anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Ronce-les-Bains

Word jouw volgende vakantie een grote of juist idyllische camping in Ronce-les-Bains (Poitou-Charentes, Frankrijk)? Je kunt hier geweldig wandelen of fietsen in de heerlijke natuur en het diverse landschap. Overnachten in je eigen tent, vouwwagen, caravan of camper is heel betaalbaar, dit kan al voor slechts €19,00 per overnachting. Peuters en jonge kinderen houden van kamperen. Het huren van een huisje, mobil home of stacaravan is tegenwoordig ook erg populair. Op campingsoverzicht.nl verstrekken we uitgebreide tips over de meest populaire campings en de mogelijke onkosten. Daarbij vergelijk je via campingsoverzicht.nl toonaangevende websites om direct te boeken.

  • Ronce-les-Bains is een populaire plek in de omgeving van Charente-Maritime.
  • In deze buurt boek je exclusieve familiecampings met (binnen)zwembad maar ook rustgevende natuurcampings. Een populaire camping is Camping Les Ombrages.
  • De reisafstand (gerekend vanaf Utrecht) bedraagt zo’n 998 kilometer.
  • De standaard prijs voor een kampeerplek is circa €26,25 per dag/nacht.

Kamperen in Ronce-les-Bains: snel en goedkoop de beste campings boeken

Samen met familie heerlijk tot rust komen op een gezellige camping in de buurt van Ronce-les-Bains? Kamperen in Charente-Maritime (Frankrijk) is populairder dan ooit! In deze omgeving kan je een selectie maken uit meerdere campinglocaties. Het aanbod omslaat o.a. toffe gezinscampings inclusief animatie, zwembad en speeltuin of een kleinere kampeerlocatie (via Camping key). In het stappenplan hieronder verstrekken we info over het vinden en boeken van een staplek.

In vijf stappen een goedkope camping in Ronce-les-Bains boeken

  1. Kies jouw manier van kamperen

    Een tent is een populaire manier van kamperen. Voor iets meer comfort heb je ook de caravan, camper of vouwwagen. Een tent is de goedkoopste optie. Een caravan of camper is ideaal als je vaak kampeert, maar is natuurlijk wel kostbaarder. Je kunt ervoor kiezen er een aan te schaffen, maar je kunt beter eerst iets huren om te kijken of het iets voor je is.

  2. Welke faciliteiten zijn belangrijk?

    Kampeerplaatsen in Ronce-les-Bains vind je in veel afmetingen en varianten. Van kleine campings met enkel de nodige basisvoorzieningen tot grote campings en luxe glampings vol entertainment en faciliteiten als een wasserette en een beautysalon. Schrijf eens op wat jij belangrijk vindt. Zijn er jonge kids bij? Check dan ook de mogelijkheden zoals een speeltuin en een eigen zwembad.

  3. Maak een keuze uit de verschillende campings

    Je kunt nu gericht zoeken naar kampeerplekken. In ons overzicht vind je een aantal suggesties. Bekende boekingssites zijn Suncamp, Eurocampings, ACSI, Allcamps, Vacanceselect & Booking.com, Rent-a-Tent, Vacansoleil, Campingdirect.com, ROAN, Campings.nl. Eveneens kan je ook staplekken bekijken en een boeking doen bij de eigenaar zelf. Lees eerst even reviews en oordelen op Zoover en Tripadvisor van Nederlanders die hier al eens geweest zijn. Of zie de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Benodigdheden voor kamperen

    Het is slim om eerst een paklijst te maken. Beschik jij over belangrijke kampeerspullen als: campingstoelen en tafeltje, bestek en servies, kampeerlamp, luchtbed, slaapzak. Koop ook goede kleren en een warme trui. Andere handige spullen om bij je te hebben: medicijnen, stormlijnen, afwasteil en afwasborstel, tentharingen en tenthamer.

