anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Bélus

Op zoek naar een rustgevende camping in Bélus (Aquitanie, Frankrijk)? Je kunt hier geweldig wandelen of fietsen in de direct omgeving. Kamperen met eigen tent, camper, vouwwagen of caravan is heel betaalbaar en kan al vanaf €19,00 voor een nacht. Kinderen zijn er helemaal gek op! Een vakantiehuisje of stacaravan geeft net even wat meer comfort. Op onze website delen we uitgebreide informatie over het actuele campingaanbod en de bijbehorende tarieven. Ook vergelijk jij gemakkelijk betrouwbare boekingssites.

  • Bélus is een populaire plek in de omgeving van Landes.
  • In deze buurt tref je overweldigende familiecampings met zwembad maar ook rustgevende natuurcampings. Een vaak geboekte camping is Camping La Comtesse.
  • De totale afstand vanaf Utrecht is om en nabij de 1276 kilometer.
  • De basisprijs voor een staplek is circa €26,25 per dag/nacht.

Kamperen in Bélus: goedkoop de leukste campings boeken

Komend zomer heerlijk genieten op een veelzijdige camping in de buurt van Bélus? Kamperen in Landes (Frankrijk) zal je zeker verrassen! In deze omgeving vind je een veelzijdig aanbod. Je kunt denken aan gemoedelijke gezinscampings compleet met speeltuin en zwembad of een kleine kampeerplek bij een boerderij (Camping key). In het stappenplan hieronder geven we een uitgebreide toelichting op het boekingsproces.

Stappenplan: een goedkope camping in Bélus boeken

  1. Welke accommodatie kies je?

    Met de tent op vakantie gaan is erg in trek. Maar je kunt ook kamperen met een camper, caravan of vouwwagen. Een tent kost weinig ruimte en is voordelig. Met een camper/caravan heb je altijd alle spullen bij de hand maar is wel duurder. Je kunt overwegen om een occasion te kopen, of juist te gaan voor een huurobject.

  2. Wensen in kaart brengen

    Kampeerplaatsen in Bélus zijn er in alle soorten en maten. Van kleine campings met enkel de nodige basisvoorzieningen tot de grote campings en vakantieparken vol entertainment en faciliteiten als sportvelden en een wellness centrum. Schrijf eens op wat jij belangrijk vindt. Gaan jullie met het hele gezin, inclusief kinderen? Check dan ook de mogelijkheden zoals een kinderboerderij en een subtropisch zwembad.

  3. Maak een keuze uit de verschillende campings

    Je kunt nu gericht zoeken naar kampeerplekken. In het campingoverzicht vind je al een voorzetje. Geschikte boekingssites zijn Vacanceselect, Allcamps, ACSI, ANWB, Suncamp & Vacansoleil, ROAN, Campingdirect.com, Rent-a-Tent, Campings.nl, Eurocamp. Mogelijk kan je alle informatie bekijken en een boeking plaatsen op de site van de locatie. Check altijd wel recensies op Tripadvisor en Zoover van eerdere gasten. Bekijk ook de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Inventarislijst kamperen

    Maak voor vertrek een paklijst. Wat je niet moet vergeten zijn o.a: campingstoelen en tafeltje, bestek en servies, luchtbed, bbq of skottelbraai, slaapzak. Zorg ook voor fijne kleding en een warme trui. Andere spullen voor je inpaklijst: medicijnen, koelkast of koelbox, grondzeil en scheerlijnen, tentharingen en tenthamer.

