anwb campings
Vacanceselect
acsi eurocampings
Suncamp
  • Veelzijdig campingaanbod
    Hoge vroegboekkortingen
    Geld-terug-garantie
vakantiediscounter

Campings in Le Pont-de-Montvert

Heb jij zin in een ontspannende vakantie op een heerlijke camping in Le Pont-de-Montvert (Languedoc-Roussillon, Frankrijk)? Je kunt hier geweldig wandelen of fietsen in de buurt van deze vakantiebestemming. Overnachten in je eigen tent, caravan, camper of vouwwagen is niet bijzonder prijzig. Een eenvoudige plek zonder veel luxe is er al voor €19,00 voor 1 dag/nacht. Peuters en jonge kinderen houden van kamperen. Een stacaravan of huisje huren is natuurlijk ook mogelijk. Op dit platform vind je belangrijke adviezen over verschillende soorten campings en een prijsindicatie. Daarnaast vergelijk jij via ons handige aanbieders van kampeerreizen.

  • Le Pont-de-Montvert is een geliefde plek in de regio Lozère.
  • Hier bieden ze geweldige familiecampings met (binnen)zwembad maar ook lekkere rustige plekjes. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op: Aire Naturelle La Barette.
  • De totale afstand vanaf Utrecht is plus minus 1075 km.
  • Een prijsindicatie voor een campingplek is om en nabij de €26,50 per dag/nacht.

Kamperen in Le Pont-de-Montvert: de populairste campings boeken

Tijdens je volgende reis een staanplaats huren op een bekende camping in de buurt van Le Pont-de-Montvert? Kamperen in Lozère (Frankrijk) is populairder dan ooit! In deze streek vind je een compleet aanbod. Je kunt kiezen uit overweldigende gezinscampings met animatie, zwembad en restaurants of een kleine kampeerplek bij een boerderij (Camping key). In het stappenplan dat je hieronder leest nemen we je stap-voor stap mee door het boekingsproces.

In 5 stappen een goedkope camping in Le Pont-de-Montvert boeken

  1. Kampeer-accommodatie kiezen

    Met de tent gaan is in de basis een hele leuke manier om te kamperen. Een ander deel gaat liever met de caravan, vouwwagen of camper. Een tent is voordelig en zonder risico’s. Met een camper/caravan heb je altijd alle spullen bij de hand maar is wel duurder. Je kunt kijken naar een 2e hands model, hoewel huren vaak verstandiger is voor de startende kampeerder.

  2. Eisen en wensen

    Kampeerplaatsen in Le Pont-de-Montvert zijn er in overvloed. Van kleine campings met uitsluitend wat basisvoorzieningen tot grote campings en luxueuze parken die zijn uitgerust met faciliteiten als een subtropisch zwembad en een jacuzzi of hottub. Schrijf eens op wat jij belangrijk vindt. Ga je kamperen met kids? Kijk dan naar de aanwezigheid van een airtrampoline en een zwembad.

  3. Vergelijk de campings en boek een plek

    Je kunt nu gericht zoeken naar kampeerplekken. Op deze pagina check je alvast wat nemen. Bekende boekingssites zijn Suncamp, ANWB, Vacanceselect, Allcamps, ACSI & Campingdirect.com, Campings.nl, Rent-a-Tent, ROAN, Booking.com, Eurocamp. Daarbij kan je ook direct boeken via de website van de aanbieder. Vergeet niet het bekijken van reviews op Tripadvisor en Zoover van mensen die eerder op deze plek zijn geweest. Praktische tips vind je ook in de Campinggids ACSI 2022/2023.

  4. Stel je inpaklijst samen

    Maak voor je vertrekt altijd een paklijst. Wat je niet moet vergeten zijn o.a: slaapzak, bbq of skottelbraai, campingstoelen en tafeltje, bestek en servies, kampeerlamp. Zorg ook voor fijne kleding, ook voor de koude nachten! Andere spullen die je niet moet vergeten zijn: tentharingen en tenthamer, afwasteil en afwasborstel, medicijnen, persoonlijke verzorgingsproducten.