  5. De reis voorbereiden

    Zoek de snelste route op via google maps voor een goede indicatie van de reistijd. Zorg dat je om de 2 uur even 15 minuten pauze neemt. Ga extra vroeg weg om de spits te vermijden. Kijk op de boekingsbevestiging tot hoe laat je mag inchecken.

camping-ronce-les-bains-frankrijk

Tips & tricks voor kamperen in Ronce-les-Bains

Dit is een mooie plek in Poitou-Charentes (Frankrijk). Deze locatie is gelegen op 998 kilometer (gerekend vanaf Utrecht). Een populaire stad (tevens hoofdstad) is Parijs. Het land wordt bewoond door zo’n 60 miljoen geregistreerde bewoners. De spreektaal van deze mensen is Frans en men betaalt met de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Handige info voor kampeerders: Wild kamperen is deels toegestaan. Op de meeste snelwegen wordt tol geheven. In bepaalde grote steden heb je een milieuvignet nodig. De internationale telefooncode is +33, de elektriciteit is 230 Volt. Elektrische apparaten werken met stekker-soort C + F. Bij spoedgevallen bel je naar 112. Het kenteken van een auto begint hier met F en de actuele tijdzone is UTC+02.

LandFrankrijk
RegioCharente-Maritime
PlaatsRonce-les-Bains
Gem. temperatuur17 graden celcius
Wild kamperen toegestaan?Deels toegestaan
Vignet kopenNee
TolwegenJa
Plaatselijke taalFrans
BetaalmiddelEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)798 km
Reistijd (vanaf Utrecht)998 km (+/- 11 uur)
Gemiddelde kosten camping€26,25
Lokale campingCamping Les Ombrages

Campinggids: kies een kampeerplek

In Ronce-les-Bains kamperen kan je op veel plekken doen. Een aantal nachtjes weg met de vouwwagen, caravan, tent of camper is een heerlijke manier van vakantie vieren. Liever niet sjouwen met spullen? Kies dan voor luxe: een glamping-tent of een vakantiehuisje die van alle gemakken is voorzien.

Kies een staanplaats in Ronce-les-Bains: een onvergetelijke vakantie met je eigen tent of caravan

Een financieel aantrekkelijke manier voor vakantie in Ronce-les-Bains beleven is de losse staplek. Je kunt dan de omgeving ontdekken vanuit jouw eigen vouwwagen, camper, caravan of tent. Elke accommodatie heeft unieke eigenschappen (voordelen). In de volgende opsomming gaan we daar verder op in.

  • Kamperen in een tent: Een tent is er goedkoop, is universeel en ze zijn er zowel voor stellen als grote gezinnen. Handig zijn bijvoorbeeld de pop-up tent, piramide tent, familietent, opblaasbare tent. De overnachtingsprijs voor een campingplaats is ook lager. Je ontkomt er niet aan om van tevoren de nodige uitrusting te kopen. Het tentdoek is dun wat de nachten erg koud maakt. Verder ben je erg afhankelijk van het weer.
  • Vouwwagen: Een eigen vouwwagen is niet duur in aanschaf en het is zeer simpel in gebruik (opzetten). De wagen biedt ook veel ruimte voor spullen. Minpunten zijn de kosten voor stalling en dat het opzetten de eerste keren wat moeizamer gaat.
  • Caravan: Een caravan neem je heel snel overal mee naartoe, maar kost al wel snel €1.500 per jaar. Let op: er gelden speciale verkeersregels. Je hebt ook een geschikt auto + trekhaak nodig (suggestie: haal rijbewijs E).
  • Camper: Een eigen camper geeft je het ultieme vrijheidsgevoel. Het is een auto en hotelkamer in 1! Een uitstekende keuze als je niet graag lang op 1 plek blijft. Een eigen camper kost al snel €50.000. Het is aan te raden om er eerst eens 1 te huren.

Glamping (ingerichte tent)

Glamping is een relatief nieuwe en luxe manier van kamperen. Je hoeft zelf geen kampeerspullen mee te sjouwen, de overnachtingsplekken zijn heerlijk en er zijn vaak zelfs sanitaire voorzieningen. Ideaal als je nog niet direct een tent of caravan wilt kopen. Glamping in Ronce-les-Bains is een uitkomst als je wel het kampeergevoel wilt, maar niet wilt inleveren op luxe.

  • Glamping staat voor kamperen in de natuur, maar dan in alle luxe.
  • Meestal is er zelfs een tent en sanitaire voorzieningen.
  • Logischerwijs is het wel een veel duurdere manier van vakantie vieren.

