anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Sorède

Lekker met de familie naar een grote of kleine camping in Sorède (Occitanie, Frankrijk)? Je kunt hier heerlijk vakantie vieren in de prachtige natuur. Ga op pad met je eigen tent, caravan, vouwwagen of camper is goedkoper dan je denkt en kan al vanaf €17,50 voor een nacht. Peuters en jonge kinderen houden van kamperen. Een stacaravan of huisje huren is tegenwoordig ook erg populair. Op dit platform bieden we uitgebreide details over de meest populaire campings en de mogelijke onkosten. Daarnaast vergelijk jij online goede aanbieders van campingvakanties.

  • Sorède is een prachtig gebied in het bijzondere Pyrénées-Orientales.
  • In deze vakantieregio boek je overweldigende familiecampings met animatie, zwembad en restaurants maar ook fijne en rustige (boeren)campings. Een suggestie van een camping is Camping Les Micocouliers.
  • De rijafstand vanaf Utrecht is zo’n 1343 km.
  • Een goede richtprijs voor een standplaats is is plus minus €24,25 per nacht.

Kamperen in Sorède: snel en goedkoop de beste campings boeken

Binnenkort even lekker uitrusten op een rustige camping in de buurt van Sorède? Kamperen in Pyrénées-Orientales (Frankrijk) is altijd een goed idee! Hier kan je een selectie maken uit een veelzijdig aanbod. Je hebt de keuze uit gezellige gezinscampings met een groot aanbod aan (zwembad) faciliteiten of de kleine en rustige kampeerplekken (Camping key). Middels onderstaande keuzehulp verstrekken we info over het vinden en boeken van een staplek.

Vijf-stappenplan voor een goedkope camping in Sorède boeken

  1. Kampeer-accommodaties

    Met de tent gaan is in de basis een hele leuke manier om te kamperen. Een ander deel gaat liever met de vouwwagen, caravan of camper. De tent is lekker flexibel en voordelig. Met een camper of caravan ben je minder afhankelijk van het weer maar is wel duurder. Je kunt overwegen om een occasion te kopen, maar ook een weekje uitproberen.

  2. Wensen inventariseren

    Kampeerplaatsen in Sorède zijn er in alle soorten en maten. Van kleine campings met alleen de hoognodige faciliteiten tot de grote campings en vakantieparken met alle faciliteiten zoals een subtropisch zwembad en een jacuzzi of hottub. Schrijf eens op wat jij belangrijk vindt. Ga je kamperen met kids? Kijk dan naar de aanwezigheid van een buitenspeeltuin en een subtropisch zwembad.

  3. Campings zoeken en boeken

    Het zoeken naar kampeerplekken kan nu echt beginnen. In ons overzicht check je alvast wat nemen. Fijne boekingssites zijn Vacanceselect, ANWB, Eurocampings, Suncamp, Allcamps & Vacansoleil, Campingdirect.com, ROAN, Eurocamp, Rent-a-Tent, Campings.nl. Ook kan je ook een reservering doen op de website van de aanbieder. Let goed op meningen op Tripadvisor en Zoover van gasten die je zijn voorgegaan. Praktische tips vind je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Je inpaklijst samenstellen

    Maak een lijstje met alles wat je moet meenemen. Wat je niet moet vergeten zijn o.a: luchtbed, kampeerlamp, campingstoelen en tafeltje, slaapzak, bestek en servies. Zorg ook voor fijne kleding en een warme jogginbroek en truien. Andere spullen voor je inpaklijst: afwasteil en afwasborstel, medicijnen, waslijn, grondzeil en scheerlijnen.