  5. De reis voorbereiden

    Bekijk vooraf de route om te zien hoe lang je onderweg bent. Zorg dat je om de 2 uur even 15 minuten pauze neemt. Kijk of je de spits kunt vermijden. Kijk op de boekingsbevestiging tot hoe laat je mag inchecken.

camping-le-pont-de-montvert-frankrijk

Suggesties voor kamperen in Le Pont-de-Montvert

Dit is een leuke streek in Languedoc-Roussillon (Frankrijk). Het ligt zo’n 1075 kilometer (berekend vanaf Utrecht). Dit land kent de prachtig hoofdstad Parijs. In het hele land wonen er circa 60 miljoen personen. De spreektaal van deze mensen is Frans en je kunt betalen met de Euro (EUR). Nationale feestdag(en): 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Praktische gegevens voor kampeerders: Wild kamperen is deels toegestaan. Op de meeste snelwegen wordt tol geheven. In bepaalde grote steden heb je een milieuvignet nodig. De internationale toegangscode om te bellen is +33, de netspanning is 230 Volt. Het type stekker dat je hier gebruikt is C + F. Het alarmnummer is 112. De kentekencode begint altijd met F en de landelijke tijdzone is UTC+02.

LandFrankrijk
StreekLozère
PlaatsLe Pont-de-Montvert
Gemiddelde temp.17 graden
Wild kamperen mogelijk?Deels toegestaan
Vignet kopenNee
TolwegenJa
VoertaalFrans
GeldEuro (EUR)
Afstand (hemelsbreed vanaf Utrecht)860 km
Reistijd (vanaf Utrecht)1075 km (+/- 12 uur)
Gemiddelde prijzen camping€26,50
Camping-voorbeeldAire Naturelle La Barette

Vakantiegids: vind een kampeerplek die past bij jouw wensen

In Le Pont-de-Montvert kamperen is iets wat je zeker eens moet doen. Lekker met je gezin er tussenuit met de camper, caravan, tent of vouwwagen blijft iets moois. Genieten van dezelfde luxe als thuis? Boek dan een ingerichte glamping tent of een heerlijk vakantiehuisje.

Jouw eigen staanplaats in Le Pont-de-Montvert voor jouw eigen caravan of tent

De goedkoopste manier van vakantie in Le Pont-de-Montvert is het zoeken naar een privé staplek. Je kunt hier staan met een tent, caravan, camper of vouwwagen. Welke manier je ook kies: elke optie heeft zijn charme, voordelen en aandachtspunten. Hieronder vatten we alles voor je samen.

  • Kamperen met tent: Een tent is niet duur, je kunt ‘m snel opzetten en zijn geschikt voor kinderen en volwassenen. Nederlanders kiezen vaak voor een familietent, tunneltent, koepeltent, piramide tent. Campingplaatsen zijn in de basis ook goedkoper. Jij zal wel zelf alle benodigde kampeerartikelen moeten meenemen. Het heeft weinig isolatie waardoor het in de nacht ook flink koud kan zijn. Verder ben je erg afhankelijk van het weer.
  • Vouwwagen: Het is interessant een eigen vouwwagen te kopen en het biedt verrassend veel ruimte. Je slaapt niet op de grond. Houd rekening met stallingskosten en dat je echt wel even moet oefenen met opzetten.
  • Caravan: Een caravan biedt je veel meer leefruimte, maar de aanschafkosten liggen hoog. Het opzetten van de caravan duurt best lang. Je hebt een auto met trekhaak nodig (vanaf 3500 kg heb je rijbewijs E nodig).
  • Camper: Een camper staat voor het ultieme gevoel van vrijheid. Je kan overal naartoe rijden en verblijven. Het ideale vervoersmiddel voor een roadtrip. Een camper is wel een enorme investering. Het beste kan je er eerst een keer een huren.

Voordelen en nadelen van glamping (ingerichte tent)

Glamping betekent kamperen met een vleugje luxe. Je hoeft bijna niets te pakken, je kunt lekker slapen op een goed bed en er zit een eigen toilet en douche. Je kunt de natuur en rust ervaren op een ontspannen manier. Glamping in Le Pont-de-Montvert is een uitkomst als je wel graag in de natuur zit, maar ook van een beetje luxe houdt.

  • Glamping betekent luxe kamperen terwijl je in de natuur bent.
  • Doorgaans beschik je over een eigen WC, douche en keuken.
  • Ten opzichte van een staplaats ben je wel wat meer geld kwijt.