Kindvriendelijke camping vergelijken?

Reserveer alvast de gaafste campings met veel vertier voor jong en oud!

Ervaar het gemak van een vakantiehuisje

De meeste grote campings bieden ook een aanbod met bungalows. Er zijn diverse soorten en groottes beschikbaar qua tiny houses, hutten, bungalows, vakantiehuisjes, groepsaccommodaties, chalets. Zeer geschikt voor korte en lange vakanties. Op een mooi plekje in het groen en luxe voorzieningen als een koelkast & een douche met soms zelfs een bad.

  • Een heerlijk huisje midden in het groen (stacaravan huren in Ronce-les-Bains).
  • Populaire accommodaties zijn: mobil home, chalet, tiny house, vakantieboerderij, appartement, vakantiebungalow.
  • Ga je met het vliegtuig? Je kunt vliegen naar onder andere: Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD).

Kindvriendelijke camping Ronce-les-Bains: vakantieplezier voor je gezin

De gezinscamping richt zich op jonge families met kinderen tot 12 jaar. Er is voldoende vertier voor de kinderen. Veel kindercampings hebben o.a. een indoor-speeltuin en workshops. Auto’s worden zoveel mogelijk geweerd van het park. Op korte afstand zijn er volop attractieparken en dierentuinen die leuk zijn om eens te bezoeken.

  • Animatie voor kinderen: samen dansen, knutselen en sporten.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met glijbanen en activiteiten.
  • Speeltuinen: diverse locaties met speeltoestellen verspreid over het park.

Populaire type bestemmingen

  • Camping aan het strand: lekker ontspannen aan de kust met het hele gezin.
  • Camping aan het water: lekker recreëren aan een rivier of meer.
  • Campings in het bos: heerlijk genieten in een natuurrijke omgeving.
  • Honden toegestaan: campings waar je 1 of 2 honden per plek mag meenemen.
  • Kleinschalige minicamping: Een informele sfeer waar je zelf jouw plek kiest.
  • Gemeente camping: goedkope staplekken waar de gemeente eigenaar is.
  • 4- en 5-sterren camping Ronce-les-Bains: hele luxe accommodaties en parkfaciliteiten.

Tariefindicatie kampeerplek Ronce-les-Bains

Zou je graag meer weten over de verwachte kosten van een kampeerplek in Poitou-Charentes? In het onderstaande overzicht verschaffen we de gemiddelde (overnachting) kosten (per kalenderdag). Check ook de prijzen in Theix, Jaulny, Premeaux-Prissey en Slaskie.

Gewone staanplaats€26,25
Luxe 5-sterren kampeerplek€47,25
Voordeel-plek€19,00
Ingerichte tent (Glamping)€56,75
Mobile-home€74,25
Chalet€87,25
Normale tarieven campingvakantie in Ronce-les-Bains april 2024 (indicatie)

Check beschikbare vakantieparken

Het het overzicht hieronder bekijk je het meest relevante aanbod met o.a. ANWB campings in Ronce-les-Bains. Selecteer een van de parken voor alle info. Of bekijk onze informatiepagina over Camper.

Vergelijk de meest aantrekkelijke camping-aanbiedingen in Ronce-les-Bains

Bekijk interessante last-minute deals en vertrek binnen een paar weken

De meest gekozen boekingssites voor last minute Ronce-les-Bains camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Filter eenvoudig op duizenden kampeerlocaties.
  • Vacanceselect: De mooiste kampeerlocaties en vakantieparken in de EU.
  • Eurocampings / ACSI: Van luxe lodgetent tot boomhut, alles is te huur!
  • Allcamps: Veilig boeken dankzij het ANVR, SGR en Calamiteitenfonds.
  • Suncamp Holidays: Zowel telefonisch als online klantenservice beschikbaar.
  • ROAN: 5-voudig Zoover Award Winner met heerlijke accommodaties.
  • Eurocamp: Aankomen en vertrekken op de dag van uw keuze.
  • Rent-a-Tent: Persoonlijke benadering met Nederlandse gastheren- en vrouwen.
  • Vacansoleil: Bijna 600 topparken in 20 verschillende Europese landen.
  • Reserveren bij de campingketen: optioneel kun je ook rechtstreek reserveren bij een keten als Sandaya, Alannia, Aquadis Loisirs, Flower Campings, LeadingCampings, First Camp en bijvoorbeeld Villagi Gran Vacanze, Huttopia, Campéole campings, Capfun, Ciela Village, Qualité campings.