  5. Laatste check en reisvoorbereiding

    Analyseer de actuele route en bereken hoeveel tijd je nodig hebt. Probeer om de 2 uur even een kwartier pauze te nemen. Ga extra vroeg weg om de spits te vermijden. Bekijk in de reserveringsbevestiging tot hoe laat je uiterlijk het terrein op mag.

camping-sorede-frankrijk

Tips & tricks voor kamperen in Sorède

Dit is een mooie vakantiebestemming in Occitanie (Frankrijk). De afstand bedraagt zo’n 1343 kilometer (vanaf Utrecht). Wat ook erg bijzonder is, is de hoofdstad Parijs. In het gehele land wonen er zo’n 60 miljoen geregistreerde bewoners. De lokalen spreken hier Frans en je betaalt hier met de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Noemenswaardig kampeer-informatie: Wild kamperen is deels toegestaan. Op de meeste snelwegen wordt tol geheven. In bepaalde grote steden heb je een milieuvignet nodig. De internationale landcode is +33, de elektra is 230 Volt. Elektrische apparaten werken met stekker-soort C + F en het noodnummer is 112. Het kenteken van een auto begint hier met F en de plaatselijke tijdzone is UTC+02.

LandFrankrijk
RegioPyrénées-Orientales
PlaatsSorède
Gem. temperatuur17 graden
Wild kamperen mogelijk?Deels toegestaan
Vignet kopenNee
TolwegenJa
Plaatselijke taalFrans
GeldEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)1074 km
Reistijd (vanaf Utrecht)1343 km (+/- 15 uur)
Gemiddeld dagtarief camping€24,25
Camping-voorbeeldCamping Les Micocouliers

Vakantiegids: tips & tricks bij het kiezen van een kampeerplek

In Sorède kamperen is een geweldige vakantie-ervaring. Een paar dagen op pad met de tent, vouwwagen, camper of caravan is een heerlijke manier van vakantie vieren. Liever niet sjouwen met spullen? Kies dan voor luxe: een luxe tent die al voor jou klaar staat (glamping) of een gunstig gelegen vakantiehuisje.

Boek een staanplaats in Sorède voor jouw eigen vouwwagen, tent, camper of caravan

Een leuke en toegankelijke manier van vakantie in Sorède boeken is een eigen staplek reserveren. Je kunt dan de omgeving ontdekken vanuit jouw eigen vouwwagen, tent, camper of caravan. Elke kampeer-accommodatie heeft comfortniveau’s en voor- of nadelen. Hierna vertellen we daarover meer.

  • Kamperen in een tent: Een tent is gunstig geprijsd, je neemt het makkelijk mee en is in veel soorten en maten verkrijgbaar. Denk aan de pop-up tent, piramide tent, daktent, opblaasbare tent. De prijs voor een campingplaats is ook lager. Je moet natuurlijk wel zorgen voor alle kampeerspullen. Je ligt dicht op de grond waardoor het in de nacht ook flink koud kan zijn. Tevens heb je geen eigen sanitair.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is zeer betaalbaar en het biedt verrassend veel ruimte. Hij kan bijna achter elke auto, een speciaal rijbewijs is niet nodig. Jaarlijks krijg je wel te maken met de stallingskosten en je moet thuis alles goed voorbereiden (zet thuis de vouwer een keer op).
  • Caravan: Een eigen caravan biedt veel comfort en ruimte, maar kost al wel snel €10.000. Je mag op veel wegen maar 80 km per uur. Je hebt ook een geschikt auto + trekhaak nodig (vanaf 3500 kg heb je rijbewijs E nodig).
  • Camper: Een eigen camper geeft je het ultieme vrijheidsgevoel. Je kunt gaan en staan waar je wil. Ideaal voor rondreizen. Een camper is wel een enorme investering. Je kunt er eventueel een huren.

Waarom kiezen voor Glamping (ingerichte tent)?

Met Glamping kan je luxe kamperen in exclusieve accommodaties. Je hoeft geen tent of caravan mee te sjouwen, de overnachtingsplekken zijn heerlijk en je profiteert van eigen sanitair (wc + douche). Je hoeft dus zelf weinig meer voor te bereiden. Glamping in Sorède is dus perfect als je wel houdt van kamperen, maar ook van een beetje luxe.

  • Glamping is een vorm van kamperen en glamorous vakantie vieren.
  • Meestal is er zelfs een tent en sanitaire voorzieningen.
  • Deze vorm van luxe kamperen is wel een stuk duurder.

