anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Saint-Félix-de-l’Héras

Op zoek naar een groene natuurlijke camping in Saint-Félix-de-l’Héras (Languedoc-Roussillon, Frankrijk)? Je komt hier helemaal tot rust in de heerlijke natuur en het diverse landschap. Overnachten in je eigen tent, caravan, camper of vouwwagen is goedkoper dan je denkt, dit kan al voor slechts €18,75 voor een overnachting. Ook de kinderen vinden het geweldig. Een vakantiehuisje of stacaravan is tegenwoordig ook erg populair. Op deze pagina geven we actuele informatie over de beschikbare campings en de bijbehorende tarieven. Daarbij vergelijk jij direct bekende websites om direct te boeken.

  • Saint-Félix-de-l’Héras is een heerlijke omgeving in het bijzondere Hérault.
  • In deze regio bieden ze overweldigende familiecampings met animatie, zwembad en restaurants maar ook lekkere rustige plekjes. Een van de favoriete campings is Camping Mas De Messier.
  • De totale afstand vanaf Utrecht is circa 1159 km.
  • De basisprijs voor een kampeerplek is zo’n €26,00 voor 1 nacht.

Kamperen in Saint-Félix-de-l’Héras: de beste campings boeken

Komend zomer een overnachting boeken op een veelzijdige camping in de buurt van Saint-Félix-de-l’Héras? Kamperen in Hérault (Frankrijk) is dan zeker het overwegen waard! In dit gebied vind je een compleet aanbod. Het aanbod omslaat o.a. geweldige gezinscampings compleet met speeltuin en zwembad of rustige kampeerplekken bij de boer (Camping key). Door middel van het volgende stappenplan leggen we je precies uit hoe het werkt.

Snel een goedkope camping in Saint-Félix-de-l’Héras boeken

  1. Kampeer-accommodatie kiezen

    Bij kamperen denk je misschien als eerste aan een tent. Maar je kunt ook kamperen met een camper, caravan of vouwwagen. Het is financieel ook aantrekkelijk om met een tent te reizen. Met een camper of caravan ben je niet afhankelijk van het weer maar is natuurlijk wel kostbaarder. Je kan er zelf een kopen, hoewel huren vaak verstandiger is voor de startende kampeerder.

  2. Wensenlijstje

    Kampeerplaatsen in Saint-Félix-de-l’Héras zijn er in alle soorten en maten. Van kleine campings met standaard sanitair en basisvoorzieningen tot de grote campings en luxueuze parken die zijn uitgerust met faciliteiten als een binnenzwembad en wellnessfaciliteiten. Schrijf eens op wat jij belangrijk vindt. Ga je met peuters en kleuters? Kijk wat de camping te bieden heeft op het gebied van een airtrampoline en een kinderbad.

  3. Zoeken en boeken

    Het zoeken naar kampeerplekken kan nu echt beginnen. In het campingoverzicht helpen we je al een beetje op weg. Uitstekende boekingssites zijn ACSI, Suncamp, Vacanceselect, ANWB, Allcamps en Campingdirect.com, Rent-a-Tent, Booking.com, Vacansoleil, Campings.nl, ROAN. Mogelijk kan je snel reserveren bij de kampeerhouder. Bekijk vooraf altijd recensies op Zoover en Tripadvisor van mensen die eerder op deze plek zijn geweest. Of zie de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Inventarislijst kamperen

    Maak voor vertrek een paklijst. Denk dan bijvoorbeeld aan: luchtbed, kampeerlamp, campingstoelen en tafeltje, bbq of skottelbraai, slaapzak. Pak ook fijn zittende kleren die ook bij koude nachten genoeg warmte bieden. Verder is het ook goed om te denken aan: medicijnen, stormlijnen, spelletjes, koelkast of koelbox.

