anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Vielle-Aure

Aan het oriënteren naar een heerlijke camping in Vielle-Aure (Midi-Pyreneeen, Frankrijk)? Je kunt hier heerlijk vakantie vieren in deze unieke omgeving / bestemming. Een staplek boeken voor jouw tent, camper, vouwwagen of caravan is heel betaalbaar. Er zijn al plekken beschikbaar vanaf €19,25 per 24 uur. Ook kinderen houden van de camping! Geen zin in gedoe? Een huisje of stacaravan is natuurlijk ook mogelijk. Op deze camping-vergelijker bieden we betrouwbare adviezen over de meest gekozen campings en de hedendaagse prijzen. Eveneens vergelijk je eenvoudig populaire sites om te boeken.

  • Vielle-Aure is een veelzijdig gebied in de omgeving van Hautes-Pyrénées.
  • Hier boek je 4- of 5-sterren familiecampings met (subtropisch) zwembad maar ook fijne rustige standplaatsen. Een vaak gekozen camping is Camping Le Lustou.
  • De afstand Utrecht naar deze vakantieregio is circa 1295 km.
  • Een goede richtprijs voor een kampeerplek is ongeveer €27,00 per overnachting.

Kamperen in Vielle-Aure: goedkoop de leukste campings boeken

Tijdens je volgende reis een overnachting boeken op een lokale camping in de buurt van Vielle-Aure? Kamperen in Hautes-Pyrénées (Frankrijk) is populairder dan ooit! In en rondom deze plek bieden ze je een veelzijdig kampeeraanbod. Het aanbod omslaat o.a. grote gezinscampings met faciliteiten als zwembaden en speeltuinen en natuurlijk ook de kleinschalige plekken (Camping key). In het stappenplan hieronder nemen we je stap-voor stap mee door het boekingsproces.

In vijf stappen een goedkope camping in Vielle-Aure boeken

  1. Het kiezen van een kampeer-accommodatie

    Veel mensen gaan kamperen met een tent. Een ander deel gaat liever met de vouwwagen, camper of caravan. Een tent is niet duur en geeft je veel vrijheid. Met een camper/caravan heb je altijd alle spullen bij de hand maar is wel duurder. Je kan er zelf een kopen, of je kunt er eentje vrijblijvend huren.

  2. Wat vind jij belangrijk?

    Kampeerplaatsen in Vielle-Aure vind je in veel afmetingen en varianten. Van kleine campings met enkele wat basisvoorzieningen tot de grote campings en luxe glampings met alle faciliteiten zoals fietsverhuur en wellness en beauty. Bedenk eerst welke faciliteiten jij belangrijk vindt. Ga je kamperen met kids? Bekijk dan ook wat er allemaal wordt aangeboden rondom een kinderboerderij en een eigen zwembad.

  3. Campings zoeken en boeken

    Bekijk de kampeerplekken die geschikt zijn en maak een keuze. Op campingsoverzicht.nl helpen we je al een beetje op weg. Fijne boekingssites zijn ACSI, Suncamp, Allcamps, Vacanceselect, ANWB en ROAN, Booking.com, Rent-a-Tent, Eurocamp, Vacansoleil, Campingdirect.com. Tevens kan je een staanplaats boeken bij de eigenaar zelf. Check altijd wel recensies op Zoover en Tripadvisor van Nederlanders die hier al eens geweest zijn. Bekijk ook de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Wat heb ik nodig voor kamperen?

    Maak een lijstje met alles wat je moet meenemen. Belangrijkste spullen zijn: bestek en servies, bbq of skottelbraai, slaapzak, kampeerlamp, campingstoelen en tafeltje. Bestel ook goede kleren en een warme trui. Denk daarnaast ook aan zaken als: grondzeil en scheerlijnen, persoonlijke verzorgingsproducten, afwasteil en afwasborstel, waslijn.

