anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Fonroque

Een staplek huren op een centraal gelegen camping in Fonroque (Aquitanie, Frankrijk)? Je kunt hier geweldig wandelen of fietsen in de heerlijke natuur en het diverse landschap. Een lang weekend of een hele week met eigen tent, vouwwagen, camper of caravan is heel betaalbaar en kan al vanaf €17,50 per overnachting. Kinderen zijn er helemaal gek op! Een weekendje of week in een huisje kan uiteraard ook. Op onze website tref je belangrijke uitleg over de soorten campings waar je uit kunt kiezen en een prijsindicatie. Eveneens vergelijk je direct populaire websites om direct te boeken.

  • Fonroque is een populaire plek in het bijzondere Dordogne.
  • Op deze bestemming vestigden zich geweldige familiecampings compleet met speeltuin en zwembad maar ook heerlijk rustige staplekken. Een bekende camping in deze plek is Camping Lou Tuquet.
  • De afstand Utrecht naar deze vakantieregio is zo’n 1031 kilometer.
  • Een goede richtprijs voor een kampeerplek bedraagt zo’n €24,50 per dag.

Kamperen in Fonroque: direct de leukste campings boeken

De komende vakantie een staplekje huren op een plaatselijke camping in de buurt van Fonroque? Kamperen in Dordogne (Frankrijk) is populairder dan ooit! In dit gebied vind je een groot aanbod aan camping. Denk aan geweldige gezinscampings die diverse faciliteiten (zoals een zwembad) aanbieden of een afgelegen kleine overnachtingsplek (Camping key). Via het onderstaande stappenplan leggen we je precies uit hoe het werkt.

Vijf-stappenplan voor een goedkope camping in Fonroque boeken

  1. Kampeer-accommodaties

    De tent is nog altijd een van de de meest populaire manieren van kamperen. Alternatieven zijn camper, caravan of vouwwagen. Een tent is de goedkoopste optie. Een caravan (en zeker een camper) biedt het ultieme comfort maar is natuurlijk wel kostbaarder. Je kunt overwegen om een occasion te kopen, of juist te gaan voor een huurobject.

  2. Jouw wensen

    Kampeerplaatsen in Fonroque kom je tegen in veel verschillende categorieën. Van kleine campings met uitsluitend wat basisvoorzieningen tot de grote campings en bungalowparken die zijn uitgerust met faciliteiten als een squashbaan en wellness en beauty. Maak vooraf een overzicht met de voor jou noodzakelijke voorzieningen. Ga je met kinderen? Check dan ook de mogelijkheden zoals een manege (pony rijden) een waterspeelplaats.

  3. Zoek en boek een camping

    Je kunt nu echt van start met het zoeken naar kampeerplekken. Op deze website bekijk je vast enkele voorbeelden. Veel gebruikte boekingssites zijn Vacanceselect, ANWB, Suncamp, ACSI, Allcamps & Booking.com, Vacansoleil, Rent-a-Tent, Campings.nl, Campingdirect.com, Eurocamp. Eveneens kan je ook staplekken bekijken en een boeking doen op de site van de locatie. Tip: bekijk eerst de beoordelingen op Tripadvisor en Zoover van mensen die eerder op deze plek zijn geweest. Aanvullende info lees je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Kampeer Paklijst maken

    Stel vooraf een inpaklijst samen. Zo moet je niet vergeten de volgende spullen te pakken: bestek en servies, slaapzak, campingstoelen en tafeltje, kampeerlamp, luchtbed. Pak ook comfortabele kleding die ook genoeg warmte bieden in de avond. Andere spullen voor je inpaklijst: afwasteil en afwasborstel, waslijn, persoonlijke verzorgingsproducten, koelkast of koelbox.