Kindvriendelijke camping boeken?

Reserveer alvast de meest populaire campings met veel vertier voor jong en oud!

Grote en kleine vakantiehuisjes

Een deel van de grote campings bieden ook de optie tot het huren van een bungalow. Zo kun je kiezen uit bijvoorbeeld bungalows, vakantiehuisjes, stacaravans, chalets, hutten, groepsaccommodaties. Een ideale uitvalsbasis voor een familieweekend. Je profiteert van veel ruimte en het huisje heeft veel voorzieningen. O.a. koffie- en theevoorzieningen, een keukentje en daarbij soms zelfs een sauna of hottub.

  • Een lekker comfortabel huisje midden in de natuur (stacaravan huren in Sorède).
  • Voorbeeld accommodaties zijn o.a. mobil home, tiny house, chalet, appartement, vakantieboerderij, vakantiebungalow.
  • Ben je fan van vliegvakanties? Je vliegt hier bijvoorbeeld op: Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD).

Kindvriendelijke camping Sorède: vakantie voor het hele gezin

Een gezinscamping wordt veel geboekt door families met 1 of meerdere kinderen jonger dan 12 jaar. De kinderen worden de hele dag door vermaakt. Ze bieden uiteenlopende voorzieningen zoals: een indoor-speeltuin en kinderboerderij. Er geldt een maximum snelheid op het park (autoluw). In de buurt zijn er verschillende dierenparken en themaparken waar je naartoe kunt gaan.

  • Animatieteam: een animatieteam vermaakt de kids de hele dag door.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met speeltoestellen en glijbaan.
  • Speeltuin: veilig spelen voor kinderen van 4 t/m 12 jaar oud.

Populaire type bestemmingen

  • Camping aan het strand: heerlijk genieten aan de kust tijdens warme zomerdagen.
  • Camping aan het water: zwemmen, zonnen of vissen aan de rivier of een meer.
  • Campings in het bos: ontdek de veelzijdige natuur in de omgeving.
  • Honden toegestaan: zoek naar hond-vriendelijke reisbestemmingen.
  • Kleinschalige minicamping: Buiten de toeristische centra, op de mooiste plekjes.
  • Gemeente camping: hele standaard kampeerplekken op centrale plekken.
  • 4- en 5-sterren camping Sorède: hele luxe accommodaties en parkfaciliteiten.

Gemiddelde prijzen kampeerplek Sorède

Zou je graag meer weten over de gemiddelde tarieven van een kampeerplek in Occitanie? Bijgaand vind je de gemiddelde (overnachting) tarieven (per dag/nacht). Op onze site vind je ook prijzen in Sousceyrac et Quercy, Fonroque, Fridefont en Hajdú-Bihar.

Normale staanplaats€24,25
Luxe 5-sterren kampeerplaats€43,75
Budget-staanplaats€17,50
Ingerichte tent (Glamping)€52,50
Mobile Home€68,50
Luxe huisje€80,75
Standaard prijs campingvakantie in Sorède april 2024 (indicatie)

Lijst met beschikbare vakantieparken

Het het overzicht hieronder tref je het actuele aanbod met parken en ANWB campings in Sorède. Klik door voor informatie en ervaringen. Je kunt hier ook meer lezen over Kamperen in een caravan .

Profiteer van de actuele camping-aanbiedingen in Sorède

Bekijk aantrekkelijke last minute deals voor een onvergetelijke kampeervakantie

Vind boekingssites voor last minute Sorède camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Gigantisch aanbod en overzicht met parken.
  • Vacanceselect: De glampingspecialist van Nederland.
  • Eurocampings / ACSI: Van luxe lodgetent tot boomhut, alles is te huur!
  • Allcamps: Kies uit 1 van de 750 aangeboden vakanties.
  • Suncamp Holidays: De tofste familieparken met gegarandeerd waterpret.
  • ROAN: Groot aanbod aan kindvriendelijke (en tiener) parken.
  • Eurocamp: Ideaal voor vakanties met kinderen (baby’s) en gezinnen.
  • Rent-a-Tent: Flexibele aankomstdag, aankomst kan op iedere dag van de week.
  • Vacansoleil: Ideale parken voor families met kinderen / tieners.
  • Professionele campingketens: optioneel kun je ook rechtstreek reserveren bij een keten als Orbitur, Alannia, First Camp, Sandaya, LeadingCampings, Flower Campings en natuurlijk Yelloh! Village, Capfun, Ciela Village, Villagi Gran Vacanze, Campéole campings, Qualité campings.