  5. Check de actuele reistijd en route

    Vraag de actuele route-informatie op om een beeld te krijgen bij de reistijden. Houd rekening met een pauze van 15 minuten na 2 uur rijden. Kijk of je de spits kunt vermijden. Houd ook rekening met de uiterlijke inchecktijd.

camping-vielle-aure-frankrijk

Informatie over kamperen in Vielle-Aure

Dit is een mooie vakantiebestemming in Midi-Pyreneeen (Frankrijk). De reisafstand is doorgaans 1295 km (gerekend vanaf Utrecht). Dit land kent de prachtig hoofdstad Parijs. Het land heeft zo’n 60 miljoen bewoners. De mensen praten hier Frans en het betaalmiddel is de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Praktische gegevens voor kampeerders: Wild kamperen is deels toegestaan. Op de meeste snelwegen wordt tol geheven. In bepaalde grote steden heb je een milieuvignet nodig. De telefooncode is +33, de stroomspanning is 230 Volt. Het type stekker dat je hier gebruikt is C + F. Bij calamiteiten bel je 112. De kentekencode begint altijd met F en de nationale tijdzone is UTC+02.

LandFrankrijk
RegioHautes-Pyrénées
PlaatsVielle-Aure
Gem. temperatuur17 graden °C
Wild kamperen?Deels toegestaan
Vignet kopenNee
TolwegenJa
SpreektaalFrans
GeldEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)1036 km
Reistijd (vanaf Utrecht)1295 km (+/- 14 uur)
Gemiddelde prijzen camping€27,00
Lokale campingCamping Le Lustou

Campinggids: tips & tricks bij het kiezen van een kampeerplek

In Vielle-Aure kamperen is iets wat je zeker eens moet doen. Een paar nachten op pad met jouw tent, caravan, vouwwagen of camper zal je niet snel vergeten. Of kies voor gemak: een tent waar alles al in zit (glamping) of een comfortabel vakantiehuisje.

Kies een staanplaats in Vielle-Aure voor jouw eigen vouwwagen, tent, camper of caravan

Een toffe en betaalbare manier van vakantie in Vielle-Aure vieren is toch wel de vrije staplek. Je geniet hier van de omgeving vanuit jouw eigen camper, tent, vouwwagen of caravan. Elke kampeer-accommodatie heeft zijn eigen comfotabele elementen. We vertellen je graag meer over de verschillende wijzes van kamperen.

  • Kamperen met tent: Een tent is niet duur, is snel op te zetten en is in veel soorten en maten verkrijgbaar. Veel gekozen modellen zijn de noktent, familietent, koepeltent, daktent. De prijs voor een campingplaats is ook lager. Je moet natuurlijk wel zorgen voor alle kampeerspullen. Je ligt praktisch op de grond wat het wel koud en tochtig maakt. Verder ben je erg afhankelijk van het weer.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is goedkoper dan een caravan en het biedt verrassend veel ruimte. Je hebt geen speciaal rijbewijs nodig. Minpunten zijn de kosten voor stalling en als je de eerste keer gaat reizen moet je de instructies goed lezen.
  • Caravan: Met een caravan ben je in een mum van tijd reisklaar, maar is niet goedkoop. Je mag op veel wegen maar 80 km per uur. Zeker in het begin is rijden met een caravan best even wennen (suggestie: haal rijbewijs E).
  • Camper: Een camper staat voor het ultieme gevoel van vrijheid. Het is een auto en hotelkamer in 1! Een uitstekende keuze als je niet graag lang op 1 plek blijft. Voor een camper betaal je al snel €35.000. Het is aan te raden om er eerst eens 1 te huren.

Tips & Tricks voor glamping (ingerichte tent)

De betekenis van Glamping is: kamperen met een luxe beleving. Je hoeft zelf niets meer mee te nemen, de overnachtingsplekken zijn heerlijk en je hebt je eigen badkamer en wc. Heel erg geschikt voor de onervaren kampeerder. Glamping in Vielle-Aure is dus ideaal als je wel graag in de natuur zit, maar ook van een beetje luxe houdt.

  • Glamping biedt het comfort van een hotel, maar dan in de natuur.
  • Altijd met goed kookfaciliteiten en privé sanitair.
  • De tarieven liggen een stuk hoger dan kampern met eigen materialen.

Kindvriendelijke camping boeken?