De weersvoorspellingen voor Ronce-les-Bains, Frankrijk

Dit gebied heeft een zeeklimaat. Wij raden aan om deze bestemming te bezoeken in mei, juni en september. De gemiddelde temp. over 12 maanden is zo’n 17 graden celsius. juli is gemiddeld gezien de warmste maand met 28 graden °C. De periode januari is wat kouder met 9 °C. In de volgende lijst bekijk je de weerberichten voor de komende week.

Weersvoorspellingen april 2024


Alles wat je moet weten over kamperen

Op welke manier kan ik goedkope kampeervakanties in Ronce-les-Bains zoeken?

Nabij deze plek zijn er tal van kleinschalige budget campings. Weinig luxe, en uitsluitend de minimale vereiste faciliteiten. Direct boeken? Dan kan dat via de website van de betreffende camping. Andere populaire boekingssites zijn Camping.eu, Campings.nl, Campingdirect.com, Booking.com, Airbnb, ACSI Eurocampings. Extra besparen op de kosten? Advies: ga niet midden in het hoogseizoen en let op de last-minutes en vroegboekkortingen bij Sunweb, Vakantiediscounter, D-Reizen, Suntip, Tui, Corendon.

Hoe duur is een gemiddelde kampeerplek?

Een gemiddelde camping overnachting in Ronce-les-Bains kost plus minus €26,25 per overnachting. Ga je voor een kleine plek? Reken dan op ongeveer €19,00 per dag. Voor een ruime staplek op een A-locatie betaal je gemiddeld €47,25 per staanplaats. Het reserveren van een wellness huisje, stacaravan, vakantieboerderij, boomhut, strandhuisje, lodge is behoorlijk duurder. De zomermaanden (juni, juli, augustus en september), schoolvakanties als meivakantie, kerstvakantie, zomervakantie, herfstvakantie en een midweek of weekend zoals oud en nieuw, hemelvaart, pinksteren, pasen (feestdagen) zijn standaard wel wat duurder.

Kamperen met kinderen in Ronce-les-Bains: wat zijn jullie tips?

Kamperen met kinderen is een leuke manier om tijd met elkaar door te brengen. Wel moet je rekening houden met wat basis adviezen: Check of het een autoluwe of autovrij park is. Kinderen vinden het belangrijk om te kunnen beschikken over: speeltuintjes, binnenspeeltuin, zwembad, theatershows. Achterhaal ook: Wifi (draadloos internet), sanitaire faciliteiten en voldoende schaduwrijke plekken.

Kamperen in Poitou-Charentes met hond: hoe gaat dat precies?

Op pad met jouw eigen tent of caravan? Op een hondencamping in Ronce-les-Bains mag je hondje mee op vakantie. Doorgaans mag je niet meer dan 2 honden per staanplaats meenemen. De hond mag niet vrij rondlopen maar dient aangelijnd te zijn. Er geldt meestal een toeslag van enkele euro’s per huisdier (hond, kat) per nacht. Overweeg ook zeker een hondvriendelijke campings. Speciaal voor jouw huisdier faciliteren zij heerlijke wandelgebieden, uitlaatplekken en een hondendouche.

Wat is er allemaal te zien in de buurt?

Deze omgeving heeft veel te bieden voor mensen die er graag op uit gaan. Ga voor avontuur of check een van de vele bezienswaardigheden in Ronce-les-Bains. Leuk voor senioren en ook gezinnen met (jonge) kinderen. In en rondom deze regio heb je prachtige flora en fauna. Je kunt hier heerlijke wandelingen en fietstochten maken. In de buurt vind je ook tal van cultuur en indrukwekkende gebouwen. Probeer zeker ook de lokale gerechten in de lokale horeca (restaurants). De Franse mensen vinden gastvrijheid erg belangrijk.

Plaats een reactie