anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Choiseul

Heb jij zin in een ontspannende vakantie op een grote of juist idyllische camping in Choiseul (Champagne-Ardenne, Frankrijk)? Er is van alles te doen hier in de buurt van deze vakantiebestemming. Een lang weekend of een hele week met eigen tent, camper, caravan of vouwwagen is erg goedkoop. Een eenvoudige plek zonder veel luxe is er al voor €18,50 per dag. Kinderen zijn dol op de camping! Liever niet alles meeslepen? Een stacaravan, mobil home of huisje geeft net even wat meer comfort. Op deze pagina vind je handige informatie over de meest gekozen campings en een prijsindicatie. Evenzeer vergelijk jij online erkende websites om direct te boeken.

  • Choiseul is een populaire plek in de vakantieregio Haute-Marne.
  • In deze buurt bieden ze grote familiecampings met animatie, zwembad en restaurants maar ook fijne en rustige (boeren)campings. Een van de favoriete campings is Camping Saint Nicolas.
  • De totale afstand vanaf Utrecht bedraagt zo’n 561 km.
  • De standaard prijs voor een overnachtingsplek is bedraagt zo’n €25,75 voor 1 nacht.

Kamperen in Choiseul: de populairste campings boeken

De komende vakantie heerlijk genieten op een aantrekkelijke camping in de buurt van Choiseul? Kamperen in Haute-Marne (Frankrijk) zal je zeker verrassen! In en rondom deze plek vind je een veelzijdig kampeeraanbod. Je kunt denken aan grote gezinscampings volop animatie en zwembaden of de kleine en rustige kampeerplekken (Camping key). Door middel van het volgende stappenplan leggen we je precies uit hoe het werkt.

In 5 stappen een goedkope camping in Choiseul boeken

  1. Welke accommodatie kies je?

    Bij kamperen denk je misschien als eerste aan een tent. Maar je kunt ook kamperen met een vouwwagen, caravan of camper. Het is financieel ook aantrekkelijk om met een tent te reizen. Met een camper/caravan heb je altijd alle spullen bij de hand maar dit vergt wel een investering. Je kunt kijken naar een 2e hands model, of een huurcontract afsluiten voor de vakantieperiode.

  2. Wensenlijstje

    Kampeerplaatsen in Choiseul zijn er in overvloed. Van kleine campings met alleen de hoognodige faciliteiten tot grote campings en exclusieve parken waarbij je geniet van alle faciliteiten als fitness en een wellness centrum. Bepaal vooraf wat je graag wil kunnen doen. Ga je met peuters en kleuters? Kijk wat de camping te bieden heeft op het gebied van een manege (pony rijden) een zwembad.

  3. Campings zoeken en boeken

    Nu je weet wat jouw wensen zijn kan je gericht zoeken naar kampeerplekken. In het campingoverzicht helpen we je al een beetje op weg. Uitstekende boekingssites zijn ACSI, Suncamp, ANWB, Vacanceselect, Eurocampings en Rent-a-Tent, ROAN, Eurocamp, Vacansoleil, Campingdirect.com, Booking.com. Mogelijk kan je ook staplekken bekijken en een boeking doen bij de kampeerhouder. Lees eerst even recensies op Zoover en Tripadvisor van gasten die hier al eens gestaan hebben. Aanvullende info lees je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Inpaklijst maken voor kamperen

    Maak voor vertrek een paklijst. Hier noteer je onder andere: campingstoelen en tafeltje, slaapzak, luchtbed, bestek en servies, kampeerlamp. Pak ook comfortabele kledij, een warme trui en lekkere dikke sokken. Andere aandachtspunten: stormlijnen, grondzeil en scheerlijnen, koelkast of koelbox, persoonlijke verzorgingsproducten.