Bekijk de allerleukste campings met kidsclub, zwembad en speeltuin.

Vakantiehuisjes op de mooiste locaties

Het merendeel van de grote campings hebben ook heerlijke bungalows voor grote en kleine groepen. Vaak is er een apart gedeelte met hutten, vakantiehuisjes, stacaravans, tiny houses, chalets, bungalows. Zeer geschikt voor korte en lange vakanties. Je profiteert van veel ruimte en de woning biedt veel gemakken. Onder andere een kookgedeelte en tevens een eigen toilet.

  • Een comfortabel huisje voor een familie- of vriendenweekend (stacaravan huren in Vielle-Aure).
  • Keuze uit onder andere een accommodatie zoals mobil home, chalet, appartement, stacaravan, vakantiebungalow, vakantieboerderij.
  • Liever vliegen i.p.v. de auto pakken? Door het land vind je diverse luchthavens zoals Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD).

Kindvriendelijke camping Vielle-Aure: vakantiebeleving voor het gezin

De gezinscamping is perfect voor families met jonge kids van 4 tot 12 jaar. Er is voldoende vertier voor de kinderen. Je vindt hier allerlei voorzieningen als: een peuterbad en georganiseerde excursies. Er rijdt amper tot geen verkeer (toezicht). Op korte afstand zijn er volop attractieparken en dierentuinen voor een dagje plezier.

  • Animatie voor kinderen: samen dansen, knutselen en sporten.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met glijbanen en golfslagbad.
  • Speeltuin: verschillende (indoor) speelfaciliteiten voor de kids.

Populaire type bestemmingen

  • Camping aan het strand: geniet van de mogelijkheden van de kust.
  • Camping aan het water: een vakantie aan een rivier of meer voor jong en oud!
  • Campings in het bos: direct vanuit je tent lekker wandelen of fietsen.
  • Honden toegestaan: vakantieparken waar een hond mee naartoe mag.
  • Kleinschalige minicamping: Een informele sfeer waar je zelf jouw plek kiest.
  • Gemeente camping: voordelige (budget) staanplaatsen op centraal gelegen plekken.
  • 4- en 5-sterren camping Vielle-Aure: ruime en nette kampeerplekken met veel voorzieningen.

Gemiddelde kosten kampeerplek Vielle-Aure

Nieuwsgierig naar de doorsnee prijs van een kampeerplek in Midi-Pyreneeen? In de onderstaande tabel verschaffen we de gemiddelde (overnachting) tarieven (per 24 uur). Op onze site vind je ook prijzen in Peyrouse, Esterre, Ars-en-Ré en Brindisi.

Basis staanplaats€27,00
Luxe 5-sterren kampeerplaats€48,50
Budget staplek€19,25
Glamping (ingerichte tent)€58,00
Stacaravan€75,75
Bungalow€89,25
Gemiddelde kosten campingvakantie in Vielle-Aure april 2024 (indicatie)

Bekijk beschikbare vakantieparken

Hier tref je het lokale campingaanbod met populaire parken en ANWB campings in Vielle-Aure. Klink op een van de links voor informatie en ervaringen. Of lees uitgebreide informatie over Spanje.

Sla je slag met de meest aantrekkelijke camping-aanbiedingen in Vielle-Aure

Check de interessante last-minute deals en vertrek binnen een paar weken

Vergelijk boekingssites voor last minute Vielle-Aure camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Duizenden kampeerlocaties door heel europa.
  • Vacanceselect: De nummer #1 in familievakanties.
  • Eurocampings / ACSI: Actueel aanbod van alle grote campingketens uit Europa.
  • Allcamps: De specialist op het gebied van stacaravans en luxe tenten.
  • Suncamp Holidays: Gratis wijzigen tot 2 maanden voor aankomst.
  • ROAN: Groot aanbod aan kindvriendelijke (en tiener) parken.
  • Eurocamp: Aankomen en vertrekken op de dag van uw keuze.
  • Rent-a-Tent: Twents familiebedrijf dat staat voor gastvrijheid en persoonlijkheid.
  • Vacansoleil: Ook in het laagseizoen zijn de meeste voorzieningen open.
  • Professionele campingketens: indien gewenst kan je ook direct boeken bij ketens als Orbitur, LeadingCampings, Alannia, Sandaya, Aquadis Loisirs, Flower Campings of uiteraard Yelloh! Village, Huttopia, Campéole campings, Qualité campings, Capfun, Villagi Gran Vacanze.