Kindvriendelijke camping boeken?

Boek de mooiste campings met speeltuin, zwembad en animatie.

Informatie over vakantiehuisjes

Veel grote campings hebben ook heerlijke bungalows voor grote en kleine groepen. Zo kun je kiezen uit bijvoorbeeld chalets, tiny houses, vakantiehuisjes, hutten, groepsaccommodaties, bungalows. Zeer geschikt voor korte en lange vakanties. Je profiteert van veel ruimte en de woning biedt veel gemakken. Onder andere een kookgedeelte en ook een eigen toilet.

  • Een lekker comfortabel huisje midden in de natuur (stacaravan huren in Le Pont-de-Montvert).
  • Veel geboekte accommodaties: mobil home, chalet, tiny house, vakantiebungalow, appartement, vakantieboerderij.
  • Ga je met het vliegtuig? Je kunt vliegen naar onder andere: Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD).

Kindvriendelijke camping Le Pont-de-Montvert: ontspanning voor het hele gezin

De gezinscamping is perfect voor jonge families met kinderen tot 12 jaar. Kinderen zullen zich geen moment vervelen. De grotere kindercampings beschikken over: een indoor-speeltuin en kinderdisco. Er rijdt amper tot geen verkeer (toezicht). In de direct omgeving tref je meerdere speellocaties en dierentuinen voor een dagje plezier.

  • Kidsclub / animatie: dansen, sportwedstrijden en spelletjes voor iedereen.
  • Camping met Zwembad: een subtropisch binnenzwembad met glijbanen en activiteiten.
  • Speeltuinen: leuke en uitdagende speeltoestellen voor de kleintjes.

Veel gezochte camping eigenschappen

  • Camping aan het strand: heerlijk genieten aan de kust tijdens warme zomerdagen.
  • Camping aan het water: zwemmen, zonnen of vissen aan de rivier of een meer.
  • Campings in het bos: de meest magische manier om te kamperen.
  • Honden toegestaan: lekker gezellig met jouw hond op stap.
  • Kleinschalige minicamping: Lekker rustig, natuurlijk gelegen.
  • Gemeente camping: parken waar de gemeente voor verantwoordelijk is.
  • 4- en 5-sterren camping Le Pont-de-Montvert: tal van luxe faciliteiten zoals fitness en sauna.

Tariefindicatie kampeerplek Le Pont-de-Montvert

Benieuwd naar de verwachte tarieven van een kampeerplek in Languedoc-Roussillon? In de onderstaande tabel verschaffen we de gemiddelde (overnachting) kosten (per nacht). Of klik door voor gemiddelde tarieven in Lesparre-Médoc, Ceilhes, Apremont en Cuneo.

Basis staanplaats€26,50
Luxe 5-sterren staplaats€47,50
Budget-plek€19,00
Ingerichte tent (Glamping)€57,00
Mobile Home€74,50
Vakantiehuis€87,75
Normale prijzen campingvakantie in Le Pont-de-Montvert mei 2024 (indicatie)

Zoek beschikbare vakantieparken

Het het overzicht hieronder linken wij door naar het meest relevante aanbod met vakantieparken en ANWB campings in Le Pont-de-Montvert. Maak een keuze uit een van de plekken voor aanvullende info. Of lees uitgebreide informatie over Jongerencamping.

De meest aantrekkelijke camping-aanbiedingen in Le Pont-de-Montvert

Scoor de beste last-minute deals voor een heerlijke kampeervakantie

De beste boekingssites voor last minute Le Pont-de-Montvert camping aanbieding mei 2024

  • ANWB camping: Vind snel een passende camping met de slimme keuzehulp
  • Vacanceselect: Zowel normale parken als glamping en huuraccommodaties.
  • Eurocampings / ACSI: Vergelijk meer dan 9.000 campings & boek direct online.
  • Allcamps: Al sinds 2006 thuis op iedere camping!
  • Suncamp Holidays: Stacaravans, Lodgetenten & Staanplaatsen voor Tent, Camper & Caravan.
  • ROAN: Service en kwaliteit staan voorop bij deze reisorganisatie.
  • Eurocamp: Groot aanbod unieke bungalows passend in de omgeving.
  • Rent-a-Tent: Al 35 jaar dé specialist in campingvakanties in de EU.
  • Vacansoleil: Ook in in het laagseizoen zijn de meeste voorzieningen geopend.
  • Boeken bij een campingketen: optioneel kun je ook rechtstreek reserveren bij een keten als LeadingCampings, Flower Campings, Aquadis Loisirs, Orbitur, Sandaya, First Camp & Campéole campings, Ciela Village, Yelloh! Village, Capfun, Huttopia, Villagi Gran Vacanze.