  5. Check de actuele reistijd en route

    Zoek de snelste route op via google maps voor een goede indicatie van de reistijd. Zorg dat je om de 2 uur even 15 minuten pauze neemt. Probeer de spitstijd te vermijden. Controleer ook tot hoe laat je kunt inchecken.

camping-choiseul-frankrijk

Informatie over kamperen in Choiseul

Dit is een mooie plek in Champagne-Ardenne (Frankrijk). De afstand is om en nabij de 561 km (vanaf Utrecht). Het land heeft ook een unieke hoofdstad: Parijs. In dit land wonen ongeveer 60 miljoen geregistreerde mensen. Men spreekt hier Frans en de gebruikte valuta is de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Wat je als kampeerder niet moet vergeten: Wild kamperen is deels toegestaan. Op de meeste snelwegen wordt tol geheven. In bepaalde grote steden heb je een milieuvignet nodig. De netcode is +33, de stroomspanning is 230 Volt. Men gebruikt hier het stekkertype C + F. Het noodnummer is 112. De kentekencode van een rijdend voertuig begint met F en de plaatselijke tijdzone is UTC+02.

LandFrankrijk
GebiedHaute-Marne
PlaatsChoiseul
Gemiddelde temp.17 graden
Wild kamperen mogelijk?Deels toegestaan
Vignet verplichtingNee
TolwegenJa
Lokale taalFrans
GeldEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)449 km
Reistijd (vanaf Utrecht)561 km (+/- 6 uur)
Gemiddelde prijzen camping€25,75
Camping-suggestieCamping Saint Nicolas

Keuzehulp: de juiste kampeerplek voor jouw situatie

In Choiseul kamperen is een unieke belevenis. Overnachten met een eigen vouwwagen, caravan, tent of camper blijft iets moois. Wil je meer luxe? Kies dan voor een speciale glamping-accommodatie of een gunstig gelegen vakantiehuisje.

Kies een staanplaats in Choiseul met tent, vouwwagen, caravan of camper

Een gunstige optie voor vakantie in Choiseul reserveren is het kiezen voor een staplek. Je strijkt hier neer met jouw eigen tent, caravan, camper of vouwwagen. De tent, caravan, camper of vouwwagen heeft voordelen en nadelen. Hierna vertellen we daarover meer.

  • Kamperen met tent: Een tent is betaalbaar, kan je overal neerzetten en het hele gezin kan erin verblijven. Veel verkochte producten zijn o.a. de tunneltent, vis-à-vis tent, belltent, daktent. De campingplaats is minder duur dan bijv. een caravan of vouwwagen. Jij zal wel zelf alle benodigde kampeerartikelen moeten meenemen. Het tentdoek is dun waardoor het sneller koud is. Tevens heb je geen eigen sanitair.
  • Vouwwagen: Het is zeer praktisch en betaalbaar om een vouwwagen te bezitten en je kan hem snel op- en afbreken. Je hoeft geen bijzondere grote auto te hebben. Houd rekening met stallingskosten en dat je eerst even moet oefenen met opzeten.
  • Caravan: Een privé caravan kun je inrichten zoals jij dat wilt, maar is een dure investering. Je mag op veel wegen maar 80 km per uur. Tevens moet je een goede auto hebben met trekhaak (rijbewijs E is aan te raden).
  • Camper: Een camper maakt het mogelijk om overal te verblijven. Het is een auto en hotelkamer in 1! Je kunt er heerlijke verre rondreizen mee maken. Een eigen camper kost al snel €50.000. Ga eerst eens op pad met een huurcamper.

Waarom kiezen voor Glamping (ingerichte tent)?

Glamping is een relatief nieuwe en luxe manier van kamperen. Je hoeft zelf niets meer mee te nemen, de bedden zijn erg goed en je hebt je eigen badkamer en wc. Ideaal als je nog niet direct een tent of caravan wilt kopen. Glamping in Choiseul is dus perfect als je op een luxueuze manier het campingleven wilt ervaren.

  • Glamping biedt het comfort van een hotel, maar dan in de natuur.
  • Geniet van eigen kookmogelijkheden, sanitair en bedden.
  • Het is wel een stuk duurder dan kamperen met een eigen tent.

Kindvriendelijke camping reserveren?

