anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Lanuéjols

Ben jij op zoek naar een grote of kleine camping in Lanuéjols (Languedoc-Roussillon, Frankrijk)? Je kunt genieten en rondfietsen in deze schitterende natuurrijke omgeving. Een lang weekend of een hele week met eigen tent, vouwwagen, camper of caravan is goedkoper dan je denkt. Een kleine staplek is er al vanaf €17,75 per 24 uur. Peuters en jonge kinderen houden van kamperen. Een weekendje of week in een huisje geeft net even wat meer comfort. Op campingsoverzicht.nl geven we uitgebreide uitleg over het aanbod met lokale campings en de hedendaagse prijzen. Daarnaast vergelijk jij snel bekende sites om te boeken.

  • Lanuéjols is een populaire vakantiebestemming in het authentieke Gard.
  • Op deze bestemming vind je luxe familiecampings compleet met speeltuin en zwembad maar ook fijne rustige standplaatsen. Een vaak geboekte camping is Domaine De Pradines.
  • De totale afstand vanaf Utrecht is om en nabij de 1118 km.
  • De standaard prijs voor een overnachtingsplek is bedraagt zo’n €24,75 p/nacht.

Kamperen in Lanuéjols: goedkoop de leukste campings boeken

Binnenkort een overnachting boeken op een aantrekkelijke camping in de buurt van Lanuéjols? Kamperen in Gard (Frankrijk) zal je zeker verrassen! In deze regio tref je verschillende kampeerlocaties. Je kunt kiezen uit overweldigende gezinscampings met (binnen)zwembad of een afgelegen kleine overnachtingsplek (Camping key). In het stappenplan dat je hieronder leest nemen we je stap-voor stap mee door het boekingsproces.

Stappenplan: een goedkope camping in Lanuéjols boeken

  1. Kampeer-accommodatie kiezen

    Veel mensen gaan kamperen met een tent. Een ander deel gaat liever met de caravan, vouwwagen of camper. De tent is lekker flexibel en voordelig. Een camper of caravan biedt meer luxe maar is wel duurder. Je kunt ervoor kiezen er een aan te schaffen, maar het is verstandiger om het eerst eens te huren.

  2. Wensenlijstje

    Kampeerplaatsen in Lanuéjols vind je in veel afmetingen en varianten. Van kleine campings met enkele wat basisvoorzieningen tot grote campings en luxueuze parken met verschillende faciliteiten zoals een subtropisch zwembad en een jacuzzi of hottub. Schrijf eens op wat jij belangrijk vindt. Ga je met peuters en kleuters? Bekijk dan ook of er iets wordt aangeboden zoals een indoor speeltuin en een subtropisch zwembad.

  3. Campings bekijken, vergelijken en boeken

    Je kunt nu gericht zoeken naar kampeerplekken. In het campingoverzicht bekijk je vast enkele voorbeelden. Geschikte boekingssites zijn Allcamps, Suncamp, ACSI, Vacanceselect, Eurocampings & Eurocamp, Vacansoleil, Rent-a-Tent, Booking.com, Campingdirect.com, ROAN. Daarbij kan je een staanplaats boeken bij de aanbieder zelf. Bekijk vooraf altijd ervaringen op Zoover en Tripadvisor van ervaringsdeskundigen. Aanvullende info lees je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Benodigdheden voor kamperen

    Stel vooraf een inpaklijst samen. Wat je niet moet vergeten zijn o.a: campingstoelen en tafeltje, bbq of skottelbraai, slaapzak, bestek en servies, luchtbed. Bestel ook passende kledij, een warme trui, een warme broek, en dikke sokken. Andere handige spullen om bij je te hebben: stormlijnen, persoonlijke verzorgingsproducten, medicijnen, grondzeil en scheerlijnen.

