping Roz-sur-Couesnon: ruim opgezet, luxe en schone sanitair.

Verwachte kosten kampeerplek Roz-sur-Couesnon

Nieuwsgierig naar de doorsnee prijs van een kampeerplek in Bretagne? In de onderstaande tabel bieden we de gemiddelde (overnachting) onkosten (per nacht). Je leest op deze site ook uitgebreide info over kampeerplekken in Champagnole, Aussois, Saint-Lager-Bressac en Csongrád.

Gewone staanplaats€24,25
Luxe 5-sterren kampeerplek€43,50
Budget-plek€17,50
Glamping (ingerichte tent)€52,25
Stacaravan€68,00
Vakantiehuisje€80,25
Gemiddelde prijzen campingvakantie in Roz-sur-Couesnon april 2024 (indicatie)

Zoek beschikbare vakantieparken

Het het overzicht hieronder linken wij door naar het beschikbare aanbod met parken en ANWB campings in Roz-sur-Couesnon. Kies een van de parken voor alle info. Of lees uitgebreide informatie over Kamperen in Oostenrijk.

Sla je slag met de nieuwste camping-aanbiedingen in Roz-sur-Couesnon

Profiteer van de goede last minute deals voor een onvergetelijke kampeervakantie

Vergelijk boekingssites voor last minute Roz-sur-Couesnon camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Gecheckt en gecontroleerd door specialisten.
  • Vacanceselect: Altijd garantie op jouw geboekte vakantie.
  • Eurocampings / ACSI: Met meer dan 200 filters vind je altijd de beste kampeerplek.
  • Allcamps: Zorgvuldig geselecteerd aanbod met 900 parken in 10 landen.
  • Suncamp Holidays: Altijd gezellige, kindvriendelijke en veilige parken.
  • ROAN: Altijd gratis omboeken naar een andere locatie.
  • Eurocamp: De mooiste kampeerplekken voor jou geselecteerd.
  • Rent-a-Tent: Super-de-luxe stacaravans aan de kust of het water.
  • Vacansoleil: Standaard een eigen Vacansoleil-medewerker aanwezig op het park.
  • Populaire campingketens: indien gewenst kan je ook boeken bij een keten zoals Aquadis Loisirs, First Camp, LeadingCampings, Flower Campings, Orbitur, Sandaya of uiteraard Yelloh! Village, Ciela Village, Villagi Gran Vacanze, Huttopia, Capfun, Qualité campings.

Het weer in Roz-sur-Couesnon, Frankrijk

Je verblijft hier in een zeeklimaat. Een aanbevolen reisperiode is mei, juni en september. De jaartemperatuur is gemiddeld 17 °C. juli is een hete maand met gemiddeld 28 graden celsius. De periode januari is hier (net als veel andere plekken) het koudst met 9 graden °C. In het volgende blok delen we de prognose voor de aankomende dagen.

Weersvoorspellingen april 2024


Alles wat je moet weten over kamperen

Op welke manier kan ik goedkope kampeervakanties in Roz-sur-Couesnon zoeken?

In deze omgeving vind je veel kleine voordelige campings. Van luxe is weinig sprake, echter is al het hoognodige aanwezig. Je kunt rechtstreeks een reservering plaatsen via de website van de betreffende camping. Je kunt ook boekingssites gebruiken zoals ACSI Eurocampings, Booking.com, Campings.nl, Airbnb, Camping.eu, Campingdirect.com. Voordeliger boeken? Tip: ga zoveel mogelijk buiten het hoogseizoen op vakantie en let goed op vroegboekkortingen en last-minute-deals bij Tui, Vakantiediscounter, Sunweb, Suntip, D-Reizen, Prijsvrij.

Hoe duur is een kampeerplek gemiddeld?

Een standaard camping overnachting in Roz-sur-Couesnon kost je +/- €24,25 per overnachting. Overnacht je op een kleinschalige camping? Reken dan op zo’n €17,50 per dag. Voor een XL-staplek moet je qua kosten rekenen op zo’n €43,50 per staanplaats. Verblijven in een strandhuisje, ingerichte tent, lodge, vakantieboerderij, stacaravan, wellness huisje is over het algemeen duurder. Het hoogseizoen juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als voorjaarsvakantie, kerstvakantie, herfstvakantie, zomervakantie en midweken of weekenden als oud en nieuw, pasen, hemelvaart, kerst (feestdagen) zijn standaard wel wat duurder.

Kamperen met kinderen in Roz-sur-Couesnon: wat wordt aangeraden?

Kamperen met kinderen is iets wat je zeker eens moet doen. Hier volgen een aantal zaken waar je op moet letten: Selecteer een park waar geen auto’s mogen rijden. Voor de kids is het fijn als de volgende faciliteiten beschikbaar zijn: theatershows, kidsclub, trampolines, speeltoestellen. Ook heel handig: Wifi (draadloos internet), speciaal (kindvriendelijk) sanitair en grote staanplaatsen met veel schaduw.

Kamperen in Bretagne met hond: waar rekening mee houden?

Ga je met je eigen caravan of tent? Op een hondencamping in Roz-sur-Couesnon is het toegstaan de hond mee te nemen op vakantie. Doorgaans mag je niet meer dan 2 honden per staanplaats meenemen. De hond moet aangelijnd zijn. Er kan een toeslag worden gerekend voor een hond of kat. Er zijn ook steeds meer hondvriendelijke campings. Zij hebben zelfs extra faciliteiten voor huisdier als een hondenstrand, douche, uitlaatplekken en genoeg veldjes.

Welke excursies kan ik doen?

Deze bestemming heeft voor ieder wel wat te bieden. Denk aan sportieve activiteiten en bezienswaardigheden in Roz-sur-Couesnon. Een toplocatie voor zowel senioren en families met kinderen. Hier is er een schitterende natuur. Geniet op rustige plekken of zoek de drukte op in de centrums. In de buurt vind je ook veel cultuur en kerken. Probeer zeker ook de lokale gerechten in de lokale horeca (restaurants). De Franse inwoners zijn erg aardig en gastvrij.

Plaats een reactie