Reserveer alvast de gaafste campings met een groot zwembad, speeltuin en animatie voor de kids.

Vakantiehuisjes op de mooiste locaties

Veel van de grote campings bieden naast staplekken ook de tofste bungalows. Verspreid over het kampeerterrein staan hutten, vakantiehuisjes, tiny houses, stacaravans, bungalows, groepsaccommodaties. Perfect voor een weekend met vrienden of familie. Het is lekker ruim en het huisje heeft veel voorzieningen. O.a. een keukentje, koffiezetapparaat & doorgaans ook een douche / bad combinatie.

  • Heerlijke huisjes voor een groot of klein gezelschap (stacaravan huren in Choiseul).
  • Veel geboekte accommodaties: mobil home, chalet, vakantiebungalow, appartement, tiny house, stacaravan.
  • Ben je fan van vliegvakanties? Je kunt vliegen naar onder andere: Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD).

Kindvriendelijke camping Choiseul: genieten met het hele gezin

De gezinscamping is ideaal voor jonge families met kinderen tot 12 jaar. De kinderen hebben de keuze uit veel soorten activiteiten. Deze plekken hebben veel faciliteiten voor kids zoals: een indoor-speeltuin en workshops. Medewerkers houden een oog in het zeil en er zijn weinig auto’s. In de regio zijn er diverse speellocaties en dierentuinen voor extra plezier.

  • Animatieteam: volop vertier voor kinderen t/m 12 jaar oud.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met glijbanen en wildwaterbaan.
  • Speeltuinen: veilige en vrolijke speeltoestellen met toezicht.

Vind specifieke thema’s

  • Camping aan het strand: ontdek de kustregio, de beach en de natuur.
  • Camping aan het water: lekker spelen in de rivier of het meer.
  • Campings in het bos: heerlijk genieten van het buitenleven.
  • Honden toegestaan: samen met de hond op vakantie.
  • Kleinschalige minicamping: Buiten de toeristische centra, op de mooiste plekjes.
  • Gemeente camping: doorgaans kleine en voordelige parken met beperkt aanbod.
  • 4- en 5-sterren camping Choiseul: ruim opgezet, luxe en schone sanitair.

Standaard prijzen kampeerplek Choiseul

Ontvang je graag meer info over de verwachte kosten van een kampeerplek in Champagne-Ardenne? In het onderstaande overzicht vind je de gemiddelde (overnachting) kosten (per dag). Op onze site vind je ook prijzen in Puyloubier, Sauxillanges, Glamondans en Roma.

Gemiddelde staanplaats€25,75
Luxe 5-sterren staplek€46,50
Budget-staanplaats€18,50
Glamping (ingerichte tent)€55,75
Stacaravan€72,75
Bungalow€85,75
Normale prijs campingvakantie in Choiseul april 2024 (indicatie)

Zoek beschikbare vakantieparken

Het het overzicht hieronder vind je het huidige aanbod met o.a. ANWB campings in Choiseul. Selecteer een van de parken voor aanvullende info. Of bekijk onze informatiepagina over Exclusieve campings.

Check de beste camping-aanbiedingen in Choiseul

Boek de interessante last-minute deals voor een onvergetelijke kampeervakantie

Populaire boekingssites voor last minute Choiseul camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Doorzoek meer dan 8.000 plekken met handige filters.
  • Vacanceselect: Ruim aanbod met veel toffe glamping-vakanties.
  • Eurocampings / ACSI: Groot aanbod met kampeerplaatsen én huuraccommodaties.
  • Allcamps: Aanbod parken aan de kust, in de natuur en in stedelijk gebied.
  • Suncamp Holidays: Kamperen met jouw eigen tent, caravan of camper.
  • ROAN: Standaard met 2 of 3 slaapkamers voor max 7 personen.
  • Eurocamp: Eenvoudig meerdere parken combineren in één vakantie.
  • Rent-a-Tent: Ingerichte bungalow-, safari- of lodgetent en mobil homes.
  • Vacansoleil: Ook in in het laagseizoen zijn de meeste voorzieningen geopend.
  • Professionele campingketens: er zijn ook ketens waar je online rechtstreeks kan reserveren zoals o.a. Orbitur, First Camp, Aquadis Loisirs, LeadingCampings, Flower Campings, Sandaya en Yelloh! Village, Qualité campings, Huttopia, Ciela Village, Capfun, Villagi Gran Vacanze.