  5. Check de actuele reistijd en route

    Zoek de snelste route op via google maps om een beeld te krijgen bij de reistijden. Om de 2 uur even 15 minuten pauze bevordert de verkeersveiligheid. Vermijd eventueel tolwegen, spits en wegwerkzaamheden. Houd ook rekening met de uiterlijke inchecktijd.

camping-fonroque-frankrijk

Informatie over kamperen in Fonroque

Dit is een heerlijke plek in Aquitanie (Frankrijk). De totale afstand is om en nabij de 1031 kilometer (vanaf Utrecht). De hoofdstad moet je ook zeker eens bezoeken: Parijs. In het gehele land wonen er zo’n 60 miljoen geregistreerde inwoners. De meeste mensen spreken hier Frans en de huidige valuta is de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Belangrijke informatie voor kampeerders: Wild kamperen is deels toegestaan. Op de meeste snelwegen wordt tol geheven. In bepaalde grote steden heb je een milieuvignet nodig. De internationale landcode is +33, de elektra-spanning is 230 Volt. Het type stekker dat je hier gebruikt is C + F. Voor politie of ambulance bel je 112. De kentekencode van een rijdend voertuig begint met F en de nationale tijdzone is UTC+02.

LandFrankrijk
OmgevingDordogne
PlaatsFonroque
Gem. temperatuur17 graden
Wild kamperen mogelijk?Deels toegestaan
Vignet kopenNee
TolwegenJa
Nationale taalFrans
GeldEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)825 km
Reistijd (vanaf Utrecht)1031 km (+/- 11,5 uur)
Gemiddelde kosten camping€24,50
Camping-suggestieCamping Lou Tuquet

Keuzehulp: hulp bij het zoeken van een kampeerplek

In Fonroque kamperen kan je op veel plekken doen. Een paar dagen op pad met de tent, caravan, vouwwagen of camper is ontzettend gaaf. Of kies voor gemak: een glamping (ingerichte tent) of een gunstig gelegen vakantiehuisje.

Kies een staanplaats in Fonroque: erop uit met eigen tent of caravan

Een toffe en betaalbare manier van vakantie in Fonroque vieren is het boeken van een losse staplek. Je geniet hier van de omgeving vanuit jouw eigen tent, caravan, camper of vouwwagen. Elke kampeer-accommodatie heeft unieke eigenschappen (voordelen). Hieronder lees je meer informatie.

  • Kamperen met tent: Een tent is betaalbaar, je kunt hem makkelijk in de auto meenemen en ze zijn er zowel voor stellen als grote gezinnen. Handig zijn bijvoorbeeld de daktent, tunneltent, vis-à-vis tent, familietent. Campingplaatsen zijn in de basis ook goedkoper. Natuurlijk moet je zelf zorgen dat alle kampeerspullen er komen. Je ligt letterlijk op een matje op de grond wat de nachten erg koud maakt. Tevens heb je geen eigen sanitair.
  • Vouwwagen: Het is zeer praktisch en betaalbaar om een vouwwagen te bezitten en het is zeer simpel in gebruik (opzetten). Je slaapt op een goed en stevig bed (matras en lattenbodem). Nadelen zijn de stallingskosten en je moet thuis alles goed voorbereiden (zet thuis de vouwer een keer op).
  • Caravan: Een eigen caravan geeft veel luxe en gemak, maar de prijzen zijn de laatste jaren flink gestegen. Alles opzetten inclusief voortent duurt al snel 2 uur. Je hebt ook een geschikt auto + trekhaak nodig (rijbewijs E is aan te raden).
  • Camper: Een camper biedt jou al reiziger wellicht het meeste comfort. Je hebt alles bij de hand en kunt veel meenemen. Het ideale vervoersmiddel voor een roadtrip. Maar het is niet goedkoop: je betaalt al snel €40.000. Het beste kan je er eerst een keer een huren.

Tips & Tricks voor glamping (ingerichte tent)

Glamping is een luxe vorm van kamperen in de natuur. Je hoeft niet op pad met een volgeladen auto, je geniet van een goed matras en je hebt lekker veel privacy met eigen sanitaire voorzieningen. Ideaal als je nog niet direct een tent of caravan wilt kopen. Glamping in Fonroque biedt veel mogelijkheden als je houdt van het campinggevoel en de luxe.

  • Glamping betekent luxe kamperen terwijl je in de natuur bent.
  • Slapen, koken en douchen zoals je thuis gewend bent.
  • Ten opzichte van een staplaats ben je wel wat meer geld kwijt.