  5. Check de actuele reistijd en route

    Analyseer de actuele route en kijk hoeveel reistijd nodig is. Stelregel is: twee uur rijden, een kwartiertje rust. Probeer zoveel mogelijk snelwegen te pakken en wegwerkzaamheden te omzeilen. Let ook op uiterlijke inchecktijd.

camping-belus-frankrijk

Tips & tricks voor kamperen in Bélus

Dit is een aan te raden bestemming in Aquitanie (Frankrijk). Deze locatie is gelegen op 1276 km (met Utrecht als vertrekpunt). Een populaire stad (tevens hoofdstad) is Parijs. Er leven om en nabij de 60 miljoen geregistreerde mensen. De locals spreken hier Frans en betalingen doe je met de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Noemenswaardig kampeer-informatie: Wild kamperen is deels toegestaan. Op de meeste snelwegen wordt tol geheven. In bepaalde grote steden heb je een milieuvignet nodig. De netcode is +33, de elektriciteit is 230 Volt. Het gebruikte wereldstekker-type is hier C + F. Bij spoedeisende situaties bel je 112. Auto’s rijden rond met kentekencode F en de lokale tijdzone is UTC+02.

LandFrankrijk
StreekLandes
PlaatsBélus
Gem. temperatuur17 graden celcius
Wild kamperen toegestaan?Deels toegestaan
Vignet kopenNee
TolwegenJa
VoertaalFrans
BetaalmiddelEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)1021 km
Reistijd (vanaf Utrecht)1276 km (+/- 14 uur)
Gemiddelde kosten camping€26,25
Lokale campingCamping La Comtesse

Advies: hulp bij het zoeken van een kampeerplek

In Bélus kamperen kan je op veel plekken doen. Lekker met je gezin er tussenuit met de camper, caravan, tent of vouwwagen geeft een heerlijk gevoel van vrijheid. Liever niet sjouwen met spullen? Kies dan voor luxe: een glamping (ingerichte tent) of een luxe vakantiehuisje.

Losse staanplaats in Bélus: een onvergetelijke vakantie met je eigen tent of caravan

De goedkoopste manier van vakantie in Bélus reserveren is het kiezen voor een staplek. Je geniet van de ultieme vrijheid met jouw eigen vouwwagen, tent, camper of caravan. Elk kampeermiddel heeft comfortniveau’s en voor- of nadelen. Hieronder lees je meer informatie.

  • Kamperen in een tent: Een tent is voordelig, je kunt ‘m snel opzetten en zijn geschikt voor kinderen en volwassenen. Voorbeelden zijn pop-up tent, belltent, tunneltent, noktent. De campingplaats is minder duur dan bijv. een caravan of vouwwagen. Je hebt wel meer kampeeruitrusting nodig. Je ligt praktisch op de grond waardoor warme kleren en slaapzak geen overbodige luxe zijn. Ook heb je geen eigen sanitaire voorzieningen.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is goedkoper dan een caravan en je hebt een riant bed. Je hoeft geen bijzondere grote auto te hebben. Nadelen zijn de stallingskosten en dat je eerst even moet oefenen met opzeten.
  • Caravan: Een eigen caravan geeft veel luxe en gemak, maar is een dure investering. Alles opzetten inclusief voortent duurt al snel 2 uur. Daarbij is een auto met sterke motor en trekhaak nodig (wij adviseren rijbewijs E).
  • Camper: Een eigen camper geeft je het ultieme vrijheidsgevoel. Op veel locaties zijn speciale camperplekken beschikbaar. Ideaal voor rondreizen. Het is erg duur, en parkeren is niet eenvoudig. Het beste kan je er eerst een keer een huren.

Tips & Tricks voor glamping (ingerichte tent)

Glamping is een samenstelling van glamorous en camping. Je hoeft niet op pad met een volgeladen auto, de overnachtingsplekken zijn heerlijk en er zit een eigen toilet en douche. Je hoeft dus zelf weinig meer voor te bereiden. Glamping in Bélus is een goede oplossing als je wel graag in de natuur zit, maar ook van een beetje luxe houdt.

  • Glamping is een samenvoeging van glamorous en camping.
  • Lekker makkelijk met eigen keukentje en badkamer.
  • Het is vaak wel dubbel zo duur ten opzichte van een eigen tent.

Kindvriendelijke camping reserveren?

Reserveer alvast de allerleukste campings met animatie, zwembad en speeltuin.