Het weerbericht voor Choiseul, Frankrijk

Je hebt hier een zeeklimaat. De prettigste reistijd is mei, juni en september. Het jaarlijkse gemiddelde (temperatuur) ligt op 17 graden °C. juli is de warmste maand met gemiddeld 28 graden. De maand januari is wat kouder met 9 graden. In onderstaande paragraaf vind je het weer voor de aanstaande zeven dagen.

Weersvoorspellingen april 2024


FAQ: onbezorgd kamperen

Waar kan ik goedkope kampeervakanties in Choiseul reserveren?

Nabij deze plek boek je diverse kleine voordelige campings. Weinig luxe, maar alleen het echt nodige is aanwezig. Jij kan online direct boeken via de website van de betreffende camping. Iets gebruiksvriendelijker zijn boekingssites als Booking.com, Campings.nl, ANWB, ACSI Eurocampings, Airbnb, Camping.eu. Advies om te besparen: vermijd het hoogseizoen en profiteer van vroegboekkorting of last-minute acties bij Sunweb, D-Reizen, Tui, Prijsvrij, Corendon, Suntip.

Hoe duur is een kampeerplek gemiddeld?

Een doorsnee camping overnachting in Choiseul kost plus minus €25,75 per plek. Ga je voor een kleine camping? Dan betaal je wat minder, gemiddeld €18,50 per nacht. Voor een grote staanplaats op een 4-sterren camping moet je qua kosten rekenen op zo’n €46,50 per overnachting. Het reserveren van een ingerichte tent, lodge, wellness huisje, vakantieboerderij, boomhut, stacaravan kost al gauw het driedubbele. De aangename periode juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als herfstvakantie, kerstvakantie, voorjaarsvakantie, zomervakantie en midweken of weekenden zoals hemelvaart, kerst, pasen, oud en nieuw (feestdagen) zijn gewoonlijk duurder geprijst.

Kamperen met kinderen in Choiseul: wat zijn jullie tips?

Jonge gezinnen vinden het geweldig om te kamperen met kinderen. Er zijn wel een aantal belangrijk onderwerpen. Vraag even na hoe het zit met auto’s op het park Kinderen vinden het belangrijk om te kunnen beschikken over: kidsclub, zwembad, speeltoestellen, trampolines. Achterhaal ook: Wifi (draadloos internet), sanitair geschikt voor kinderen en voldoende begroeiing voor genoeg schaduw.

Kamperen in Champagne-Ardenne met hond: wordt dat toegestaan?

Boek je een plekje voor jouw tent of caravan? Op een hondencamping in Choiseul mag je hondje mee op vakantie. Wel geldt er een maximum van 1 of 2 hondjes per plek. Alleen aangelijnde honden zijn welkom. Voor een kat of hond geldt soms een dagtarief van enkele euro’s. Er zijn ook speciale hondvriendelijke campings. Zo kun jij met je huisdier naar een hondenstrand, douche, uitlaatplekken en genoeg veldjes.

Wat zijn bezienswaardigheden in de buurt?

Dit is een heerlijke omgeving. Er zijn talloze actieve mogelijkheden en bezienswaardigheden in Choiseul. Leuk voor senioren en gezinnen met kids. In deze buurt heb je prachtige flora en fauna. Maak bijvoorbeeld eens een wandeling of volg een fietsroute. In deze omgeving vind je ook diverse culturele hotspots en oude panden. Vergeet ook niet de gespecialiseerde horeca (restaurants). De Franse inwoners zijn erg aardig en gastvrij.

Plaats een reactie