Kindvriendelijke camping vergelijken?

Reserveer alvast de meest populaire campings met zwembaden, kinder-animatie en speelmogelijkheden.

Vakantiehuisje boeken

De grote campings bieden naast staplekken ook de tofste bungalows. Op het park vind je buiten de staplekken meestal een apart deel met chalets, tiny houses, groepsaccommodaties, vakantiehuisjes, stacaravans, bungalows. Perfect voor een weekend met vrienden of familie. Je profiteert van veel ruimte en het huisje heeft veel voorzieningen. O.a. een koelkast en tevens soms zelfs een sauna of hottub.

  • Een ruim huisje op een heerlijke locatie (stacaravan huren in Fonroque).
  • Populaire accommodaties zijn: mobil home, chalet, tiny house, vakantieboerderij, appartement, stacaravan.
  • Liever vliegen i.p.v. de auto pakken? Door het land vind je diverse luchthavens zoals Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD).

Kindvriendelijke camping Fonroque: samen met met het gezin

De gezinscamping is ideaal voor families met jonge kinderen tot circa 12 jaar. Alles is ingericht op het vermaak voor de kinderen. De grotere kindercampings beschikken over: een speeltuin en sportvelden. Auto’s mogen alleen bij aankomst en vertrek op het park. In de buurt bezoek je meerdere attractieparken en dierentuinen die leuk zijn om eens te bezoeken.

  • Kids animatie: mascottes, verkleedpartijtjes of dansshows.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad of waterspeelparadijs.
  • Speeltuin: veilige en vrolijke speeltoestellen met toezicht.

Zoek op thema, ligging of faciliteiten

  • Camping aan het strand: lekker ontspannen aan de kust met het hele gezin.
  • Camping aan het water: lekker spelen in de rivier of het meer.
  • Campings in het bos: heerlijk genieten in een natuurrijke omgeving.
  • Honden toegestaan: speciale locaties voor honden.
  • Kleinschalige minicamping: Je kunt de kids met een gerust hart rond laten lopen.
  • Gemeente camping: voordelige (budget) staanplaatsen op centraal gelegen plekken.
  • 4- en 5-sterren camping Fonroque: voor een luxe vakantiebeleving en onvergetelijke ervaringen.

Doorsnee prijs kampeerplek Fonroque

Benieuwd naar de verwachte kosten van een kampeerplek in Aquitanie? In de onderstaande tabel delen wij de gemiddelde (overnachting) tarieven (per 24 uur). We informeren je ook graag over kamperen in Fridefont, Salvizinet, Aston en Baranya.

Normale staanplaats€24,50
Luxe 5-sterren campingplaats€44,00
Trekkers-pek€17,50
Ingerichte tent (Glamping)€52,75
Mobile-home€68,75
Bungalow€81,00
Gemiddelde prijs campingvakantie in Fonroque april 2024 (indicatie)

Lijst met beschikbare vakantieparken

In de lijst hieronder sturen wij je door naar het huidige aanbod met diverse ANWB campings in Fonroque. Selecteer een van de parken voor info en reviews. Bekijk ook meer informatie over Kamperen in een tent.

Bekijk de meest aantrekkelijke camping-aanbiedingen in Fonroque

Bekijk goede last minute deals en geniet samen met je gezin van een heerlijke vakantie

Vind boekingssites voor last minute Fonroque camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Groots aanbod met ruim 8.000 verschillende parken.
  • Vacanceselect: De glampingspecialist van Nederland.
  • Eurocampings / ACSI: Groot aanbod met kampeerplaatsen én huuraccommodaties.
  • Allcamps: Vind uw ideale campingvakantie in Europa met hulp van de klantenservice.
  • Suncamp Holidays: 4 sterren beoordeling op basis van 800+ reviews!
  • ROAN: Ruim opgezette kampeerplekken, stacaravans, bungalowtenten en lodgetenten.
  • Eurocamp: Ideaal voor vakanties met kinderen (baby’s) en gezinnen.
  • Rent-a-Tent: Flexibele aankomstdag, aankomst kan op iedere dag van de week.
  • Vacansoleil: 7 dagen per week aankomst & vertrek mogelijk.
  • Populaire campingketens: indien gewenst kan je ook direct boeken bij ketens als Aquadis Loisirs, Orbitur, LeadingCampings, First Camp, Sandaya, Alannia en tevens Yelloh! Village, Ciela Village, Qualité campings, Huttopia, Campéole campings, Capfun.