Informatie over vakantiehuisjes

Het merendeel van de grote campings bieden naast staplekken ook de tofste bungalows. Zo kun je kiezen uit bijvoorbeeld groepsaccommodaties, chalets, tiny houses, bungalows, stacaravans, hutten. Een ideale uitvalsbasis voor een familieweekend. Je profiteert van veel ruimte en de woning biedt veel gemakken. Onder andere een keukentje, koffiezetapparaat en daarbij soms zelfs een sauna of hottub.

  • Een lekker comfortabel huisje midden in de natuur (stacaravan huren in Bélus).
  • De volgende accommodatie zijn beschikbaar: mobil home, chalet, appartement, tiny house, vakantiebungalow, stacaravan.
  • Ga je met het vliegtuig? Er zijn diverse luchthavens zoals Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD).

Kindvriendelijke camping Bélus: vakantiebeleving voor het gezin

De gezinscamping is ideaal voor families met jonge kinderen of tieners. De kinderen hebben genoeg te doen. Deze plekken hebben veel faciliteiten voor kids zoals: een peuterbad en entertainment. Auto’s worden zoveel mogelijk geweerd van het park. In de direct omgeving zijn er volop speelhallen, klimbossen en attractieparken voor extra plezier.

  • Animatie voor kinderen: denk aan knutselen, schminken of actieve uitjes.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met glijbanen en golfslagbad.
  • Speeltuin: een grote overdekte ruimte met veel speeltoestellen.

Verschillende soorten locaties

  • Camping aan het strand: heerlijk genieten aan de kust tijdens warme zomerdagen.
  • Camping aan het water: een vakantie aan een rivier of meer voor jong en oud!
  • Campings in het bos: ontdek de veelzijdige natuur in de omgeving.
  • Honden toegestaan: een heerlijke omgeving om je hond mee naartoe te nemen.
  • Kleinschalige minicamping: Buiten de toeristische centra, op de mooiste plekjes.
  • Gemeente camping: doorgaans kleine en voordelige parken met beperkt aanbod.
  • 4- en 5-sterren camping Bélus: grote plekken en luxe sanitaire voorzieningen.

Doorsnee kosten kampeerplek Bélus

Zou je graag meer weten over de gemiddelde tarieven van een kampeerplek in Aquitanie? Hieronder verschaffen we de gemiddelde (overnachting) kosten (per nacht). Bekijk ook het aanbod en prijzen in Saint-Hilaire-de-Lusignan, Saint-Jory-de-Chalais, Saint-Priest-en-Murat en North Yorkshire.

Basis staanplaats€26,25
Luxe 5-sterren kampeerplek€47,25
Budget-plek€19,00
Glamping (ingerichte tent)€56,75
Stacaravan€74,25
Bungalow€87,25
Gemiddelde kosten campingvakantie in Bélus april 2024 (indicatie)

Overzicht met beschikbare vakantieparken

Bijgaand sturen wij je door naar het regionale campingaanbod met onder andere ANWB campings in Bélus. Kies een van de kampeerplekken voor meer details. Je kunt hier ook meer lezen over Camping aan een meer / rivier.

Boek de actuele camping-aanbiedingen in Bélus

Bekijk de goede last minute deals en geniet samen met je gezin van een heerlijke vakantie

Vind boekingssites voor last minute Bélus camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Duizenden kampeerlocaties door heel europa.
  • Vacanceselect: De mooiste kampeerplekken voor het hele gezin.
  • Eurocampings / ACSI: Groot aanbod met kampeerplaatsen én huuraccommodaties.
  • Allcamps: Zorgvuldig geselecteerd aanbod met 900 parken in 10 landen.
  • Suncamp Holidays: Altijd gezellige, kindvriendelijke en veilige parken.
  • ROAN: Luxe stacaravans, lodgetenten of compleet ingerichte bungalowtent.
  • Eurocamp: Gratis omboeken tot 3 dagen voor uw vertrekdatum bij slecht weer.
  • Rent-a-Tent: Standaard met Nederlandstalige gastheer- en vrouw.
  • Vacansoleil: Meer dan 550 topcampings op de mooiste bestemmingen.
  • Populaire campingketens: indien gewenst kan je ook direct boeken bij ketens als First Camp, Alannia, Orbitur, Aquadis Loisirs, LeadingCampings, Flower Campings maar ook Campéole campings, Qualité campings, Capfun, Huttopia, Villagi Gran Vacanze, Ciela Village.