  5. Voorbereiden op de reis

    Analyseer de actuele route om een beeld te krijgen bij de reistijden. Stelregel is: twee uur rijden, een kwartiertje rust. Probeer zoveel mogelijk snelwegen te pakken en wegwerkzaamheden te omzeilen. Controleer ook tot hoe laat je kunt inchecken.

camping-saint-felix-de-l-heras-frankrijk

Alles over kamperen in Saint-Félix-de-l’Héras

Dit is een ideale reisbestemming in Languedoc-Roussillon (Frankrijk). De reisafstand is doorgaans 1159 km vanaf Utrecht. Het land heeft ook een unieke hoofdstad: Parijs. Het land heeft zo’n 60 miljoen personen. Men spreekt hier Frans en je kunt betalen met de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Belangrijke informatie voor kampeerders: Wild kamperen is deels toegestaan. Op de meeste snelwegen wordt tol geheven. In bepaalde grote steden heb je een milieuvignet nodig. De internationale toegangscode om te bellen is +33, de elektra is 230 Volt. Qua stekkers gebruiken ze hier het type C + F en het noodnummer is 112. Auto’s rijden rond met kentekencode F en de actuele tijdzone is UTC+02.

LandFrankrijk
RegioHérault
PlaatsSaint-Félix-de-l’Héras
Gemiddelde temp.17 graden
Wild kamperen mogelijk?Deels toegestaan
Vignet kopenNee
TolwegenJa
SpreektaalFrans
BetaalmiddelEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)927 km
Reistijd (vanaf Utrecht)1159 km (+/- 12,5 uur)
Gemiddelde prijzen camping€26,00
Regionale campingCamping Mas De Messier

Vakantiehulp: hulp bij het zoeken van een kampeerplek

In Saint-Félix-de-l’Héras kamperen kan je op veel plekken doen. Overnachten met een eigen vouwwagen, camper, tent of caravan geeft een heerlijk gevoel van vrijheid. Wil je meer luxe? Kies dan voor een luxe tent die al voor jou klaar staat (glamping) of een heerlijk vakantiehuisje.

Losse staanplaats in Saint-Félix-de-l’Héras met tent, vouwwagen, caravan of camper

Een toffe en betaalbare manier van vakantie in Saint-Félix-de-l’Héras beleven is de losse staplek. Je kunt hier staan met een vouwwagen, camper, caravan of tent. Elk type heeft zijn charme, voordelen en aandachtspunten. Hieronder lees je meer informatie.

  • Kamperen in een tent: Een tent is gunstig geprijsd, je kunt hem makkelijk in de auto meenemen en zijn geschikt voor kinderen en volwassenen. Populaire soorten zijn de belltent, opblaasbare tent, daktent, piramide tent. Daarnaast is de campingplaats p/nacht ook goedkoper. Je ontkomt er niet aan om van tevoren de nodige uitrusting te kopen. Het heeft weinig isolatie wat de nachten erg koud maakt. Tevens heb je geen eigen sanitair.
  • Vouwwagen: Een vouwwagen is zeer betaalbaar en je hebt lekker veel ruimte. Hij kan bijna achter elke auto, een speciaal rijbewijs is niet nodig. Aandachtspunten zijn de stallingskosten en dat je eerst even moet oefenen met opzeten.
  • Caravan: Een caravan biedt je veel meer leefruimte, maar is niet goedkoop. Let op: er gelden speciale verkeersregels. Daarbij is een auto met sterke motor en trekhaak nodig (suggestie: haal rijbewijs E).
  • Camper: Een camper biedt jou al reiziger wellicht het meeste comfort. Je kunt gaan en staan waar je wil. Ideaal voor rondreizen. Voor een camper betaal je al snel €35.000. Het is daarom verstandig om eerst iets te huren.

Glamping (ingerichte tent)

Glamping (glamorous camping) is een speciale luxe manier van kamperen. Je hoeft zelf niets meer mee te nemen, je overnacht in een lekker bed en er zit meestal ook een wc en badkamer in. Heel erg geschikt voor de onervaren kampeerder. Glamping in Saint-Félix-de-l’Héras biedt veel mogelijkheden als je wel graag buiten bent, maar wel van de nodige comfort houdt.

  • Glamping is een samenvoeging van glamorous en camping.
  • Lekker makkelijk met eigen keukentje en badkamer.
  • De prijs voor een week vakantie ligt hoger t.o.v. bijv. een tentplek.

Kindvriendelijke camping boeken?

Bekijk de sfeervolste campings met animatie voor de kids en een groot zwembad.