  5. Bereid het navigatiesysteem voor

    Zoek de snelste route op via google maps en maak een inschatting van de reistijd. Om de 2 uur even 15 minuten pauze bevordert de verkeersveiligheid. Je kan kiezen voor de snelste weg of een mooie toeristische route. Controleer ook tot hoe laat je kunt inchecken.

camping-lanuejols-frankrijk

Tips & tricks voor kamperen in Lanuéjols

Dit is een mooie vakantieplek in Languedoc-Roussillon (Frankrijk). De totale afstand is om en nabij de 1118 km (gerekend vanaf Utrecht). Een populaire stad (tevens hoofdstad) is Parijs. In dit land wonen ongeveer 60 miljoen geregistreerde mensen. De spreektaal van de lokalen bewoners is Frans en als gangbaar betaalmiddel gebruikt men de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Nog wat handige en praktische info voor kampeerders: Wild kamperen is deels toegestaan. Op de meeste snelwegen wordt tol geheven. In bepaalde grote steden heb je een milieuvignet nodig. Een telefoonnummer begint met +33, de stroom is 230 Volt. Qua stekkers gebruiken ze hier het type C + F. Het noodnummer is 112. Het kenteken van een auto begint hier met F en de internationale tijdzone is UTC+02.

LandFrankrijk
OmgevingGard
PlaatsLanuéjols
Gem. temperatuur17 graden °C
Wild kamperen?Deels toegestaan
Vignet verplichtingNee
TolwegenJa
Plaatselijke taalFrans
BetaalmiddelEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)894 km
Reistijd (vanaf Utrecht)1118 km (+/- 12,5 uur)
Gemiddelde kosten camping€24,75
Camping-suggestieDomaine De Pradines

Advies: kies een kampeerplek of accommodatie

In Lanuéjols kamperen is beslist iets wat je eens moet doen. Een paar nachten op pad met jouw tent, vouwwagen, camper of caravan is een heerlijke manier van vakantie vieren. Geen zin in gedoe? Kies dan voor wat meer comfort: een luxe tent die al voor jou klaar staat (glamping) of een luxe vakantiehuisje.

Losse staanplaats in Lanuéjols: lekker kamperen met eigen tent, caravan of vouwwagen

Een leuke en toegankelijke manier van vakantie in Lanuéjols reserveren is het kiezen voor een staplek. Je ontdekt dan de omgeving vanuit jouw eigen tent, vouwwagen, caravan of camper. Welke manier je ook kies: elke optie heeft voordelen en nadelen. In de blokjes hieronder staan we uitgebreid stil bij elk kampeertype.

  • Kamperen in een tent: Een tent is gunstig geprijsd, je kunt hem makkelijk in de auto meenemen en biedt slaapruimte en opslagruimte. Denk aan de opblaasbare tent, koepeltent, pop-up tent, tunneltent. De prijs voor een campingplaats is ook wat minder hoog. Natuurlijk moet je zelf zorgen dat alle kampeerspullen er komen. Je ligt dicht op de grond waardoor het in de nacht ook flink koud kan zijn. Je hebt natuurlijk ook geen eigen sanitaire voorzieningen.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is goedkoper dan een caravan en het is zeer simpel in gebruik (opzetten). Je hebt geen speciaal rijbewijs nodig. Heb je thuis geen ruimte? Houd rekening met stallingskosten en dat je echt wel even moet oefenen met opzetten.
  • Caravan: Met een caravan ben je in een mum van tijd reisklaar, maar is niet goedkoop. Het opzetten van de caravan met voortent kost al snel 1 tot 2 uur. Een sterke auto met trekhaak is noodzakelijk (wij adviseren rijbewijs E).
  • Camper: Een eigen camper geeft je het ultieme vrijheidsgevoel. Je hebt alles bij de hand en kunt veel meenemen. Ideaal voor rondreizen. Het is wel duur en je bent minder wendbaar. Tip: huur eerst een camper om te kijken of het iets voor je is.

Waarom kiezen voor Glamping (ingerichte tent)?

Glamping is een luxe vorm van kamperen in de natuur. Je hoeft zelf geen kampeerspullen mee te sjouwen, je kunt lekker slapen op een goed bed en er zijn vaak zelfs sanitaire voorzieningen. Je kunt de natuur en rust ervaren op een ontspannen manier. Glamping in Lanuéjols is dus perfect als je wel houdt van kamperen, maar ook van een beetje luxe.