De weersvoorspellingen voor Vielle-Aure, Frankrijk

In deze omgeving heerst een zeeklimaat. De fijnste reisperiode is mei, juni en september. De gemiddelde temp. over 12 maanden is zo’n 17 graden celsius °C. juli is een periode dat het hier vaak warm is met gemiddeld 28 °C. De periode januari is wat kouder met 9 graden °C. In het volgende gedeelte tref je het weer voor de aankomende dagen.

Weersvoorspellingen april 2024


Veelgestelde vragen en antwoorden rondom kamperen

Waar kan je goedkope kampeervakanties in Vielle-Aure boeken?

Nabij deze plek reserveer je verschillende kleine budget campings. Beperkte luxe, echter is al het hoognodige aanwezig. Voor een scherpe prijs kan je direct boeken middels de site van het vakantiepark. Andere populaire boekingssites zijn Airbnb, Camping.eu, ACSI Eurocampings, ANWB, Campingdirect.com, Campings.nl. Voordeliger boeken? Tip: boek buiten het hoogseizoen en schoolvakanties en houd last-minute deals / vroegboekkorting in de gaten bij Prijsvrij, D-Reizen, Tui, Corendon, Suntip, Vakantiediscounter.

Hoe duur is een gemiddelde kampeerplek?

Een doorsnee camping overnachting in Vielle-Aure kost ongeveer €27,00 per staplek. Ga je voor een kleine camping? Reken dan op zo’n €19,25 per staanplaats. Voor een XL-staplek betaal je gemiddeld €48,50 per staanplaats. Verblijven in een strandhuisje, wellness huisje, ingerichte tent, lodge, stacaravan, boomhut is een stuk duurder. De aangename periode juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als kerstvakantie, herfstvakantie, voorjaarsvakantie, zomervakantie en een midweek of weekend als oud en nieuw, kerst, pasen, pinksteren (feestdagen) zijn duurder dan normaal.

Kamperen met kinderen in Vielle-Aure: wat zijn jullie tips?

Jonge gezinnen vinden het geweldig om te kamperen met kinderen. Maar houd wel rekening met een aantal zaken. Kies bij voorkeur een park waar auto’s niet zijn toegestaan. Bekijk ook of de volgende faciliteiten aanwezig zijn: animatie, speeltoestellen, zwembad, binnenspeeltuin. Andere praktische zaken: Wifi (draadloos internet), speciaal (kindvriendelijk) sanitair en voldoende begroeiing voor genoeg schaduw.

Kamperen in Midi-Pyreneeen met hond: mag dat?

Ga je met eigen tent of caravan kamperen? Op een hondencamping in Vielle-Aure mag je jouw viervoeter meenemen. Het meenemen van 1 of 2 honden wordt dan gedoogd. Het is noodzakelijk goede controle over de hondjes te hebben. Soms wordt er voor de hond of kat nog een kleine toeslag gevraagd. Sommige plekken zijn speciaal gericht op honden, dit zijn hondvriendelijke campings. Zo kun jij met je huisdier naar lekkere wandelgebieden en uitlaatplekken of zelfs een hondenstrand.

Wat is er te zien in de omgeving?

Deze omgeving heeft veel te bieden voor mensen die er graag op uit gaan. Er zijn talloze actieve mogelijkheden en bezienswaardigheden in Vielle-Aure. Een toplocatie voor zowel ouderen en jonge gezinnen. In deze streek heb je prachtige flora en fauna. Heerlijk om de echte stilte op te zoeken. In deze omgeving vind je ook diverse culturele hotspots en museums. Maak kennis met de lokale gastronomie in de gespecialiseerde horeca (restaurants). De Franse bewoners zijn hartelijk en zeer gastvrij.

Plaats een reactie