Vakantiehuisje voor de hele familie

De meeste grote campings kunnen vaak ook bungalows aanbiedingen. Zo kun je kiezen uit bijvoorbeeld bungalows, stacaravans, groepsaccommodaties, tiny houses, chalets, hutten. Heerlijk ontspannend voor een weekendje of weekje weg. Het is comfortabel en de accommodatie is volledig uitgerust met een keukentje, koffiezetapparaat en ook een eigen toilet.

  • Een ruim huisje op een heerlijke locatie (stacaravan huren in Saint-Félix-de-l’Héras).
  • De volgende accommodatie zijn beschikbaar: mobil home, vakantiebungalow, appartement, vakantieboerderij, stacaravan, chalet.
  • Liever vliegen i.p.v. de auto pakken? Populaire luchthavens zijn: Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD).

Kindvriendelijke camping Saint-Félix-de-l’Héras: vakantiebeleving voor het gezin

Een gezinscamping wordt veel geboekt door familie met jonge kinderen. Elke dag worden de kinderen vermaakt. Deze kindercampings bieden veel faciliteiten zoals speeltoestellen en kinderdisco. Auto’s mogen alleen bij aankomst en vertrek op het park. In de buurt zijn er verschillende speelhallen, klimbossen en attractieparken voor een dagje plezier.

  • Animatie: elke dag nieuwe activiteiten voor kinderen.
  • Camping met Zwembad: een overdekt subtropisch binnenzwembad met glijbanen.
  • Speeltuin: veilig spelen voor kinderen van 4 t/m 12 jaar oud.

Vind specifieke thema’s

  • Camping aan het strand: ontdek de kustregio, de beach en de natuur.
  • Camping aan het water: lekker spelen in de rivier of het meer.
  • Campings in het bos: heerlijk genieten in een natuurrijke omgeving.
  • Honden toegestaan: kampeerplekken waar jouw hond ook meer dan welkom is.
  • Kleinschalige minicamping: De kinderen kan je gemakkelijk in de gaten houden.
  • Gemeente camping: hele standaard kampeerplekken op centrale plekken.
  • 4- en 5-sterren camping Saint-Félix-de-l’Héras: voor iedereen die zoekt naar een luxe vakantie.

Verwachte kosten kampeerplek Saint-Félix-de-l’Héras

Nieuwsgierig naar de verwachte prijs van een kampeerplek in Languedoc-Roussillon? In het onderstaande overzicht check je de gemiddelde (overnachting) prijs (per dag). Op onze site vind je ook prijzen in Castelnau-d’Auzan, Pernes-les-Fontaines, Puy-l’Évêque en Agrigento.

Gemiddelde staanplaats€26,00
Luxe 5-sterren staanplaats€46,75
Budget staplek€18,75
Glamping (ingerichte tent)€56,25
Stacaravan€73,25
Comfort vakantiehuisje€86,25
Normale kosten campingvakantie in Saint-Félix-de-l’Héras april 2024 (indicatie)

Zoek beschikbare vakantieparken

Bijgaand sturen wij je door naar het huidige aanbod met onder andere ANWB campings in Saint-Félix-de-l’Héras. Kies een van de kampeeraccommodaties voor informatie en ervaringen. Of bekijk onze informatiepagina over Spanje.

Ontdek de actuele camping-aanbiedingen in Saint-Félix-de-l’Héras

Vind de interessante last-minute deals voor een onvergetelijke kampeervakantie

De meest gekozen boekingssites voor last minute Saint-Félix-de-l’Héras camping aanbieding april 2024

  • ANWB camping: Keuze uit meer dan 8000+ locaties.
  • Vacanceselect: De tofste kampeerplekken in meer dan 13 landen.
  • Eurocampings / ACSI: 100.000+ betrouwbare campingbeoordelingen om te bekijken.
  • Allcamps: Klantwaardering 8,6/10 (goede klantenservice).
  • Suncamp Holidays: Altijd gezellige, kindvriendelijke en veilige parken.
  • ROAN: 5-voudig Zoover Award Winner met heerlijke accommodaties.
  • Eurocamp: Winnaar Zoover Awards populairste campingvakantie-aanbieder.
  • Rent-a-Tent: Aantrekkelijk aanbod voor de schoolvakanties.
  • Vacansoleil: 7 dagen per week aankomst & vertrek mogelijk.
  • Populaire campingketens: ook kan je direct online boeken bij ketens als Flower Campings, First Camp, Aquadis Loisirs, Sandaya, Alannia, LeadingCampings of bijvoorbeeld Yelloh! Village, Villagi Gran Vacanze, Ciela Village, Capfun, Qualité campings, Huttopia.