  • Glamping biedt het comfort van een hotel, maar dan in de natuur.
  • In de ingerichte tent heb je zelfs sanitaire faciliteiten en een keuken.
  • De prijs voor een week vakantie ligt hoger t.o.v. bijv. een tentplek.

Kindvriendelijke camping boeken?

Bekijk de mooiste campings met kidsclub, zwembad en speeltuin.

Ervaar het gemak van een vakantiehuisje

Een deel van de grote campings bieden ook een aanbod met bungalows. Vaak is er een apart gedeelte met vakantiehuisjes, groepsaccommodaties, stacaravans, tiny houses, hutten, chalets. Ideaal voor een weekendje of week met familie of vrienden. Je hebt lekker de ruimte en de woning biedt veel gemakken. Onder andere een keukentje, koffiezetapparaat en tevens doorgaans ook een douche / bad combinatie.

  • Een comfortabel huisje voor een familie- of vriendenweekend (stacaravan huren in Lanuéjols).
  • Veel geboekte accommodaties: mobil home, chalet, vakantieboerderij, appartement, vakantiebungalow, stacaravan.
  • Ben je fan van vliegvakanties? Er zijn diverse luchthavens zoals Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD).

Kindvriendelijke camping Lanuéjols: genieten met het hele gezin

De gezinscamping is populair bij families met jonge kids van 4 tot 12 jaar. De kinderen hebben de keuze uit veel soorten activiteiten. Ze bieden uiteenlopende voorzieningen zoals: een overdekt zwembad en kinderdisco. Er rijdt amper tot geen verkeer (toezicht). Binnen een uur rijden zijn er verschillende attractieparken en dierentuinen voor een dagje plezier.

  • Kinderanimatie: denk aan zeskamp, avondspellen of theatershows.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad of waterspeelparadijs.
  • Speeltuin: leuke en uitdagende speeltoestellen voor de kleintjes.

Zoek op thema

  • Camping aan het strand: ontdek de kustregio, de beach en de natuur.
  • Camping aan het water: lekker spelen in de rivier of het meer.
  • Campings in het bos: even weg van alle dagelijkse drukte.
  • Honden toegestaan: samen met de hond op vakantie.
  • Kleinschalige minicamping: Je kunt de kids met een gerust hart rond laten lopen.
  • Gemeente camping: kleinschalig opgezet met voordelige tarieven.
  • 4- en 5-sterren camping Lanuéjols: voor iedereen die zoekt naar een luxe vakantie.

Gemiddelde tarieven kampeerplek Lanuéjols

Meer weten over de verwachte prijs van een kampeerplek in Languedoc-Roussillon? In het rekenvoorbeeld hieronder zie je een indicatie van de gemiddelde (overnachting) prijzen (per dag). Of klik door voor gemiddelde tarieven in Arcachon, Uchizy, Saint-Augustin-sur-Mer en Košický.

Reguliere staanplaats€24,75
Luxe 5-sterren kampeerplek€44,75
Trekkers-pek€17,75
Ingerichte tent (Glamping)€53,50
Stacaravan€70,00
Comfort vakantiehuisje€82,50
Gemiddelde prijs campingvakantie in Lanuéjols april 2024 (indicatie)

Lijst met beschikbare vakantieparken

Onderstaand vind je het lokale campingaanbod met onder andere ANWB campings in Lanuéjols. Klik door voor meer details. Bekijk ook meer informatie over Goedkope camping.

De actuele camping-aanbiedingen in Lanuéjols

Vergelijk de goede last minute deals voor de mooiste kampeerplekken

Populaire boekingssites voor last minute Lanuéjols camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Vind unieke locaties en accommodaties in de EU.
  • Vacanceselect: De mooiste kampeerplekken voor het hele gezin.
  • Eurocampings / ACSI: De beste zoekmachine voor het vinden van jouw volgende kampeerplek.
  • Allcamps: Kies uit de mooiste lodgetenten, safaritenten, luxe stacaravans en bungalowtenten.
  • Suncamp Holidays: De mooiste familieparken met gegarandeerd waterpret.
  • ROAN: Spetterende last minutes en zorgeloos online boeken.
  • Eurocamp: Al 48 jaar een betrouwbare organisatie.
  • Rent-a-Tent: Zeer populaire parken direct aan het strand of het water.
  • Vacansoleil: Al meer dan 50 jaar de gaafste kampeervakanties.
  • Populaire campingketens: indien gewenst kan je ook boeken bij een keten zoals First Camp, Sandaya, Alannia, Orbitur, Flower Campings, Aquadis Loisirs en natuurlijk Qualité campings, Capfun, Ciela Village, Yelloh! Village, Huttopia, Campéole campings.