Het weerbericht voor Fonroque, Frankrijk

Je verblijft hier in een zeeklimaat. De fijnste reisperiode is mei, juni en september. Het jaarlijkse gemiddelde (temperatuur) ligt op 17 graden °C. juli is een hete maand met gemiddeld 28 graden celsius °C. De maand januari is wat kouder met 9 graden °C. In onderstaande weergave behandelen we de prognose voor de aanstaande zeven dagen.

Weersvoorspellingen april 2024


Veelgestelde vragen over kamperen

Hoe goedkope kampeervakanties in Fonroque vergelijken?

In deze regio heb je de keuze uit flink wat kleine betaalbare campings. Van luxe is weinig sprake, maar alleen de basisbenodigdheden voor een heerlijke rustige vakantie. Jij kan online direct boeken via het telefoonnummer op de website. Andere populaire boekingssites zijn ACSI Eurocampings, Campingdirect.com, ANWB, Airbnb, Campings.nl, Camping.eu. Alternatieve tips om te besparen: boek buiten het hoogseizoen en schoolvakanties en houd last-minute deals / vroegboekkorting in de gaten bij D-Reizen, Tui, Prijsvrij, Corendon, Suntip, Vakantiediscounter.

Wat betaal ik voor een kampeerplek?

Een gewone camping overnachting in Fonroque kost je +/- €24,50 per dag. Ga je voor een kleine camping? Reken dan op ongeveer €17,50 per overnachting. Voor een ruimte staplek op een 5-sterrenplek gaan de tarieven naar zo’n €44,00 per nacht. Een overnachting in een vakantieboerderij, stacaravan, lodge, wellness huisje, ingerichte tent, boomhut is wat prijziger. De zomermaanden (juni, juli, augustus en september), schoolvakanties als meivakantie, kerstvakantie, zomervakantie, voorjaarsvakantie en een midweek of weekend zoals pinksteren, pasen, hemelvaart, oud en nieuw (feestdagen) kunnen qua prijs ook flink hoger zijn.

Kamperen met kinderen in Fonroque: wat zijn de suggesties?

Kamperen met kinderen is ontzettend leuk. Wij geven je graag een aantal tips bij het kiezen van een kampeerplek. Kijk wat de regels rondom auto’s op het park zijn. Kinderen vinden het belangrijk om te kunnen beschikken over: trampolines, zwembad, theatershows, speeltuintjes. Check ook: Wifi (draadloos internet), sanitair geschikt voor kinderen en ruime staplekken met schaduw.

Kamperen in Aquitanie met hond: wordt dat toegestaan?

Op pad met jouw eigen tent of caravan? Op een hondencamping in Fonroque is een hond ook toegestaan. Vaak kan je 1 of 2 honden meenemen. Het is wel de bedoeling dat uw viervoeter goed is getraind. Meestal moet je een toeslag betalen voor de hond of kat. Er zijn ook speciale hondvriendelijke campings. Jouw huisdier geniet hier van onder andere heerlijke wandelgebieden, uitlaatplekken en een hondendouche.

Wat kan ik allemaal doen in deze omgeving?

Deze omgeving heeft veel te bieden voor mensen die er graag op uit gaan. Er zijn talloze actieve mogelijkheden en bezienswaardigheden in Fonroque. Een toplocatie voor zowel senioren en families met kinderen. In deze streek is voldoende natuur beschikbaar. Maak bijvoorbeeld eens een wandeling of volg een fietsroute. Je bekijkt hier ook allerlei cultuur en kathedralen. Ook leuk: ga een avondje uit bij de gespecialiseerde horeca (restaurants). De Franse mensen zijn zeer gastvrij.

Plaats een reactie