7-daagse weer voor Saint-Félix-de-l’Héras, Frankrijk

Je hebt hier een zeeklimaat. De populairste reistijd is mei, juni en september. De jaartemperatuur is gemiddeld zo’n 17 graden celsius °C. juli is de meest warme maand met 28 graden. De periode januari is hier (net als veel andere plekken) het koudst met 9 graden celsius. Hieronder vind je de weersverwachtingen voor de aankomende dagen.

Weersvoorspellingen april 2024


Veelgestelde vragen en antwoorden rondom kamperen

Hoe kan ik goedkope kampeervakanties in Saint-Félix-de-l’Héras zoeken?

In en rondom deze plek heb je de keuze uit flink wat kleine budget campings. Geen grootse luxe faciliteiten, maar alleen de basisbenodigdheden voor een heerlijke rustige vakantie. Jij kan online direct boeken via de campinghouder zelf. Je kunt ook boekingssites gebruiken zoals Campings.nl, Booking.com, ACSI Eurocampings, ANWB, Campingdirect.com, Camping.eu. Advies om te besparen: reserveer buiten het hoogseizoen en kijk welke vroegboekkortingen of last-minute deals er zijn bij Sunweb, Suntip, D-Reizen, Prijsvrij, Corendon, Tui.

Hoe duur is een gemiddelde kampeerplek?

Een doorsnee camping overnachting in Saint-Félix-de-l’Héras kost circa €26,00 per plek. Kies je een budget-camping? Dan kost het zo’n €18,75 per dag. Voor een grote staanplaats op een 4-sterren camping rekenen ze tarieven van zo’n €46,75 per dag. Het huren van een vakantieboerderij, stacaravan, lodge, strandhuisje, boomhut, wellness huisje is uiteraard iets duurder. De zomermaanden juni, juli, augustus, september, schoolvakanties als meivakantie, zomervakantie, kerstvakantie, voorjaarsvakantie en weekenden of midweken zoals oud en nieuw, kerst, pinksteren, pasen (feestdagen) zijn duurder dan normaal.

Kamperen met kinderen in Saint-Félix-de-l’Héras: wat zijn de suggesties?

Jonge gezinnen vinden het geweldig om te kamperen met kinderen. Je moet echter wel een aantal dingen goed in je achterhoofd houden. Kijk allereerst of de camping autoluw of autovrij is. Kinderen vinden het belangrijk om te kunnen beschikken over: theatershows, zwembad, trampolines, binnenspeeltuin. Ook heel handig: Wifi (draadloos internet), sanitaire voorzieningen voor kinderen en genoeg plekken met schaduw.

Kamperen in Languedoc-Roussillon met hond: waar op letten?

Op vakantie met een eigen accommodatie? Op een hondencamping in Saint-Félix-de-l’Héras is een hond ook toegestaan. Het is dan toegestaan om 1 of 2 honden mee te nemen. De hond mag niet vrij rondlopen maar dient aangelijnd te zijn. Houd rekening met extra kosten voor een hond of kat. Er zijn ook steeds meer hondvriendelijke campings. Jouw huisdier geniet hier van onder andere een hondenstrand, hondendouche en diverse uitlaatplekjes.

Welke bezienswaardigheden zijn er?

Deze omgeving heeft veel te bieden voor mensen die er graag op uit gaan. Denk aan sportieve activiteiten en bezienswaardigheden in Saint-Félix-de-l’Héras. Een toplocatie voor zowel jonge stellen en jonge gezinnen. In en rondom deze regio is er unieke natuur. Er zijn allerlei leuke routes voor fietsers en wandelaars uitgezet. In de nabije omgeving bekijk je ook veel cultuur en historische gebouwen. Ook leuk: ga een avondje uit bij de gespecialiseerde horeca (restaurants). De Franse bewoners zijn hartelijk en zeer gastvrij.

Plaats een reactie