7-daagse weer voor Sorède, Frankrijk

Deze regio heeft een zeeklimaat. Een periode dat veel mensen hier verblijven is mei, juni en september. De gemiddelde temp. over 12 maanden is zo’n 17 graden °C. juli is een hete maand met gemiddeld 28 °C. De periode januari is het koudst met 9 °C. Hierna vind je de prognose voor vandaag en de dagen erna.

Weersvoorspellingen april 2024


De meest gestelde vragen over kamperen

Online goedkope kampeervakanties in Sorède opzoeken?

Nabij deze plek heb je de keuze uit flink wat kleine voordelige campings. Geen grootse luxe faciliteiten, al zijn alle basis faciliteiten wel aanwezig. Doorgaans kan je direct boeken via de website van de betreffende camping. Alternatieve boekingssites zijn bijvoorbeeld Campingdirect.com, ANWB, ACSI Eurocampings, Campings.nl, Airbnb, Camping.eu. Liever minder betalen? Tips: vermijd het hoogseizoen en houd last-minute deals / vroegboekkorting in de gaten bij Vakantiediscounter, Suntip, Sunweb, Prijsvrij, Tui, D-Reizen.

Hoe duur is een gemiddelde kampeerplek?

Een gewone camping overnachting in Sorède kost je +/- €24,25 per overnachting. Overnacht je op een kleinschalige camping? Dan betaal je ongeveer €17,50 per overnachting. Voor een ruimte staplek op een 5-sterrenplek betaal je gemiddeld €43,75 per nacht. Het reserveren van een wellness huisje, stacaravan, boomhut, ingerichte tent, vakantieboerderij, strandhuisje is over het algemeen duurder. De zomermaanden juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als zomervakantie, meivakantie, voorjaarsvakantie, kerstvakantie en een midweek of weekend als kerst, pinksteren, hemelvaart, oud en nieuw (feestdagen) zijn standaard wel wat duurder.

Kamperen met kinderen in Sorède: wat zijn de beste plekken?

Kamperen met kinderen is ontzettend leuk. Wel moet je rekening houden met wat basis adviezen: Kies bij voorkeur een park waar auto’s niet zijn toegestaan. Daarnaast is het handig om te informeren naar: theatershows, trampolines, kidsclub, binnenspeeltuin. Achterhaal ook: Wifi (draadloos internet), sanitaire faciliteiten en genoeg schaduwrijke plekjes om te zitten.

Kamperen in Occitanie met hond: is dat toegestaan?

Ga je met eigen tent of caravan kamperen? Op een hondencamping in Sorède is het toegstaan de hond mee te nemen op vakantie. Vaak kan je 1 of 2 honden meenemen. Let erop dat uw hond niet overmatig veel blaft. Meestal moet je een toeslag betalen voor de hond of kat. Sommige plekken zijn speciaal gericht op honden, dit zijn hondvriendelijke campings. Samen met je huisdier kun je gebruik maken van lekkere wandelgebieden en uitlaatplekken of zelfs een hondenstrand.

Wat kan ik allemaal doen in deze omgeving?

Deze streek staat bekend om een veelzijdig aanbod uitjes. Er zijn diverse hotspots en bezienswaardigheden in Sorède. Perfect voor ouderen en ook gezinnen met (jonge) kinderen. In de omgeving heb je veel groen. Maak bijvoorbeeld eens een wandeling of volg een fietsroute. In deze omgeving vind je ook diverse culturele hotspots en museums. Vergeet ook niet de lokale horeca (restaurants). De Franse mensen zijn bijzonder gemoedelijk.

Plaats een reactie