7-daagse weer voor Bélus, Frankrijk

In deze omgeving heerst een zeeklimaat. Een periode dat veel mensen hier verblijven is mei, juni en september. De jaartemperatuur is gemiddeld 17 graden. juli is gemiddeld gezien de warmste maand met 28 graden celsius. Een gemiddelde dag in januari is historisch gezien het koudst met 9 graden celsius °C. In het volgende gedeelte vind je het weer voor vandaag en de komende week.

Weersvoorspellingen april 2024


FAQ: een kampeervakantie boeken

Online goedkope kampeervakanties in Bélus zoeken?

In deze buurt is er een ruim aanbod met kleine betaalbare campings. Beperkte luxe, maar alleen het echt nodige is aanwezig. Direct boeken? Dan kan dat via de site van het park (of telefonisch / per mail). Andere populaire boekingssites zijn Camping.eu, Airbnb, Booking.com, Campings.nl, ANWB, ACSI Eurocampings. Extra besparen op de kosten? Advies: vermijd het hoogseizoen en let goed op vroegboekkorting / last-minute deals bij Tui, Suntip, Prijsvrij, Vakantiediscounter, Corendon, D-Reizen.

Hoeveel betaal ik voor een kampeerplek?

Een doorsnee camping overnachting in Bélus kost plus minus €26,25 per staplek. Kies je voor een kleine (boeren)camping? In dat geval betaal je circa €19,00 per overnachting. Voor een grote staanplaats op een 4-sterren camping moet je denken aan een prijs van €47,25 per overnachting. Het huren van een stacaravan, wellness huisje, lodge, strandhuisje, boomhut, ingerichte tent is qua dagtarief wel duurder. Let op: ook juni, juli, augustus, september plus schoolvakanties als meivakantie, zomervakantie, voorjaarsvakantie, herfstvakantie en midweken of weekenden zoals pasen, oud en nieuw, hemelvaart, kerst (feestdagen) zijn soms ook behoorlijk duurder.

Kamperen met kinderen in Bélus: wat zijn de suggesties?

Kamperen met kinderen is iets wat je zeker eens moet doen. Wel moet je rekening houden met wat basis adviezen: Kijk allereerst of de camping autoluw of autovrij is. Er zijn een aantal voorzieningen om op te letten: zwembad, theatershows, kidsclub, speeltoestellen. Check ook: Wifi (draadloos internet), toilet en wastafels op loopafstand en voldoende schaduwrijke plekken.

Kamperen in Aquitanie met hond: hoe gaat dat precies?

Op vakantie met een eigen accommodatie? Op een hondencamping in Bélus mag jouw hond ook mee. Het is dan toegestaan om 1 of 2 honden mee te nemen. Het is wel de bedoeling dat uw viervoeter goed is getraind. Voor een kat of hond geldt soms een dagtarief van enkele euro’s. Sommige plekken profileren zich zelfs als hondvriendelijke campings. Speciaal voor jouw huisdier faciliteren zij een hondenstrand, douche, uitlaatplekken en genoeg veldjes.

Wat is er te doen en te bekijken in de regio?

Dit is een heerlijke omgeving. Ga voor een sportief uitje of een van de bezienswaardigheden in Bélus. Een toplocatie voor zowel senioren en families met kinderen. In de nabije omgeving heb je veel groen. Je kunt hier heerlijke wandelingen en fietstochten maken. Je vindt hier ook veel cultuur en architectonische gebouwen. Maak kennis met de lokale gastronomie in de regionale horeca (restaurants). De Franse inwoners laten je direct thuisvoelen.

Plaats een reactie