De weersvoorspelling voor Lanuéjols, Frankrijk

Je verblijft hier in een zeeklimaat. Een hele geschikte reistijd is mei, juni en september. De gemiddelde jaartemperatuur is 17 °C. juli is gemiddeld gezien de warmste maand met 28 °C. Een doorsnee dag in januari is wat kouder met 9 graden. In onderstaande weergave tref je het actuele weerbericht voor de komende week.

Weersvoorspellingen april 2024


Waar moet ik rekening mee houden als ik wil kamperen?

Wat is de beste plek voor goedkope kampeervakanties in Lanuéjols boeken?

In deze buurt is er een ruim aanbod met kleinschalige budget campings. Beperkte luxe, maar alleen de benodigde faciliteiten om te genieten van een rustige vakantie. Jij kan online direct boeken via het telefoonnummer op de website. Iets gebruiksvriendelijker zijn boekingssites als Booking.com, Airbnb, ANWB, ACSI Eurocampings, Camping.eu, Campingdirect.comAndere manieren om te besparen: ga buiten het hoogseizoen en let goed op vroegboekkortingen en last-minute-deals bij Tui, Corendon, D-Reizen, Vakantiediscounter, Sunweb, Suntip.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een kampeerplek?

Een normale camping overnachting in Lanuéjols kost je +/- €24,75 per overnachting. Overnacht je op een kleinschalige camping? Dan betaal je ongeveer €17,75 per overnachting. Voor een grote staanplaats op een 4-sterren camping gaan de tarieven naar zo’n €44,75 per nacht. Een verblijf in een stacaravan, lodge, boomhut, strandhuisje, ingerichte tent, vakantieboerderij is doorgaans wel prijziger. Het hoogseizoen juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als meivakantie, kerstvakantie, zomervakantie, voorjaarsvakantie en een midweek of weekend als pinksteren, oud en nieuw, pasen, hemelvaart (feestdagen) zijn gewoonlijk duurder geprijst.

Kamperen met kinderen in Lanuéjols: wat is belangrijk?

Kamperen met kinderen is eenvoudig en niet duur. Wel moet je rekening houden met wat basis adviezen: Selecteer een park waar geen auto’s mogen rijden. Er zijn een aantal voorzieningen om op te letten: animatie, speeltoestellen, trampolines, kidsclub. Ook heel handig: Wifi (draadloos internet), privé sanitair en grote staanplaatsen met veel schaduw.

Kamperen in Languedoc-Roussillon met hond: zijn er beperkingen?

Ga je met je eigen caravan of tent? Op een hondencamping in Lanuéjols mag jouw hond ook mee. Vaak geldt er een max van 2 honden per staplek. De hond mag niet vrij rondlopen maar dient aangelijnd te zijn. Houd rekening met extra kosten voor een hond of kat. Kijk ook eens bij de hondvriendelijke campings. Samen met je huisdier kun je gebruik maken van een hondenstrand, douche, uitlaatplekken en genoeg veldjes.

Wat is er te doen en te bekijken in de regio?

Het betreft een heerlijke veelzijdige bestemming. Ga voor avontuur of check een van de vele bezienswaardigheden in Lanuéjols. Perfect voor singles, vriendengroepen en natuurlijk voor volwassenen met kinderen. In deze buurt ontdek je prachtige natuur. Geniet op rustige plekken of zoek de drukte op in de centrums. In de nabije omgeving bekijk je ook veel cultuur en kerken. Ook leuk: ga een avondje uit bij de gespecialiseerde horeca (restaurants). De Franse inwoners laten je direct thuisvoelen.

Plaats een reactie