Het weer in Le Pont-de-Montvert, Frankrijk

Je verblijft hier in een zeeklimaat. Een periode dat veel mensen hier verblijven is mei, juni en september. De gemiddelde temp. over 12 maanden is zo’n 17 °C. juli is de heetste tijd van het jaar met 28 graden celsius. Een gemiddelde dag in januari is hier (net als veel andere plekken) het koudst met 9 °C. Hierna verstrekken we de weersverwachtingen voor de aanstaande zeven dagen.

Weersvoorspellingen mei 2024


Verschillende vragen en antwoorden over kamperen

Hoe goedkope kampeervakanties in Le Pont-de-Montvert boeken?

In deze regio zijn er tal van kleinschalige voordelige campings. Minimale luxe, echter is al het hoognodige aanwezig. Doorgaans kan je direct boeken via de site van het park (of telefonisch / per mail). Andere populaire boekingssites zijn ACSI Eurocampings, Campingdirect.com, Airbnb, ANWB, Booking.com, Camping.eu. Extra besparen op de kosten? Advies: ga zoveel mogelijk buiten het hoogseizoen op vakantie en let op de last-minutes en vroegboekkortingen bij Suntip, Vakantiediscounter, Corendon, Tui, D-Reizen, Prijsvrij.

Welke tarieven hanteert men voor een kampeerplek?

Een reguliere camping overnachting in Le Pont-de-Montvert kost €26,50 per staplek. Ga je voor een kleine plek? Dan kost het zo’n €19,00 per nacht. Voor een ruime staplek op een A-locatie moet je denken aan een prijs van €47,50 per staanplaats. Het huren van een strandhuisje, stacaravan, lodge, vakantieboerderij, boomhut, wellness huisje heeft een hoger kostenplaatje. Let op: ook juni, juli, augustus, september plus schoolvakanties als voorjaarsvakantie, kerstvakantie, meivakantie, herfstvakantie en midweken of weekenden zoals kerst, hemelvaart, pinksteren, pasen (feestdagen) kunnen qua prijs ook flink hoger zijn.

Kamperen met kinderen in Le Pont-de-Montvert: waar moet ik op letten?

Kamperen met kinderen is iets wat je zeker eens moet doen. Je moet echter wel een aantal dingen goed in je achterhoofd houden. Kies bij voorkeur een park waar auto’s niet zijn toegestaan. Belangrijke faciliteiten zijn: animatie, theatershows, zwembad, kidsclub. Wellicht ook handig: Wifi (draadloos internet), sanitaire voorzieningen voor kinderen en ruime staplekken met schaduw.

Kamperen in Languedoc-Roussillon met hond: hoe gaat dat precies?

Ga je met je eigen caravan of tent? Op een hondencamping in Le Pont-de-Montvert kan je de hond gewoon meenemen. Vaak geldt er een max van 2 honden per staplek. Zorg dat het beest altijd is aangelijnd. Er geldt meestal een toeslag van enkele euro’s per huisdier (hond, kat) per nacht. Kijk ook eens bij de hondvriendelijke campings. Zij bieden speciaal voor jouw huisdier een hondenstrand, douche, uitlaatplekken en genoeg veldjes.

Wat kan ik allemaal doen in deze omgeving?

Dit is een natuurrijke en omgeving met veel hotspots. Er zijn diverse hotspots en bezienswaardigheden in Le Pont-de-Montvert. Uitermate geschikt voor vriendengroepen en gezinnen met kids. In deze streek heb je prachtige flora en fauna. Je kunt hier heerlijke wandelingen en fietstochten maken. In de buurt vind je ook tal van cultuur en kathedralen. Ga buiten de gebaande paden en probeer een van de vele plaatselijke horeca (restaurants). De Franse inwoners laten je direct thuisvoelen.

Plaats een reactie